Svekrve...neicrpna tema

Jao ljudi, sta da kazem, sta da napisem, kako da zapocnem. Eto meni je ogromna knedla u grlu jos i pri samoj pomisli da nesto i napisem za moju svekrvu( prosto mi je i neshvatljivo da je ta zena meni svekrva jednostavno ne dozivljavam je kao svekrvu, s'tim sto je moje shvatanje sverkrve kao zene koja zavredjuje strahopostovanje jer je takav slucaj bio sa mojom mamom i njenom svekrvom).Sve je krenulo mislim ta moja blago receno alergija na tu zenu jos dok smo se moj muz i ja zabavljali.
Bila je u fazonu jao cerko ovo jao cerko ono, jao ovako jao onako.To mi je bilo ok u pocetku, posto sam tupson po prirodi sasvim prostodusno sam se postavila i sasvim otvoreno pricala sa njom, ma ni slutila nisam kakav je to covek dok nije u prici rekla da napravimo neku situaciju i slazemo njenog sina. Kada sam joj ja rekla :" jao pa ja ne mogu tako ne mogu da lazem " njen odgovor je bio " jes stya ti je pa on to nikad nece da sazna" i od tada mi se smucila jednostavno smucila. I sva je bila u fazonu "ako ako neka on masta koliko hoce na kraju ipak ostane onako kako sam ja rekla" . I sada idemo dalje svadba i sve tako to i beba. Dok sam bila trudna ako me je obisla par puta ( a zivi u obliznjem selu, nezahtevan posao slobodnog vremena koliko ti dusa zeli ).Beba se rodila dosla je eto tako na sat, dva. Krstenje detata nakon 4mes. isto tako kao gost i na kratko .Beba sada ima 8mes. i ona ga je videla samo jos zqa Bozic i to je to. E sad drage forumasice recite mi da li je to normalno ??? Prvo unuce, daleko od toga da joj branim da ga vidja zovem je uzalud, kao da ne zeli da ga vidi. Kidam se zivciram nekad to i muzu kazem ali on samo cuti ili izjavi "takvi su sta ja tu mogu" i to je to..... Dever je svakodnevno tu maltene u komsiluku i jos nije dosao makar na pet minuta da ga vidi, place mi se kad samo pomislim . Njegov odgovor na sve to je da ga je sramota, od koga uh, coveka od 25.god je sramota da dodje kod snaje i vidi malog bratanca mislim stvarno da ne poverujes i takooo. Ah da imam i svekra da on kao da ne postoji on je eto samo jednom video unuka i to na krstenju i tako...... To je moja tuzna prica o svekrvi.....Molila bih za neki savet sta znam .....

Ako sam ja tebe dobro shvatila ti se zalis sto ti svekrva cesce ne skace po glavi? Cudno! Cudno!

I ja sam svekrva (kao i Bilja).

Posto snaju jedva da i vidjam (kao i sina), to pojma nemam kakva je kao snaja, a da budem iskrena, mene mnogo ne tangira ni moj sin bas nesto preterano.

Ja prosto zivim svoj zivot, a zivot mi se ne svodi valjda samo na decu! Ima tu mesta za jos mnogo sto-sta! ;)
Ja zivim svoj zivot kako i treba.

Mnogo ste, deco nasa draga, zamorni!
Mnogo!
Najveci diplomata moram biti upravo prema sinu i snaju, pa jedva cekam kada odu (kada dodju)!
Nekada kao vojnik brojim dane kada ce otici, tj kada ce se njihov boravak zavrsiti!
Onako precrtam na kalendaru uvece i malo odahnem... cekam svoju slobodu!
Srecom te ne dolaze cesto!

Jedino unuce moze slobodno da u nas prostor ulazi, ali to ugadjanje je nama na radost, a mozda je zato ta radost velika jer ga retko vidjamo, ne znam, ali znam da neko svakodnevno cuvanje prosto ne bih mogla da izdrzim!

A vidim kako su neki roditelji pravi robovi svoje matore dece, to je strasno za videti!

Izvin`te na iskrenosti, ali to je prosto tako!

Tako da je glupo trositi toliko negativne energije (kao sto je mrznja koju ovde uvek ima i previse) prema zenama koje su samo obicne zene.

Uopste ne bih mogla da zamislim da moja snaja ovde ista napise, jer je i ona zena koja zivi svoj zivot.

