Svekrve...neicrpna tema

Ja sam 3 g mladja od dragice (mada i 30 godina da je razlika za mene nema blage veze jer znam ljude koji su prosto matori rodjeni, tako da mi na pamet ne pada da se pravdam zbog godina, narocito jer mi je sve moje i sve na svom mastu).

Ovde je prikazan jedan nivo zene koji je tesko recima opisati - muskarci mnogo manje kritikuju, zene su u svojim kritikama strashne... pa tako je najbolje da i ne pisem sta su tek zene rekle na ove textove, brrrr!

Ova tema je vrlo interesantna za proucavanje, jer moji prijatelji su u samom vrhu svojih profesija, ali nije da se ne zabavimo, moram priznati - svako ko stavi ovde i jednu recenicu mora da zna da je ta recenica izrecena javno i da moze biti predmet i razumevanja, ali i sprdnje!
Ko to ne shvata, ne zna sta je Internet!

A Stefice tebe interesuje sta ja radim - vidis, ja ne moram nista da radim jer sam se lepo obezbedila i dovoljno radila pre da bih sada mogla da imam slobodnu profesiju koja me zadovoljava. A cesto i putujem poluposlovno/poluprivatno (bas sam se pre mesec dana vratila sa puta koji je trajao 2,5 nedlje, a uskoro me ceka jos jedno putovanje).

Na Internetu sam cesto na sajtu o jednoj boljki koja jako ometa moju snaju te me je zamolila da ja budem aktivna upravo na tom asajtu i saljem joj potrebne informacije (jer je ona mama jednog nestasnog decaka) i ja to i cinim.
U trenucima odmora od pisanja i citanja na tudjem jeziku, ja dodjem ovde gde se relaksiram (mada ne kao na drugim sajtovima, ovde je neobjasnjiva mrznja najjaca i to je predmet moje analize), a uvek se i cudom cudim: matore zene od preko 30 koje mrze druge zene samo jer je na mestu koje se zove svekrva.
I uvek se iznova i iznova pitam zasto zive u zajednici sa tom svekrvom, zasto zive i njenom stanu, zasto nesto ne ucine da se odvoje i fizicki, a i materijalno????

Ja sam kao vrlo mlada uspela da se sasvim odvojim od roditelja (iako sam uvek ostala u neznoj emotivnoj vezi sa majkom), stvorila sam sebi zivot tacno po meri nas dvoje (najveci neuspeh bi mi bio da je sin ostao uz mene, ali se to nije dogodilo jer i genetski mi lako menjamo mesta boravka da bismo bolje ziveli).

Ja bih napala i svekrve da pisu takve nebuloze o svojim snajama, ali ovde i ono malo svekrva koje i smeju da kazu da igraju i tu ulogu u zivotu se samo izvinjavaju i uvlace tudjim snajama sto je meni totalno nejasno???

Ja sam ovde samo posmatrac, a posto se i sama druzim sa posmatracima, red je i da im pokazem 'ekzotiku'... steta sto je to retko jer je dan kratak i druzenja samo povremena....

Stefice, mi smo jedan originalan par koji voli druzenje: bas skoro smo za drustvo pravili jednu zabavu a da niko nije znao da slavimo nasih oko 5.000 polnih kontakata u kojima smo oboje uzivali.... jer Stefice, tesko da muskarac moze biti impotentan uz pravu zenku!

puno pozdrava, dolazicu ovde onda kada ja zelim i mogu, kao i do sada, znaci periodicno i kao sto vidim, obicno malo svjim talasima rasteram zabokrecinu koja se nahvatala ovde....:cool:

Poslednja izmena:
Ja sam 3 g mladja od dragice (mada i 30 godina da je razlika za mene nema blage veze jer znam ljude koji su prosto matori rodjeni, tako da mi na pamet ne pada da se pravdam zbog godina, narocito jer mi je sve moje i sve na svom mastu).

Ovde je prikazan jedan nivo zene koji je tesko recima opisati - muskarci mnogo manje kritikuju, zene su u svojim kritikama strashne... pa tako je najbolje da i ne pisem sta su tek zene rekle na ove textove, brrrr!

