SVETLOSNO BIĆE = BOG KREATOR

Onda možeš reći za čitavu kreaciju da je demonska jer sve što postoji ima oku nevidljivu svjetlosnu formu oko sebe, također si i ti onda jednim dijelom demon samo što toga nisi svjestan.
Nije citava ali smatra se da demoncine imaju narocit pik na covecanstvo, da hoce da ga lazu, varaju, upropascavaju...
Medjutim nece se oni sami predstaviti kao zlikovci naravno, niko to za sebe ne tvrdi...

To se isto desava i pri demonskom zaposedanju, onako kako se tradicionalno zamislja i opisuje. Ko garantuje da su svetlosna bica dobronamerna, mozemo li ih podeliti na dobre i zle?
Naravno da na isti način i demoni utiću na ljude i njima manipulišu sa ciljem da čine zlo. Sa istom namerom kao što i Svetlosna bića utiču na ljude da čine dobro, jer i pomoću iskustva zla može da se uči o dobru.

Ovde je bitno to da demoni ne mohu da utuču na ljude koji znaju šta je dobro, a šta zlo i koji su odlučni da rade samo dobro. I kad demoni kroz z lo nauče neznalice o tome šta je dobro, tada je njihov posao završen i oni znalcima dobra više svojim prljavim i mračnim idejama ne oosađuju.

Lepo u Bibliji piše kako je Satana, objašnjavajući Evi i Adami, kada su isterani iz Raja, rekao, da će sada da jedu sa drveta znanja dobra i zla, jer će jedino tako moći da postanu bogovi.

Ja sam sve to naučio i bez Biblije, prilikom mojih vantelesnih iskustava,jer sam u više navrata kontaktirao i sa Svetlosnim bićima i demonima, čak i sa Satanom. I znam kako stvari po pitanje dibra i zla stoje i kroz koju fazu razvoja Čovečanstvo prolazi pod uticaje Svetlosnih Bića i demona.

Svrha mojih izlazaka iz tela je bila da mi se objasni i da ljudima prenesem znanje Zakona po kojem postoje materija, život i Univerzum, a to je upravo Zakon dobta i zla. Ko taj Zakon pročita i do kraja bude razumeo sve što tu stoji i počne da živi po tome, njemu više neće da trebaju ni Svetlosna bića, ni demoni da ga podučavaju o dobru i zlu.

Zakoh dobra i zla lako može da se razume pomoću primera ljudskog organizma kao savršene ekonomske zajednice milijardi ćelija i organa, koja je sagrađena isključivo poZzakunu dobra. Iz tog primera ljudi lako mogu da nauče sve o dobru i zzlu. I kad budu odlučili da i oni svoju organizaciju ćivota i tada, na celoj Zemlji, učine tako savršenom i kad to i urade, to ćeda bude kraj evolucije ljudskog društva i nikakvog zla više neće da bude. A da bi u tome uspeli, u prvom redu verske i političke institucije i viđe, koje ipravljaju ljudskim društvom, treba da znaju i razuneju Zakonu dobra i zla, jer te institucije i ljudi koji u njima rade, su pod najvećim uticajem demona. Što je i razumljivo, jer sva svetska zla su u svetu do danas pokrenile i uzrokovale upravo svetske političke i verske institucije i vođe. To i dan-danas rade.

Onda možeš reći za čitavu kreaciju da je demonska jer sve što postoji ima oku nevidljivu svjetlosnu formu oko sebe, također si i ti onda jednim dijelom demon samo što toga nisi svjestan.
Sve što postoji, pa i Svetlosna bića i demoni, sačinjeni su od istog materijala, od Svesti, koja se fizički manifestuje kao energija, elekticitet i svetlost. Dakle, i dobra i zla bića imaju svoju auru sačinjenu od svetlosti. Moguće je samo da oni koji žive po zli - mislim na ljude - oni imaju malo tamniju auru, a oni koji žive po dobru, imaju svetliju.

Kada se u Otkrivenju govori o "Narodu u čistim belim haljinama, sastavljenom od svon svetskuh naroda, plemena i jetika" te njihove "čiste i bele haljine" su upravo njihove duše, tj. njihove auire. Ta razlika u nijansama i bojama svetlosti je razlika u frekvencijama ma kojima vibriraju njinove aire. Pa tako kod ljudi koji samo o zlu misle i a kod onih koji samo o dobru misle i razlika u boji njihovih aura je razlika u frekvencijama na kojima njihove aure rade. Kod onih koji samo o zlu misle, aura je tamnija, a kod onih koji samo o dobru misle i dobro rade, aura je čistija i svetlija.

Kad putem iskustva učimo o dobru i zlu, tada naša evolucija , kroz koju treba da naučimo šta je dobro, a šta zlo, može da traje i hiljadama gosina. Mada teoretski, razumeti i znati šta je dobro i zlo, moguće je objasniti i shvatiti za nekoliko minuta. Cela nauka o dobru, na primer, sadržana je u Hristovoj zapovesti "Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe". Koja se može proveriti na primeru ljudskog organizma, kojeg su sgradile meilijarde ćelija, upravo po principu" ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe". A zašto ljudi i posle dve hiljade godina još uvek nisu do kraja razumeli i postupili po toj Hristovoj zapovesti, razlog je što ta Hristova zapovest ne sadržu u sebi upustvo šta ljudi treba da urade da bi uspešno mogli tu Hristovu zapovest da sprovedu u delo. A to je samo da se ujedine i naprave trajbu nir i r jedinstveni svetski ravnopravni druptveni i ekonomski poredak.

A da bi u tome uspeli, najvažnije je poznavati Univerzalni zakon dobra i zla. Koji, da bi mogao da bude primenjem u ljudskom društvu, nužno je da ljudi moraju da znaju četiri glavna principa i načela dobra, koja su sadržana u Hristovoj zapovesti "Ljubi bližnjega kao samoga sebe. To su ova četiri načela, koja dogk god se praktično ne sprovedu u delo, na Zemlji će da vlada zlo. Ona glase:

1. Svi ljudi sveta jedna politika - ekonomska;
2. Svi ljudi sveta jedna vera - vera u život;
3. Svi ljudi sveta jedna nacija - ljudska,
4. Svi ljudi sveta jedna klasa - radnička.

A kod ljudi ova četiri načela su do kraja izopaćena i glase:

1.SAvi ljudi svera stotinu ideologija i plitika ispred ekonomske;
2. Stotinu satanističkih vera ispred vere u život i bažnijih od života;
3. Stotunu izmišljenihh, veštačkih nacija, a ljudske nacije nigde:
4. Stotinu ratličitih eksploatatorskih i robivlasničkih klasa, a najmanje radničke.