Pozdrav uz zelju da manje mrznje gajite u srcu, a vise da vodite ljubav sa svojim muzevima ili prijateljima kao sto i ja radim ;)

Mislim da je pomalo bolestan taj nedostatak emocija prema sinu kod tebe. Vi ste otisli u drugu krajnost koja nije nista bolja od "zle svekrve". Ne bih rekla da su roditelji "robovi" matore dece jer roditelji i te kako znaju da budu samozivi (eto vaseg primera) a deci se namecu samo onda kada nemaju svoj zivotni sadrzaj a mnogo je takvih nazalost.

Posto snaju jedva da i vidjam (kao i sina), to pojma nemam kakva je kao snaja, a da budem iskrena, mene mnogo ne tangira ni moj sin bas nesto preterano.

Ja prosto zivim svoj zivot, a zivot mi se ne svodi valjda samo na decu! Ima tu mesta za jos mnogo sto-sta! ;)

Mnogo!
Najveci diplomata moram biti upravo prema sinu i snaju, pa jedva cekam kada odu (kada dodju)!
Nekada kao vojnik brojim dane kada ce otici, tj kada ce se njihov boravak zavrsiti!

Jedino unuce moze slobodno da u nas prostor ulazi, ali to ugadjanje je nama na radost, a mozda je zato ta radost velika jer ga retko vidjamo, ne znam, ali znam da neko svakodnevno cuvanje prosto ne bih mogla da izdrzim!

A vidim kako su neki roditelji pravi robovi svoje matore dece, to je strasno za videti!

Tako da je glupo trositi toliko negativne energije (kao sto je mrznja koju ovde uvek ima i previse) prema zenama koje su samo obicne zene.

Uopste ne bih mogla da zamislim da moja snaja ovde ista napise, jer je i ona zena koja zivi svoj zivot.

Pozdrav uz zelju da manje mrznje gajite u srcu, a vise da vodite ljubav sa svojim muzevima ili prijateljima kao sto i ja radim ;)

I jos nesto, neuputno je da uopste upotrebite recenicu "i ja sam svekrva kao i Bilja" jer ste vi daleko od nje i mogli bi mnogo toga od nje da naucite.

Samo se pitam da li da se udas ili da ga usvojis? Ako treba da ga gajis i vaspitavas sta je ona radila? Ostavi ti njega mami na doradu jer ces za sva sr... koja ubuduce on napravi ti biti kriva a brzo ce biti zaboravljeno da si ikada pomogla. Ne znam ni koliko je pametno planirati sa bivsim narkomanom brak (labilna psiha) i decu (posledice drogiranja). Imas vremena da dobro razmislis.:confused:
Ti bre nisi normalna, odakle si izvukla ovaj moj post; ja se već uveliko udala i rodila dete sad će mu dve godine :roll:
A posle ovog ima još mojih pšostova iha-haj

Obozavam njegovu majku i ona mene.Kad on dodje kuci ona prvo pita kako sam ja i sto me nije doveo. :)
Super se kapiramo i dosta pricamo , ona je terapeut u Kovinskoj mentalnoj instituciji , i jako je dobra kao psiholog.Odmah smo se zgotivile.:mrgreen:
Jako mi je draga i volim i da joj pomazem oko kuce.Dosta sam stvari naucila od nje.
Tako da, volela bih da mi ona bude svekrva.

Citam ove postove vec vise od jednog meseca i svaki dan mi je sve lakse jer vidim da nisam sama. Ne mogu reci da imam konkretan problem sa svojom svekrvom, ali ta zena me sistematski unistava. U braku sam tri godine i nemamo dece. Od prvih dana svekrva je imala obicaj da se "nasali" kad dodjem kod njih na kafu recima:"Dobro si se setila doci". Toliko o njenoj duhovitosti.
S druge strane, ja gotovo uvek radim dva posla i nju izuzetno zivcira to sto nikad nisam kod kuce, tako da me uvek pita:"Dokle ti mislis tako?" Kao da se zivi od vazduha.
Ono zbog cega sam postala posebno ogorcena u poslednje vreme je njeno ponasanje od januara, odnosno otkako mi je muz na bolovanju. Redovno komentarise to sto me nikad nema, a ona nije ta koja vuce sve ova tri meseca.
Ponekad pozelim da se tako posvadjam s njom, ali nikad me ne dovede u situaciju u kojoj bih imala argumente jer sve radi "na kasicicu". Njen problem je sto zeli sve da kontrolise. Mislim, nikakav problem nije bio kad je njen sin odlazio na put po 10 dana, a ja ostajala sama, tad nije zvala da pita kako sam, ali sad je njeno dete samo, dok sam ja na poslu. Kao da nije rec o coveku koji ima 40 godina.
Desavalo se da vikendima odem kod svojih roditelja kad je on na putu i da me ona nazove i pita kako ja to mislim tako ici bez njega. Pa necu valjda cekati pola godine na njegovo slobodno vreme. Sledeceg vikenda sam nameravala da odem kod svojih, posto nisam bila od januara i vec u glavi cujem njene komentare.
Ne znam sta da radim.

