Svemir

a ja kazem da svemir niko(i nista) nije stvorio,vec da oduvek postoji.....jednostavno je tu.....svemir je postojanje.....bez svemira ne bi bilo postojanja.....tako da je on oduvek tu......jer postojanje postoji oduvek.....same planete,crne rupe,svemirska materija.....sve to je postojanje.........uh,zaboli me glava od razmisljanja:mrgreen:
a coveku ne mozes nista reci za avatar,pa pogledaj svoj nadimak....i ti mi kao nesto razumes i pricas tu o nekom bogu i biblijskim pricama,sve sa takvim nadimkom......pa ja koja ne verujem u boga(onako kako ga crkva opisuje) i bibliju uvek pokazem postovanje i ne psujem boga....a tebi nadimak P.RCKO i tupis tu o bibliji i bogu......:dash:
Nema smisla da je svemir oduvek tu. Pod broj jedan nema dovoljno energije da se odrzi bez cepanja samog sebe. Nema dovoljno materije za beskonachan univerzum koji se stalno shiri zauvek (tj oduvek).

a ja kazem da svemir niko(i nista) nije stvorio,vec da oduvek postoji.....jednostavno je tu.....svemir je postojanje.....bez svemira ne bi bilo postojanja.....tako da je on oduvek tu......jer postojanje postoji oduvek.....same planete,crne rupe,svemirska materija.....sve to je postojanje.........uh,zaboli me glava od razmisljanja:mrgreen:
a coveku ne mozes nista reci za avatar,pa pogledaj svoj nadimak....i ti mi kao nesto razumes i pricas tu o nekom bogu i biblijskim pricama,sve sa takvim nadimkom......pa ja koja ne verujem u boga(onako kako ga crkva opisuje) i bibliju uvek pokazem postovanje i ne psujem boga....a tebi nadimak P.RCKO i tupis tu o bibliji i bogu......:dash:
Moj nadimak nema veze sa mojim tvrdnjama.Nick name "taj i taj" oznacava nesto drugo,a ne to o cemu tvoj zli um razmislja.Pogledaj samo datum kada sam uclanjen,bio sam jako mlad,u medjuvremenu se mnogo toga promenilo, a mrzi me da menjam nick.Cak i te crne rupe,planete i ostalo o cemu pricas je stvorio Gospod licno.Daj mi JEDAN konkretan dokaz da nije tako.Ako mi nedas znaci da ni ti pojma nemas kao uostalom ni bilo koje bice koje je ikada hodaloovom nasom planeticom.A tu vasu "istoriju" se zna ko vam je podvalio (onaj cije se ime ne spominje) uz pomoc vec mnogo puta prezvakanih masona u svojoj sluzbi,sa sve lenjirom i sestarom(alatke za izmene granica na mapama sveta,kakvi crni kamenoresci?! ),a sve u cilju da sakrije pravu istinu o nastanku svega!!!
pozz macice

Tako shto materije nema beskonachno...

1.Beskonacan prostor = beskonacno materije. (najprostija logika)

zato shto se ne moze stvoriti

2. Uzmimo u obzir da si u pravu, i da je svemir nastao ni iz cega, onda je cinjenica da se i materija automatski stvara isto tako (ni iz cega)

PS.
Svemir je oduvek tu, i zauvek ce i ostati, sa ili bez nas

Poslednja izmena:
E a ovo su rasprave u prazno. Ipak mislim da je tako nešto nepojmljivo ljudskom umu. Meni barem jeste.
Apsurdno mi je da je bog stvorio svemir.
Uopšte svemir mi se čini kao produkt univerzalnog uma i da je sve ciklično i da je početna tačka u stvari i finalna, da svaki predmet u sebi sadrži čitav kosmos.
I da je sve to neki splet raznoraznih povezanosti i uopšte skup uzroka i posledica i bla bla, zapetljam se kad govorim o ovome.
Uglavnom mislim da se kosmos ne može iskazati rečima nego se oseti.

ja imam svoju teoriju sveta i kosmosa tj svemira.
Zašto ne bi podelio sa nama?

1.Beskonacan prostor = beskonacno materije. (najprostija logika)

2. Uzmimo u obzir da si u pravu, i da je svemir nastao ni iz cega, onda je cinjenica da se i materija automatski stvara isto tako (ni iz cega)

PS.
Svemir je oduvek tu, i zauvek ce i ostati, sa ili bez nas
Ljudska logika se ne moze primeniti na beskonachan svemir. Opshte je prihvacena chinjenica da se materija ne moze stvoriti. Ako pogledash teorije o konachnih sudbini univerzuma i postanku istog razumeces o chemu pricham (tj recikliranju materije). Galaksije polako odumiru zato shto nema dovoljno gasa za stvaranja novih zvezda (tj ima josh uvek ali u buducnosti ce ga biti sve manje btw kako ovo objashnjavash?). U astrofizici prostor se ne tretira kao da ima konachnu kolichinu materije to jest da dati prostor mota ima konachnu kolichinu materije i tamne materije poshto se smatra da univerzum ima konachnu gustinu i da bi se big bang (opshte prihvacena teorija jbga) urushio sam u sebe da je ima beskonachku kolichinu materije, zato shto beskonachna kolichina materije rezultira u beskonachnoj gravitaciji.

