Trebao je neko iskusniji, ali ko?
Radmanovic - Posvadjao se sa Pesicem pred EP 2001, ovaj ga ipak povede na SP 2002, gde je trebao da bude vazan sraf koji bi kao iznanadjenje ulazio s klupe (Stojakovic je u nekoj emisiji posle SP pricao da su na treninzima pred SP u puno akcija uvezbavali da Radmanovic dobije cist sut), a on se posle prve utakmice opet posvadja s Pesicem, jede banane, i mi osam bitnih utakmica igramo s 11 igraca. Sledece godine napunice 31.
Rakocevic - Nikada mu necu oprostiti to sto je ispalio Duleta Vujosevica dva tri dana pred EP 2003, kada se nadurio zbog planiranih Duletovih koncepcija igre i napustio povredama i otkazima ionako oslabljen sastav. Svi znamo sta je radio na EP 2005, na SP sledece godine dobio je priliku da pokaze sta zna i pokazao je gomilu ispucavanja, zalitanja na ulaz ko muva bez glave. Sledece godine on ce imati vec 33.
Jaric - Slicna prica sa Rakocevicem, i on je iz sujete otkazivao ucesce kad god bi Rakocevic bio u sastavu. I on je pokazao sta ume kao vodja ekipe na EP 2007, kada su loptu mogli da dobiju samo Gurovic ili Milicic (i obrnuto). Naredne godine ce i on imati 33.
Stojakovic - Jeste mozda i najpoznatije ime u ovoj plejadi, ali od 2003 kada se povredio stekao sam utisak da on ni ne zeli vise da igra za reprezentaciju, jer je prethodno osvojio i EP i SP. Jeste da je bio najbolji strelac, ali je u kljucnim utakmicama i 2001 i 2002 godine uvek pruzao najslabije partije (u finalu sa Turcima 2001. dao je 15 poena, najmanje na celom turniru, jeste Argentini u finalu 2002. ubacio 26-7 poena, ali uz sut za tri 2-13, sledece godine na EP se takodje ispucavao). I on je umeo da otkazuje kad god je zeleo. Sledece godine ce imati 34.
O Vujanicu sam vec izneo svoje misljenje, da se ne ponavljam. Ako je trebalo zvati nekog iskusnijeg, on je bio najbolje resenje.
Dakle, mislim da ne treba vracati bilo koga od pomenutih, koji su vec zagazili u cetvrtu deceniju zivota, iskustvo ce doci, samo treba pametno voditi ekipu s klupe.