onaona - svaka ti čast ! Videće deca kad dođu u naše godine koliko je zamorno i teško kad ti "upadnu" u kuću gosti pa makar si ih rodio.Taman se rešiš pelena, pedijatrije, škole..., a onda upadne tvoje dete sa tom pričom. Mladi, zdravi i u punoj snazi i brzini oni ne mogu da shvate da smo usporili i ne možemo da pratimo njihov tempo.Mala "frka" za njih - srčani napad za mene (pa se po 5 dana oporavljam od nitroglicerina).

Umerenost u svemu ! Oni neka žive svoj a ja svoj život - živi i pusti druge da žive !!!!

Mnogo bi se bolje slagali kad svekrva ne bi terala snahu da živi po njenom planu, a snaha shvatila da ni svekrva ne može da pomogne previše, godine su tu.

onaona - svaka ti čast ! Videće deca kad dođu u naše godine koliko je zamorno i teško kad ti "upadnu" u kuću gosti pa makar si ih rodio.Taman se rešiš pelena, pedijatrije, škole..., a onda upadne tvoje dete sa tom pričom. Mladi, zdravi i u punoj snazi i brzini oni ne mogu da shvate da smo usporili i ne možemo da pratimo njihov tempo.Mala "frka" za njih - srčani napad za mene (pa se po 5 dana oporavljam od nitroglicerina).

Umerenost u svemu ! Oni neka žive svoj a ja svoj život - živi i pusti druge da žive !!!!

Mnogo bi se bolje slagali kad svekrva ne bi terala snahu da živi po njenom planu, a snaha shvatila da ni svekrva ne može da pomogne previše, godine su tu.

Nisam mogla odoleti kraju posta :) , ovako , zivimo zajedno , delimo banju i wc ( zasada) , dve godine sam zivela po njenim pravilima , TO mora tamo da stoji jer je GODINAMA tamo stajalo i nista drugo nije bitno, tacka, ne teram je da mi pomaze jer uvek kad mi pomogne ja sam mrtva umorna , tacka, ne teram je i da mi se mesa u zivot ali ona to radi i prisluskuje razgovore , tacka, izigrava majku mog klinca ( izigravala je bar dok je nisam nekoliko puta presekla pogledom :mrgreen: ) tacka , zla zena , ima dva sina i oduvek je bilo po njenom kako da ja to promenim ? necu i nemogu ali neka nas ostavi da zivimo svoj zivot , ja bih joj platila ( sad kako je u penziji ) i put na mesecu ili na marsu da proseta malo zena da se pohvali onda prijateljicama :mrgreen:

Pravi primer preterivanja. Tu nema pomoći osim da napraviš razmak od 300-500 km :D

Meni su se u brak pokušale mešati i majka i svekrva ali sam od majke bila na 500 a od svekrve na 250 km :D
Majci sam rekla da svoje savete upotrebi u svom braku, a svekrvi da mi sad idemo SVOJOJ kući :D

Da sam morala da živim u zajednici - pala bi mrtva glava.:D

KAKO SAM SISTEMATSKI UNISTENA OD MEDIOKRITETA SMIJESNA STRANA 1. Pita mene sin od moje zaove sa sve svojih tada 18 g da li ljudi hodaju po mjesecu.Prije nego sto ja zaustim da mu kazem upada moja svekrva sa odgovorom"Bog s tobom sine ,nemoj da te ko cuje da to tvrdis pa da ti se smiju" 2.Moja "omiljena"zaova kaze svom bratu,mm,koji ima45g:"Bato kupi sebi kremu za bore"u periodu kada ne razgovara samnom.