Ova tema je vrlo interesantna za proucavanje, jer moji prijatelji su u samom vrhu svojih profesija, ali nije da se ne zabavimo, moram priznati - svako ko stavi ovde i jednu recenicu mora da zna da je ta recenica izrecena javno i da moze biti predmet i razumevanja, ali i sprdnje!
Ko to ne shvata, ne zna sta je Internet!

A Stefice tebe interesuje sta ja radim - vidis, ja ne moram nista da radim jer sam se lepo obezbedila i dovoljno radila pre da bih sada mogla da imam slobodnu profesiju koja me zadovoljava. A cesto i putujem poluposlovno/poluprivatno (bas sam se pre mesec dana vratila sa puta koji je trajao 2,5 nedlje, a uskoro me ceka jos jedno putovanje).

Na Internetu sam cesto na sajtu o jednoj boljki koja jako ometa moju snaju te me je zamolila da ja budem aktivna upravo na tom asajtu i saljem joj potrebne informacije (jer je ona mama jednog nestasnog decaka) i ja to i cinim.
U trenucima odmora od pisanja i citanja na tudjem jeziku, ja dodjem ovde gde se relaksiram (mada ne kao na drugim sajtovima, ovde je neobjasnjiva mrznja najjaca i to je predmet moje analize), a uvek se i cudom cudim: matore zene od preko 30 koje mrze druge zene samo jer je na mestu koje se zove svekrva.
I uvek se iznova i iznova pitam zasto zive u zajednici sa tom svekrvom, zasto zive i njenom stanu, zasto nesto ne ucine da se odvoje i fizicki, a i materijalno????

Ja sam kao vrlo mlada uspela da se sasvim odvojim od roditelja (iako sam uvek ostala u neznoj emotivnoj vezi sa majkom), stvorila sam sebi zivot tacno po meri nas dvoje (najveci neuspeh bi mi bio da je sin ostao uz mene, ali se to nije dogodilo jer i genetski mi lako menjamo mesta boravka da bismo bolje ziveli).

Ja bih napala i svekrve da pisu takve nebuloze o svojim snajama, ali ovde i ono malo svekrva koje i smeju da kazu da igraju i tu ulogu u zivotu se samo izvinjavaju i uvlace tudjim snajama sto je meni totalno nejasno???

Ja sam ovde samo posmatrac, a posto se i sama druzim sa posmatracima, red je i da im pokazem 'ekzotiku'... steta sto je to retko jer je dan kratak i druzenja samo povremena....

Stefice, mi smo jedan originalan par koji voli druzenje: bas skoro smo za drustvo pravili jednu zabavu a da niko nije znao da slavimo nasih oko 5.000 polnih kontakata u kojima smo oboje uzivali.... jer Stefice, tesko da muskarac moze biti impotentan uz pravu zenku!

puno pozdrava, dolazicu ovde onda kada ja zelim i mogu, kao i do sada, znaci periodicno i kao sto vidim, obicno malo svjim talasima rasteram zabokrecinu koja se nahvatala ovde....:cool:
Mnogo si bre smesna i mnogo se pravis pametna. Ovaj tvoj post bih ja trebalo da pokazem prijateljima pa da crkavamo od smeha, a narocito onom delu gde se hvalis koliko puta si se yebala. Deo o impotenciji necu ni da komentarisem jer je to tvoje misljenje krajnje odvratno i staromodno.

Драге снаје и свекриве,

Морам да вас упозорим да нисте једне другима снаје и свекрве и да нерашчишћене проблеме са омрзнутом страном решавате у кући, јер их овде нећете решити. Овде се можете изјадати да вам буде лакше, али при томе будите свесне да вам нечија туђа снаја и нечија туђа свекрва нису ништа скривиле самим тиме што су мајке нечијих мужева, или жене нечијих синова.

Нису сви људи исти, нису све жене исте, нису све свекрве и снаје исте и нису сви односи у породицама исти. Уздржите се од излива нетрпељивости према саговорницима да не бих морала да затварам овако посећену тему.

