Svekrve...neicrpna tema

Super je kad imate takav odnos.I meni bi naravno bilo drago da je tako i u mom slucaju
Ali sta da radim kad je zena luda.
Kad smo se mm i ja tek upoznali ,ona je bila sva divna i cvrkutava,ali cim je videla da je ta nasa veza ozbiljna i da to nije samo blago simpatisanje pocela je da ludi,pa je predamnom njemu pricala kako je upoznala neku divnu devojku,koja bi bila bas super za njega,kako ja ko zna sta radim kad toliko zaradjujem ,a onda kako sam sa njim iz nekog njoj nepoznatog interesa,sta ce njemu devojka koja pusi i sl.
Sve najcrnje pricala o meni,sve dok svekru jednog dana nije prekipelo i dok joj nije ocitao bukvicu.Posle toga se ona kao izvinila,i pred njima je kao fina,a kad ostanemo same .....potpuno druga prica.Kad se mm doselio u moj stan,to je bilo par godina pre braka,ona je to preplakala uz komentar VISE NI ZVANICNO NISI MOJ
situacija sa njom ima za jedan dobar roman
luda zena

To sa razmenom sms-a je meni normalno.
Ja sam ih razmenjivala sa mojom svekrvom a i sa snajom, ma, sa celom sirom i uzom familijom, pa i sa sinom.
I svi oni su meni isto slali razne sms poruke, to nema veze sa godinama (moj stric ima 76g pa razmenjuje sa svima sms poruke jer je to danas postala potreba, to je cesto vezano i za poslovne stvari).

Povremeno svratim na ovaj forum da iscitam i da se utesim da nisam sama sa svojim problemom na svetu, ali do sad nisam ostavljala komentare iz cistog razloga da ne bih sebi evocirala uspomene i prozivljavala bespotrebno nesto sto sam jednom vec prebolela. Moja svekrva je prica za sebe i necu o njoj. Nije vredna mojih reci i mog vremena, ovde ima i raznih svekrva,a mozda i snaja...nikoga da ne uvredim.
Onaona citala sam redovno tvoje postove, interesuje me samo koliko imas godina ti tj tvoja sveki, kad razmenjujete sms, da uzmem okvirno- ako si svekrva vec imas oko 50 minimum, a tvoja sveki onda minimum mora da ima oko 70-75... malo mi smesno zvuci da bakuta u tim godinama, bas kao i tvoj stric samo "sibaju" sms-ove.
Bez uvreda, malo vise kukas nego sto je potrebno i to ovde na ovoj temi, a da li isto tako kukas i u lice kazes svojoj deci, sta ako su tvoja deca ovde, neko od nas... kako bi se osetilo tvoje dete da vidi sve ove komentare?! mislis da svojim postovima ne opanjkavas njih ovde?! Mozda je ipak lakse reci detetu u lice ja nemam, shvatite, jer to je sasvim normalno u Srbiji da nemas, ali da se ne radujes sto ti je puna kuca, sto ti neko dolazi, to mi ne ide u glavu.
I nisu sva deca na zapadu kako ti pricas, strpaj roditelje u dom i cao- ne izgleda to bas tako kako je u filmovima- recicu ti primere iz moje porodice, ustajanje u 6, izlazi se iz kuce u 7, voznja do posla 1:45-2h zavisi kako uhvati guzva, rad od 9-5, voznja nazad i kuci si oko 7, tvoja sposobnost za bilo sta kad dodjes je ravna 0, samo gledas da stavis nesto u "kljun" i da se bacis u krpe.
Za to vreme roditelji su sami i dosadno im je, mnogi od njih se bas zbog toga osecaju usamljeni i i sami zele da tu radnu nedelju provedu u domu gde ce biti okruzeni prijateljima, ljudima njihovih godina i gde ce imati iste teme. Vikendom su sa svojom porodicom, e sad naravno ima i onih koji se ne vidjaju vikendom sa decom, koji se vidjaju jednom mesecno ili o praznicima i td.
Ali kad pogledas i u Srbiji "deca" sve manje imaju vremena da svaki dan vide roditelje, opet se to svede na jednom nedeljno i telefonske pozive jednom u 2-3 dana, neki i svaki dan. To sto ne stignes da se cujes sa roditeljima, ne znaci da ih manje volis.
Za primer moja mama pada na nos od posla( i mnogo me grize savest zbog toga jer nisam blizu da joj pomognem), odrzava 3 kuce(svoju, i od njenih tj tatinih roditelja) i nikad se ne zali da je nesto boli, nema kad, dok mama mog muza nikad nije radila, sve je imala i ko da joj donese i prinese i stalno pati od srca, umora i td i nikad nije srecna i sve nju neko ne voli,ne zove,ne posvecuje joj paznju,ne postuje je itd,a u stvari samo je mnogo dokona, al necu o njoj.