Nastavak 3. Ljudi posle 35 pa hajde da kazem posle 40 e god ne vode ljubav.Nakon moje zabezeknute face dobijam i potvrdu da ona to zapravo misli."Sta je hoces da kazes da im se jos moze dici" Zivjela u braku 2g a razvedena 22 i nikad vise musko nije pogledala. 4."Tvoja zena se nabacuje muskarcima" ona mm,jer svaka konverzacija sa osobom suprotnog pola ,moja,je nabacivanje 5.Svi su tvoji cigani" doduse tu tvrdnju nisam provjerila.

6."Ajde sine u drugu sobu pa se komotno ispruzi"Dobro mama pa kako cu bez zene "saljivim tonom pita mm.Pa dobro kad hocete da radite"ono" ti predji kod nje.Uzgred budi receno na tom putesestviju do mene morao bi da prodje kroz sobu gdje mu spavaju mama i sestra.Da li bi one udarale recke da je moj muz pristao na to ostalo je nepoznanica.7".Ujina glupa si kao guska gdje te je ujak nasao".Inace bez ikakve namjere da se isticem imala sam priliku da radim test inteligencije koji je pokazao da sam natprosjecno inteligentna,Ali sta psiholozi znaju?

Upravo tako - moja majka je tako "pomagala" sinu pa je snaha pokupila decu i otišla.
Ne krivim snahu, majka je bila užasna (pokoj joj duši) i ja bi se pre ubila nego živela s njom. Krivim brata što je doveo snahu u mamin stan iako je tašta imala stan preko ulice. Ženu nije ni pitao za mišljenje. Zahvalna sam snahi što je samo otišla, kakav terorista je moja majka - moglo je svašta da bude.
Šta je to u sinovima da ne mogu da se odupru majkama ???To što se uz njih mogu ponašati kao bebe i posle 40.-te godine ? Ili to što imaju saveznika za svaku glupost ?

SVOJA KUĆA je prioritet ! A onda naučiti sve da su tu samo gosti.

pa upotrebi tu inteligenciju da te n unistavaju takve budale
ne vidim kako oni tebe maltretiraju time sto daju povremeno neke glupave izjave?!morala si da biras svekrvu neku gospodju koja zna da moze da se hoda(skakuce) po mesecu

meni je ovo nekad bila super tema,moglo se videti dosta tipova zmajeva i vestica,ali u poslednje vreme sve neki komentari u pm.trazite problem i kad ga nema,glupavi komentari bzv. Bez obzira na ovaj Vas ironicni komentar moram da vam odam jedno priznanje.Procitala sam par Vasih postova i moram reci onako laicki da Vam u potpunosti odgovora Vas nick hanibal.Veliki vojskovodja ,vojni komadant koji je ostao upamcen i po cuvenoj recenici"Pronaci cemo put ili cemo ga sami napraviti"prilikom prelaska Alpa. No jedna stvar postoji ,svi smo mi razliciti i svi na svoj nacin dozivljavamo neke stvari.Ja sam pokusala da iz moje jako teske situacije izvucem par sitnica i da ih iznesem kroz prizmu humora.Nije svakome lako da svoj zivot odmah iznese na tapet javnosti pa makar bila virtualna.Nisam lik koji ce pisati tipa "Ona je meni...,mada ne osudjujem ljude koji tako pisu,jer to je njihov nacin.Hvala na komentaru ,kazem opet bez obzira na ironiju i razlicitost.S punim postovanjem

E Spike, hvala na odgovoru .

Znam ja vrlo dobro da je ona ipak majka mog "coveka" ALI.......... dodje mi nekad da je zadavim grrrrrr
Mi zivimo, hvala bogu , sami, tako da se gospodja majka uopste nesto ne pretrze da nam pomogne na bilo koji nacin. A i kad nam nesto sitno ucini, presedne nam, jer se ponasa po fazonu eh sad sam ja dobra keva jer sam npr. poslala teglu pekmeza a vi sad kujte me u zvezde.
Nervira me sto prelazi neke granice i sto zadire u bas privatne stvari, maltene nas zove da nas pita dal smo tu noc radili na potomstvu!!! :oops:
****** , zgrozila :shock: sam se kad sam videla da ima zapisano kad ja dobijam, ma zena je monstrum!
Muz, je naravno tako oladi, a onda ona duva sto me je uzeo u zastitu.
Meni su zivci pri kraju, a ti prijatelju daj konkretan savet kako da zapatim ta antitela? :twisted:

ps Mozda taktika obrnute psihologije moze da upali u ovom slucaju, mislim ako sad ja postanem tako bolesno ljubopitljiva kad je njen zivot u pitanju, ha? :roll:

Hej! TI si mlađa, lepša i pametnija, šta te briga! A i duže ćeš živeti... One samo žele da budu potrebne.