Подрав од Хелен (која нема свекрву и која неће бити свекрва :mrgreen:)

Драге снаје и свекриве,

Морам да вас упозорим да нисте једне другима снаје и свекрве и да нерашчишћене проблеме са омрзнутом страном решавате у кући, јер их овде нећете решити. Овде се можете изјадати да вам буде лакше, али при томе будите свесне да вам нечија туђа снаја и нечија туђа свекрва нису ништа скривиле самим тиме што су мајке нечијих мужева, или жене нечијих синова.

Нису сви људи исти, нису све жене исте, нису све свекрве и снаје исте и нису сви односи у породицама исти. Уздржите се од излива нетрпељивости према саговорницима да не бих морала да затварам овако посећену тему.

Подрав од Хелен (која нема свекрву и која неће бити свекрва :mrgreen:)

Ja bih ti bila zahvalna majke mi... :worth: :dash:

Nekada davno sam sedela u jednom drustvu u mom selu gde sam se udala.Mlada tek udata devojka ,dosla iz druge sredine takoreci iz grada,slusala pricu o svekrvama i njihovim problemima.Dosao dan pa te iste snaje postale svekrve i opet ista prica ali sad na akcentu da nevaljaju snaje.Zahvalila sam se pomenutom drustvu i krenula kuci.Svi su na mene viknuli pa gde ces....Rekla sam im da se sete kad su ogovarale svekrve pa sad to isto cine sa snajma zapitajte se....onda Vi nevaljate.Da napomenem da su tad one bile starije od mene po 10 i vise godina.Ja sam imala srecu da imam dobru svekrvu,koja se nije petljala u nas zivot jedino ako smo je mi uvlacili u to.Koja je bila uvek na mojoj strani.Imam jetrvu koja ne moze da kaze da joj je svekrva dobra odnosno bila dobra iako se radi o jednoj te istoj zeni.Vi zakljucite sta hocete ipak dosta zavisi i od nas samih,ako covek hoce da se svadja uvek moze da nadje razlog.Ja sam licno u zivotu sledila a to stalno govorim mojoj deci Sto ne volis da urade tebi nemoj ni ti drugima i veruj te izbegnemo dosta glupih problema.:bye:

"genetski" lako menjaju mesto boravka?:eek:e shta ce chovek sve da prochita na ovom forumu...:roll::confused:

Genetski, plus talasi, valjda mislila na talase vrućine pa ih malko i ovde dobacila da rastera žabokrečinu, teško da će moći, žabokrečini ipak treba hladan vetar;)
Ali kada se žene moje životne dobi, tri godine gore-dole, počnu hvalisati svojim SUPER seksualnim životom, e, to mi malčice bazdi, jer kad je dobro o tome ne kažem da treba da se ćuti, ali se obično i ne udara na sva zvona.;););)

:bye::bye:drago mi je da vas ima jos koji mislite kao ja.Pobojah se da sm usamljena u svojim stavovima.Pozdrav za Hellenu(moderatora),bGaginja dobro dosla,a ti Koskice bezi s ovog foruma previse je tu mrznje a nista konstuktivno nemozemo uraditi.Stvarno ima raznih zivota,razlicitih mentaliteta,nivoa kulture i vaspitanja.I nemogu da se slozim sa tim da su za sve nesporazume na relaciji snaha- svekrva i obrnuto krivi muzevi,kojima je" najteze izmedju dve vatre".
Zivot je prosto stvar nasih izbora.Neverujem da snaje nisu bas znale u kakve porodice ulaze.Ja sam odlicno znala....ko mi je kriv.Kad sam shvatila koliko je sati,sa bebom od 3mes.u sred novembra samo sa muzevjlevom malom pripravnickom radnickom platom otisli smo u podstanare.Jetrva je ostala.Ista zena a tako razlicite snajke ha, ha! moja jetrva sada ima veliku kucu,...a ja svog muza,a svekrvu ni jedna.I to je IZBOR!:p

