Svekrve...neicrpna tema

Bas vam hvala sto ste me lepo ispljuvale dok nisam bila tu.Sve me ovo neodoljivo podseca na atmosferu u "mom" selu gde cim nekog nema iza ledja mu pljuju. Kao sto je i mene moja sveki ogovarala svijh 12 dana i to osobama sa kojima se JA druzim. I ne samo mene vec i moje roditelje. A to za sex je cista zajebancija...
Ispratila nas je sva u suzama kao da idemo... boze me sacuvaj... A svekar je svako vece uzimao Stefanovu sliku ljubio je i plakao nad njom. Kad je moj tata otisao kod njih da mu prijatelj pomogne nesto oko kola ( i za to je moja sveki imala komentar) moja zaova je donela Stefanovu sliku i rekla " Evo sad placite svi troje zajedno"
Ajd mi sad recite da preterujem...

hej dobro došla nazad...kako je bilo na moru?....jel se Stefanče kupao?

Ma, bilo je super! :p Stefan se nakupao, naucio da gnjura, nije izlazio iz vode. stavicu slike cim ih prebacim, nesto mi nije u redu sa aparatom, pa cim budem uspela videcete kako je bilo.
A i kako moze biti kad smo nas troje sami, nema ko da ti se mesa... :mrgreen:

Rezime onog što ti kaza, neka ti je bog u pomoći:
Svekrva treba da rodi decu kako dolikuje, da ih odgaja do ženidbe, pa kad se ožene da im prepusti svoj stan a ona da ode na "plac", a kad tebi zatreba, da dotrči snagom i brzinom vetra da ti čuva decu, ali ako upita kako su bebe (još nerođene) onda nek se nosi, ma ko je ona i šta je ona, ona je samo majka moga muža i baka moje dece, pih, a kada zabrlja, po tvom, treba je u furunu kao i svaku vešticu, ne do joj bog da poželi da se izvini za grešku, e tada treba da je urnišemo, ubijemo u pojam, jer kada reši da napusti plac i vrati se u svoj stan gde si ti već pustila korenje, e tada treba da najebe debelo, da vidi čija majka crnu vunu prede, i džaba ti tvoja majka objašnjava neke stvari iz života, ma ko je ona da ti išta objašnjava, ona je uvek bila samo jedna obična krpa za brisanje govana tebe i tvoga društva, tvog brata i njegovog društva, ona treba da ćuti, ona je niko, samo je potrebna kada treba pripremiti meze i da se u vidu lastinog repa što pre izgubi, a takva treba i da je svekrva, pih, ***** joj materina, ma šta ona hoće, em mi dala sinka da se udam za njega, em joj donosim dvojke odjedared, em bi da zna nešto o tim dvojkama, ma šta nju briga o njima, ko je ona sem neko ko će da ode na plac a meni ustupi svoj stan i da se još najavi kada bude htela da dođe u stan, svoj stan, pih, pih, kakvo ***** od čoveka, tj. žene, tj. moje sveki.
P.S.
da si se kojim slučajem rodila 50 i neke kao ja, pa da ti je zapala moja sveki u miraz, e dušo, drugu bi pesmu ti pevala, a ne u njenom stanu izigravala gazdaricu: volem kajmak, al ga u inat neeeeeeeeeeeeeeećuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, volem da se inatim, ja ću biti mama, a druge mame naka crknu, samo da ja ostanem, moju decu niko da ne kritikuje, samo da ih čuva kada se meni prohte provoda, pogledaj se malko u ogledalo i makni šiške sa očiju i razmisli malo, ko si kakva si i koliko vrediš, o tvojoj svekrvi i svekru ne bih da razmišljam, muka mi je kad pomislim da su tebe dobili za snajku, **** ih kajmak, kome ga pa nose.
E pa draga mi nismo rodjene 50 i neke i stvari su se od tog vremena mnogo promenile. :worth: Meni ne pada na pamet da me neko maltretira i da upravlja mojim zivotom. A da smo u njenoj kuci, nismo, jer ona i sama kaze da to nije njeno vec "djedovo" . Moja sveki mi stalno prica kako se jadna napatila sa svojoj svekrvom sa kojom jos uvek zivi i to u njenoj kuci. Pa ona sad ocekuje da i ja prodjem istu skolu kao i ona.:nono: Ona misli da ako je ona cutala svojoj i ako je njena svekrva njoj komandovala da je sad njen red da bude glavna i da ja moram kao dobra snajka da slusam svaku njenu i da postupam kako mi ona kaze . Vidi se da imas musko dete ili decu, ali se nadam da nisi jedna od ovih. Uostalom ako ja nju postujem i ona treba mene da postuje kao zenu njenog sina i da me tretira kao odraslu osobu, a ne kao dete koje nema pojma o zivotu, a pri tom joj kuva i kupuje od svoje plate potrepstine za kucu.:thumbdown: Kakva god da sam, treba da me postuje kao i ja nju i nema sta mom muzu iza ledja da govori za mene da sam uradila ovo ili ono... a to su sve neke gluposti da bi eto imala sta da kaze. Kad sam se udala stvarno sam ih postovala, ali sad posle svih njihovih zvecki sto su mi pravili i posle njenog pricanja po selu o meni i jos gore o mojim roditeljima kojima ne bi smela da pisne jer su i oni svasta od nje istrpili, to postovanje vise nema nikakvog smisla. Stvarno ne mogu da ih postujem kad znam koliko su mali.
A sto se tice Sandre ja nju potpuno razumem. Ono sto je kod nje dobro je sto je otresita i drska i ima petlje da im kaze.:ok: I veruj mi procice 1000 puta bolje od mene koja uvek pazim sta cu reci da ih slucajno kojom recenicom ne bih uvredila. Dok se moja sveki uopste ne libi da me svaki dan pecka njenim podjebavanjem na finjaka i kroz salu...
Nikad ih nisam volela, i nikad ih nisam gledala kao roditelje jer ja imam svoje roditelje koje niko ne moze da zameni. A da sam ih postovala, to jesam i te kako, ali sada bukvalno nema vise ni trun tog postovanja jer jednostavno ne zasluzuju.
I istinita je ona kad im das prst oni hoce celu saku, zato im ne treba dati ni mali, najmanji deo sebe.
@lyon
Zasto ne odes fino na neku temu o kolima, motorima, fudbalu i pustis nas snajke da se jadamo jedna drugoj. Zaista ne znam sta ces ti na ooj temi...:dontunderstand: Ne znam da li imas tastu ili mozda svekrvu i da li si uopste ozenjen, ali po nekoj mojoj proceni mislim da nisi .