@drakuljegirl, toliko si zaostala da ti bas i odgovara sverkva kakvu imas! Nista nisi skontala!

Moj stric je mator za slanje sms-a!?
Jel` slanje sms-a zavisi od godina? Da neces mozda zabraniti da neko od 76 salje sms poruke?
Koja zaostalost u shvatanjima..... sta bi tek rekla za sex, ha!
C, c, c.

E, da mladi imaju takvu energiju kakvu ima on, to bi bilo super!

A sto se mene tice, kol`ko god da ja imam godina nisam stara za tehnicke novitete - cim sam za kompjuterom a to mi nije posao i jos zivim u Srbiji! :)
Nisam stara ni za farmerke iz kojih ne izlazim jer mi je linija super.
Mozda nemam bore na licu jer u sebi nikada nisam gajila mrznju...

Ovde se ne mogu naci moja deca, na zalost, jer oni rade mnogo - nemaju vremena za dokone forume (ali zato ja imam), ali mozda se ovde mogu naci vasi roditelji - na to treba na vreme misliti.

Ja ne zavisim od dece, pa bi me bilo briga i da ovo procitaju.
Oni me dobro poznaju i znaju da ih volim... uostalom dobili su puno od mene bas skoro - te sad i ovde imaju reseno stambeno pitanje.

Ali ja uskoro sa dragim mislim da idem na put i time sam sada okupirana - deca prosto ne mogu vecno biti centar sveta i ta istina se ovde mnogima ne dopada (da budem iskrena, ja nisam ni procitala sve komentare o meni na ovoj temi, mrzi me).

Ja se svojoj deci ne mesam, ne popujem, pomazem kol`ko mogu i ako mi se hoce (a obicno mi se hoce, ali bez izigravanja njihovog roba sto je na ovim prostorima prosto jedna moda: biti rob svoje dece!). Pih!
A zasto im to smeta meni je jasno.
Samo ne znam dal` je i njima jasno?
Sumnjam.

Cinjenica je da ja nisam bila u sukobu ni sa svekrvom ni sa snajom ipak nesto govori!

pozdrav svima

PS: i jos nesto: mojoj brabaki (koja me je cuvala prvih 5 godina zivota) je na prvom mestu uvek bio njen muz!
E, tako je i samnom - uvek mi je muz bio na 1.mestu.

Deci bih bez razmisljanja dala i bubreg da im zatreba (daleko bilo, nek su ziva i zdrava), ali najlepsi batak ce uvek dobiti moj muz!
I cela porodica to dobro zna!
Neke stvari prosto moraju da se postave na svoje mesto!

Onana...ili kako god..izvini ako sam pogresila malo...nije namerno.....svaka tebi
čast....velikim delom se slažem sa tobom. Tačno je da svako treba da ima svoje
mesto i da dobro zna dokle može a dokle ne može da ide.
Činjenica je da ima mnogo svekrva koje su patološki vezane za svoje sinove a i tašti koje
to isto rade sa svojim ćerkama. Ja lično nemam lepo iskustvo sa svojom svekrvom i
ne volim ni da pričam o njoj ali imala je mobilni pre nego ja, i slala sms-ove sve u
šesnes kad ja nisam to još znala, jer naravno nisam imala tu spravicu bile su mi
pare potrebnije za neke druge stvari.
Očigledno si jedna jako sretna žena...decu si zbrinula kako kažeš, muž ti je još
uvek centar sveta i to je baš lepo. Mora da je to i zaslužio, e ali nisu sve žene imale
tu sreću. Znaš li koliko ih ima koje nisu mogle da osete ni dodir ruke svoga muža jer
tu je mama i videće pa će se ljutiti...ili obrnuto (tašta). Ja na moju sreću imam muža
koji će uvek i svakom reći da mene voli više od dece, i trudiće se da to svakom da
do znanja i dan danas, ali smo veruj u manjini.
Moja majka kada je htela da dođe kod mene a meni to recimo nije odgovaralo ja sam
joj to mogla reći bez straha da će se naljutiti, ali koliko nas ima takvih. Pa malo.
I za to u životu treba hrabrosti, pa ako mogu da kažem mojom mami zašto nebi mogla
to isto reći i svekrvi...e pa ona se vidiš ljuti...pa neka se ljuti i baš me briga. Svi imamo
svoja vrata...pa kako kome i gde odgovara neka tamo i boravi i diriguje ako može i kako
može, a u mojoj kući se pitamo nas dvoje...i niko više..ničija mama.

