Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu

Ko ce biti prvak Sveta?

• Brazil

• Spanija

• Urugvaj

• Nemacka

• Italija

• Argentina

• Holandija

• Francuska

• Belgija

• Hrvatska

• Portugalija

• Rusija

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
mislis napred arapska Afrika ?

Inace mozda se oni jesu prvi pojavili ali sta su uradili , osim sto su bili samo ucesnici , ja govorim o ekipama koje su ipak ostavile neki trag na tim prvenstvima.
Onda ko se sve pojavio , zasto ne bismo spomenuli onda i Zair koji smo mi svojevremeno pobedili 9:0 na SP u Nemackoj 1974-te.

-----
Ja nisam rekao da su moje omiljene Africke ekipe Kamerun i Nigerija , ali tacno je da su se prve pojavile , prvo Kamerun sa Roze Milom koji je napravio bum u Italiji 90-e , a onda se pojavila i Nigerija sa onom cuvenom generacijom , takodje jedno vreme je tu bio iskocio i Senegal kao hit reprezrentacija (pre svega mislim na 2002-gu) , inace od svih Africkih ekipa koje ucestvuju nekako najsimpaticnija mi je Obala Slonovace.
Mada sto se tice Africkog kontinenta tamo najvise bodrim nase bratske zemlje Etiopiju i Angolu ; )
Bas mi je zao sto Etiopija nije uspela da se docepa Mondijala , igrali su stvarno odlicno kvalifikacije , napravili dosta iznenadjenja , e onda u barazu bas nisu imali srece sa zrebom , naleteli su na Nigeriju koja je ipak bila prejaka za njih.|
E i mala ispravka , Nigerija ima preko 150 miliona stanovnika a ne oko 120 miliona.
Извини погрешно сам насловио пост.:)
Ајде Етиопију , већином хришћани, Хајле Селасије....али што Анголу?

Извини погрешно сам насловио пост.:)
Ајде Етиопију , већином хришћани, Хајле Селасије....али што Анголу?

Etiopija je najveca Pravoslavna zemlja posle Rusije , recimo cak i Etiopski car je imao titulu Ras sto su imali i Nemanjici , takodje Etiopski carevi su imali i titulu Njegus (Negus).
A Angola zemlja sa kojom smo uvek imali veoma bliske odnose , jos od vremena SFRJ i sticanja nezavisnosti Angole , Agostinjo Neto , pa evo Angola i Srbija i sad saradjuju , sad u Angoli je u planu izgradnja najvece bolnice koja se gradi po uzoru na VMA.
Angola je uvek bila socijalisticka zemlja naklonjena Srbima i Rusima i uvek su se trudili da se otrgnu tom zapadnom uticaju.

Za Ruse navijam...Sto se tice Africkih selekcija Nigerija 98 je bila pravi hit Okocha Kanu Babangida Finidi Amokachi joj kad se setim pro eva sa sonija keca...Ali mislim da je Obala Slonovace na zadnja dva prvenstva najbolja africka selekcija ikad i da nepoverujes kakav su maler oba svetska ih zadesi grupa smrti...Ovaj put bi morali proci grupu i mislim da imaju jako dobru ekipu ali nije vise Drogba sto je bio pa mi se cini da nije to to mada opet ko zna...

Imam osecaj da ce ovo SP biti puno iznenadjenja i da ce se proslaviti neki timovi iz drugog plana.Nesto kao ono kad je Grcka bila prvak Evrope.
Tako da tipujem na finale Urugvaj-Belgija.Mislim da ce Hrvati bas daleko da doguraju a da ce ovi glavni favoriti od kojih se puno ocekuje tipa Brazil,Argentina,Nemacka,Italija,Spanija zestoko da podbace.

Imam osecaj da ce ovo SP biti puno iznenadjenja i da ce se proslaviti neki timovi iz drugog plana.Nesto kao ono kad je Grcka bila prvak Evrope.
Tako da tipujem na finale Urugvaj-Belgija.Mislim da ce Hrvati bas daleko da doguraju a da ce ovi glavni favoriti od kojih se puno ocekuje tipa Brazil,Argentina,Nemacka,Italija,Spanija zestoko da podbace.