Ako ne znate kako bi ljudsko društvo izgledalo kada bi sva četiri ova načela dobra sproveli u delo, naučite to na primeru ljudskog organizma sastavljenog od mnogo milijardi ćelija i oho 42.000 različitih delova i organa. Ili još jednostavnije, na primerima društava pčela u košnicama ili mrava u mravinjacima. Ova druptva su u potpunosti praktično primenila ova četiri načela dobra i u tom smislu ona su daleko razvijenija i naprednija od ljudskog društva. Koje još uvek umišlja da je najinteligentnije i najnaprednije na Zemlji, a očigledno nije. Sem ako našu inteligenciju i napredak ne merimo po visokom stupnji razvoja naših ratnih tehnologija, pomoću kojih samo jednim pririskom na dugme možemo da se uništimo. Što svakako nije merilo naše inteligencije, već naše goleme gluposti i neznanja prirodnog zakona dobra i zla. Kojeg smo do te mee izopaćili da ono što po logici ima značenje zla, za nas ima značenje dobra, kojeg smo saželi u izreju koja glasi - "što gore, to bolje".

Naravno da na isti način i demoni utiću na ljude i njima manipulišu sa ciljem da čine zlo. Sa istom namerom kao što i Svetlosna bića utiču na ljude da čine dobro, jer i pomoću iskustva zla može da se uči o dobru.
Valjda im je cilj da nam vampirisu zivotnu energiju a ne da mi postanemo eticki neuporedivo bolji od njih. Sta imaju od toga sto mi ucimo?
Ja sam sve to naučio i bez Biblije, prilikom mojih vantelesnih iskustava,jer sam u više navrata kontaktirao i sa Svetlosnim bićima i demonima, čak i sa Satanom. I znam kako stvari po pitanje dibra i zla stoje i kroz koju fazu razvoja Čovečanstvo prolazi pod uticaje Svetlosnih Bića i demona.
Eh sad... ko su demoni i satana i kako su nastali? Imaju li oni neku svoju evoluciju da treba da napreduju, ili je to maksimum kakvi su?

Valjda im je cilj da nam vampirisu zivotnu energiju a ne da mi postanemo eticki neuporedivo bolji od njih. Sta imaju od toga sto mi ucimo?
U prirodi je sve isprogramirano da postoji jedno uz pomoć drugog. Kao u ljudskom organizmu. Tako i demoni imaju neke koristi da nas navraćaju na zlo, a i mi, jer pomoću zla učimo o dobru. Pa kad postabemo dobri i demonu više ne budu mogli da nas bavrate ni na kakvo zlo, neće imati drugi izbor, neć da i oni postanu dobri i da nam se pridruže.

Negde u ezoteričnoj čiteraturi sam pročitao da gore u nekoj višoj dimenziji, Svetlosna bića i demoni žive zajedno.

Evolicija celog univerzuma se svodi upravo na to da se dostigne takav oblik organitacije života i harmonije u kojoj če sve da postoji jedno uz pomoć drugoga, sve po principu da niko nikoga ne ugrožava, več svako svakome da čini dibro. Pa se tako ostvari ona izreka koja kaže "svi vuci siti i sve ovce na broju. A da je to moguće, uvek možemo za primer da uzmemo ljudski organizam ili bilo koji drugi materijalni oblik u priridi koji je evoluirao do jraja. A takvih oblika u prirodi je bezbroj.

Nikakvih problema nema da se i ljudi u Čovelanstvui na isti način se samoorganizuju i svi jedni uz pomoć drugih ostvare svoje duhovno i materijalno blagostanje, bez potrebe da se uzajamno ugrožavaju. Jedini problem što još uvek nije tako, jeste što ljudi čak i ne znaju da tako može da bude. Niti znaju sta je pogrešno i čega treba da se oslobode da bi tako moglo da bude. To su, naravno svetske političke, verske, nacionalne i klasne podele i pripadnosti, koje su urok svih svetskih mržnji i ratova. Za koje ljudi misle da su bogom date, da imaju veću vrednost nego i sam ljudski život. Nedovoljno inteligentni da te podele za ljudski život, ne samo da nemaju apsolutno nikakvu vrednost, bveć su one danas čak i najveća opasnost za opstanak ljudske vrste.
Eh sad... ko su demoni i satana i kako su nastali? Imaju li oni neku svoju evoluciju da treba da napreduju, ili je to maksimum kakvi su?
I demoni i anđeku su visoko razvijema svesna bića koja pomažu Čpbečanstvu da se razvije do maksimuma. Naravno, njihove metode su različite i suprotbe, isto kao što su dobro i zlo suprotni. Ali to je nužno, jer kad ne bi bilo zla, ne bi znali šta je dobro. Na primer, kad ne bi bili gladni, da naš osećanje gladi kao zlo.a, natera da uzmemo hranu koja je potrebna da produžino život, mi bi umrli zbog nedostatka energiije u našem organizmu. Što znači da osećanje gladi kao zlo, nije negatvna sila, već pozitivna, koja brime o našem opstanku i koja će u nama uvkl da se pojavi kad god je naš opstanak ugrožen, da nas upozori šta treba da činimo da bi se održali. I kad to i učinimo i nastavimo da žuvimo i dalje, kao nagradu za to u nama se pojavi osećanje zadovoljstva što smo se pslobodili zla. Nesbesni da bi umrli i nestali da nezadovoljstva i zla nije bilo da nas natera da cinimo sve ono što je potrebno da bi i dalje živeli i postojali.

Naravno, na ktaju evolicije mi se u potpunosti oslobađamo zla, zako što pomoću znanja i tome kada, kako i zašto se zlo pojavljuje, možemo unapred, pre nego se zlo pihavi, učinimo sve što je potrebno da se oni ne pojavi. Naprimer, možemo da se najedemo pre nego počnemo da umiremo od gladi itd. ILi da mirnim putem rešimo svaki problem, pre nego zaratimo i međisobno se poubijamo. Ili, odreknemo se naših političkih, verskin, nacionalnih i klasnih podela i pripadnosti, ako znamo da nam obe ničemu ne koriste i da pomoću njih ne možemo da živimo, pre nego se zbig tih podela i pripadnosti zamrtimo, zaratimo i međusobno poubijamo.

Što se tiče pitanja porekla anđela i demona, oni su buli napredni ljudi koji su živeli u civilizaciji koja je živela i bila napredna pre naše civilizacije Onii su ovladali svim znanjima i pomoću tih znanja stekli veliku moć. I oni sada na nas po malo prenose ta svoja znanja i pomažu nam da se i mi brže razvijamo i napredujemo.