Rezime onog što ti kaza, neka ti je bog u pomoći:
Svekrva treba da rodi decu kako dolikuje, da ih odgaja do ženidbe, pa kad se ožene da im prepusti svoj stan a ona da ode na "plac", a kad tebi zatreba, da dotrči snagom i brzinom vetra da ti čuva decu, ali ako upita kako su bebe (još nerođene) onda nek se nosi, ma ko je ona i šta je ona, ona je samo majka moga muža i baka moje dece, pih, a kada zabrlja, po tvom, treba je u furunu kao i svaku vešticu, ne do joj bog da poželi da se izvini za grešku, e tada treba da je urnišemo, ubijemo u pojam, jer kada reši da napusti plac i vrati se u svoj stan gde si ti već pustila korenje, e tada treba da najebe debelo, da vidi čija majka crnu vunu prede, i džaba ti tvoja majka objašnjava neke stvari iz života, ma ko je ona da ti išta objašnjava, ona je uvek bila samo jedna obična krpa za brisanje govana tebe i tvoga društva, tvog brata i njegovog društva, ona treba da ćuti, ona je niko, samo je potrebna kada treba pripremiti meze i da se u vidu lastinog repa što pre izgubi, a takva treba i da je svekrva, pih, ***** joj materina, ma šta ona hoće, em mi dala sinka da se udam za njega, em joj donosim dvojke odjedared, em bi da zna nešto o tim dvojkama, ma šta nju briga o njima, ko je ona sem neko ko će da ode na plac a meni ustupi svoj stan i da se još najavi kada bude htela da dođe u stan, svoj stan, pih, pih, kakvo ***** od čoveka, tj. žene, tj. moje sveki.
P.S.
da si se kojim slučajem rodila 50 i neke kao ja, pa da ti je zapala moja sveki u miraz, e dušo, drugu bi pesmu ti pevala, a ne u njenom stanu izigravala gazdaricu: volem kajmak, al ga u inat neeeeeeeeeeeeeeećuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, volem da se inatim, ja ću biti mama, a druge mame naka crknu, samo da ja ostanem, moju decu niko da ne kritikuje, samo da ih čuva kada se meni prohte provoda, pogledaj se malko u ogledalo i makni šiške sa očiju i razmisli malo, ko si kakva si i koliko vrediš, o tvojoj svekrvi i svekru ne bih da razmišljam, muka mi je kad pomislim da su tebe dobili za snajku, **** ih kajmak, kome ga pa nose.

Jako mi je zao sto si se ti kao i ostale zle svekrve nasle prozvane na ovom forumu i da bi bas volela da popljujes ama svaku ocajnu snaju ali bas mi je zao mene nisi ni dotakla sa svojoj prostom i glupom frazom kamenujte sve snaje one su glupe, sada cu vam ja otvoriti oci.
Znas ako si imala tezak zivot pored svoje svekrve to je samo tvoj problem i ne pada mi na pamet da se poistovecujem sa tobom ili bilo kim. Nema potrebe da mi spominjes brata jer je mrtav, niti da mi prebacujes za moju majku koja mi je pritom jedina ostala od porodice i ako si se ti prema tvojoj majci ponasala kao prema krpi za brisanje govana onda je to ok ali moja mama je moja najveca snaga i podrska u zivotu i tako se neponasam ni prema najvecem neprijatelju a ne prema njoj. No, nije ni bitno, jako sam lepo raspolozena da bi mi ti kvarila raspolozenje, nemam nameru jos jednoj svekrvi da se pravdam, uzivaj u svojoj zloci i molila bih te da me malo (malo vise) preskocis. Hvala lepo!!

To Sandra, ne dozvoli da ti bilo ko pokvari raspolozenje. :ok: Cuvaj zivce i te kako ce ti biti potrebni kad dodju bebani. Uzivaj u trudnoci, uzivaj sa svojim muzicem, a ostale ko yebe. I uvek im kazi sta ti nije po volji jer tako ces se manje nervirati i bolje ces proci, a i vise ce te postovati. ;) A od doticne je jako ruzno sto je ovako popljuvala jednu trudnicu sa rizicnom trudnocom kojoj sad bas nije potrebno da se nervira. Vidi se koliko obzira ima prema drugima, i uopste ne sumnjam da ce ovako biti brizna i prema svojim snajama i zetovima. :thumbdown:

Drage mlade snajke.kako uopste pocinje taj sveti "rat"?Vidim da se ovde odomacio izraz"sveki".Meni se eto bas svidja,dodje mi onako toplo kao kad kazes"maki"-tako mene zove moja cerka,pa mi se zato nikako ne slaze sa ,,zlom ve........"?
Znam da kad se pogaca polomi nikad vise nemoze da se sastavi,ali ako nije pocela da budja ipak moze da se pojede!Malo vise tolerancije drage moje,zbog vasih muzeva,a pre svega zbog vase dece.Bes i nervoza koju svekrve proizvode u vama unistavaju vas i vasu porodicu,a ne menjaju svekrvine stavove(nazalost).Daj caru carevo i gledaj kuda ides
da se ne sapletes.Ima nas raznih na obe strane,a istina je u sredini.
Ono sto mi smeta je da budem "paket uz sina".Ne zelim da kazem ono"ja sam se za njega mucila"jer sam ga odgajala svojom zeljom sa najvecim zadovoljstvom kao i vas vase majke;ali bi me ubilo da me dete koje dodje u moju kucu i koje sada mazim i pazim kao s
voje i ne odvajam od svoje kceri jadnog dana nazove "ONA" kao da ne zivimo u 21.veku.
Naravno da joj necu biti majka,ali ne vidim zasto me nebi prihvatila bar kao bilo koju svoju rodjaku.(ili sam slabovida). <sveki> bi bilo u redu.Kako zovete vase svekrve i da li im persirate!? POZZZ.

Žao mi je Štefice ako si se i jednom mojom rečju osetila prozvana, nije mi bila namera uopšte.
Pročitala sam ovde zaista svakojakih priča, da se čoveku digne kosa na glavi. A to što sam ja iz 50 i neke a vi devojke iz 70 i neke izgleda ne menja ništa. Zlih svekrva i zlih snaha ima uvek.
Sandra reče koga briga što sam ja imala težak život sa mojom svekrvom, pa koji vrag onda ona ovde piše, šta onda koga briga kako je njoj.
Nisam svekrva "zvanično", ali moji sinovi žive u lepim zajednicama sa svojim devojkama. Za mene su obe savršene i perfektne u svakom pogledu jer su ih moji sinovi izabrali i vidim da ih čine srećnima. Ne jednom se desilo da sam stala na stranu mojih poćerki, jer tako ih gledam, mada hvala bogu nije bilo potrebe da se nerviram, sve su to bile sitne razmirice, ali sam UVEK na njihovoj strani, zato što znam šta može svekrva da učini kako snahi tako i svom sinu, a sve iz najbolje namere.
To što kažeš da se diviš Sandri i da će ona bolje u životu proći od tebe, verovatno je tačno, mada ne vidim zbog čega joj se diviš. Ako sam ja bila prosta, pročitaj ponovo ono što ona napisa. Svoju majku sam poštovala i volela a ona je svojim pisanjem pokazala kako vidi svoju majku.
Ne bih da je nerviram u trudnoći, ali neka se zamisli da li i sama doprinosi da se tako oseća.

@dragice, fenomenalan text ti je, mislim na onaj komentar o jadnoj trudnoj snaji i kajmaku.
Generacijski smo tu negde i moje iskustvo sa raznih sajtova je da je (bar na ovim nasim balkanskim prostorima) malo nase generacije na Netu, na zalost, pa samim tim smo svuda usamljene.

Tvoje godine su sada najbolje godine (ja to dobro znam) kada nam hormonski dolazi jedna strashna snaga, kada su deca (konacno!) otisla svojim putem, kada su nam (najcesce) muzevi jos dobri za one stvari (i jer ih nismo mnogo jedile kada su bili mladi ;);)) a razumniji nego u mladosti, kada konacno mozemo samo da uzivamo (sto ja i cinim), ali... ali, ti si automatski (za ove ovde!!!) za bacanje, ti si staromodna i ne-znam-kakvih shvatanja i jos silnih gluposti se naslusah (a pritom zaboravljaju da te godine imaju i njihive mame).
A u nasim godinama izgled itekako zavisi od naseg zivota u proslosti - ja se tu nemam na sta da zalim, na srecu.

A to sto si se ti debelo namucila sa svojom svekrvom (iskreno me je zao), to nikoga ne intersuje, sto je zalosno, ali zenska solidarnost naprosto ne postoji!:roll:

Moj dragi misli (jer ja njemu znam ponekd da citam na glas neke komentare sa ove teme, samim tim sebi dizem cenu jer sam imala do skoro i ja svekrvu, ali sam bila savim drugacija) i moj dragi misli da su te zene neke posebnog profila ("da u preslikane slike svojih majki i time lece svoje komplexe" :mrgreen:) koje su se, eto sasvim slucajno bas ovde skupile i koje su sve sem zenstvene (ono sa "malo sam mu dala" ga je posebno zabavilo).... da budem iskrena, umem da delove citam i kumovima i ostalim prijateljima, i to prvenstveno muskarcima (kada nam dodju u posetu) i cesto ih veoma zabavim - imaju razlicite komentare, ali je osnovni komentar da im je sada sasvim jasno zasto zene vise ne mogu da tako lako zacnu prirodnim putem, onako u zanosu i strasti (kao nasa generacija) vec se to obavlja u nekoj epruveti.... kazu da je to prosto zato sto zene vise uopste nisu zene!!!
U svakom slucaju, dok je bilo hladno, lepo smo se zabavljali.
Samo nastavite, svako se pokazuje u svome svetlu, luda zurka :super:

Mislim da je muzevima tu najteze kad se nadju izmedju zene i majke, pogotovo ako su njih dve slicne (cest slucaj) i ako su obe posesivne. Naravno da odrastao covek ne treba roditeljima da dozvoljava kompletno mesanje u zivot, ali ocekivati po defaultu da muz u roku od odmah "raskine" sa mamom?
I ne pricam o tome sta "treba", nego o tome koliko je to tesko za svakog!
Ona prica sa kajmakom je stvarno bezveze i zanima me kako se osecao muz kad mu je zena izbacila oca iz kuce?
Ne znam odakle bas tolika neosetljivost. I to ne prema tudjim roditeljima, nego prema rodjenom muzu!
Taj deo mi nije jasan.