Brazil ili ce puci pod pritiskom ili ce otici u finale. Od Italije i Argentine nikad i ne ocekujem, pa onda ludi Italijani nekako postanu svjetski prvaci... Volio bih vidjeti u cetvrtfinalu Ganu ili O. Slonovace, zasluzili su

Ближи нам се Светско првенство и полако почињу да се праве и допуњавају разноразне листе најбољих играча. Гардијан је скоро избацио једну(има по нашим вестима јер је Пикси 92 од сто ) листу најбољих играча СП.
http://www.kurir-info.rs/najboljih-100-igraca-u-istoriji-mundijala-pele-kralj-ronaldo-ispred-mesija-piksi-na-listi-clanak-1395551
najboljih-sto-foto-printscreen-theguardiancom-1401367356-506355.jpg

Не могу да не приметим да су највећи играчи данашњице Меси и Роналдо високо пласирани иако досад нису урадили ништа посебно на два претходна првенства:
Роналдо - полуфинале 2006, осмина финала 2010. и један гол размонтираној Северној Кореји
Меси - два четвртфинала(оба пута уништени од Немачке) и један гол на нашу жалост већ мртвој Србији и Црној Гори.

Ајд разумем Ћавија на 15. месту ипак се окитио титулом првака иако је Шпанија то првенство освојила прилично неубедљиво са 8 голова на 7 мечева где су се уписали само Виља5, Инијеста 2 и Пујол једаред(нико не спори да су ова два европска узели доминантно).

1. Pele
2. Dijego Armando Maradona
3. Franc Bekenbauer
4. Ronaldo Nazario da Lima
5. Zinedin Zidan
6. Johan Krojf
7. Lotar Mateus
8. Gerd Miler
9. Garinča
10. Mišel Platini
11. Euzebio
12. Paolo Maldini
13. Žairzinjo
14. Bobi Čarlton
15. Ćavi Hernandez
16. Romario
17. Žist Fontejn
18. Paolo Rosi
19. Dino Zof
20. Bobi Mur
21. Ferenc Puškaš
22. Ziko
23. Ronaldinjo
24. Roberto Bađo
25. Kafu
26. Fabio Kanavaro
27. Rivaldo
28. Mario Zagalo
29. Johan Neskens
30. Lav Jašin
31. Mario Kempes
32. Rivelino
33. Kristijano Ronaldo
34. Karlos Alberto
35. Roberto Karlos
36. Rože Mila
37. Pol Brajtner
38. Lilijan Tiram
39. Karl-Hajnc Rumenige
40. Đuzepe Meaca
41. Gordon Benks
42. Oliver Kan
43. Zbignjev Bonjek
44. Đanluiđi Bufon
45. Danijel Pasarela
46. Franko Barezi
47. Geri Lineker
48. Đalma Santos
49. Nilton Santos
50. Uve Zeler
51. Lionel Mesi
52. Tostao
53. Andreas Breme
54. Džef Hrst
55. Sep Majer
56. Hristo Stoičkov
57. Vava
58. Šandor Kočiš
59. Luiš Figo
60. Marsel Desai
61. Georgi Hadži
62. Đuzepe Bergomi
63. Fric Valter
64. Karles Pujol
65. Andres Inijesta
66. Pol Gaskojn
67. Gžegorž Lato
68. Obdulio Varela
69. Huan Sjafino
70. Alsides Giđia
71. Helmut Ran
72. Frank De Bur
73. Rud Krol
74. Elijas Figeroa
75. Leonidas
76. Georgi Popesku
77. Teofilo Kubiljas
78. Džej-Džej Okoča
79. Didi
80. Đani Rivera
81. Serhio Batista82. Igor Belanov
83. Salvatore Skilaći
84. Vesli Snajder
85. Belini
86. Alesandro Del Pjero
87. Luis Monti
88. Tomas N’Kono
89. Klaudio Đentile
90. Bebeto
91. Hektor Čumpitaz
92. Dragan Stojković Piksi
93. Matijas Sindelar
94. Rinat Dasajev
95. Filip Lam
96. Jirgen Klinsman
97. Antonio Kabrini
98. Leonardo
99. Đakinto Faketi
100. Tomas Brolin

SAD se pojacao u fudbalu i mogu pobjediti svaku ekipu mada SAD ima velikog potneicjala da postane svjetska fudbalska slila samo ako nadju neki svoj stil. Suludo je misliti da SAd mogu igrati neki sablonski fudbal. To mora biti neka univrezalna kombinacija tehnicke nadmocnosti i snage kolektiva .