Mnogo!

onaona oprosti ovo nije nista licno ali nas dve nemamo dodirnih tacaka po bilo kom pitanju....prosto ni u jednoj tvojoj recenici ne prepoznajem sebe....ne ljuti se,nista licno ali prosto imam potrebu da se ogradim....

Pa ja nisam ni rekla da smo slicne.
Taman posla - ti se ovde udvararas tudjim snajama, to je ocito.
Ja na to gledam sasvim drugacije jer sam dugo zivela van ove sredine.
Kod nas su roditelji nekada robovi svoje dece, a nekada pak suvise ocekuju od svoje dece, nekadazive zivot svoje dece a sve to nikako ne valja
poz

Pa ja nisam ni rekla da smo slicne.
Taman posla - ti se ovde udvararas tudjim snajama, to je ocito.
Ja na to gledam sasvim drugacije jer sam dugo zivela van ove sredine.
Kod nas su roditelji nekada robovi svoje dece, a nekada pak suvise ocekuju od svoje dece, nekadazive zivot svoje dece a sve to nikako ne valja
poz

naravno da svako od nas ima drugacije i poglede i iskustva...postujem to...

da se udvaram nemam ni nameru a ni potrebu....ako bi se i udvarala,udvarala bi se svojoj snaji ali ni za tim potrebe nema jer imamo korektan,i iskren odnos koji ne opterecuje ni jednu od nas dve a takodje ni mog sina.

nadam se da se ovo nece razviti u nekakvu nepotrebnu diskusiju....

pozdravljam te i svako dobro ti zelim.

Nece se Biljo razviti u nekakvu nepotrebnu diskusiju jer ja jako razlicitost cenim.
Ono sto nas spaja to je da smo ovde obe u ulozi svekrve, na to sam mislila kada napisah prvu recenicu).
Zalazim na ovu temu ne zbog te svoje uloge svekrve koju, da budem iskrena, i ne osecam, vec mi je interesantan taj vecni krug: snaja se sekira zbog svoje svekrve, pa rodi sina koji poraste, ozeni se i onda se ta ista zena sekira zbog svoje snaje - to se ponavlja cesto i meni je to cudno.

Mene ta uloga ceka jos jednom, valjda.
A razlika izmedju starijeg i mladjeg je 18 godina (jer ja jesam rodila ovoga starijeg, ali nisam ovoga mladjeg, sto ne znaci da je manje voljen).
Pa, kako kod mene nikada nije bilo nista po nekom shablonu, to nece biti ni ovoga puta.

Pozdravljem i ja tebe, kao i ostale ucesnice ovih diskusija.

PS: izvini sto ti napisah ono sa udvaranjem, deluje grubo, a nisam to zelela. U stvari, ja te dozivljavam kao jednu pitomu zenu a to je osobina vrlo pozeljna u odnosima sa ljudima.

@Gloria59, zaista si me prijatno iznenadila jer si me shvatila.
Tek danas sam malo ceprkala po ovoj strani jer smo ih ispratili i trebalo nam je jedno nedleju dana da dodjemo sebi.
Ipak, vidjamo se retko pa nekako izdrzimo.

Bilo je lepo, bilo je ... bilo je neopisivo zamorno.
Oni imaju svoj stil zivota i kada dodju iz korena nas uzdrmaju i svaki delic naseg zivota se poremeti bukvalno.
Ali volim kada nam dodju.
Isto tako volim i kada odu.
Svako neka zivi po svojim pravilima.

JA sam ovde samo jako iskrena - kada biste pitali roditelje cija deca zive u inostranstvu kako im je kada dodju i posete ih, mnogi bi rekli isto sto i ja... samo kada bi smeli reci.

A o praznom novcaniku po njihovom odlasku da i ne pisem, to je neka druga tema i posebna prica kada nasi iz dijaspore dodju i nikako da zamene bar 100tinak eu... matora deca, pa to ti je (dok ovo pisem smeskam se jer ce se neko naci uvredjenim, ali i to je istina).

Back