Mislim da je muzevima tu najteze kad se nadju izmedju zene i majke, pogotovo ako su njih dve slicne (cest slucaj) i ako su obe posesivne. Naravno da odrastao covek ne treba roditeljima da dozvoljava kompletno mesanje u zivot, ali ocekivati po defaultu da muz u roku od odmah "raskine" sa mamom?
I ne pricam o tome sta "treba", nego o tome koliko je to tesko za svakog!
Ona prica sa kajmakom je stvarno bezveze i zanima me kako se osecao muz kad mu je zena izbacila oca iz kuce?
Ne znam odakle bas tolika neosetljivost. I to ne prema tudjim roditeljima, nego prema rodjenom muzu!
Taj deo mi nije jasan.

U pravu si da je muževima najteže, ali sami su krivi. Oni su ti koji treba da postave jasnu granicu "dozvoljenog" posebno ako žive u zajednici, što je po meni strašno.
Mislim, muž-sin je taj koji nikako ne bi trebalo dozvoliti svojim roditeljima, akcenat na majku, da maltretiraju njegovu ženu, a bogmi i obrnuto.
Imam u komšiluku mladu ženu čija svekrva sprema zimnicu i sebi i snajki i snajkinoj majci (budala), dođe joj u posetu ŠEST puta godišnje, za rođendane, za Božić i Uskrs i tada donese brdo hrane i poklona, a snajka nikad zadovoljna, te ona je seljanka, njena mama fakultetski obrazovana, te oblači se da je blam od ljudi u gradu, a njena mama je dama, i sve to tako kao u šali, a muž ćuti, valjda se stidi majke, šta li.Sve je to istina, ali ne razumem kako je nije blam da prima sve što prima, pride su im kupili od seljačkog znoja i kuću i kola, pa i druga kola da i snajka ima. Jednom sam je to i upitala, a odgovor je bio: moram da je držim na kratkom lancu da se ne izbezobrazi.
Strašno mi nešto liči na sandrino histerično odbijanje kajmaka, fuj, nikad ga više neću ni probati.

Dragice, ja sam iz '70 i neke, i samo se nadam da ću jednog dana imati toliko srca koliko Vi sada posle svih problema koje ste imali.
Da li bi ste mogli da primite moju svekrvu na školovanje. Kraći spisak šta treba da uradite:
1. Izbacite samoživost iz nje
2. Naučite je da ne laže
3. Naučite je da poštuje dogovore
4. Naučite je kako da što efikasnije koristi mozak u dobre svrhe
5. Pokažite joj da ne može tek tako iz čista mira da izvređa ljude i svašta im kaže, a da se posle nekoliko dana ponaša kao da ništa nije bilo
6. ...............................................................................
Ja sve ovo nisam uspela. Što se samoživosti tiče, skoro sam se žalila na stručnost i nezainteresovanost lekara uopšteno na šta je ona ladno rekla da je baš briga jer je već u godinama. Kada sam je podsetila da ima sina i unuče kojima će dobri lekari trebati kad-tad samo je slegla ramenima. A onda kao da je sve to zaboravila nekoliko dana posle tera nas da idemo sa detetom kod njenih rođaka ali ona neće jer je tamo neko prehlađen pa neće da se zarazi. Da ne pominjem koliko se čudila šta ja imam da nosim staru odeću i kupujem užinu siromašnoj deci iz škole gde radim, šta nju briga za tamo nečije dete. Da je barem ćutala.
U prvo vreme bilo mi je nepojmljivo da ososba od 50 i više godina ne poštuje dogovore i kad bih je pitala zar se nismo dogovorili tako i tako ona bi odgovorila ''šta me briga šta smo se dogovorili ja ću da radim kako mi je volja''.
Laže kao malo dete, izmišlja laži u hodu i što je najgore veruje u njih.
Niko joj ne odgovara za život i druženje. Rodbina je trpi koliko može, uglavnom je gledaju u ruke šta im nosi. Niko stalan u njenom životu da kažeš da se sa nekim slaže i druži. Nema takvog ko bi je trpeo. Ponosna je na to što može svakoga da izvređa i saspe mu sve u lice.
Šta mi je sve radila to ja znam. Merim svaku reč i još uvek trpim, zašto neznam. Valjda sam tako vaspitana, dok ona nije zaslužila lepu reč jer je nikome nije ni uputila.

U pravu si da je muževima najteže, ali sami su krivi. Oni su ti koji treba da postave jasnu granicu "dozvoljenog" posebno ako žive u zajednici, što je po meni strašno.
Mislim, muž-sin je taj koji nikako ne bi trebalo dozvoliti svojim roditeljima, akcenat na majku, da maltretiraju njegovu ženu, a bogmi i obrnuto.

Jeste. Ali i mi sa nasim majkama tesko da mozemo lako da povucemo crtu, zar ne?
Nego se meni ne svidja taj rivalitet koji je prisutan sa obe strane. Posesivne majke se takmice sa snajama a ove nasedaju i kao da se nekima i svidja to takmicenje.

