Svekrve...neicrpna tema

Potpuno si u pravu. I ja non stop govorim da smo porodica samo nas troje, ali on je drugacije vaspitan i ne gleda stvari tako. Mada sad vec pocinje da shvata neke stvari. U petak smo trebali ici na neku seosku slavu. Kaze on treba da pita i svoje oce li oni ici. Na to sam rekla da bi onda trebalo ici sa 2 auta, a on pocne da razglaba kako jugo, ( njihov auto) ne valja. A mi ga trenutno koristimo za posao jer je mm dao svekru nasa kola da radi neki poslic jedno mesec dana. Ja mu kazem - kako mi onda mozemo da idemo sa tim jugom, aon kaze kako do posla nije rizik ( ej vozim dete u vrtic usput!), ali do tog sela je dug i nezgodan put. Rekla sam da ne mozemo da se guzvamo nas 5 + beban u kolima, da je toplo. Jedva je on njima rekao da ne mozemo ici svi... Naravno, isla je njegova sestra.. Pa zar ja trebam da se guram, ako im se ide nek pale juga pa nek idu!

Jao pa u tome je caka!:P. Etotako, nemoj da se ljutis, ali mislim da se ne bi tako dobro slagali da ste u jednoj kuci, a ptri tom u tesnoj. Ja nekad ne znam sta cu sama sa sobom, a jos kad mi se oni nakace...:evil: Verujem da bi se i mi fenomenalno slagali da se vidimo 1-2 puta nedeljno na 2-3h. Jer onda se ne bi mogli toliko mesati u nas zivot, ne bi videli kad se posvadjamo, ne bi znalo jel nam slucajno nestalo mleka za dete i sl.
Sto ste dalji to ste blizi, tj. sto dalje to se vise volite!
Cak i odnos sa mojima se mnogo popravio otkako sam se odselila. Oni dodju da nas vide, posede, popiju kaficu, popricamo, i sve super. nemamo vremena da se bavimo stvarima tipa "ovo si ostavila ovde, nisi uradila to i to, kada ces to i to..." A zamisli da si sa njima u kuci pa sve sto ti smeta ti se ustrucavas da kazes da ne bi slucajno nekog povredila i da te ne bi pogresno shvatili...
Blago teb...i:bye:

Ja sam juce poludela...
Mm i ja bili na strucnoj ekskurziji, od petka ujutro do nedelje navece...i dogovorili se lepo da ce dete prvi dan, do kupanja i spavanja, biti kod svekrve, a onda ce subotu i nedelju provesti kod mojih jer ljudi rade i retko ga vidjaju...usput da kazem da ga svekrva cuva skoro svaki dan....i sve je bilo prelepo i bajno...mi se opustili na ekskurziji...kad u nedelju oko podne stize poruka mm od njegove mame u kojoj mu javlja da je dete kod nje...ja se zabrinula da se nesto nije desilo mojima i nazovem odmah tatu...i zamislite ljudi...kaze mi cale da je ona stalno zivkala da vidi sta JOJ RADI DETE, pa su ga oni na kraju odvezli kod nje.....stvarno ne mogu da shvatim kako moze biti tako dosadna i sebicna (a sve naravno iz najbolje namere...khm khm)...
a inace i ja kad dodjem sa posla i jedva cekam da zagrlim dete ona se stalno mota oko nas i melje mu i kao zabavlja ga...ne mogu sa detetom ni da se izljubim...boze sacuvaj...imam toliko otpor prema toj zeni, da jedva uspevam da ga sakrijem od mm...uzas...

A što su tvoji blesavi, pa su joj odveli dete??? Uopšte ne kapiram.

Mi smo jednom ostavljali Stefana na ceo dan i noć, pa jer dogovor bio isti - kod svekrve će biti do posle ručka (i popodnevnog spavanja), pa onda moja mama dolazi po njega i kod nje će uveče spavati... I ova je imala zamerke - tipa: što da maltretiraš ženu, može on da bude sve vreme kod mene. Ja rekla - pa, što VAS da maltretiram, ako već to tako nazivate? Ono, i vi i moja mama ste mu jednako baka. I nije više ništa rekla. a isto je zvala nekoliko puta, al' ko je yebe

A juče je Stefan bio kod mame i ona je zvala tačno u podne, kad zna da on taman zaklapa okice, namerno!