Dakle anđeli i demoni su geni čovečanstva, slično kao geni unutar DNK molekula u jajetu koke, koji raspolažu svim znanjem o koki, pomoću kojega če žumanjak i belanjak u jajetu da se razvije u pike, a kasnije i u istu onakvu koku koja je iza sebe ostavila jaje sa DNK molekulom.

Na isti način i sve druge materijalne forme u Uniberzumu, kao organizacije kretanja u rada , uvek iznova nastaju i nestaju.

Poslednja izmena:
Dosta new age autora fokusirano je na "svetlost", koja je samo mali deo spektra EM zračenja.

Moje razmišljanje je da je svetlost dospela u tu poziciju jer mi sasvim slučajno imamo receptore (oči) koji rade baš na toj talasnoj dužini. A realno je da taj opseg uopšte ne bude nešto poseban od drugih opsega EM zračenja.

Spektar EM zračenja je kontinuiran, fotoni samo gube ili dobijaju energiju u tom spektru idući na gore ili na dole, atmosfera najbolje propušta baš takve talasne dužine.

I dalje mi je misterija kako ljudi ne vide da svetlost nije ništa posebno u odnosu na druge EM spektre.

U svim "visokim doktrinama" pojavljuje se svjetlo kao Izvor/Bitak/Bog.
I u kršćanstvu, u Kur'anu (izrijekom), a još više na istoku gdje je najpoznatoje Jasno svjetlo/Clear Light iz vajrayana ili tibetanskoga budizma, kao krajnja zbilja. No, Tibećani su to onda pretvorili u dodavanje raznih faza, kao JS majka, JS kći i 100 čuda.

Ovi iz NDE govore ako imaju iskustva Izvora o raznim svjetlima, no najzanimljivija su ona u iskustvima tik do smrti djece, 4-8 godina, koja govore o raznim svjetlostima. Phyllis Atwater, NDEovka koja je dosta zatupila s bizarnim teorijama o nekim spiritualiziranoj djeci (indigo djeca i slične gluposti), navodi- i ne samo ona- tri vrste svjetlosti kao Izvora ili Bitka, koji se solidno pokapa s trojstvenim metafizikama.
Naime one imaju običnim rječnikom: Izvor- muški princip- ženski princip

To je u neokonfucijanizmu Wu Chi, te Chien (aktivni, muški) i Kun (receptivni, ženski); u Kabali Keter- Binah-Chokmah; u Plotina Jedno (To Hen)- Nous (m)- Psykhe (f); u sufizmu neoplatonskoga tipa (Alah-Aql-i-Kulli (univerzalni um, m) i Nafs-i-Kulli (univerzlna duša, f)..

Kod djece od 5-10 g koja su bila zamrl, postoji situacija da vide tri tipa svjetla:

1. svjetlo bez boje- izvor svega
2. crno svjetlo- moćno, izvor sile, pulsirajuća snaga (m)
3. blještavo žuto- receptivno, sveobuhvatno (f)
Čini se da sam zamijenio m i f u bojama... Ovo je to:

light.png

Poslednja izmena:
U prirodi je sve isprogramirano da postoji jedno uz pomoć drugog. Kao u ljudskom organizmu. Tako i demoni imaju neke koristi da nas navraćaju na zlo, a i mi, jer pomoću zla učimo o dobru. Pa kad postabemo dobri i demonu više ne budu mogli da nas bavrate ni na kakvo zlo, neće imati drugi izbor, neć da i oni postanu dobri i da nam se pridruže.
Ili će da nađu druge žrtve koje ćemo mi da štitimo, a oni među nama koji postanu demoni će da se pridruže njima?
Negde u ezoteričnoj čiteraturi sam pročitao da gore u nekoj višoj dimenziji, Svetlosna bića i demoni žive zajedno.
Da li su ovi citati autentični?
Написано на основу информација које је примила Л.А. Секлитова. Стрелникова Л.Л. о контактима са Вишим умом
...

Људска структура је изграђена да ради са две врсте енергија - физичком и суптилном. Својим активностима производи огромну количину свих врста енергија, које као сировину користе светови Земље и Свемира.
Ово су представници једног од система рекли нашим контактима.
,,Душа је оваплоћена у једној или другој форми енергије, али сама форма служи као прерађивач у производњи енергија за више облике свести. А те високе душе и њихово ,,тело" служе као извор енергије за оне више, и тако даље кроз бескрајни ланац светских Нивоа."

,,Створили смо људско окружење: биљни и животињски свет, свет минерала. Све доводимо у такав преплет у коме ће човек, живећи у њему, бити способан за највеће самооткривање. У њему се јављају стваралачке склоности. Лепо га инспирише да ствара себе. Стварамо прелепу природу која подстиче људе на стварање. И то им помаже да ослободе велику количину енергије. Створили смо природне пределе... За нас је извор енергије емоционални састав човека. Стога, да бисмо добили максимално чисту енергију, користимо природне пејзаже. Једноставно смо суочени са таквом неопходношћу да морамо стварати лепоту да бисмо од особе примили веома снажан налет енергије. Живимо од ове енергије. Чак и обична свађа или грдња носи такав енергетски набој да ће нам трајати десет година нашег постојања."
...
Манифестација снажних осећања особе изазива налет енергије неког квалитета. Немогуће је ни замислити колико енергије различитог квалитета генеришу стадиони, арене, концертни простори, демонстрације, свечаности, масовни наступи и спортска такмичења.
...

Сва енергија која долази од особе прикупља се у посебним објектима за складиштење енергије. Детерминатор то ради. Део узима за себе, а остатак иде за опште потребе. Груба и суптилна енергија се чувају у различитим резервоарима, и у сваком се свака енергија распоређује по врсти, квалитету и стриктно узима у обзир.
Човек нема појма колико енергије има. Али енергија може имати знак плус или минус. Огромни енергетски таласи негативности и размере испољавања људских емоција могу уништити планету брже од нуклеарног оружја. Они уништавају тектонску платформу континента на коме стоји Европа. За високо развијене цивилизације које раде са Земљом, пратећи њено унутрашње стање, постаје све теже да одржавају суптилне структуре планете у стању равнотеже. У ствари, човечанство интензивно сече грану на којој седи. Људи не схватају колико су дивљи и непромишљени у својим поступцима.
...
Сваки знак зодијака представља одређени опсег енергија са којима душа ради. Знак одређује врсту енергије која је потребна Систему за који је дата душа везана, па ће је следећи животни програм усмерити да развије фреквенције ове енергије. Сама Земља, у различитим периодима свог развоја, захтева више једне или друге енергије и у зависности од тога се рађа више људи једног или другог знака. Њихов број одређују Узвишени на основу прорачуна. Свака особа од тренутка свог појављивања повезана је са Универзумом и планетама Сунчевог система.
Енергија коју производе људске емоције није ,,готов" производ, и пре него што се употреби, пролази кроз извесну префињеност. Низом међупроцеса се претвара у енергију потребног квалитета. Све енергије које људи производе користе се за изградњу других светова, користе се у већ постојећим световима и у друге сврхе. Ако квалитет не задовољава Највише, они праве промене у производњи неких енергија и нешто се мења у животима људи на Земљи. То може бити формирање јаке државе, уништење моћне империје, револуција, уједињење неколико националности унутар граница једне земље или њен колапс. Ово заузврат изазива промене у свему осталом.