Ja ne mogu na taj nacin da se pre.jebavam sa svekrvom. Ako joj treba da bude bolja u necemu, neka je. Ako ponekad izleti zloba, to je samo zato sto se oseca nesigurno. Nesigurnost je cesto cisto zenska jer je neko lepsi, mladji, jer se nekome tu odjednom posvecuje vise paznje. Meni je ovo cista perverzija (sin je u pitanju, zaboga) ali tako je.
I uopste nemam nameru da se takmicim u kuvanju, spremanju kuce, obrazovanju, oblacenju. Onda se i one malo izduvaju jer nemaju sa cim dalje da se takmice.

A mozda ni ja ne znam sve najbolje. Nije mi jasan stav "Nece ona meni da govori...". Zasto? Sto je poblem prihvatiti da neko radi stvari drugacije od nas?

Jao cure, meni je vas tako žao, života mi.
Kada sam se '74.g. udala i proživela tri godine pakla u svekrvinoj kući, a ni kasnije nisam baš bila nešto mirna, sve do njene smrti 2001.g. mislila sam da nikada niko mojih godina ne bi mogao da bude zao prema snajki, zetu, svejedno. Tada kao da je bilo normalno tako živeti.
Moja svekrva je bila za tadašnje prilike solidno obrazovana, imala je trgovačku školu, da je živa imala bi 88.g. ali se ponašala kao najgora seljančura, čast seljacima, mislim pežorativno.
Danas vidim da žene mojih godina isto to rade, kao da je vreme stalo. A moja generacija je među prvima na ovim prostorima obukla mini suknju i farbala kosu i propagirala seksualnu revoluciju. Mislim strašno.
Opet kažem, na mužu je sve.
Kada je moj stariji počeo da se zabavlja sa prvom devojkom, onako ozbiljnije, imao je 17.g. naravno da ju je doveo u kuću, u svoju sobu, prvo što mi je rekao bilo je: misli šta god hoćeš, ali nemoj da se ona ( a i sve ostale, i ova malena što sa njom sada živi) i jednog trenutka oseti u tvojoj kući i sa tobom kako si se ti nekada osećala.
Veoma volim i poštujem svoje sinove i baš zbog njih verujem u onu (grubo rečeno, narodski) i da mi crnu ciganku dovede, voleću je kao svoje dete, jer još uvek osećam bol kada se mnogo čega setim, jer pamtim, a volela bih da zaboravim.
Zato drage moje, muževe za ručicu, pa iskoristite nešto od života dok je još vreme.

Ja sam mom muzu rekla od pocetka - kakvi su da su, roditelji su ti. Niti si ih ti birao, niti mozes da ih zamenis!

I to je bilo i ostalo pravilo u nasoj kuci. Moje mogu da opanjkavam samo ja, svoje samo on. Doduse, MM ponekad i preteruje. Vec vise godina tvrdi kako ce se, u slucaju da se razvedem, vratiti svojoj tasti...:hahaha:

Ne znam, nikada nisam pokusavala da se takmicim sa njegovom mamom. Jednostavno, ja sam ja, ona je ona. Za mene je to bio i pocetak i kraj price.:super:

Imam u komšiluku mladu ženu čija svekrva sprema zimnicu i sebi i snajki i snajkinoj majci (budala), dođe joj u posetu ŠEST puta godišnje, za rođendane, za Božić i Uskrs i tada donese brdo hrane i poklona, a snajka nikad zadovoljna, te ona je seljanka, njena mama fakultetski obrazovana, te oblači se da je blam od ljudi u gradu, a njena mama je dama, i sve to tako kao u šali, a muž ćuti, valjda se stidi majke, šta li.Sve je to istina, ali ne razumem kako je nije blam da prima sve što prima, pride su im kupili od seljačkog znoja i kuću i kola, pa i druga kola da i snajka ima. Jednom sam je to i upitala, a odgovor je bio: moram da je držim na kratkom lancu da se ne izbezobrazi.
Strašno mi nešto liči na sandrino histerično odbijanje kajmaka, fuj, nikad ga više neću ni probati.

Kao prvo ta tvoja komsinica je jedno retardirano nedoje.ano tele!!! :dash: mislim odakle joj pravo!? njoj lepo samar da zveknes, mozda i dva, da se opasulja, glupaca jedna!!! :otkacio: uh ok smirila sam se... ovo nije dobro za bebu... ovako: ja sam iz Beograda, zivela u Austriji 10 godina, u Beogradu kako i u Becu su na moju majku gledali kao na boginju posto je visoka, mrsava, plava (bivsa manekenka). Zavrsila je ekonomski fakultet ali nikad nije radila, jer pored dobrih (i bogatih) muskaraca nije ni morala! Onda ja upoznajem mog buduceg muza koji je iz Shabca, iz porodice koja zivi u kuci, svi rade nesto da bi se imalo, prosto sto bi moja majka rekla "seljacki zivot". Nikad se nije ni ustrucavala da mi decka a posle i muza nazove seljakom, sta kad je u njenim ocima to tako! Kad sam upoznala moju sveki odusevila sam se! Pa sta me briga kako se oblaci, sta radi... zena je vise volela i vise se zrtvovala za svoje sinove nego moja majka ikad za mene... i sveki i snaja su nam organizovali vencanje, sve platili, uvek kad nam je nesto trebalo dobili smo od njih! Hvala bogu onda nam se zivot osmehnuo i moj muz je dobio veoma lepo placen posao u Kini pa smo sad ovde i vredni smo da ustedimo para za buducnost, kako nasu tako i nase dece...
I onda kad vidim da iko moze tako da prica o nekome kao ta komsinica pozli mi... isto kao i sve ovde zene na ovoj temi koje se pljujete i vredjate samo tako! Pa sta ako je ova odbila kajmak?! To je NJEN izbor i njen odnos! Vi samo citate postove, koliko li toga ima sto zene/devojke ne pricaju,.... ajd batalite vise te gluposti i prepucavanja svih nas radi!
Nisam jos zavrsila sto je najtuznije... taj muz... ahem to nije muz! to je pic.ica... i to na kvadrat! Da se stidi svoje majke?! Majko mila jadna ta deca kad ih budu imali... majka skot, a otac sonja...