@nerviram se za druge,
mislim da je pravo vreme da pokazes svom muzu da ti smetaju neke stvari. To je stvarno strasno, jako se iznerviram kad cujem tako nesto zato sto sam i ja u slicnoj situaciji. Posle ce ispasti da tvoji ne umeju sa malim, da ne znaju da ga cuvaju...
Kao sto je moja svekrva rekla da nema smisla da vodim malog kod mojih kad su oni kuci...:roll: a da ti ne pricam da su se non stop trpali, kad negde moramo ici svi, ona se jadna uvek trpala da se "zrtvuje" da ostane da cuva unuka kao da moji ne postoje. Nemoj to da dozvolis!!!:nono:

Ma moji su mladi, 61. godiste, a ona ima oko 65 godina...pa njima bilo zao...jesu blesavi...
ma i kod mene je milion tih situacija kada ona kaze sto ces maltretirati ljude...gluposti...nisam joj do sad odgovorila, ipak teram po svome....
mm je sada na raspustu, a ja jos uvek radim...i ona zove jutros da dodje...a dosadne li zene!!!!! kad je muz prekinuo vezu, ja ga pitam jel on nece da bude sa detetom malo sam, ipak se nismo videli tri dana...pa je on onda nazvao da joj kaze da ne dolazi....

@nerviram se za druge,
mislim da je pravo vreme da pokazes svom muzu da ti smetaju neke stvari. To je stvarno strasno, jako se iznerviram kad cujem tako nesto zato sto sam i ja u slicnoj situaciji. Posle ce ispasti da tvoji ne umeju sa malim, da ne znaju da ga cuvaju...
Kao sto je moja svekrva rekla da nema smisla da vodim malog kod mojih kad su oni kuci...:roll: a da ti ne pricam da su se non stop trpali, kad negde moramo ici svi, ona se jadna uvek trpala da se "zrtvuje" da ostane da cuva unuka kao da moji ne postoje. Nemoj to da dozvolis!!!:nono:

mm i ja imamo velike probleme oko odnosa sa roditeljima, naravno svako vuce na svoju stranu... i nastaju jako teske situacije, gde nas dvoje jaaaako patimo i ponekad se jaaaakoooo posvadjamo... stvarno ne znam kako to da resim???? i zbog toga sam ocajna...osecam konstantan pritisak, i jako sam oprezna....treba uspostaviti neku ravnotezu a i on i ja smo jako tvrdoglavi...ponekad mislim da cu zbog toga doziveti slom zivaca...:sad2:

Isto tako. Ako sam dobro shvatila vi ne zivite zajedno pa ti je to olaksavajuca okolnost. Ako ti svekrva cuva dete po ceo dan, jel ti radis? Ne znam koliko ti je dete ali pravo resenje bi bio vrtic.
Ja sam svog bebana dala u vrtic sa 15 meseci, a do tada ga je cuvao deda, moj svekar od cega sam imala hrpu problema. Sad kako ide u vrtic mnogo je bolje jer ne moze da se ponasa kao da je ona glavna u vaspitavanju MOG deteta. A i ja sam jako zadovoljna!:)
Trudi se da sto manje vremena provodis sa njima i da ne pricas mnogo. Kod mene je ovako, cim sam ja na distanci i oni su, a cim pocne neko zezanje, neko caskanje oni osete slobodu da se ponasaju kao da se samo njihova mora slusati, kao da su poipili svu pamet sveta a obicni su primitivci:dash:
Izbori se za sebe, ja sam kao sto je neko rekao na pola puta!

Jao pa u tome je caka!:P. Etotako, nemoj da se ljutis, ali mislim da se ne bi tako dobro slagali da ste u jednoj kuci, a ptri tom u tesnoj. Ja nekad ne znam sta cu sama sa sobom, a jos kad mi se oni nakace...:evil: Verujem da bi se i mi fenomenalno slagali da se vidimo 1-2 puta nedeljno na 2-3h. Jer onda se ne bi mogli toliko mesati u nas zivot, ne bi videli kad se posvadjamo, ne bi znalo jel nam slucajno nestalo mleka za dete i sl.
Sto ste dalji to ste blizi, tj. sto dalje to se vise volite!
Cak i odnos sa mojima se mnogo popravio otkako sam se odselila. Oni dodju da nas vide, posede, popiju kaficu, popricamo, i sve super. nemamo vremena da se bavimo stvarima tipa "ovo si ostavila ovde, nisi uradila to i to, kada ces to i to..." A zamisli da si sa njima u kuci pa sve sto ti smeta ti se ustrucavas da kazes da ne bi slucajno nekog povredila i da te ne bi pogresno shvatili...
Blago teb...i:bye:
posvadjamo se mi i ovako... ali to traje po pet minuta
ja sam takva osoba koja ni sekund ne drzi u sebi, cak i najmanji bes, cak i prolaznog karaktera
sto bi se reklo... ja sam prilicno impulsivna osoba, pa kazem ja njoj tj. odbrusim joj da se ne mesa u ono u sta mislim da ne treba da se mesa i tako

