Svetsko prvenstvo u fudbalu (Katar 2022)

Prvenstvo osvajaju?

• Ukupno glasova
    61
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
iznenadjujuca je mirnoca u njihovoj igri i odsustvo bilo kakvog straha ili nervoze, odlicno su kombinovali, kretali se bez lopte, nalazili se , postavljali gde treba, nisu se nimalo uplasili Brazilaca vec dosli samouvereno da igraju sa njima, s namerom da prodju dalje, ono prava takmicarska ekipa sa karakterom, zaista svaka im cast, posebno kod izvodjenja penala impresionira ta njihova hladokrvnost i samopouzdanje.
Tačno to.
Ipak je osim što maju Modrića jedan drugi faktor kod Rvata bitniji.I to kažem iz ugla poznavanja fudbala 2%.
Rvati imaju iza sebe nešto što se zove astrološki -faktor sreće.Ne negiram ja kvalitet njihov uopšte,ali da bi s njihovim disciplinovanim ali ipak prosječnim timom uzeo jedno 3.na SP,pa biofinalista tj 2. na još jednom SP moraš da imaš faktor koji nema veze s fudbalom.Oni prosto imaju sreće i to isključivo na SP.Jer,ako se slažete,na dosadašnjim EP nijesu ništa slično pokazali.E pa ja pratim to iz ugla moje struke i prije ovog SP sam pogledao relevantne karte i vidio ovo o čemu pišem.
Tako da ćemo moguće vidjeti još njihovih veoma dobrih plasmana na SP,a na evropskim prvenstvima ,vjerujem, ni blizu tome.

Jedan od mnogih
PSX_20221209_214429.jpg

Tačno to.
Ipak je osim što maju Modrića jedan drugi faktor kod Rvata bitniji.I to kažem iz ugla poznavanja fudbala 2%.
Rvati imaju iza sebe nešto što se zove astrološki -faktor sreće.Ne negiram ja kvalitet njihov uopšte,ali da bi s njihovim disciplinovanim ali ipak prosječnim timom uzeo jedno 3.na SP,pa biofinalista tj 2. na još jednom SP moraš da imaš faktor koji nema veze s fudbalom.Oni prosto imaju sreće i to isključivo na SP.Jer,ako se slažete,na dosadašnjim EP nijesu ništa slično pokazali.E pa ja pratim to iz ugla moje struke i prije ovog SP sam pogledao relevantne karte i vidio ovo o čemu pišem.
Tako da ćemo moguće vidjeti još njihovih veoma dobrih plasmana na SP,a na evropskim prvenstvima ,vjerujem, ni blizu tome.
Na EP-ovima imaju jedno cetvrtfinale, videcemo kako ce proci na narednom.

Zaista neverovatan podvig Hvratske danas, reklo bi se da im je ovo bio najtezi ispit na Svetskim prvenstvima dosad ali prosli su ga , realno ova Hrvatska je negde barem za oko 30% slabije od one Hrvatske iz Rusije (ipak fali im jedan Mandzukic napred, jedan Rakitic na krilu, Vrsaljko i Strinic na boku…) dok sa druge strane Brazil je delovao maltene kao ekipa bez slabe tacke i ekipa koja je u naletu i ima momentum i maltene delovalo je kao beznadezna i bezizlazna situacija za Hrvate jer su bili dobili verovatno najtezeng moguceg rivala u 1/4 finalu.

Ono sto je posebno iznenadilo je tok utakmice, Hrvati uopste nisu igrali bunker niti delovali inferiorno, daleko od toga, drzali su balans svo vreme, posed lopte je bio negde ujednacen, isto kao i protiv Belgije iznenadjujuca je mirnoca u njihovoj igri i odsustvo bilo kakvog straha ili nervoze, odlicno su kombinovali, kretali se bez lopte, nalazili se , postavljali gde treba, nisu se nimalo uplasili Brazilaca vec dosli samouvereno da igraju sa njima, s namerom da prodju dalje, ono prava takmicarska ekipa sa karakterom, zaista svaka im cast, posebno kod izvodjenja penala impresionira ta njihova hladokrvnost i samopouzdanje.
Inace od pocetka se videlo da ce to biti bas tezak mec za Brazil jer videlo se da je Hrvatska uspela da nametne stil i ritam igre koji njima vise odgovara, znali su da su Brazilci brzi od njih pa zato nisu ni pokusali da se jure sa njima vec su spustili loptu, usporili igru, odigrali timski, lepo se dodavali, kretali bez lopte, kontrolisali odbranu i igru u svom 16-ercu i strpljivo cekali svoju sansu.
Odprilike kao u kosarci kad igras protiv Amera , ono neces da gledas da se juris sa njima (jer verovatno samlece te u tom slucaju) vec ces da gledas da usporis ritam igre, da ih nateras sto vise na igru 5 na 5 , sto vise kretnji bez lopte, izbegavas riskantna dodavanja kako ne bi bezveze gubio lopte i njima omogucavao kontre i gledas da iskontrolises svoj reket i defanzivni skok, to je odprilike neki skolski primer i recept kako igrati protiv njih, epa Hrvati su danas uradili nesto slicno protiv Brazila, pokazali su svojim primerom kako treba i kako se moze igrati protiv Brazila (znaci ne ni jurnjava sa njima a ne ni bunker).
Daliću svaka čast za ovo, kako kažeš (a ja to ne bi mogao ni blizu objasniti ovako dobro) ovo je bio jedini mogući način da se igra protiv ovog Brazila, čim smo im ostavili metar prostora(rijetko) bila je šansa jer toliku kvalitetu naprijed imaju. Mene je iskreno začudilo koliko su se povukli nakon gola, tu su se zasr.ali. Dalić je shvatio da nema napad pa je odlučio da neće igrati napad, jbg igraš s čim imaš. Sve zaštopaj, dodaj, otvaraj, probaj iz daljine, na ubačaj.

Sreće je bilo, ali Livaković vrijedi 120 mil ladno, i generalno je obrana i vezni red dobro stajala, onako kako treba, na sto posto i koncentrirano. I kad slušam izjave nakon utakmice oni su kao u nekom svom svijetu, psihološka priprema je bila neka opasna. Kao, dobro je, teško je bilo, idemo dalje..

Na EP-ovima imaju jedno cetvrtfinale, videcemo kako ce proci na narednom.
Istina je to.
Za nešto više od 1994.g. naovamo imali su kad da pokažu.Ako se slažeš, nesrazmjernost njihovih uspjeha,plasmana na SP u odnosu na plasmane na EP postoji.I meni je jasan razlog te nesrazmjere.Otud garantujem u ovo što govorim.I apsolutno bez trunke netolerancije.Meni su zanimljivi iz stručnog ugla.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back