:bye::bye:drago mi je da vas ima jos koji mislite kao ja.Pobojah se da sm usamljena u svojim stavovima.Pozdrav za Hellenu(moderatora),bGaginja dobro dosla,a ti Koskice bezi s ovog foruma previse je tu mrznje a nista konstuktivno nemozemo uraditi.Stvarno ima raznih zivota,razlicitih mentaliteta,nivoa kulture i vaspitanja.I nemogu da se slozim sa tim da su za sve nesporazume na relaciji snaha- svekrva i obrnuto krivi muzevi,kojima je" najteze izmedju dve vatre".
Zivot je prosto stvar nasih izbora.Neverujem da snaje nisu bas znale u kakve porodice ulaze.Ja sam odlicno znala....ko mi je kriv.Kad sam shvatila koliko je sati,sa bebom od 3mes.u sred novembra samo sa muzevjlevom malom pripravnickom radnickom platom otisli smo u podstanare.Jetrva je ostala.Ista zena a tako razlicite snajke ha, ha! moja jetrva sada ima veliku kucu,...a ja svog muza,a svekrvu ni jedna.I to je IZBOR!:p

ledy bravo na izboru:heart:

Imam iskustva kako je to imati snaju japanku (zenu moga bliskog rodjaka po ocevoj liniji) (kod nas dolaze 1X godisnje, kao i mi kod njih).

Sada ne cerka moje bliske rodjake (majcina linija) dobila japanku-svekrvu (videla sam slike njiohovog decaka u nekom kimonu - postuje se tradicija... cudna, a prelepa je zemlja sa posebnom kulturom).
10 bliskih rodjaka (i sa majcine i sa oceve strane) od 1910-te pa naovamo zive (ili su ziveli) po celom svetu, njihovi potomci zive tamo i dalje (sa nekoma sam u vezi sa nekima nisam). Posecujemo se sa mnogima.
U pitanju je: Japan i USA i jos neke malecen drzave.

Pola porodice moga muza je rasejano po celoj Francuskoj, u pitanju su vrlo bliski srodnici.

Tako da ni nama nije bilo tesko da spakujemo kofere, odemo i zivimo 10-tak godina gde zelimo, pa samim tim ni nasem sinu.

Mislim da nam je poznavalje razlicitih kultura dalo jednu sirinu i tolerantnost u medjusobnim odnosima sto ovde ne vidim da postoji.
Postoji samo lelekanje i ogovaranje sto je tuzno i pretuzno......... i sto je za analizu.

.... a napisani komentari o sexu su takodje pokazatelj naseg primitivizma, narocito povezivati godine i sexa? Pa tek to je za analizu i zalim takve zene!

Po stoti put cu napisati da za odnos snaje i svekrve teba samo malo tolerancije sa obe strane. Ali, to je suvise jednostavno da bi se tome verovalo, lakse je pisati price koje su horor!

Da malo zaobidjemo ovo prepucavanje, pa da se vratimo na pravu temu...
Moja sveki izgleda gleda puno spanskih serija pa je pocela i da pravi spletke. Naime vec sam napisala da me je ogovarala dok smo bili na moru. Tako je pokusavala da brata od tetke mog muza okrene protiv mene jer smo poceli intezivno da se druzimo. I oni imaju bebicu pa cesto ja i njegova zena (koja je takodje iz mesta odakle sam ja) setamo popodne. I to joj ocigledno smeta. Posto su njih dvoje meni sve ispricali pocela sam stvarno da se ponasam kao kucka, pa kad vec prica o meni da ima i o cemu da prica... Kad je skontala da joj nije poslo za rukom da devera okrene protiv mene presla je na plan B. Juce kad sam sa jetrvom dosla iz setnje nije htela ni da pogleda nju i malog, a posle je mm rekla kako je ona nekulturna jer se nije javila kad je usla (ja sam je jasno cula kad je rekla "cao svima"), pa je jos pocela da ogovara njih dvoje mom muzu sa akcentom na njegovog brata. Zakljucak je da sad pokusava da zavadi njih dvojicu. Koji su to debili, strasno...:dash::dash::dash:

Ja jos nisam udata tako da neznam kakva ce moja nekad da bude :D

Ali moja mama je propatila sa svojom svekrvom tj mojom bakom, koja je jedna prokleta zmija..Jednostavno ne mogu da vjerujem kako mogu bit tako okrutne, umjesto da svojoj djeci, unucadima zele svo dobro svijeta, one tako pljuju po snajama...uzas !!!!
Zato slusam mamu koja kaze, udaj se samo ondje gdje svekrva nije ni na vidiku