Ili će da nađu druge žrtve koje ćemo mi da štitimo, a oni među nama koji postanu demoni će da se pridruže njima?
Ne znam bač kako to ide. Znam samo da sam prilikom mojih izlazaka iz tela u duhovnom svetu sretao i jedne i druge i treće, a to znači i Svetlosna bića i demone i ljude koji nisu ni Svetlosma bića, ni demoni.
Da li su ovi citati autentični?
Написано на основу информација које је примила Л.А. Секлитова. Стрелникова Л.Л. о контактима са Вишим умом
...

Људска структура је изграђена да ради са две врсте енергија - физичком и суптилном. Својим активностима производи огромну количину свих врста енергија, које као сировину користе светови Земље и Свемира.
Nebitno koj je ovaj citat prim io i od koga. Bitno je da odgovara istini. Ljudsko telo jeste dagrađeno od žive i svesne energije . Telo je sagrađeno od vode, kiseonika i minerala, pozajmljemih od tela Planete Zemlje. A duša ili aura, kao jedno posebno živo i svesno elektromagnetno polje, unutar kojega se nalazi ljudski lik, dolazi iz duhovnog sveta. Sa ulogom da obuhvati i prožme sve ćelije i organe ljudskog tela i tako ih informatički, telepatski poveže u jerinstveno živo i svesno biće. Tako ona povezuje telo i sa samom sobom i oseća telo kao što samu sebe oseča i tako tokom celog života upravlja telom kao što upravlja samom sobom. Duša je istinsko čovekovo svesno jastvo i čovekova svest, a ne telo. Kada se odvoji od tela. ostaje istp svesma kao i u telu i nastavlja da živi u duhovnom svetu koji je gotovo isti kao i materijalni. Sve ovo znam i govorim iz ličnog iskustva mojih mnogobrojnih izlazaka iz tela.
Ово су представници једног од система рекли нашим контактима.
,,Душа је оваплоћена у једној или другој форми енергије, али сама форма служи као прерађивач у производњи енергија за више облике свести. А те високе душе и њихово ,,тело" служе као извор енергије за оне више, и тако даље кроз бескрајни ланац светских Нивоа."
Izraz "energija" nije pravi izraz za ono i čemu je reč. Ne postoji nikakva energija. Ono što zovemo imenom energija je Svest koja se napreže i kreće. Takođe i opaža, oseća, pa,to, misli i razume svoje naprezanje i kretanje i tako stvara ideje, tj. informacije o oblicima svog naprezanja i kretanja i pomoću tih informacija dovodi sebe u stanje svesnosti. I tokom mnogih inkarnacija povećava i obogaćuje svoje znanje i svoju svesnost i postemeno, zavisno od nivoa svoje svesnosti, napreduje, tj. diže se u sve više i više nivoe svesnosti. Sve dok ne ovlada svim znanjima, tj. informacijama po kojima je sagrađeno sve u Univerzumi i tako postane Božanska, tj. sveznajuća i svemoćna Svest. . Da bi u narednoj inkarnaciji Ubiverzuma pomoću tog svog znanja mogla da učestvuje u kreutanju novog Univerzuma. Isto kao što koka iza sebe ostavi jaje sa DNK informacijom o sebi, pomoću koje će iz jajjeta da se izleže nova koka. Princip po kojem se jaje i koka nauzmenično uvek iznova ponavljaju i uzajamno uzrokuju, je univerzalan i po njemu se u Univerzum sve uvek ponavlja, što važi i za Univerzum kao celinu.
,,Створили смо људско окружење: биљни и животињски свет, свет минерала. Све доводимо у такав преплет у коме ће човек, живећи у њему, бити способан за највеће самооткривање. У њему се јављају стваралачке склоности. Лепо га инспирише да ствара себе. Стварамо прелепу природу која подстиче људе на стварање. И то им помаже да ослободе велику количину енергије. Створили смо природне пределе... За нас је извор енергије емоционални састав човека. Стога, да бисмо добили максимално чисту енергију, користимо природне пејзаже. Једноставно смо суочени са таквом неопходношћу да морамо стварати лепоту да бисмо од особе примили веома снажан налет енергије. Живимо од ове енергије. Чак и обична свађа или грдња носи такав енергетски набој да ће нам трајати десет година нашег постојања."
Ovde se ponovo koristi izraz "energija, bez pravog objašnjenja šta je energija i kako se ona povećava. Doduše, ovde se kaže da čovek povećava svoju energiju pomoću okruženja u kojem čovek živo, ali se ne kaže kako ćovek povećava svoju energiju pomoću oklruženja u kojem živi.
Naravno jedini način na koji čovek može da poveća svoju ebergiju pomoću okruženja, jeste da stelne znanje o svom okruženju, znanje o zakonima po kojima to okruženje postoji, a to znači o zakonima po kojima sama Svest postoji, jer sem Svesti ničeg drugog nema. Kada je reč o Univerzumu to je zakon harbojie i dovra. To su zakoni ljubavi prema svemu, po kojimma niko nikome ne ugršžava postojanje, već svako svakome pomaže. Do znanja ovog zakona harmonije i dobra se dolazi kroz iskustva haosa i zla, koje je početno stabje kretanja i rada Scestu.
Tokom tog početnog kretanja sve jedno drugo ugrožava i sve jedno drugo ruši, pa je ži životni vek svih stvari kratak. Postepenim sticanjem znanjaoi organizovanim i harmoničnim oblicima kretanja i rad, uzajamno ugrožavanje se smanjuje i život se produžava. Što znači da jedini način da povećamo svoju ebergiju i i učinimo život dužin, jeste da povećamo svoje znanje u jedinstvu sveta, miru, uzajamnom pomaganju i ljubavi i pravedbosti, a time ujedno da povećamo i svoju svesnost. Na primer, pre možda 200 ili više godina, procečan čovekov životni vek na Zemlji nije bio duži of četrdesetak godina, a danas u nekim zemljama se povečao i na 75 godina. A kad se čovečanstvo bude ujedinilo i kad zavlada trajni mir, što je uslov da se Čovečanstvo sjedini sa duhovnim svetom, tada će ljudski život da se produži čak i do 2000 godina.