Poslednja izmena:
Izvinite,nesumnjam ja da bog postoji,ali je prosto nemoguce da je on stvorio nebo.
Kao sto je osnivac ove teme rekao,to je bio jedan veliki prasak koji je proceo neprestano da se siri...da tumacimo to ovako:To je bila jedna explozija koja je se rasirila i sa sobom pobacala kamenje (planete)...

Ali mozemo samo da nagadjamo gde i kako je prasak nastao.To zna samo bog.

Moj nadimak nema veze sa mojim tvrdnjama.Nick name "taj i taj" oznacava nesto drugo,a ne to o cemu tvoj zli um razmislja.Pogledaj samo datum kada sam uclanjen,bio sam jako mlad,u medjuvremenu se mnogo toga promenilo, a mrzi me da menjam nick.Cak i te crne rupe,planete i ostalo o cemu pricas je stvorio Gospod licno.Daj mi JEDAN konkretan dokaz da nije tako.Ako mi nedas znaci da ni ti pojma nemas kao uostalom ni bilo koje bice koje je ikada hodaloovom nasom planeticom.A tu vasu "istoriju" se zna ko vam je podvalio (onaj cije se ime ne spominje) uz pomoc vec mnogo puta prezvakanih masona u svojoj sluzbi,sa sve lenjirom i sestarom(alatke za izmene granica na mapama sveta,kakvi crni kamenoresci?! ),a sve u cilju da sakrije pravu istinu o nastanku svega!!!
pozz macice
pa nisam ja tako zla....ja samo kazem:mrgreen:
daj ti meni jedan konkretan dokaz da JESTE tako:think:
a da bi bilo tako kako ti kazes,onda je neko ili nesto stvorilo boga.....ili se jednostavno pojavio tu sam od sebe.....a onda mu bilo dosadno da sedi u praznini i odlucio da stvara svet

Pazi ovako,nemate NIJEDAN konkretan dokaz kako je nastao svemir,samo neke bzvz teorije bang-bang itd...Kaze vam se da je svemir i sve u njemu stvorio Bog i vi to odmah odbacujete uz pitanje: Ko je stvorio Boga?
Zasto sve mora da bude stvoreno?

Pazi ovako,nemate NIJEDAN konkretan dokaz kako je nastao svemir,samo neke bzvz teorije bang-bang itd...Kaze vam se da je svemir i sve u njemu stvorio Bog i vi to odmah odbacujete uz pitanje: Ko je stvorio Boga?
Zasto sve mora da bude stvoreno?

Zato sto nije moglo da oduvek postoji.
(mislim na univerzum)

One evasive tactic is to claim that the universe didn't have a beginning, that it has existed for all eternity. Unfortunately, there are many scientific reasons why this obvious idea is unsound. For starters, given an infinite amount of time, anything that can happen will already have happened, for if a physical process is likely to occur with a certain nonzero probability-however small-then given an infinite amount of time the process must occur, with probability one. By now, the universe should have reached some sort of final state in which all possible physical processes have run their course. Furthermore, you don't explain the existence of the universe by asserting that it has always existed.That is rather like saying that nobody wrote the Bible: it was. just copied from earlier versions.

Poslednja izmena:
Opshte je prihvacena chinjenica da se materija ne moze stvoriti.

Cak i da je kolicina materije u svemiru konacna, sto nikako ne mogu da prihvatim, niti se slazem sa tom tvojom konstatacijom,rekao si da se materija ne moze stvoriti, ali se takodje ne moze ni unistiti, tako da onda postoji proces obnavljanja

hahahah.. O cemu premudri vernici ovde vode raspravu... Ne mogu da verujem. IQ -2 a ne 2. PA veze vi gospodo nemate. Nije teorija big-banga niti tako prost niti jednostavna ko sto vasi pileci mozgovi to shvataju.

ortodoksni vernici napustite temu.jel ima forum o religiji?ateizam,budizam,pravoslavlje,islam pa tamo mlatite praznu slamu

kad god se verovanje umesa u nauku ispadne haos

Nije teorija big-banga niti tako prost niti jednostavna ko sto vasi pileci mozgovi to shvataju.

Cinjenica je da ni ja niti bilo ko "u" i "van" ovog foruma nema blage veze, ni vernici, niti nevernici.

Ovde se samo mogu izlagati licna misljenja,cemu na kraju ovaj forum i sluzi.

PS.
Ja nisam ateista, ali je realnost da obe strane (i nauka i religija) imaju svoje teorije koje se na zalost ne mogu dokazati u potpunosti, tako da bi bio red do neke mere postovati svacije misljenje

Pa ipak je realno pre no sto neko lupi kao kako je bigbang samo prazna prica da prvo i osnovno sa informise o tome. Zar ne? Ako pak i posle toga ne razume, onda da s pokrije po usima pa da cuti. Ako nesto ne razumes nemoj mu traziti mane. Zar ne?

Cak i da je kolicina materije u svemiru konacna, sto nikako ne mogu da prihvatim, niti se slazem sa tom tvojom konstatacijom,rekao si da se materija ne moze stvoriti, ali se takodje ne moze ni unistiti, tako da onda postoji proces obnavljanja
Tvoj zakljucak nema nikakvog smisla, niti mogu da shvatim kojom si logikom doshao do njega. Materija se ne obnavlja (niti ima potrebu za tim poshto je neunishtiva).

Ja nisam ni rekao da se materija obnavlja,jer ne vidim potrebu za tim.
Materija prelazi iz jednog oblika u drugi
Da li sada razumes sta hocu da kazem?

Back