onda ona zna sta mene nervira,... mislim, upoznale smo se i niko nije savrsen, treba biti malo tolerantan

sigurno bi bilo teze da zivimo zajedno, ppogotovo sto je ona panicar i ja to ne podnosim, ali ovako je bas lepo

Ja mislim da nju nije iznerviralo to sto svekrva jede pizzu, vec to sto zivi na njihov racun, a ceka da oni nisu kod kuce da bi napravila tu yebenu pizzu i sama je pojela... :dash:
Nju je iznervirala njena sebicnost i dvolicnost - posle joj donela 1/8 pizze kao ne moze da jede ako ona ne jede. I gde je tu njen muz i dete, sto i njima nije donela po parce. Oni rade, hrane je a ona se sklanja od njih kako bi pojela pizzu. Sramota! U istoj sam situaciji pa znam kako je.
Ali si u pravu da se posle izvesnog vremena u tebi nakupi toliko besa da te nervira i najmanja sitnica. Eto npr. mene nervira njihov pogled, nerviraju me a ne moraju cak nista ni da mi kazu. Dovoljno je samo da ih pogledam i :otkacio:
Ni ja nisam impulsivna, mogu dosta da trpim i da cutim i da cuvam u sebi, ali sam zato i nayebala, jer te oni onda gaze kao da si g...:sad2:

Ceco u pravu si...ali ja ne mogu da dam dete u vrtic jer je prerano...on ima samo sest i po meseci...a jedva cekam uzrast kada ce moci u vrtic...ja radim sest sati dnevno i najlepse mi je kad se sa svekrvom mimoidjem na stepenicama...ipak, ja i dalje mislim da je ona dobra osoba, samo sto preteruje u nekim stvarima...***!!!! hvala dragom bogu, te ne zivimo zajedno...ne bih ni sa svojima mogla, a kamo li sa njom...

Pitam ja juce moju buducu sveki:"Sta mislite, koja je lepa boja za fasadu?" a ona, u nekoj zurbi kaze:"Ne znam sad, dogovoricemo se koja ce biti." ja pomalo sokirana:eek:, kao da ona i ja gradimo kucu, odmahnem glavom... a na to ce moj momak:"sta si je pitala?"... ja mu objasnim.. tek on meni:"nju si pitala, pa ti si luda... nemoj slucajno nju da slusas, ona obavezno nesto zayebe."...a ona sedi pored mene... oci joj stale...:eek: a ja se u sebi mislim:"to ti je za onu lozu"... he, he, he...:mrgreen:

Jao srecica mala.. Verujem da ti je jako tesko sto ostavljas tako malu bebicu i to osobi koju ne podnosis. ne znam odakle si ali ti preporucujem da hvatas neku vezu za vrtic i da podneses zahtev da ti dete bude na cekanju. Moj Stefan ide privatno, ali to je dranje. A odbili su nas za drzavni pa sad moramo nekako da sredimo..:cry:
Jedina sreca je sto ne zivite zajedno. A tvoji pretpostavljam isto rade, pa ne mogu cuvati bebana. Cim budes mogla, posalji ga u vrtic, tamo ce mu samo biti bolje!
Bas mi je zao tvoje situacije, i sto moras da radis,a on je tako mali..:sad2:

MI SMO SAMI, MI SMO SAMI, MI SMO SAMI.!!
... Mislim moj muzic, ja i nase dve bebice u stomaku, kojima mama nece vise biti hronicno nervozna. :)
Otisli nam baksuzi na plac,pakovali su se dva dana,i napokon kada su krenuli jutros izasla sam iz kreveta samo da zakljucam vrata mahnula sam im, i zvala mamu da dodje na miru da se iskafenisemo. Inace kada mi mama dodje nedaju mi da sa njom progovorim ni rec, samo je nesto ispituju, zapitkuju, i kada me mama nesto pita ladno moja svekrva odgovara.. Mislim, to je bilo dok nisam poludela pa pricala sa njom u isto vreme dok ona besna kao pas neprestane da prica..i jos me pogleda i kaze SVASTA!! :)
Baksuzi su pokupili SVU hranu iz frizidera i zamrzivaca a znaju da ja nesmem ni do prodavnice a muzic nikada nije kupovao meso i ostale gluposti, ali nema veze ako misle da su me zajebali.. pa i nisu. Muzic mi se toliko iznervirao kada sam mu rekla, posto nije bio kuci, radio je, da ih je automatski nazvao i sasuo sve po spisku,preseo im je put, neverujem da ce nam uskoro doci.. A u petak je mm isao sa mojom mamom u Rodic (mozes misliti, on je zamolio za pomoc a ne svoju mamu sto je ovu sigorno dotuklo) i nakupovao hrane za 17.000 din, jer mi je za par dana rodjendan, i da imamo za ove dane dok oni nisu tu da on neide svaki cas do mesare i do prodavnice za gluposti, a oni nam ladno sve odneli..Ej, pokupili su sve namaze suvomesnato (sto inace nejedu), meso iz zamrzivaca(gomilu) cak i mama sto nam je poslala tri pileta i to su odneli, a NEMAJU ZAMRZIVAC NA PLACU! NERAZUMEM!!! Valjda ce skapirati jednog dana da su uzimali hranu svojoj snaji koja je trenutno nepokretna trudnica i svom sinu koji je ostao sada bez dinara.. Kakvi debili.. Nema veze, nemoram ni da jedem samo da odmorim mozak od njih. Sada cu da islkljucim telefon jer znam posle mm torture zvace mene da mi se slihtaju, ali im necu dati priliku za to. Nece me cuti dok se nebudu vratili.. sto se iskreno nadam da nece biti uskoro.

Imam istu situaciju kod kuce pa razumem ove zene. Kazi mi koliki covek moze biti debil da zivi na racun snaje i sina koji imaju dete i treba tom detetu da se posvete. Ne gledamo mi njima u tanjir, ali bi bilo dobro da oni nekad napune taj svoj tanjir, a ne da im ga mi punimo.
Da li oni mogu biti normalni da odnesu svu hranu iz kuce, a da svom sinu i snaji trudnici koja ima rizicnu trudnocu ne ostave NISTA za dorucak!!! :otkacio:Prvo zbog te buduce majke koja ni po koju cenu ne bi smela da se nervira. Vrlo dobro znam kako je kad ti placas njihov zivot a njima se yebe. Njima bas lepo sto zive na racun snaje i sina, pa gospodja moze sebi da priusti cizme od 5000 din, sto pre dolaska snaje nikako nije mogla, a ta ista snaja, tj. ja gledam da li cu dati 3000 za cizme jer mi je skupo, jer moram kupiti hranu za 5-clanu, prasak za ves, za 7-clanu porodicu, bebana ne racunam...
Nikako mi ne mogu biti jasni ljudi koji misle da deca treba da ih izdrzavaju. Ako ne mogu sama sebe da izdrzavam, pa ne treba onda da budem nikom na teretu. U redu je pomoci, ali biti tako bezobrazan i samoziv...:nono:
Ne razumem sta je njima cilj, da stvore savadju izmedju snaje i sina, da ih razvedu, da to njihovo unuce trpi stalne svadje izmedju mame i tate, babe i mamae, dede i tate....:dontunderstand:

JOOOOJJJJJJ!!!!!E ja stvarno ne znam sta cu i kako da resim probleme...sinoc bili moji, a mm nije bio kuci...ja ih pitam, pa pobogu, sto ste odveli dete svekrvi, kad je dogovor bio potpuno drugaciji....a oni kazu da ih je zivkala svakih dva tri sata i kako im je pricala: znate, ja se brinem za MOJE dete, nije da ja mislim kako vi ne znate sa njim, ali....mislili smo ja i striko (njen drugi sin) doci po andriju...i sve tako neke price...kaze moja keva, ja ga ne bih odvela, ali moj tata je pitao hocete li da vam ga ja dovezem :dash::dash::dash::dash:
boze sacuvaj, dosadne zene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back