Svekrve...neicrpna tema

Hahahahahah ali je istina da muskarci znaju da budu najvise rastrzani!!! :thumbdown:

Imaš pravo, ali to je samo zato što ne umeju da "dve najvažnije žene svog života" postave na mesto koje im pripada. Generalno govoreći, muškarci su kukavice i uvek idu linijom manjeg otpora, iliti koja više kuka i pritiska, toj će se i prikloniti.
P.S. u braku 34.g. svekrva da mi sve vi "pozavidite", dva sina i muž naravno, pa ajd mi ne verujte o čemu divanim;)

Imaš pravo, ali to je samo zato što ne umeju da "dve najvažnije žene svog života" postave na mesto koje im pripada. Generalno govoreći, muškarci su kukavice i uvek idu linijom manjeg otpora, iliti koja više kuka i pritiska, toj će se i prikloniti.
P.S. u braku 34.g. svekrva da mi sve vi "pozavidite", dva sina i muž naravno, pa ajd mi ne verujte o čemu divanim;)
svaka cast!!!

Moj svekar je uvek svojoj zeni (a mojoj svekrvi) govorio: "Mogu da imam 100 zena, ali samo je 1 majka!" sto je moju svekrvu izludjivalo, naravno.

Meni moj muz to nikada nije rekao, ali sam ja jos vrlo mlada ozbiljno shvatila gornju recenicu, te muzu nisam nikada govorila nista ruzno protiv majke.

Mozda zato i nismo imali probleme te vrste.:mrgreen:

Počnimo malo šaljivo;

Kada bejah snaha nisu valjale svekrve a sada kad postah svekrva ne valjaju snahe.

Svaka životna prilika i sutuacija u kojoj se nadjemo jedinstvena je šansa da uvežbavamo strpljenje i ljubav čak i u najtežim situacijama. Umesto sile kako bi bilo da odredjenoj osobi, snahi ili svekrvi, prilazimo sa mnogo više pažnje, lepih reči i ljubavi. Ubedjen sam da bi ta metoda bila mnogo bolja i mnogo plodonosnija.

Šta više postoji dubok razlog zbog čega se dve osobe nadju u istoj porodici (na poslu ili komšiluku, svejedno). Život nas nije doveo na ovaj svet da drugima pokazujemo i dokazujemo kako smo baš mi u pravu i kako baš i jedino nama treba prostorna, psihološka i duhovna sloboda i da baš nama treba uvažavanje, pažnja i ljubav. Svakako i to, ali dok ne naučimo drugima oko sebe pružati baš to što nama treba uvek ćemo biti uskraćeni baš za to isto.

Svako od nas bise zapanjio kada bi otkrio pravi razlog zašto je sa dotičnom osobom baš u odredjenom porodičnom sklopu. Otuda, najbolje rešenje za dugoročnu stazu jeste pažnja, uvažavanje i ljubav.

Poslednja izmena:

a i muz te ne tuce sigurno puno:)

Jedna moja poznanica bila u osmom mesecu trudnoće, nosila blizance, baš bila ogromna. Došla joj svekrva u posetu pa: " iju dete kada si poslednji put prala ovaj tepih" a žena je inače vrlo pedantna, a i da nije mislim čija briga. Ona ispriča mužu, ali više onako kroz zezanje. Kada je mamica došla sledeći put, sin lepo donese kofu sa vodom, deterdžent i sve što treba i ponudi majci da opere tepih jer je prljav. Nikad više nije zucnula ni o čemu.
Znači, može se sve lepo dovesti u red, ali muški treba da obe cure postavi na njihovo mesto i mirna Bačka.;)

Tacno tako!! Kada bi mi rekla da je prljav tepih a cetvrti sam mesec blizanacke trudnoce JA bih joj sama donela kofu ne bih cekala muza.. Ko misli da je prljavo i ne svidja mu se, neka pere.. :)
Inace sam mojoj mami pre neki dan donela magicnu, pronto i rekla "ne svidja ti se..." Ajde ti ces to onda bolje.. :)
A pri tom je suprug dan pre toga cistio prasinu, i olizao kucu, mukica kako god da je ocistio trudio se. I ne bih mu nikada prebacila sve i da je skoro sve umazao i preskocio pola, tako da ja ne biram, moja mama ili njegova, isto je kada je rec o nepravdi i guranju nosa u tudje stvari.