I devojke ma koliko godina imale, zapamtite, ako jednom popustite, popuštaćete uvek
pa onda pamet u glavu i na vreme sve posavite na svoje mesto. Onda nema problema.

Onana...ili kako god..izvini ako sam pogresila malo...nije namerno.....svaka tebi
čast....velikim delom se slažem sa tobom. Tačno je da svako treba da ima svoje
mesto i da dobro zna dokle može a dokle ne može da ide.
Činjenica je da ima mnogo svekrva koje su patološki vezane za svoje sinove a i tašti koje
to isto rade sa svojim ćerkama. Ja lično nemam lepo iskustvo sa svojom svekrvom i
ne volim ni da pričam o njoj ali imala je mobilni pre nego ja, i slala sms-ove sve u
šesnes kad ja nisam to još znala, jer naravno nisam imala tu spravicu bile su mi
pare potrebnije za neke druge stvari.
Očigledno si jedna jako sretna žena...decu si zbrinula kako kažeš, muž ti je još
uvek centar sveta i to je baš lepo. Mora da je to i zaslužio, e ali nisu sve žene imale
tu sreću. Znaš li koliko ih ima koje nisu mogle da osete ni dodir ruke svoga muža jer
tu je mama i videće pa će se ljutiti...ili obrnuto (tašta). Ja na moju sreću imam muža
koji će uvek i svakom reći da mene voli više od dece, i trudiće se da to svakom da
do znanja i dan danas, ali smo veruj u manjini.
Moja majka kada je htela da dođe kod mene a meni to recimo nije odgovaralo ja sam
joj to mogla reći bez straha da će se naljutiti, ali koliko nas ima takvih. Pa malo.
I za to u životu treba hrabrosti, pa ako mogu da kažem mojom mami zašto nebi mogla
to isto reći i svekrvi...e pa ona se vidiš ljuti...pa neka se ljuti i baš me briga. Svi imamo
svoja vrata...pa kako kome i gde odgovara neka tamo i boravi i diriguje ako može i kako
može, a u mojoj kući se pitamo nas dvoje...i niko više..ničija mama.

I devojke ma koliko godina imale, zapamtite, ako jednom popustite, popuštaćete uvek
pa onda pamet u glavu i na vreme sve posavite na svoje mesto. Onda nema problema.

Slazem se da nikada ne treba popustati jer kada nekom date mali prst on vam "capi" celu ruku pa ce vas ceo zivot gaziti, ne samo svekrva vec i cela familija.
Ja imam skladan odnos sa suprugom ali ali odnos sa svekrvom je toliko mrzak da je prosto neobjasnjivo. Kako kaze affrodita, ako joj nesto kazes ocas posla se naduri kao kakvo dete. Toliko mi je postalo neprijatno zbog takvih decijih reakcija da samu sebe cenzurisem u komunikaciji sa doticnom personom da ne bi siktala kao zmija (posle cega se od muke kljukam lekovima za smirenje!!!). Sebi sam dozvolila glupost da ne spominjem svoje roditelje rodjenom detetu koji su isto baka i deka kao i roditelji mog supruga (moji roditelji su udaljeni 2 000 km od nas i jako zeljni mene i svog unuka) iz razloga da me ne bi sekirala suvisnim komentarima i ljubomornim scenama.