Molim vas kao neko ko se nagledao gluposti na ovoj temi da prestanete sa ogovaranjima, pljuvanjem, prosera.anjem po drugima itd. Svaka snajka i svekrva je drugacija i ja sam pre da se ovde daju saveti i podrska nego ovo sto radite sad! Svaka cast svima koje izdrzavaju sa snajkama/svekrvama sa kojima nisu zadovoljne... to je to od mene... :neutral:

Drage mlade snajke.kako uopste pocinje taj sveti "rat"?Vidim da se ovde odomacio izraz"sveki".Meni se eto bas svidja,dodje mi onako toplo kao kad kazes"maki"-tako mene zove moja cerka,pa mi se zato nikako ne slaze sa ,,zlom ve........"?
Znam da kad se pogaca polomi nikad vise nemoze da se sastavi,ali ako nije pocela da budja ipak moze da se pojede!Malo vise tolerancije drage moje,zbog vasih muzeva,a pre svega zbog vase dece.Bes i nervoza koju svekrve proizvode u vama unistavaju vas i vasu porodicu,a ne menjaju svekrvine stavove(nazalost).Daj caru carevo i gledaj kuda ides
da se ne sapletes.Ima nas raznih na obe strane,a istina je u sredini.
Ono sto mi smeta je da budem "paket uz sina".Ne zelim da kazem ono"ja sam se za njega mucila"jer sam ga odgajala svojom zeljom sa najvecim zadovoljstvom kao i vas vase majke;ali bi me ubilo da me dete koje dodje u moju kucu i koje sada mazim i pazim kao s
voje i ne odvajam od svoje kceri jadnog dana nazove "ONA" kao da ne zivimo u 21.veku.
Naravno da joj necu biti majka,ali ne vidim zasto me nebi prihvatila bar kao bilo koju svoju rodjaku.(ili sam slabovida). <sveki> bi bilo u redu.Kako zovete vase svekrve i da li im persirate!? POZZZ.
Malo tolerancije je sasvim o.k. Ali kad te neko posle sve tolerancije i cutanja na razne uvrede i dalje omalovazava i ponasa se upravo kao da je car a ti otprilike njegov rob tu vise nema sta da se prica:nono:. Naravno da treba postovati njegove roditelje, ali kada ti oni vrate tako sto se drndaju svaki put kad uradis po svome a ne poslusas njih, i tako sto te ogovaraju po selu i to osobama sa kojima se druzis, i to vencanom kumu moga muza, recite da li tu ima mesta toleranciji. Kad neko pokusava da bude majka tvom detetu, da ga uzima tebi iz ruku, da kaze ajde baba daj da sikim ( a to je opaska na to sto ja nisam mogla da dojim od silne nervoze i zbog teskog porodjaja, a moja sveki je hvala Bogu imala itekako mleka na izvoz ), jel to moze da se tolerise. Sveki je i meni super izraz i pre vuce na neko tepanje, a ovde ja ga upotrebljavam jer mi je krace.

Žao mi je Štefice ako si se i jednom mojom rečju osetila prozvana, nije mi bila namera uopšte.
Pročitala sam ovde zaista svakojakih priča, da se čoveku digne kosa na glavi. A to što sam ja iz 50 i neke a vi devojke iz 70 i neke izgleda ne menja ništa. Zlih svekrva i zlih snaha ima uvek.
Sandra reče koga briga što sam ja imala težak život sa mojom svekrvom, pa koji vrag onda ona ovde piše, šta onda koga briga kako je njoj.
Nisam svekrva "zvanično", ali moji sinovi žive u lepim zajednicama sa svojim devojkama. Za mene su obe savršene i perfektne u svakom pogledu jer su ih moji sinovi izabrali i vidim da ih čine srećnima. Ne jednom se desilo da sam stala na stranu mojih poćerki, jer tako ih gledam, mada hvala bogu nije bilo potrebe da se nerviram, sve su to bile sitne razmirice, ali sam UVEK na njihovoj strani, zato što znam šta može svekrva da učini kako snahi tako i svom sinu, a sve iz najbolje namere.
To što kažeš da se diviš Sandri i da će ona bolje u životu proći od tebe, verovatno je tačno, mada ne vidim zbog čega joj se diviš. Ako sam ja bila prosta, pročitaj ponovo ono što ona napisa. Svoju majku sam poštovala i volela a ona je svojim pisanjem pokazala kako vidi svoju majku.
Ne bih da je nerviram u trudnoći, ali neka se zamisli da li i sama doprinosi da se tako oseća.
islim da ne treba da snajke gledas kao kceri jer one tebe nikad ne mogu gledati kao majku.( to govorim iz svog iskustva, ali mozda je kod tebe drugacije) moja sveki se u pocetku isto ponasala zasitnicki prema meni, pa je ocekivala da mi ona bude majka, a da moja mama nema sta vise da trazi u mom zivotu. Jednom prilikom se naljutila jer je cula razgovor moje majke i mene i kako sam ja rekla da sam bila u banci da vidim za kredit. Boze moj kako to njoj prvoj nisam rekla.
A ovo sto je Sandra rekla da je ne zanima kakv si ti zivot imala, mislim da je htela da kaze da ne zeli da prozivljava tudj zivot. Vec sam pisala kako je moja sveki meni non stop pricala kako se eto napatila sa svojom svekrvom, pa je pocela da se ponasa kao da je sad njen red da gazduje. Ja ne zelim da zivim njen zivot, i ne pada mi napamet da trpim kao sto je ona trpila, a sad zive u istoj kuci, a ne mogu ocima da se vide. ja ne zelim to da dozivim...