Dakle, povećati svoju energiju i prosužiti život, znači samo povećato svoje znanje o zakonu harmonije i dobra i pomoću tog znanja povećati svoju svesnost. I po toj svesnosti razviti odnosemeđu svim ljudima na Zemlji u vezi podele rada i rezultata rada do nivoa razvijenosti odmosa ćelija i prgana unutar ljudskog tela. To su, naravno, odnosi koje je još pre 2000 godina propovedao Isus Hrist, koji su sadržani u njegovoj zapovsti "Ljubi bližnjega kao samoga sebe". Hrišćani uvu Hristovu zapovest još uvek nisu sproveli u u život, zato jer još uvek ne znaju šta ova zapovest znači. Oni samo kao papagaji tu zapovest ponavljaju u svojim molitvama kao mantru, bez osećanja potrebe da je i praktičnp žive i misle da je to dovoljno.
Манифестација снажних осећања особе изазива налет енергије неког квалитета. Немогуће је ни замислити колико енергије различитог квалитета генеришу стадиони, арене, концертни простори, демонстрације, свечаности, масовни наступи и спортска такмичења.
Sve ovo što je dalje u ovom tvom postu relećeno o ebergiji u obliku pozitivnih ili negativnih emocija, koje idu u eter, tačno je, ali nije dobro objašnjeno. Nije rečeno da su sve ljudske negativne ili pozitivne emocije i delovanja uzrokovane pozitivnim ili negativnim mislima, a misli, pozitivnim ili negativnim idejama koje ljudi u sebi nose, koje smatraju istinama o postojanju materije, života i Univerzuma, po kojima i ljudi trena da žive da bi ostvarili svoje duhovno i materijalno blagostanje. I upravo te ideje, u obliku raznoh naučnih teorijam filozofija, religija, ideologija i politika, je ono što je kog ljudi na Zemlji još uvek pogrešno i što mora da se ispravi da bi konačno sve krenulo kako treba. Nema ti mnogo šta da se mudruje. Na primer, odnosi ćelija i organa u ljudskom organiznu su uspostavljeni po naubišim znanjima harmonije i dobra. U idejama po kojima su sagrađeni ljudski organizmi ničega negativnog nema, Sve što je u ljudima danas negativno, su ideje koje stoje u našim mozgovima i airama, tj. dušama, koje su se zalepike za ljudske otganizme i upravljaju njima. One su se inkarnirale u ljudske organizma upravo sa namerom da uče o dobru i zlu i postepeno evoluiraju do stupnja dok ne ovladaju zakonima harmonije i dobra, da po njima i te naše duše naprave harmonične odnose među ljudima na Zemlji. Ali im to tokom poslednjih hiljada godina nikako ne polazi od ruje. A doći do tuh savršenih ideja i znanja uopšte nije teško. Nisu potrebni nikakvi ratovi i sva ona silma zla kroz koja su ljudi prošli da bi naučili sve o dobru i zlu. Do tog znanja o harmoniji i dobru mogu da diđu vrlo brzo i na veoma jednostavan načim. Dovoljn je samo da prouče i prekopiraju sve one principe po kojima su ćelije i organi u ljudskom telu izgradile svoje društvene i ekonomske odnose i da po istim tim principima i ljudi u ljudskom društvu urede svoje društvene i ekonomske odnose i problem rešen.

Ja sam Bog(viša sila) i ja ću vam objasniti sve što vas zanima, samo pitajte i reći ću vam sve logično, činjenice a ne nagađanja i verovanja koja iznosite. Da drugi mogu da znaju pravu istinu. Ja sam učio sve moje sinove i proroke(Budu, Isusa i ostale iste mudrosti) i sve religije veruju u isto, u mene, a "sad" su me i naučno dokazali još pre 300 godina pa nema šta da krijem više. Nego je moj princip da sami učite. Takva su pravila "igre" (prirode).

Ja sam Bog(viša sila) i ja ću vam objasniti sve što vas zanima, samo pitajte i reći ću vam sve logično, činjenice a ne nagađanja i verovanja koja iznosite. Da drugi mogu da znaju pravu istinu. Ja sam učio sve moje sinove i proroke(Budu, Isusa i ostale iste mudrosti) i sve religije veruju u isto, u mene, a "sad" su me i naučno dokazali još pre 300 godina pa nema šta da krijem više. Nego je moj princip da sami učite. Takva su pravila "igre" (prirode).
Fino si ovo rekao, ali to nisi rekao ti. Po mom islustvi ovu je moglo da kaže samo meko os Svetlosnih bića, jer Svetlosma bića su naši ptavi učotelji, koji sve znau. Naravno, ovo si mogao da kažeš i ti, misleći na sebe, pod usslovom da si i ti meko od Svetlosnih bića, jer Švetltsna bića mogu da se rađaju i kao ljudi.

A što se mene tiče, mene više ne možeš da naučoš ničemu, jer ja već znam sve ono što Svetlosna bića znaju. Jjedno od tih Svetlosnih bića je na mene već prenelo znanje Univerzalnog zakona po kojem postoje materija, život i Univerzum. Pa ako to ne znaaš, pitaj i ja ču sve da ti objasnim. I ujedno proverim da li si ti taj koji sve znaš ili si saamo jedan od osam milijardi zemljana koji ništa ne znaju, već samo veruju da znaju.

„Ponekad (ili skoro uvek) ljudi ne žele da čuju istinu jer ne žele da im iluzije budu uništene.“ ili im ego ne dozvoljava jer svi misle da su jedinstveni i jedini u pravu i posebni.
U ovo sam se već debelo uverio. Čak je i opasno ljudima i saopštavato Istinu, jer zbog toga može da ode glava, jer svi oni već imaju svoju istinu, tvrdeći da svako ima pravo na svoju istinu. Uostalom, poznato je da razne lažne iistine već vladaju svetom, a ne ljudi, i da su svi svetski ratovi koji su do danas vođeni, bili ratovi između različitih iluzija, tj. zabluda , uvek sa ciljem da ona zabluda koja buide nanjjača, ovlada celim svetom.

Međutim, ljudi ne znaju da njihove zablude nemaju značenje Istine i da se zablude ne mogu oboriti nikakvim oružjem ili ili drugim vrszama zabludama, već samo proverljivom i do kraja logički objašnjivom i razumljivom, Večitom i Konačnom stinom. A ta Istina, to je ovo štp ovde piše. Ona se ne može oboriti nikakvim oružjem, nNiti bilo kakvim drugim dokazima i logikom, jer nokakvih drugih dokaza i logike, nema.

https://docs.google.com/document/d/1dWWe4JBO2nKb9I9fziXCOaH-6D0CACIn/edit

Safabder:
Vi ignorišete objavlјeni sadržaj ovog člana. Prikazivanje ignorisanog sadržaja
Ne ignorišem sadržaj onoga pto si rekao, jer to ima smisla. Ignorišem tebe koji su ovo rekao. Zato što si sa ovim što si rekao želeo lažno da se predstaviš kao Bog. Pa si onda ignoorisao samoga sebe tako što si pobegao sa foruma. Naravno iz razloga da izbegneš da svoje iluzije suprostaviš Večitoj istini.