Slazem se da nikada ne treba popustati jer kada nekom date mali prst on vam "capi" celu ruku pa ce vas ceo zivot gaziti, ne samo svekrva vec i cela familija.
Ja imam skladan odnos sa suprugom ali ali odnos sa svekrvom je toliko mrzak da je prosto neobjasnjivo. Kako kaze affrodita, ako joj nesto kazes ocas posla se naduri kao kakvo dete. Toliko mi je postalo neprijatno zbog takvih decijih reakcija da samu sebe cenzurisem u komunikaciji sa doticnom personom da ne bi siktala kao zmija (posle cega se od muke kljukam lekovima za smirenje!!!). Sebi sam dozvolila glupost da ne spominjem svoje roditelje rodjenom detetu koji su isto baka i deka kao i roditelji mog supruga (moji roditelji su udaljeni 2 000 km od nas i jako zeljni mene i svog unuka) iz razloga da me ne bi sekirala suvisnim komentarima i ljubomornim scenama.

Moj savet ti je da što pre i što više pričaš svom detetu o svojim roditeljima i svoj ostaloj
rodbini, samo tako će znati da ih ima i da ga isto vole, i žele da ga vide. Nemoj da nastavljaš grešku koje si svesna. A dotična gospođa mama slobodno neka se ljuti
koliko joj je volja. Ma one jednostavno izgube kompas i u stanju bi bile da nas zgaze u
trenu samo da ostanu i dalje centar sveta svoga sina. Strašno. Sve sto si napisala
vrlo mi je poznato sve to sa lekovima i ostalim stvarima sam i ja znala da radim, da
bežim od stvarnosti, ali sam se vrlo brzo na moju sreću opametila i onda je svemu
bio kraj. I našim kontaktima, i njenom dirigovanju našim životima. Deca je nikad
nisu ni zanimala, nju je samo zanimalo da u svojoj vlasti ima svog sina i da preko
njega vrši pritiske na nas. E pa to tako nije moglo. Sreća pa sam se udala za nekog
ko zna mami da kaže kad je dosta, i nije ga briga ljuti li se ona ili ne.
Zato drage moje, prvo vodite računa za koga se udajete, drugo a ustvari još važnije
nemojte dok ste devojke da idealizujete njihove majke, koje se foliraju do besvesti
i sve vas kao vole više nego njega. Ne padajte na te proverene fore. Već sutra dan
posle venčanja pitaćete se jel to beše ona žena koja me zvala dušo i ugađala mi
više nego rođena majka. I nikad joj se ne poveravajte i ni slučajno ne žalite ni na šta.
Sve će to kad tad upotrebiti protiv vas. Sretno!:):):):):)

Uf, imam i ja svekrvu, ali nije losa...
Moram malo da prelistam ostale postove, da bi videla u kojoj meri je dobra ili ...

:D.....pametno....uči se na tuđim greškama..uvek manje boli a i lakše je
nego da sama razbijaš glavu...oprez sa svekrvom, nikad neznaš šta će
i kad upotrebiti protiv tebe...i nikad ne računaj na njenu lojalnost..to je
velika zabluda i varalica kad su one u pitanju...........pozzz...i sretno....:D

Pa ne znam, ako uzmem u obzir da mi cuva klince, i to jako dobro radi, tad sam zadovoljna...
Mozda sa nekim drugim stvarima i nisam, ali su mi klinci prioritet, pa se ogranicavam na to,
da je ipak Ok ;)

A bicu i svekrva i tasta, ako Bog da... necemo praviti iste greske
kao nase svekrve, ali slicne hocemo ;):smile:

ufff..ma ja sam se zgrozila..to me sve tek cheka..Inache,ja sam upoznala majku svog momka,tj.buducu svekrvu.zena me je odushevila.bila je jako prijatna,ona je zapochela razgovor jer ja nisam umela rech da izvezem,poshto sam se zastidela a ona je to primetila (susret je bio sluchajan) elem,moj najbolji drug zivi u njihovom komshiluku,i ja mu sad sve srecna pricham o njoj,kako je fina,super,bla bla..A i ona je mom dechku rekla da sam joj se bash svidela...A moj drug meni,mrtav 'ladan-...polako..nije ona uvek tako sjajna..prvo shto je nenormalno pedantna,jednostavno-niko ne moze u tome biti kao ona..(osecam da ce oko toga bit problema,ne zato shto ce meni to teshko padati i ja sam malo zaludjena time,ali verovatno joj nece odgovarati moj nachin chishcenja i sl.) onda,kaze-ona nema dlake na jeziku..hoce i da uvredi i to..opasna je N. nemoj ti misliti da je sva dusha od zene.. :( ups!
A ja treba da zivim sa njima..problem je shto mogu malo da trpim,iz poshtovanja..ali posle par negativnih komentara planem i ne umem da se zaustavim..Nadam se da taj moj i njen odos nece biti fijasko.. Inache ona nema cerku samo dva sina,mozda zbog toga nece bash imati razumevanja za mene..Eto-svekrve nepresushna tema za razgovor,josh je i nemam a ja raspalila da pricham o njoj...:roll:

ufff..ma ja sam se zgrozila..to me sve tek cheka..Inache,ja sam upoznala majku svog momka,tj.buducu svekrvu.zena me je odushevila.bila je jako prijatna,ona je zapochela razgovor jer ja nisam umela rech da izvezem,poshto sam se zastidela a ona je to primetila (susret je bio sluchajan) elem,moj najbolji drug zivi u njihovom komshiluku,i ja mu sad sve srecna pricham o njoj,kako je fina,super,bla bla..A i ona je mom dechku rekla da sam joj se bash svidela...A moj drug meni,mrtav 'ladan-...polako..nije ona uvek tako sjajna..prvo shto je nenormalno pedantna,jednostavno-niko ne moze u tome biti kao ona..(osecam da ce oko toga bit problema,ne zato shto ce meni to teshko padati i ja sam malo zaludjena time,ali verovatno joj nece odgovarati moj nachin chishcenja i sl.) onda,kaze-ona nema dlake na jeziku..hoce i da uvredi i to..opasna je N. nemoj ti misliti da je sva dusha od zene.. :( ups!
A ja treba da zivim sa njima..problem je shto mogu malo da trpim,iz poshtovanja..ali posle par negativnih komentara planem i ne umem da se zaustavim..Nadam se da taj moj i njen odos nece biti fijasko.. Inache ona nema cerku samo dva sina,mozda zbog toga nece bash imati razumevanja za mene..Eto-svekrve nepresushna tema za razgovor,josh je i nemam a ja raspalila da pricham o njoj...:roll:

Pazljivo !!!!!
I moja je lepila usta dok sam se zabavljala sa njenim sinom i ona ima dva sina .

Samo polako i strategija jos pre nego sto joj udjesh u kucu . :wink:

OmB,vec se smejem od muke..kako cu ja jadna,distancu,zivecemo zajedno.. :lol:
Ma znam shta cu,pochecu da se pravim da mucam,kako ne bih mnogo morala da komuniciram s njom..:roll:

I hvala na lepim zeljama :D

Nema na čemu, ali moj savet onako iskren, ako ikako možeš ne pristaj nikako na
tu varijantu života u zajednici...to nikad nije dobro, neko uvek trpi....i teško je jako,
lično to nikom ne bih preporučila.......iz ličnog iskustva......pokušaj da nađeš
neki drugi način..i svi ćete biti srećniji veruj mi na reč, bolje nego da probaš...:D:D:(

Nema na čemu, ali moj savet onako iskren, ako ikako možeš ne pristaj nikako na
tu varijantu života u zajednici...to nikad nije dobro, neko uvek trpi....i teško je jako,
lično to nikom ne bih preporučila.......iz ličnog iskustva......pokušaj da nađeš
neki drugi način..i svi ćete biti srećniji veruj mi na reč, bolje nego da probaš...:D:D:(

Ma moj dechko je stariji od brata,u toj kuci gde cemo ziveti se vec poneshto priprema..mozda cemo biti na drugom spratu,ali to nije daleko...a taj pokushaj da ga ubedim..pa.. :roll: deluje mi kao mach sa dve oshtrice..mozda nishta necu postici,a to moze do stigne do njih odn. nje,pa cu josh vishe na.ebati.. :(

Ma moj dechko je stariji od brata,u toj kuci gde cemo ziveti se vec poneshto priprema..mozda cemo biti na drugom spratu,ali to nije daleko...a taj pokushaj da ga ubedim..pa.. :roll: deluje mi kao mach sa dve oshtrice..mozda nishta necu postici,a to moze do stigne do njih odn. nje,pa cu josh vishe na.ebati.. :(