@dragice, fenomenalan text ti je, mislim na onaj komentar o jadnoj trudnoj snaji i kajmaku.
Generacijski smo tu negde i moje iskustvo sa raznih sajtova je da je (bar na ovim nasim balkanskim prostorima) malo nase generacije na Netu, na zalost, pa samim tim smo svuda usamljene.

Tvoje godine su sada najbolje godine (ja to dobro znam) kada nam hormonski dolazi jedna strashna snaga, kada su deca (konacno!) otisla svojim putem, kada su nam (najcesce) muzevi jos dobri za one stvari (i jer ih nismo mnogo jedile kada su bili mladi ;);)) a razumniji nego u mladosti, kada konacno mozemo samo da uzivamo (sto ja i cinim), ali... ali, ti si automatski (za ove ovde!!!) za bacanje, ti si staromodna i ne-znam-kakvih shvatanja i jos silnih gluposti se naslusah (a pritom zaboravljaju da te godine imaju i njihive mame).
A u nasim godinama izgled itekako zavisi od naseg zivota u proslosti - ja se tu nemam na sta da zalim, na srecu.

A to sto si se ti debelo namucila sa svojom svekrvom (iskreno me je zao), to nikoga ne intersuje, sto je zalosno, ali zenska solidarnost naprosto ne postoji!:roll:

Moj dragi misli (jer ja njemu znam ponekd da citam na glas neke komentare sa ove teme, samim tim sebi dizem cenu jer sam imala do skoro i ja svekrvu, ali sam bila savim drugacija) i moj dragi misli da su te zene neke posebnog profila ("da u preslikane slike svojih majki i time lece svoje komplexe" :mrgreen:) koje su se, eto sasvim slucajno bas ovde skupile i koje su sve sem zenstvene (ono sa "malo sam mu dala" ga je posebno zabavilo).... da budem iskrena, umem da delove citam i kumovima i ostalim prijateljima, i to prvenstveno muskarcima (kada nam dodju u posetu) i cesto ih veoma zabavim - imaju razlicite komentare, ali je osnovni komentar da im je sada sasvim jasno zasto zene vise ne mogu da tako lako zacnu prirodnim putem, onako u zanosu i strasti (kao nasa generacija) vec se to obavlja u nekoj epruveti.... kazu da je to prosto zato sto zene vise uopste nisu zene!!!
U svakom slucaju, dok je bilo hladno, lepo smo se zabavljali.
Samo nastavite, svako se pokazuje u svome svetlu, luda zurka :super:
Mislim da bi vas dve lepo trebale da odete na neki forum o snajama ili pak o svojim muzevima i onim stvarima a da nas ostavite na miru. Jako mi je drago sto se neko ismeva mojim zivotnim pricama i da ono sto je meni bolna tacka nekome dodje kao drustvena igra. Pitam se sta vi radite u slobodno, kad eto deca su otisla svojim putem, a da su vam muzevi jos dobri za one stvari verovatno ne bi toliko vremena provodile ovde,.
A ovo da zene ne mogu da zacnu prirodnim putem mi je tako odvratno da nisam mogla doci sebi. Znaci samo zene imaju problem da zacnu , a muskarci ne. Pa vidi se da si staromodna, jer znam kako i dan danas kod pojedinaca vlada misljenje da ukoliko par ne moze imati dece problem je naravno u zeni. Otkud to da muskarac moze da bude impotentan...Ostavite nas snaje da se jadamo, a vi idite svojim putem. I citajte i dalje nasa jadna svakodnevna iskustva, zelim vam dobru zabavu. A zene vise nisu zene zato sto nisu robovi svojim muzevima, svojim svekrvama, zato sto imaju svoje ja, zato sto znaju sta hoce u zivotu i zato sto se bore za sebe i svoje misljenje. I vi ste se pokazali u pravom svetlu samo sto to nije sa zabavu i smejanje, vec za sazaljevanje.

.... da budem iskrena, umem da delove citam i kumovima i ostalim prijateljima, i to prvenstveno muskarcima (kada nam dodju u posetu) i cesto ih veoma zabavim - imaju razlicite komentare, ali je osnovni komentar da im je sada sasvim jasno zasto zene vise ne mogu da tako lako zacnu prirodnim putem, onako u zanosu i strasti (kao nasa generacija) vec se to obavlja u nekoj epruveti.... kazu da je to prosto zato sto zene vise uopste nisu zene!!!

Uf, ovo ti je mnogo ruzno (daleko ruznije od onog kajmaka za koji smo se svi uhvatili).
Da li si svesna da si sad udarila u najbolniju tacku zenama koje ne mogu lako (ili uopste!) da imaju dece?

Grozno.