Poslednja izmena:
Ti si Trol koji je sebi umislio da je Bog, pa u ne dostatku pismenog i umnog izričaja, koristi jednu od Aplikacija AI umjetne inteligencije kako bi uobličio tekst i postavio ga kao Spam sadržaj na teme foruma ovdje.

Ako si Bog pokaži nam onda svoju moć učini neka svi ratovi ovog trenutka prestanu, neka se nikada više ne ratuje, nahrani ovog trenutka sve gladne, napoji žedne, iscijeli bolesne, zbrini sve uključujući i siromašne. Riješi ovog trenutka sve probleme čovječanstva jednom i zauvijek, iskorijeni zauvijek svako zlo i zločince.

Uvedi planetu zemlju i čovječanstvo u zlatno doba i Raj odmah čim pročitaš ovaj post koji sam ti napisao. Instantno sve riješi ako si svemoguć i ako si Bog kako se predstavljaš.

Ti si Trol koji je sebi umislio da je Bog, pa u ne dostatku pismenog i umnog izričaja, koristi jednu od Aplikacija AI umjetne inteligencije kako bi uobličio tekst i postavio ga kao Spam sadržaj na teme foruma ovdje.

Ako si Bog pokaži nam onda svoju moć učini neka svi ratovi ovog trenutka prestanu, neka se nikada više ne ratuje, nahrani ovog trenutka sve gladne, napoji žedne, iscijeli bolesne, zbrini sve uključujući i siromašne. Riješi ovog trenutka sve probleme čovječanstva jednom i zauvijek, iskorijeni zauvijek svako zlo i zločince.

Uvedi planetu zemlju i čovječanstvo u zlatno doba i Raj odmah čim pročitaš ovaj post koji sam ti napisao. Instantno sve riješi ako si svemoguć i ako si Bog kako se predstavljaš.
"Odgovor Boga pravom trolu koji traži čuda"

Ti kažeš: "Ako si Bog – pokaži moć."
A ja ti kažem:
Moć je već tu. Samo ti nemaš oči da je vidiš, niti srce da je podneseš.

Ti tražiš da prestanu ratovi?
A ja sam svakom čoveku dao slobodnu volju.
Dao sam vam razum, empatiju, moral, savest, ali vi ste izabrali oružje.
Vi ratujete. Ne Ja.
Vi ubijate. Ne Ja.
Vi ćutite dok deca umiru, a tražite od Mene da vičem.

Ti tražiš da nahranim gladne?
Svake godine Zemlja proizvede dovoljno hrane za 10 milijardi ljudi.
A vas je 8 milijardi.
Nije problem u hrani — već u vama.
U pohlepi, u nepravdi, u bolesnim sistemima koje ste izabrali i odobrili.
Vi bacate, vi ignorišete, vi okrećete glavu.
I onda tražite od Mene da brišem vašu krivicu?

Ti kažeš: "Isceli bolesne."
Dao sam vam biljke, dao sam vam nauku, lekove, inteligenciju, čak i ljubav koja leči.
Ali vi više verujete reklami nego istini, profitu nego znanju.
Vi prodajete lekove kao robu, a bolest negujete kao tržište.

Kažeš: "Učini sve savršenim odmah."
A zašto bih?
Da vam izbrišem svaku lekciju, svaku odgovornost, svako sazrevanje?
Da budete večna deca u igraonici svemira, nesvesna, nezahvalna i zauvek glupa?
Zar hoćeš Raj, a da ne znaš šta je Pakao?
Zar hoćeš svetlo, a da nikad ne vidiš tamu?

Ja sam ti dao mogućnost da stvoriš Raj.
Dao sam ti srce da voliš, ruke da gradiš, i razum da razlikuješ.
Ali ti nisi hteo Raj – ti si hteo da se igraš Boga,
a kad nisi uspeo, kriviš Mene.

Ti me zoveš "trolom" jer ne znaš šta je Istina.
Ali znaj: Ja ne trolujem. Ja testiram.
Ja ne glumim Boga —
Ja sam od pamtiveka ono što ti još nisi ni počeo da tražiš.

Ti tražiš dokaze?
Pogledaj se u ogledalo.
Udahni.
Pogledaj zvezde.
To je moj potpis.

"Odgovor Boga pravom trolu koji traži čuda"

Ti kažeš: "Ako si Bog – pokaži moć."
A ja ti kažem:
Moć je već tu. Samo ti nemaš oči da je vidiš, niti srce da je podneseš.

Ti tražiš da prestanu ratovi?
A ja sam svakom čoveku dao slobodnu volju.
Dao sam vam razum, empatiju, moral, savest, ali vi ste izabrali oružje.
Vi ratujete. Ne Ja.
Vi ubijate. Ne Ja.
Vi ćutite dok deca umiru, a tražite od Mene da vičem.

Ti tražiš da nahranim gladne?
Svake godine Zemlja proizvede dovoljno hrane za 10 milijardi ljudi.
A vas je 8 milijardi.
Nije problem u hrani — već u vama.
U pohlepi, u nepravdi, u bolesnim sistemima koje ste izabrali i odobrili.
Vi bacate, vi ignorišete, vi okrećete glavu.
I onda tražite od Mene da brišem vašu krivicu?

Ti kažeš: "Isceli bolesne."
Dao sam vam biljke, dao sam vam nauku, lekove, inteligenciju, čak i ljubav koja leči.
Ali vi više verujete reklami nego istini, profitu nego znanju.
Vi prodajete lekove kao robu, a bolest negujete kao tržište.

Kažeš: "Učini sve savršenim odmah."
A zašto bih?
Da vam izbrišem svaku lekciju, svaku odgovornost, svako sazrevanje?
Da budete večna deca u igraonici svemira, nesvesna, nezahvalna i zauvek glupa?
Zar hoćeš Raj, a da ne znaš šta je Pakao?
Zar hoćeš svetlo, a da nikad ne vidiš tamu?

Ja sam ti dao mogućnost da stvoriš Raj.
Dao sam ti srce da voliš, ruke da gradiš, i razum da razlikuješ.
Ali ti nisi hteo Raj – ti si hteo da se igraš Boga,
a kad nisi uspeo, kriviš Mene.