Nema sanse da SAD postane velesila u fudbalu , oni svakako jesu jedna solidna ekipa koja moze u vecoj ili manjoj meri da parira manje vise svima , ali nema sanse da oni postanu fudbalska velesila kao recimo Brazil , Argentina , Spanija , Italija, Nemacka........itd , jednostavno nemaju materijala za to.

Ima li neki sajt gde mogu da se vide sastavi ekipa za SP?
Mislim da će ovo biti jedno od ujednačenijih prvenstava. Španci su na zalasku i nemaju napadača, Holandija, Engleska i Francuska i pored dobrih ekipa smrde na razčarenje, Argentinci su nedorečeni, Nemci i pored buđenja već dugo nisu ništa osvojili, fali im pobednički mentalitet, Italijani su go **** kao i uvek (što znači da su favoriti :lol: ), Brazilci nikad nisu imali ovakvu ekipu bez desetke... Gore sam tipovao na Nemce jer bi jednom morali nešto da osvoje, ali ću podržavati Ruse i, naravno, sve ekipe koje igraju protiv Hrvata i BiH. :mrgreen:

Ima li neki sajt gde mogu da se vide sastavi ekipa za SP?
Mislim da će ovo biti jedno od ujednačenijih prvenstava. Španci su na zalasku i nemaju napadača, Holandija, Engleska i Francuska i pored dobrih ekipa smrde na razčarenje, Argentinci su nedorečeni, Nemci i pored buđenja već dugo nisu ništa osvojili, fali im pobednički mentalitet, Italijani su go **** kao i uvek (što znači da su favoriti :lol: ), Brazilci nikad nisu imali ovakvu ekipu bez desetke... Gore sam tipovao na Nemce jer bi jednom morali nešto da osvoje, ali ću podržavati Ruse i, naravno, sve ekipe koje igraju protiv Hrvata i BiH. :mrgreen:

http://www.bbc.com/sport/0/football/27388351

Ali obrati paznju da to nisu konacni spiskovi vec preliminarni

ITALIJANIMA DOZVOLJEN SEKS NA MUNDIJALU! Baloteli vodi Fani, biće svašta u krevetu!

fani-na-baloteliju.jpg

fani-balotelijeva.jpg

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Ćezare Prandeli dozvoli je reprezentativcima da na Svetsko prvenstvo povedu devojke, supruge i porodice i da sa njima tokom takmičenja u Brazilu upražnjavaju seks.

Za razliku od Prandelija, selektor fudbalera Bosne i Hercegovine Safet Sušić, zabranio je fudbalerima seks tokom Mundijala, rekavši da se ne ide na izlet i da igrači imaju “desanku”.

RONALDO 33, MESI ’DE SI? Ovo su 100 najboljih fudbalera u istoriji Mundijala! I Piksi na listi!

top-100-mundijal-gvardijan.jpg

Gardijan je u saradnji sa fudbalskim legendama i stručnjacima odabrao 100 najboljih igrača u istoriji Mundijala

U izboru cenjenog lista učestvovali su bivši fudbaleri poput Mateusa i Zika, kao i fudbalski eksperti, ukupno njih 40, koji su sastavili spisak 100 najboljih.

Na vrhu liste našao se, očekivano, Pele, osvajač tri Mundijala, odmah iza njega je njegov najveći rival kada su fudbalske debate u pitanju, Dijego Armando Maradona, zatim slede Bekenbauer, brazilski Ronaldo, Zinedin Zidan, Johan Krojf, Mateus, Miler, Garinča i Platini koji kompletira najboljih 10.

Od igrača koji su još uvek aktivni, najbolje je plasiran Ćavi Ernandez na 15. poziciji, prati ga Ronaldinjo na 23, zatim Kristijano Ronaldo koji se nalazi na 33. poziciji, prati ga Đanluiđi Bufon na 44. a onda sledi Mesi na 51. mestu. Od aktivnih fudbalera tu su još i Vesli Snajder, Andres Inijesta, Filip Lam i Alesandro Del Pjero.

Na listi se od srpskih fudbalera našao i Dragan Stojković Piksi, koji je zauzeo 92. mesto.