Veoma mi je žao ako su moji postovi poistovećeni sa postovima onaona, mislim da nemaju ništa zajedničko. Mislim da sam pisala i o lošim svekrvama i o lošim snajkama. Jeste me posebno uzyebalo pisanje sandre jer me strašno podsetila na moju svekrvu, gle ironije.
A ako je problem što imam 54.g. onda O.K. neću više da vam smetam A da volim moje snajke, volim i nije me stid da to priznam, pa volim i jednu devojku iz komšiluka koja mi nije snajka. Od svojih cura ne očekujem da me vole kao svoju majku, kakva glupost, ja njih dve mazim i pazim kao kćeri koje nisam imala a žarko sam želela. Ali pošto vi devojke pamtite samo poslednje postove, reći ću ponovo da sam UVEK i uvek na ženskoj strani jer sam udata skoro 35.g. i imam dva odrasla sina i dajem sebi za pravo da kažem da prilično dobro poznajem muškarce. I ponavljam, oni su krivi što ova tema traje toliko dugo, na njima je ne da se postavljaju između vas dve, već da svakoj od vas daju do znanja koje je vaše mesto u njegovom životu. I zarad mira i zdravog odnosa u braku mislim da je bolje stanovati u sobici tri sa tri pa i bez kupatila ako treba, govorim iz iskustva. Mislim kockice da ovo dođe kao savet a ne pljuvanje, a ta moja komšinica je u odnosu na mene mlada, ali ima 40.g. i dve povelike kćerke, pa je lako videti u kakve će snajke njih dve izrasti, mada ne mora da znači, evo kockica je dobar primer.
I još nešto, Štefice draga ja tebe ne pitam koliko vremena provodiš za kompom pa ne znam zašto ti mene pitaš.
Izvinjavam se svima koje sam svojim pisanijama uvredila, pa čak i sandri, jer ako je samo mladim ženama ovde mesto, onda stvarno treba da se izvinim još jednom.

Veoma mi je žao ako su moji postovi poistovećeni sa postovima onaona, mislim da nemaju ništa zajedničko. Mislim da sam pisala i o lošim svekrvama i o lošim snajkama. Jeste me posebno uzyebalo pisanje sandre jer me strašno podsetila na moju svekrvu, gle ironije.
A ako je problem što imam 54.g. onda O.K. neću više da vam smetam A da volim moje snajke, volim i nije me stid da to priznam, pa volim i jednu devojku iz komšiluka koja mi nije snajka. Od svojih cura ne očekujem da me vole kao svoju majku, kakva glupost, ja njih dve mazim i pazim kao kćeri koje nisam imala a žarko sam želela. Ali pošto vi devojke pamtite samo poslednje postove, reći ću ponovo da sam UVEK i uvek na ženskoj strani jer sam udata skoro 35.g. i imam dva odrasla sina i dajem sebi za pravo da kažem da prilično dobro poznajem muškarce. I ponavljam, oni su krivi što ova tema traje toliko dugo, na njima je ne da se postavljaju između vas dve, već da svakoj od vas daju do znanja koje je vaše mesto u njegovom životu. I zarad mira i zdravog odnosa u braku mislim da je bolje stanovati u sobici tri sa tri pa i bez kupatila ako treba, govorim iz iskustva. Mislim kockice da ovo dođe kao savet a ne pljuvanje, a ta moja komšinica je u odnosu na mene mlada, ali ima 40.g. i dve povelike kćerke, pa je lako videti u kakve će snajke njih dve izrasti, mada ne mora da znači, evo kockica je dobar primer.
I još nešto, Štefice draga ja tebe ne pitam koliko vremena provodiš za kompom pa ne znam zašto ti mene pitaš.
Izvinjavam se svima koje sam svojim pisanijama uvredila, pa čak i sandri, jer ako je samo mladim ženama ovde mesto, onda stvarno treba da se izvinim još jednom.
Potpuno se slazem sa tobom. Skroz si u pravu. Tvoji prethodni postovi vezani za Sandru su mi bili jako ruzni, jer su pisani 10 puta gore nego sto je ona pisala. ( sto se tice psovki) , pa sam te zato verovatno procenila kao jednu od " zlih" svekrvi. Lepo je sto volis svoje snaje, a ako pri tom ne zivite u zajednici to je onda prava stvar. Samo nemoj molim te da ih volis kao moja svekrva mene, pa kad joj ta ljubav nije bila istom merom " uzvracena",prerasla je u mrznju. I ja sam za to da je bolje ziveti u sobi 3 sa 3 , ja radim na tome da nesto sebi stvorimo samo sto je kod mene malo slozenija situacija. Da se oni pitaju normalno bi bilo da zivimo sa njima i babom i dedom, da radjam decu jedno za drugim a kad se rodi drugo dete da moj prvenac spava sa njima u krevetu, a kad se rodi trece, da drugo spava kod mojih u krevetu, a ako bi dobili i cetvrto da trece spava sa tetkom.
Ovo za komp nije bilo tebi upuceno, vec onaoni koja i sama kaze da postove cita i muzu ( pitam se samo da li to radi kad rade "one stvari" ), pa i prijateljima, a i ocigledno i sama, pa se pitam sta ta zena radi osim sto sedi ispred kompjutera i smeje se tudjoj muci...
Tvoje godine mi uopste ne smetaju. moja mama ima 50, a svekrva 40, s tim sto moja sveki ima razmisljanje kao baba od 80 godina. Samo sam konstatovala da su se stvari mnogo izmenile od vremena kad ste se vi udale do danas. Problem je sto su ovi moji ostali negde u 50-tim godinama, ili cak u srednjem veku, pa misle da bi trebalo da zivim kao tada sto se zivelo, i kao sto se i dan danas zivi po nekim selima, kao sto je "moje". jedino se nisu nadali da ce dobiti snaju koja nije zatucana kao oni i koja ide u korak sa vremenom.

Poslednja izmena:

Back