Jedna moja poznanica bila u osmom mesecu trudnoće, nosila blizance, baš bila ogromna. Došla joj svekrva u posetu pa: " iju dete kada si poslednji put prala ovaj tepih" a žena je inače vrlo pedantna, a i da nije mislim čija briga. Ona ispriča mužu, ali više onako kroz zezanje. Kada je mamica došla sledeći put, sin lepo donese kofu sa vodom, deterdžent i sve što treba i ponudi majci da opere tepih jer je prljav. Nikad više nije zucnula ni o čemu.
Znači, može se sve lepo dovesti u red, ali muški treba da obe cure postavi na njihovo mesto i mirna Bačka.;)

Hahahahaha reci svojoj poznanici kad je vidis da joj je muz car :rotf: :super: :heart:

Pa nijeeee... ja i dalje hvalim svoju svekrvuuu... :sad2:

Cast izuzecima :D
Ma nije stvar u tome da li se hvale ili kude... nego da se tema svela na ono najgrdje seosko ogovaranje bez izvlacenja bilo kakvih ozbiljnih zakljucaka o zivotu u zajdnici, medjusobnim odnosima u poridici i kako da se isti poboljsaju, sta je kome potrebno... mislim ja nisam volela svoju svekrvu, ali breeee aman dajte malo tolerancije. Evo, majke mi moje najmilije, citajuci sledeci post ja uopste nisam ukapirala ni u cemu je problem, ni sta je pisac hteo da kaze:
„Naravno, ne pada mi napamet ni da razmisljam o njima! Nisu zasluzili..
Evo ga biser od juce. Treba mm i ja da idemo da se ponovimo za more u jednu robnu kucu koja je dosta daleko od nas, tako da malog nema sanse da vuglimo sa sobom, samo bi se izmucio. I kaze ti mm kako bi bilo dobro da odmah sa posla idemo tamo, njegov tatica ce nam doterati auto ( danas je slobodan) pa ce baba i deda da idu po unuka u vrtic, a mi u shopping. ( pre toga je mm bio sa njima napolju, a ja i mali unutra, tako da su mu verovatno dali ideju). Lepo sam mu rekla da ne moze tako. Malo se bunio, kao uvek je sve po mome, nece ni da ide. A ja mu kazem da onda ostane kuci sa sinom a ja idem u pazar. Nocas sam mu malo dala... cisto da se odljuti, tako da je verovatno sve zaboravio, a ja cu "opet" isterati svoje...
A jutros me odmah sveki pitala, jel' idemo, sta smo se dogovorili, pa kao spominjao joj je Mi... nesto. Rekoh idemo, ali ja ne mogu tako kako on hoce, nego se vracamo kuci“

WTF?! :dontunderstand:
:eek:

Ne treba suditi jer ne znas celu istoriju sa svekrvom... ja da sam besna na istu, bih isto ovde dosla i napisala neke stvari, jer znam da bih se makar osecala bolje! A ne da bi mi onda neko citirao moj post i pljuvao po njemu... svako ima svoje nacine da resi stvar sa bilo kojom osobom i ne treba osudjivati to...

Ma ja sam debil, imam naviku da zakljucam vrata i izvucem kljuc, nemogu ni sama sebi da objasnim tu naviku ali tako mi je ostalo jos od malena (tako nas ucili mama i tata) Ja i muz sami i ja ladno izvlacim kljuc a muz mi poludi kada me vidi ali majke mi to je stvarno luda navika.. :)
Elem covek naravno ima kljuceve jer zivi sa nama u ovom stanu i svako ima svoj kljuc, i to sam ja insistirala jer mi je lao nenormalno da neko nema kljuc pa treba neko da bude kuci stalno.. Mislim bezveze..
Nego poenta price evo OTISAO JE!!!!
Rekao je da se on nadao da ce ostati do veceras ali eto nema sta on da radi ovde, nije se nadao kaze takvom doceku i takvoj situaciji, sastavio tuznu facu i kaze on nebi da nam smeta.. I ODE..
hihihihihihihihihihhi
Bas me zabole, uf sto me je potresao, stvarno je lud ode covek po najvecem suncu ali opet on tera inat sam sebi a ne meni.. I naravno da sam mu dala kesu sa sirom i kajmakom (tu sam ga dotukla) bilo mi je cak i zao ali morala sam da isteram do kraja. :)
Sada smo opet mirni do sledece nedelje, kao imaju neke obaveze pa ce da dodju na par dana.. grrrrrr Ali opusteno, kada sam ovo pregurala sve ce biti ok. :)

:thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown:

Back