Ja jos nisam udata tako da neznam kakva ce moja nekad da bude :D

Ali moja mama je propatila sa svojom svekrvom tj mojom bakom, koja je jedna prokleta zmija..Jednostavno ne mogu da vjerujem kako mogu bit tako okrutne, umjesto da svojoj djeci, unucadima zele svo dobro svijeta, one tako pljuju po snajama...uzas !!!!
Zato slusam mamu koja kaze, udaj se samo ondje gdje svekrva nije ni na vidiku

Hahahahahaah ta joj je dobra, ali nije bas sve uvek toliko crnoooo... ajmoooo optimizaaam :D :D :D :heart:

Da malo zaobidjemo ovo prepucavanje, pa da se vratimo na pravu temu...
Moja sveki izgleda gleda puno spanskih serija pa je pocela i da pravi spletke. Naime vec sam napisala da me je ogovarala dok smo bili na moru. Tako je pokusavala da brata od tetke mog muza okrene protiv mene jer smo poceli intezivno da se druzimo. I oni imaju bebicu pa cesto ja i njegova zena (koja je takodje iz mesta odakle sam ja) setamo popodne. I to joj ocigledno smeta. Posto su njih dvoje meni sve ispricali pocela sam stvarno da se ponasam kao kucka, pa kad vec prica o meni da ima i o cemu da prica... Kad je skontala da joj nije poslo za rukom da devera okrene protiv mene presla je na plan B. Juce kad sam sa jetrvom dosla iz setnje nije htela ni da pogleda nju i malog, a posle je mm rekla kako je ona nekulturna jer se nije javila kad je usla (ja sam je jasno cula kad je rekla "cao svima"), pa je jos pocela da ogovara njih dvoje mom muzu sa akcentom na njegovog brata. Zakljucak je da sad pokusava da zavadi njih dvojicu. Koji su to debili, strasno...:dash::dash::dash:

Odseli se i resen problem. Medjutim stice se utisak da je u tvojoj situaciji udario sut na rogatog tj. da ne bi imala cime da se bavis u zivotu da nema svekrive. Da ti opanjkavanje nije manje strano nego li njoj.

Najlakse je reci "Odseli se". Ja bih rado otisla iz ovih stopa, samo sto to nije samo uzeti kofer i otici. A o svekrvi nisam rekla nijednu ruznu rec sve dok stvarno nije presla sve granice, i ona i njen muz. Do tada cak ni moja rodjena mama nije znala za stalno podjebavanje sa njene strane za koje sam mislila da ce proci. Svi su se divili kako se slazemo, a u stvari situacija je bila nazalost suprotna tim misljenjima nase okoline. Jako mi je drago sto ti nemas taj problem. I vise necu dolaziti i pricati o svojoj svekrvi, iako je to ovde tema. Ako se ne varam pocetno pitanje glasi " Koliko vas ima neuroticnu svekrvu?" Ovo sam shvatila kao neku vrstu ventila gde cu moci da napisem sve ono sto me nervira i muci bez straha od osude, ali eto izgleda da sam pogresila.
Mozda je bolje da idem od komsinice do komsinice i da pricam o svojim problemima.
Za sve ove probleme zna samo maja majka i ta moja jetrva, i naravno svi vi na forumu ali sam ovde anonimna...Posto vas vise ne interesuje ono sto bi trebalo na ovoj temi predlazem da je zakljucate, pa necemo vise ogovarati drage nam svekrive...
Toliko.

Poslednja izmena:
Odseli se i resen problem. Medjutim stice se utisak da je u tvojoj situaciji udario sut na rogatog tj. da ne bi imala cime da se bavis u zivotu da nema svekrive. Da ti opanjkavanje nije manje strano nego li njoj.

Pretera ga i ti vala... :rtfm: ova teme se zove "svekrve... neiscrpna tema" pobogu... pustite zenu da se zali, jer joj je posle toga sigurno lakse! A odseliti se nije lako, nije to samo pitanje nje, vec i muza, para, itd.

Steffice treba da znas, ustvari vec i sigurno znas da nas ima raznih. Ti nisi ta koja treba da ode sa ove teme jer je ovo mesto kao stvoreno za tebe... ko nece da cita, i kome se ovo sve ne svidja nek lepo ode... :banovati:

Back