Slažem se sa afroditom, pokušaj da to izvedeš pre nego se preselite odnosno uselite...
Moguće je da je ona zaista fina žena i da nećeš imati problema, ali čitajući postove ovih ženica
koje su se namučile, bolje je da od starta imaš svoju slobodu.
Iz ličnog iskustva, moj suprug i ja živimo sami od početka, nikada ne bih mogla drugačije.
Imaš svoj život i gradiš ga onako kako ti odgovara, bez upadica i mešanja, bilo da je dobronamerno
ili drugačije.

Edolina, draga moja, pa ako se ti još sada bojiš šta će biti, i šta će i kad stići do
nje, ili njih, razmisli dobro hoćeš li uopšte ući u tu kuću! Vidi ja to gledam ovako,
ako već sad tu postoji bilo kakav strah, odna šta te tek čeka, kad staviš svoj
potpis na onaj papir? Da neko će reći da postoji i razvod, tačno, samo ako pre
ulaska u brak, počneš da razmišljaš na taj način onda se nikako ne udaji. Drugo,
ako još sada nemožes da imaš toliko uticaja na svog dečka da neke stvari ostanu
među vama i nedođu do mame, pa šta će biti kad ljubav malo, smanji plam, i kad,
dođe ljut kući sa posla a odma se stvori mamica, sa toplim ručkom, a ti nisi
znala gde ti je glava, od male dece. Draga moja dobro razmisli, još uvek imaš
vremena!.....A ja ti želim svu sreću, ti razvisli dobro............:D:D:D;)

Slažem se sa afroditom, pokušaj da to izvedeš pre nego se preselite odnosno uselite...
Moguće je da je ona zaista fina žena i da nećeš imati problema, ali čitajući postove ovih ženica
koje su se namučile, bolje je da od starta imaš svoju slobodu.
Iz ličnog iskustva, moj suprug i ja živimo sami od početka, nikada ne bih mogla drugačije.
Imaš svoj život i gradiš ga onako kako ti odgovara, bez upadica i mešanja, bilo da je dobronamerno
ili drugačije.

Pa,ona je stvarno delovala super kad smo se upoznale.al ovo ovde kad sam prochitala.. :o shvatila sam da nije sve tako bajno..Moguce da i nece biti neki :twisted: nadam se :roll:

@afrodita
Ma,taman posla,ne da se sad ja neshto plashim,nego sam malo naivno razmishljala o tome,dok ovo nisam videla..Naravno da sam shvatala da bude tu i tamo problema izmedju svekrva i snaji,ali tak sam sad videla dokle ponekad dodje..Drugo,ne brinem ja da ce on neshto preneti ne zbog mog uticaja,vec eto,onako sam to rekla zbog opreza..Nije uopshte vezan za majku,a dosta je za oca vezan,a inache taj je chovek lav pravi.Iz njegove priche primetim da bash i ne pada ne te bliske odnose s majkom,prezire kad to vidi kod drugih mushkaraca,kaze-mamini sinovi (chak ga ponekad teram da se zamisli malo,da obrati paznju na svoje roditelje,pogotovu majku,jer je tu jedina zena,ali on je prgav i dosta zreliji za svoje god. pa im ponekad ne dozvoljava ni da ga ''dave'' savetima) Ono zbog chega ja strepim je to shta je tu ona bila sve ove godine..kako da se izrazim..jedina zena,majka..pa ce me mozda shvatiti kao konkurenciju,shta li..Mada mogu dosta da zakljuchim iz njegove priche o njihovim odnosima kod kuce,dosta tretiraju mog dechka i brata njegovog kao odrasle,daju im slobode i to..Mozda zato shto su ziveli dugo u inostranstvu,pa su poprimili to..A i ovde sad oboje rade,imaju svoje prijatelje,chesto izadju zajedno..Mozda ne bude loshe...Ali,ipak hvala na savetima,pogotovu za strategiju ;-) sigurna sam da ce mi pomoci :):)

