Svemir vrvi od zivota

Slažem se. Narodu se kaže "istina", a ti dokaži da je to laž. Ništa ja ne uzimam zdravo za gotovo, pogotovo ono što nam prekookeanske komšije serviraju. Uvek smo bili radoznali kada su ovakve teme u pitanju, veoma sam toga svesna i zato se trudim koliko god mogu da gradim sopstveno mišljenje o svemu.
Ipak ne mogu da ne opazim nelogičnost u par stvari, znamo da 1969 čovek prvi put bio na mesecu (recimo :think:) i kada uporedimo tehnološke mogućnosti tada i sada, zar se ne čini da stojimo u mestu? Da li sada znamo više? Zar je moguće da je tehnologija toliko otišla ispred čovečanstva da se smatra da još uvek nismo dovoljno psihički jaki, da prihvatimo istinu? Da li smo programirani da prihvatamo samo mrvice, ili sem mrvica zapravo tamo negde drugo ne postoji?

Pa tako nekako .. mozda oni nisu ni otisli na Mesec?! Vidis da su napravili pauzu 40 godina. . a planiraju na Mars 2020. . Kazu, kad su otisli na Mesec da su tamo zatekli vanzemaljske baze na tamnoij strani Meseca koji je nama nevidljiv jer zans da se mesec ne okrece oko svoje ose. I vanzemaljci im porucili da se ne vracaju. Ameri mogu da dignu samo :gace: a ne njihovu.

Pa tako nekako .. mozda oni nisu ni otisli na Mesec?! Vidis da su napravili pauzu 40 godina. . a planiraju na Mars 2020. . Kazu, kad su otisli na Mesec da su tamo zatekli vanzemaljske baze na tamnoij strani Meseca koji je nama nevidljiv jer zans da se mesec ne okrece oko svoje ose. I vanzemaljci im porucili da se ne vracaju. Ameri mogu da dignu samo :gace: a ne njihovu.

Sve je to uvijeno u gustu maglu i nikak da se razvedri. Što se mene lično tiče, ne mogu reći da znam da postoje druge civilizacije, osim ako izuzmem par čudnih pojava koje sam videla na nebu, ali verujem da postoje. Lično me već pomalo vređa, kao ljudsko biće, koliko nas (da ne pljujem samo amere :confused:) preko medija prave budalama i pričaju priče za malu decu. Interesantno je da takođe "bliski sureti" dešavaju najviše u SAD, krugovi u žitu i Velikoj Britaniji itd. Taj ET je stvarno nobles :dontunderstand:

NASA pronašla 140 planeta sličnih Zemlji, traga se za vanzemaljcima

NASA-in novi svemirski teleskop vrlo je brzo počeo davati rezultate. Kepler je u svemir poslan prije samo šest tjedana, a u tom je razdoblju pronašao čak 700 planeta, od čega čak 140 sličnih Zemlji!

Svemirski opservatorij Kepler ujedno je pomoću svoje kamere od 95 megapiksela otkrio čak pet novih solarnih sustava. Najnovija otkrića američke svemirske agencije ponovno su pobudila nade u pronalazak inteligentnog života u svemiru. "Naš idući korak je utvrditi je li na planetima koje smo pronašli moguć život", kaže astronom Dimitar Sasselov.

"Statistike sugeriraju da bi samo u našoj galaksiji, Mliječnom putu, trebalo biti oko sto milijuna naseljivih planeta. Nadamo se da ćemo u iduće dvije godine uz pomoć Keplera identificirati barem 60 takvih planeta. Pred nama je velik posao, ali statistički su rezultati jasni - planeti poput naše Zemlje postoje", kaže Sasselov.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/...emlji-traga-se-za-izvanzemaljcima/503812.aspx

Dimitar D. Sasselov (Bulgarian: Димитър Д. Съселов) (b. 1961) is a Bulgarian astronomer based in the United States. He is a Professor of Astronomy at Harvard University and director of the Harvard Origins of Life Initiative.[1] In 2002, Sasselov led a team that discovered the most distant planet in the Milky Way known at the time.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dimitar_Sasselov

Dimitar-Sasselov.jpg

Sjajno pitanje...
Možda,ako nekoga tresne bus,pa jedno 10 godina odleži u komi...
Ali to je već audio off,dreams on...
E,džebi ga,i ja pretjerah.
:eek:
Ako zaista postoji vakum u vremenu,onda bi se morao postići nekom varkom...
Ono,jasna mi je teorija o sporijem proticanju vremena ako ideš brzinom svjetlosti.
A šta ako dođeš do neke GRANIČNE brzine?
Vakumiraš se u datoj tački prostora i vremena?
Ono:freeze,ass****le!!!(iz filmova)
Dobra ova piva...
:hahaha:

Back