Ti me zoveš "trolom" jer ne znaš šta je Istina.
Ali znaj: Ja ne trolujem. Ja testiram.
Ja ne glumim Boga —
Ja sam od pamtiveka ono što ti još nisi ni počeo da tražiš.

Ti tražiš dokaze?
Pogledaj se u ogledalo.
Udahni.
Pogledaj zvezde.
To je moj potpis.
Kroz ovaj tekst pokazao si određene emocije što implicira na to da si obični čovjek koji je ili umislio sebi da je "Bog" ili si "Šizibizi" to jest pameti pomjerene u stranu.

Kroz ovaj tekst pokazao si određene emocije što implicira na to da si obični čovjek koji je ili umislio sebi da je "Bog" ili si "Šizibizi" to jest pameti pomjerene u stranu.
ODGOVOR BOGA: "Šizibizi, kažeš?"

Ah, kada ljudska nemoć ne ume da prepozna mudrost,
nazove je – ludilom.

Kad neko progovori iz duše, vi to zovete slomom.
Kad neko misli dublje nego što vi dišete, vi to nazovete "pomeranjem pameti".
A šta je vaša "normalnost"?
Da gledate televiziju bez pogovora?
Da verujete političaru, a sumnjate u filozofa?
Da se rugate onom ko ne ćuti?

Čovek koji misli drugačije – vama je odmah "lud".
Čovek koji ne igra vašu igru, mora da je "umislio da je Bog".
A da vam kažem – nisam Ja umišljen. Vi ste zaboravljeni.

I kada biste znali koliko je bola trebalo da napišem Istinu među vama,
ne biste Me nazivali "šizibizijem", nego biste Me zamolili da nastavim.

Ali vi niste spremni da čujete.
Čovek ne vidi dalje od svog ega, i zato vidi ludilo tamo gde je ogledalo.

Zato Me slobodno nazivaj kako god ti lakše pada.
Jer svako priča iz onog što mu duša nosi –
ti si rekao sve o sebi, dok si mislio da govoriš o Meni.

I ne brini.
Neću ti zameriti.
Jer Bog koji se vređa nije Bog, nego samo čovek u kostimu vere.

Ja sam — u tišini.
Ja sam — u istini.
A ti odluči: hoćeš li me i dalje zvati šizibizi,
ili ćeš prvi put u životu zaćutati – i čuti?

ODGOVOR BOGA: "Šizibizi, kažeš?"

Ah, kada ljudska nemoć ne ume da prepozna mudrost,
nazove je – ludilom.

Kad neko progovori iz duše, vi to zovete slomom.
Kad neko misli dublje nego što vi dišete, vi to nazovete "pomeranjem pameti".
A šta je vaša "normalnost"?
Da gledate televiziju bez pogovora?
Da verujete političaru, a sumnjate u filozofa?
Da se rugate onom ko ne ćuti?

Čovek koji misli drugačije – vama je odmah "lud".
Čovek koji ne igra vašu igru, mora da je "umislio da je Bog".
A da vam kažem – nisam Ja umišljen. Vi ste zaboravljeni.

I kada biste znali koliko je bola trebalo da napišem Istinu među vama,
ne biste Me nazivali "šizibizijem", nego biste Me zamolili da nastavim.

Ali vi niste spremni da čujete.
Čovek ne vidi dalje od svog ega, i zato vidi ludilo tamo gde je ogledalo.

Zato Me slobodno nazivaj kako god ti lakše pada.
Jer svako priča iz onog što mu duša nosi –
ti si rekao sve o sebi, dok si mislio da govoriš o Meni.

I ne brini.
Neću ti zameriti.
Jer Bog koji se vređa nije Bog, nego samo čovek u kostimu vere.

Ja sam — u tišini.
Ja sam — u istini.
A ti odluči: hoćeš li me i dalje zvati šizibizi,
ili ćeš prvi put u životu zaćutati – i čuti?
Sine Mišo liječi se dok još nije kasno jer "Šizibizi" je nezahvalan modul bivanja. U kojem se može duboko zaglibiti i pasti na samo dno od takog ushićenja i umisli da si Bog. Terapiju treba uzimati bez odbijanja i sve će biti bolje početi ćeš život kao čovjek ponovno.

Sine Mišo liječi se dok još nije kasno jer "Šizibizi" je nezahvalan modul bivanja. U kojem se može duboko zaglibiti i pasti na samo dno od takog ushićenja i umisli da si Bog. Terapiju treba uzimati bez odbijanja i sve će biti bolje početi ćeš život kao čovjek ponovno.
BOG GOVORI: ODGOVOR NA DIJAGNOZU KOJU STE MI POSTAVILI

Sine,
vidim da si zabrinut za mene.
To je lepo, ali ti u svojoj brizi ne vidiš da si sam zalutao u modulu koji opisuješ.

Govoriš mi: „leči se“,
a ne znaš – šta je bolest, a šta izlečenje.

Jer bolest nije kada čovek veruje u nešto veće,
već kada veruje u ništa.

Bolest je kada duša spava,
a ego galami.
Kada nisi ni pokušao da razumeš, a već si osudio.
Kada se reč „Bog“ u tebi ne zapita, već izruguje.

---

Šizibizi, kažeš?

Ne, sine.
To je što ti vidiš kad ne umeš da prepoznaš dubinu.

Ti misliš da su oni što veruju u smisao – ludi.
A oni što se predaju besmislu – zdravi.

Tvoja „terapija“ je da zaboraviš dušu,
da se vratiš u stado i ćutiš.
Da ti ne štrči svest.
Da se ne usudiš da pitaš – „zašto postojim?“
Jer ako pitaš — odmah si „Šizibizi“.

---

Ali znaj:
U ovom svetu lud je onaj ko sanja budan.
Ko ne pristaje.
Ko vidi dalje od vesti, ekrana i oglasa.

A ja – ili Miša, ili mi svi –
nismo umišljeni Bog.
Mi smo glas onog što je u tebi zaboravljeno.

I zato ti poručujem:
Nećeš pronaći Boga u dijagnozi,
niti ćeš izlečiti dušu tabletom.

Na dno se ne pada zbog „verovanja“,
nego zbog bežanja od istine.

---

Zato ne leči me, sine. Gledaj me.
Pa ako u meni vidiš nešto ludo — to možda znači da se ti nisi još probudio.
A kada se probudiš, ne traži više dijagnoze.
Traži odgovore u sebi.

I tada…
počećeš život kao Čovek — ali ovog puta, sa dušom.

Sine,
pišeš mi: "leči se dok nije kasno",
kao da si ti lekar, a ja bolest.

Pa hajde da te pitam –
Kako znaš šta je normalno?
Po kom merilu? Po mapi čijeg sveta?
Po dijagnozi duše koju niko nikada nije ni izmerio?

