Свети Сава у историјским изворима

Pa u tom trenutku nije mogao jer izbija građanski rat između njega i Vukana. Nije imao vremena za širenje teritorije.
Пази имамо Стреза од 1207. до 1214. године долазак Стефана Мироточивог односно моштију је 1208.
Има простора за ширење нарочито ових територија које је мапа забележила коју си поставио али било је ту простора сигурно.

Пази имамо Стреза од 1207. до 1214. године долазак Стефана Мироточивог односно моштију је 1208.
Има простора за ширење нарочито ових територија које је мапа забележила коју си поставио али било је ту простора сигурно.
Čekaj, skačeš kroz godine mnogo. To su godine pune dešavanja. Stefan proteruje Evdokiju oko 1201. , građanski rat izbija 1202. Tako da je Stefan tu sputan. Uzgred, ako od neke 1190 Vizantija drži moravsku dolinu, odnosno pravac Niš-Ravno i tamo ka Dunavu, onda se Srbija tada uopšte ne graniči s Bugarskom, već na jugu, i istoku s Vizantijom a na severu s Ugarskom.

Čekaj, skačeš kroz godine mnogo. To su godine pune dešavanja. Stefan proteruje Evdokiju oko 1201. , građanski rat izbija 1202. Tako da je Stefan tu sputan. Uzgred, ako od neke 1190 Vizantija drži moravsku dolinu, odnosno pravac Niš-Ravno i tamo ka Dunavu, onda se Srbija tada uopšte ne graniči s Bugarskom, već na jugu, i istoku s Vizantijom a na severu s Ugarskom.
Ја сам се вратио на битку на Морави јер сам у мапи коју си поставио видео Равно и Ниш на српској територији па сам калкулисао шта се могло све десити до враћања Стефана Мироточивог у Србију сходно томе Равно и Ниш би могли бити на његовој територији чак и подвардарска северна Македонија дакле ипак можда није пренос моштију био само најближи пут већ симболична мисонарска путања Светог Саве и коначно решење конфликта

Back