Ovo nesmes ni da izustish , imaj samopouzdanja i budi ozbiljna kad razgovaras o zajednickom zivotu , zivotu u zajednici ili van nje, insistiraj da budete sami od pocetka jer ti nece biti lako veruj mi koliko god ti se cinila fina i dobra ( sve su one zlatne dok im ne krocish prag) . Od pocetka radi kako ti mislis da treba makar se radilo i o najbanalnijoj stvari .
Meni je sad super ali mi je trebalo vise od tri godine da shvatim da moram biti "fina" dobra snajka , uvek nasmejana, ma srce, jednom recju, na svaki njen komentar ili netrazeni savet ja se slatko nasmesim i kazem aha aha , da, da, ocu, nema problema, i uradim kako meni odgovara ( znaci njenim oruzjem ) pa da vidis kako je bajkovito gledati je dok popravlja ono koje sam ja pokvarila onako "neznajuci " .:) sa srecom .:mrgreen:

@afrodita
Ma,taman posla,ne da se sad ja neshto plashim,nego sam malo naivno razmishljala o tome,dok ovo nisam videla..Naravno da sam shvatala da bude tu i tamo problema izmedju svekrva i snaji,ali tak sam sad videla dokle ponekad dodje..Drugo,ne brinem ja da ce on neshto preneti ne zbog mog uticaja,vec eto,onako sam to rekla zbog opreza..Nije uopshte vezan za majku,a dosta je za oca vezan,a inache taj je chovek lav pravi.Iz njegove priche primetim da bash i ne pada ne te bliske odnose s majkom,prezire kad to vidi kod drugih mushkaraca,kaze-mamini sinovi (chak ga ponekad teram da se zamisli malo,da obrati paznju na svoje roditelje,pogotovu majku,jer je tu jedina zena,ali on je prgav i dosta zreliji za svoje god. pa im ponekad ne dozvoljava ni da ga ''dave'' savetima) Ono zbog chega ja strepim je to shta je tu ona bila sve ove godine..kako da se izrazim..jedina zena,majka..pa ce me mozda shvatiti kao konkurenciju,shta li..Mada mogu dosta da zakljuchim iz njegove priche o njihovim odnosima kod kuce,dosta tretiraju mog dechka i brata njegovog kao odrasle,daju im slobode i to..Mozda zato shto su ziveli dugo u inostranstvu,pa su poprimili to..A i ovde sad oboje rade,imaju svoje prijatelje,chesto izadju zajedno..Mozda ne bude loshe...Ali,ipak hvala na savetima,pogotovu za strategiju ;-) sigurna sam da ce mi pomoci :):)

Ja to nikad nisam razumela i necu da mrazumem kraju krajeva , ova moja je prava zena prava majka prava domacica , cak kad dodje s posla pita "jeli dete jelo ?" moje dete , govorim o mom detetu , odgovor je uvek bio isti sa moje strane " ne, cekam pravu majku da mu da da jede" nekoliko puta i prestala .

Ovo nesmes ni da izustish , imaj samopouzdanja i budi ozbiljna kad razgovaras o zajednickom zivotu , zivotu u zajednici ili van nje, insistiraj da budete sami od pocetka jer ti nece biti lako veruj mi koliko god ti se cinila fina i dobra ( sve su one zlatne dok im ne krocish prag) . Od pocetka radi kako ti mislis da treba makar se radilo i o najbanalnijoj stvari .
Meni je sad super ali mi je trebalo vise od tri godine da shvatim da moram biti "fina" dobra snajka , uvek nasmejana, ma srce, jednom recju, na svaki njen komentar ili netrazeni savet ja se slatko nasmesim i kazem aha aha , da, da, ocu, nema problema, i uradim kako meni odgovara ( znaci njenim oruzjem ) pa da vidis kako je bajkovito gledati je dok popravlja ono koje sam ja pokvarila onako "neznajuci " .:) sa srecom .:mrgreen:

Ma frka je u tome,shto je kuca vec izgradjena i tako sve to lepo,kao u bajci mene cheka,i mi svi tako srecni zivimo zajedno do kraja zivota.. Kako sad da mu kazem-vodi me shto daljeee:mrgreen: -Od pocetka radi kako ti mislis da treba makar se radilo i o najbanalnijoj stvari .
I za ovo hvala puno!!
Al se ja nakupih saveta,kad joj udjem u kucu ima da je vrtim oko malog prsta :wink: hahaah:mrgreen:

Back