Pogledajte čitavu listu:

1. Pele

2. Dijego Armando Maradona

3. Franc Bekenbauer

4. Ronaldo Nazario da Lima

5. Zinedin Zidan

6. Johan Krojf

7. Lotar Mateus

8. Gerd Miler

9. Garinča

10. Mišel Platini

11. Euzebio

12. Paolo Maldini

13. Žairzinjo

14. Bobi Čarlton

15. Ćavi Hernandez

16. Romario

17. Žist Fontejn

18. Paolo Rosi

19. Dino Zof

20. Bobi Mur

21. Ferenc Puškaš

22. Ziko

23. Ronaldinjo

24. Roberto Bađo

25. Kafu

26. Fabio Kanavaro

27. Rivaldo

28. Mario Zagalo

29. Johan Neskens

30. Lav Jašin

31. Mario Kempes

32. Rivelino

33. Kristijano Ronaldo

34. Karlos Alberto

35. Roberto Karlos

36. Rože Mila

37. Pol Brajtner

38. Lilijan Tiram

39. Karl-Hajnc Rumenige

40. Đuzepe Meaca

41. Gordon Benks

42. Oliver Kan

43. Zbignjev Bonjek

44. Đanluiđi Bufon

45. Danijel Pasarela

46. Franko Barezi

47. Geri Lineker

48. Đalma Santos

49. Nilton Santos

top-100-mundijal-gvardijan-Copy.jpg

50. Uve Zeler

51. Lionel Mesi

52. Tostao

53. Andreas Breme

54. Džef Hrst

55. Sep Majer

56. Hristo Stoičkov

57. Vava

58. Šandor Kočiš

59. Luiš Figo

60. Marsel Desai

61. Georgi Hadži

62. Đuzepe Bergomi

63. Fric Valter

64. Karles Pujol

65. Andres Inijesta

66. Pol Gaskojn

67. Gžegorž Lato

68. Obdulio Varela

69. Huan Sjafino

70. Alsides Giđia

71. Helmut Ran

72. Frank De Bur

73. Rud Krol

74. Elijas Figeroa

75. Leonidas

76. Georgi Popesku

77. Teofilo Kubiljas

78. Džej-Džej Okoča

79. Didi

80. Đani Rivera

81. Serhio Batista

82. Igor Belanov

83. Salvatore Skilaći

84. Vesli Snajder

85. Belini

86. Alesandro Del Pjero

87. Luis Monti

88. Tomas N’Kono

89. Klaudio Đentile

90. Bebeto

91. Hektor Čumpitaz

92. Dragan Stojković Piksi

93. Matijas Sindelar

94. Rinat Dasajev

95. Filip Lam

96. Jirgen Klinsman

97. Antonio Kabrini

98. Leonardo

99. Đakinto Faketi

100. Tomas Brolin

GAĆICE, BRUSEVI, OVO, ONO! Ove mačke su igrale na Mundijalu u donjem vešu!

seksi-mundijal-holandjanke-donji-ves.jpg

U Brazilu je kao uvertira Svetskom prvenstvu u fudbalu, koji počinje 12. juna, održan Mundijal cica u donjem vešu. Na kraju je u oštroj konkurenciji osam reprezentacija pobedila selekcija Holandije, ispred Španije, Nemačke I Brazila.

Uživajte u ovim snimcima i vidite kako je bilo…

VRUĆEEEE! Pogledajte seksi spot za himnu Mundijala! Džej Lo sevnulo međunožje!

dzej-lo-raskrecena.jpg

dzej-lo-mundijal.jpg

Spot za himnu Mundijala u Brazilu koju izvode Pit Bul, Dženifer Lopez i Klaudija Leite je baš seksi. Posebno scene u kojima se pojavljuju dve pevačice, koje razbijaju seksipilom.

Uživajte…

PRSA U PRSA! Brazil i Hrvatska otvaraju Mundijal, a pogledajte ovaj njihov duel!

prsa-u-prsa.jpg

Pesma “2 Brazil” koju su Vengaboys posvetili prvenstvu u Brazilu, svakako će imati mnogo fanova…zbog spota naravno!

Pogledate kako u odmerile snage Hrvatska i Brazil u ovom spotu grupe Vengaboys.

Back