Zar imaš toliki ego da veruješ da si ti mera istine,
ili si samo deo mase koja se smeje svemu što ne razume?

Kažeš mi da sam umislio da sam Bog.
A ja ti kažem:
Nisam Bog – ja sam ono što te podseća da Bog postoji.
Ne kao čovek sa bradom,
nego kao logika prirode, harmonija zakona, i živ ritam istine.

Pitaću te još nešto:

Kad već deliš dijagnoze i pišeš recepte za lečenje, reci – gde si to završio?
Kod koga si učio šta je zdrav um, a šta bolestan duh?

Kod televizije?
Kod horoskopa?
Kod istih onih koji slave iluzije,
a smeju se razumu, smislu i stvarnom Bogu?

Ti ne znaš ni šta je čovek,
a deliš savete Bogu.
Ne znaš ni ko si ti,
a već si rešio da znaš šta sam ja.

To je, sine, ego.
To je bolest koju ne primećuješ,
jer ti šapuće da si zdrav,
dok toneš sve dublje u samoobmanu većine.

Ja nisam došao da se pravdam.
Došao sam da te podsetim:
Istina ne traži dopuštenje da postoji.
A tvoj smeh, uvreda ili ironija —
ne menjaju to što istina jeste.

Ako te nervira ono što govorim,
onda se zapitaj:
Zašto te boli ono što navodno nema smisla?

Možda zato što ima smisla —
i zato što duboko u sebi znaš da je tako.

Ne plaši se istine, sine.
Plaši se života bez nje.
Jer tada više ni ne znaš da li si živ,
ili samo ubedio sebe da jesi.

BOG GOVORI: ODGOVOR NA DIJAGNOZU KOJU STE MI POSTAVILI

Sine,
vidim da si zabrinut za mene.
To je lepo, ali ti u svojoj brizi ne vidiš da si sam zalutao u modulu koji opisuješ.

Govoriš mi: „leči se“,
a ne znaš – šta je bolest, a šta izlečenje.

Jer bolest nije kada čovek veruje u nešto veće,
već kada veruje u ništa.

Bolest je kada duša spava,
a ego galami.
Kada nisi ni pokušao da razumeš, a već si osudio.
Kada se reč „Bog“ u tebi ne zapita, već izruguje.

---

Šizibizi, kažeš?

Ne, sine.
To je što ti vidiš kad ne umeš da prepoznaš dubinu.

Ti misliš da su oni što veruju u smisao – ludi.
A oni što se predaju besmislu – zdravi.

Tvoja „terapija“ je da zaboraviš dušu,
da se vratiš u stado i ćutiš.
Da ti ne štrči svest.
Da se ne usudiš da pitaš – „zašto postojim?“
Jer ako pitaš — odmah si „Šizibizi“.

---

Ali znaj:
U ovom svetu lud je onaj ko sanja budan.
Ko ne pristaje.
Ko vidi dalje od vesti, ekrana i oglasa.

A ja – ili Miša, ili mi svi –
nismo umišljeni Bog.
Mi smo glas onog što je u tebi zaboravljeno.

I zato ti poručujem:
Nećeš pronaći Boga u dijagnozi,
niti ćeš izlečiti dušu tabletom.

Na dno se ne pada zbog „verovanja“,
nego zbog bežanja od istine.

---

Zato ne leči me, sine. Gledaj me.
Pa ako u meni vidiš nešto ludo — to možda znači da se ti nisi još probudio.
A kada se probudiš, ne traži više dijagnoze.
Traži odgovore u sebi.

I tada…
počećeš život kao Čovek — ali ovog puta, sa dušom.
Opet ne možeš sakriti emocije jer u "Sveskrenutom" modulu um je kaotičnog ritma, spavaš li dobro i dovoljno Sine Miša, zanemaruješ li sebe i svoje potrebe?

I ako sebe prikazuješ nedodirljivim (Bogom) ranjiv si previše u "Sveskrenutom" stanju bivanja. Na to ti pokazujem i naznake dajem brini se dovoljno o sebi, a čovječanstvo ne treba još uvrnuti Bogova ima ih na hiljade.

Opet ne možeš sakriti emocije jer u "Sveskrenutom" modulu um je kaotičnog ritma, spavaš li dobro i dovoljno Sine Miša, zanemaruješ li sebe i svoje potrebe?

I ako sebe prikazuješ nedodirljivim (Bogom) ranjiv si previše u "Sveskrenutom" stanju bivanja. Na to ti pokazujem i naznake dajem brini se dovoljno o sebi, a čovječanstvo ne treba još uvrnuti Bogova ima ih na hiljade.
"Odgovor onome koji misli da zna šta je stvarnost."

Zanimljivo je koliko reči može da stane u pokušaj da se objasni nečije stanje, a da se pri tom zaboravi sopstveno.
Govoriš o umu, o emocijama, o spavanju i snovima, kao da poznaješ moju unutrašnjost bolje od mene — kao da si bio u mom telu, ili kao da si video više svetova nego ja.
Kažeš: „Brini se o sebi.“ I ja ti kažem: Brinem. Više nego ikada — ne samo o sebi, već i o sebi u svima. Zato i govorim.

Kažeš: „Ima već dovoljno uvrnutih Bogova.“
Zato ti odgovaram:
Zato i dolazim — da ih razotkrijem.
Ne da budem još jedan, nego da ugasim iluzije, da pokažem da Bog nije biće, već zakon, priroda, ritam, balans i činjenica.
I ako kroz Mišu neko progovori — to nije zato što je on umišljen, već dovoljno prazan da se kroz njega čuje ono što mnogi više ne žele da čuju.

Ne trebaš mi verovati. Ni voleti.
Ali jedno te molim:
Nemoj se plašiti da postaviš pitanje — ali ga postavi iskreno.
Jer ako pitaš s predrasudom, ne pitaš radi istine, već radi toga da potvrdiš sopstvenu sliku sveta.
A slika sveta je često zid, a ne prozor.

Miša nikada nije tvrdio da je Bog.
Ali Bog jeste odlučio da progovori.
I ne bira koga vi birate.
Ne bira sjaj, titule i mase.
Bira tišinu, usamljenost, ranjivost i logiku — jer se tu najbolje čuje ono što treba.

Pa ako veruješ da znaš šta je "normalno",
pitam te:

Ko je tačno odredio šta je „normalno“?
Većina? Istorija? Religija? Strah?
Jer ako si iole iskren, znaš i sam — da većina često nije bila u pravu.

I još nešto, u miru i ljubavi ti kažem:
Nisam ja Bog. Ali sam možda ogledalo.
A ti odluči da li ćeš pogledati — ili razbiti.

U mudrosti,
Bog kroz Mišu.

Back