SVETI GRAL

• Začetnik teme Začetnik teme $
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sveti Gral je izmisljotina srednjeg veka koja je nastala u danasnoj nemackoj.

Isusu samom je sigurno bilo svejedno za kojom casom pije svoje vino.

A sve ostalo su brice iz Romana i filmova.

Naravno da se hrcanska vera pomalo menjala za vremenom. Ali su najvaznije stvari vec bile majnstream u 2 veku, a usvojene konacno u 4 veku.

:hahaha:
Неки сматрају да су Темплари војно крили Сионског приората; сад око превода са старофранцуског речи Грал може да се тумачи различито али не мора да значи Света крв, ипак често се користи игра речи или бројева како би се добила одговарајућа комбинација.

Аутори наведене књиге су слободни зидари који сигурно добро познају тематику о којој пишу али и сами постављају доста питања.

interview07.gif

Organizacija nastala u 20 veku i osnovana od sarlatana nema veze za templarima.

Ljudi drzite se Deretica tolike gluposti ko Den Brown i on nemoze da isprica

I kraj.

Niko da dokumentuje; sve sama rekla-kazala. Ovo je ispod nivoa.

Ostavljam još 24 h da vidim ima li smisla da tema stoji otključna.

Poslednja izmena:
Ти не познајеш ни своју историју а камо ли туђу. ;)

Ja znam da nista neznam.

Ali ja isto znam da ti jos manje znas. Pustite se dan brown i ostalih gluposti. Jedva cekam da neko pocne da prica kako je neka kraljevska loza 100 % potomci isusa i marije magdalene (koja se kojim slucajem ne zove u (bibliji marija isusova supruga vec marija od magdale). A imamo mariju isusovu majku, mariju lazarevu sestru i mariju sestru ili rodjaku od marije u bibliji imamo i jovanu cerovnu zenu koja je isla za isusom. Samo Marija iz magdale. Svasta

Ako znas nemacki citaj http://www.das-wahre-sakrileg.de/

Samo Magdalenu zovu po mestu odakle je.

Svakako mrki zavrsi ovu jad i bedu, nema svrhe ovaj forum se treba nazvati naucna fantastika i mitovi, bajke i ostalo.

Ja znam da nista neznam.

Ali ja isto znam da ti jos manje znas. Pustite se dan brown i ostalih gluposti. Jedva cekam da neko pocne da prica kako je neka kraljevska loza 100 % potomci isusa i marije magdalene (koja se kojim slucajem ne zove u (bibliji marija isusova supruga vec marija od magdale). A imamo mariju isusovu majku, mariju lazarevu sestru i mariju sestru ili rodjaku od marije u bibliji imamo i jovanu cerovnu zenu koja je isla za isusom. Samo Marija iz magdale. Svasta

Ako znas nemacki citaj http://www.das-wahre-sakrileg.de/

Samo Magdalenu zovu po mestu odakle je.

Svakako mrki zavrsi ovu jad i bedu, nema svrhe ovaj forum se treba nazvati naucna fantastika i mitovi, bajke i ostalo.

Свети Грал се још помиње у енглеском миту о краљу Артуру, а средњовековни песник и витез Волфрам фон Ешенбах га помиње у свом делу Парсифал што је била инспирација немачком композитору Рихарду Вагнеру за оперу „Bühnenweihfestspiel“.

То што неки износе у својим романима не мора да значи ништа, јел sangreal не мора да значи да се односи на свету крв (како неки преводе) или пехар из кога је Христос пијо на тајној вечери , може да буде било шта.

Свети Грал се још помиње у енглеском миту о краљу Артуру, а средњовековни песник и витез Волфрам фон Ешенбах га помиње у свом делу Парсифал што је била инспирација немачком композитору Рихарду Вагнеру за оперу „Bühnenweihfestspiel“.

То што неки износе у својим романима не мора да значи ништа, јел sangreal не мора да значи да се односи на свету крв (како неки преводе) или пехар из кога је Христос пијо на тајној вечери , може да буде било шта.

Pa gde se onda nezlazemo.

Svakako gral kao legenda se rasirila po celoj evropi.

Pored dva bresta i bunara , nedaleko od reke Sitnice, verni sluga Oliver Krajnović u posudi je sakupljao krv iz tela Kneza Lazara...Kaciga sa rogovima spala je sa odsečene kneževe glave, a oblak prašine odlazećih Čerkeza mutio je nebo.
Godina je bila 1389., kasno popodne 15. juna, po starom kalendaru.

Za koju se godinu vezuje fon Ešenbahova skaska?

Pored dva bresta i bunara , nedaleko od reke Sitnice, verni sluga Oliver Krajnović u posudi je sakupljao krv iz tela Kneza Lazara...Kaciga sa rogovima spala je sa odsečene kneževe glave, a oblak prašine odlazećih Čerkeza mutio je nebo.
Godina je bila 1389., kasno popodne 15. juna, po starom kalendaru.

Za koju se godinu vezuje fon Ešenbahova skaska?

Око 1210. године али је био инспирисан француским средњовековним писцем Кретјен де Троа, који је писао о Светом Гралу око 1170. године.

Ljudi sionski priorat ne postoji... bar ne onako kako ga predstavljaju...

To je jedna budaletina francuska, koja je celog zivota osnivala tako neka fantomska udruzenja sa po 5-6 komsija, htela da se koorchi, s tim sto su ovog puta imali dobru ekipu, malo falsifikovali dokumentaciju, malo smisljali pricu... Prvenstveno su hteli da reklamiraju knjigu, da promovisu krcmu (kako ko) i nisu nist napravili sve dok slucajno mnogo godina kasnije nisu naletele nove dangube, koje su se primile na pricu, ali su je i besno unovcile.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back