Svekrve...neicrpna tema

Zasto si je zvala, ako je ne volis?
I, sta je, po tvom misljenju, trebalo da kaze pa da ne bude kreten? Da li je trebalo da te zali? Sto pricas tri jezika? Ili sto zivis u Amsterdamu umesto tog mestasca iz kog si tamo stigla?

Najveci problem po mom misljenju na ovom forumu jeste relacija Bg - provincija , imam utisak da za vas Beogradjane je i Pariz provincija , koji Amsterdam bre :) , nista licno muvalo ali ako imas neki savet daj joj ga ako ne ne pominji joj "mestasce" u kome je predhodno zivela .

Iskuliraj se - ako si tako osetljiva nije trebalo da postavljas svoju muku na internet - cim si to napisala na Krstarici treba da budes spremna na to da ce se naci neko ko se sa tobom ne slaze... Lepo ti je rekla svekrva: ne treba sve da shvatas tako ozbiljno. Ili neozbiljno.

slusaj bre.....ko je kolko spreman vidi se..a ti kazi sta tebe muci u zivotu a ako te nista ne muci...mars napolje odavde...a ne kao foliras se...dajes savjete drugima....ili u opste neznas gde ti je problem pa dosla ovde da ga nadjes...mani me se i nemoj mi davati savjete...

slusaj bre.....ko je kolko spreman vidi se..a ti kazi sta tebe muci u zivotu a ako te nista ne muci...mars napolje odavde...a ne kao foliras se...dajes savjete drugima....ili u opste neznas gde ti je problem pa dosla ovde da ga nadjes...mani me se i nemoj mi davati savjete...

Pazi banovace te :) imam ja iskustva oko toga , znam da smo mi \mak impulsivne ali....... :mrgreen:

Ciciban

[/B]

Najveci problem po mom misljenju na ovom forumu jeste relacija Bg - provincija , imam utisak da za vas Beogradjane je i Pariz provincija , koji Amsterdam bre :) , nista licno muvalo ali ako imas neki savet daj joj ga ako ne ne pominji joj "mestasce" u kome je predhodno zivela .

Dala sam joj savet, vise puta. Krajnje dobronamerno. Nemam nikakav problem na relaciji Beograd-provincija i mislim da je smesno da me prozivas zbog toga jer ni ne znas da li sam ja iz Beograda. Isto tako mislim da je smesno da Leontina mene tera sa Krstarice "mars odavde bre" ili da mi kaze kako mi ovde nije mesto... cilj mojih ostalih pitanja je bio da utvrdim kakav karakter ima Leontina... a cini mi se da je poprilicno agresivna... ili primitivna... a vi to naravno mozete da zovete "impulsivnost".

Postovani korisnice Leontina 75mk,

O pravilima ponasanjanja i postavljanju sadrzaja na Forumu Krstarice mozete se informisati OVDE

pozdrav,
moderator

Dala sam joj savet, vise puta. Krajnje dobronamerno. Nemam nikakav problem na relaciji Beograd-provincija i mislim da je smesno da me prozivas zbog toga jer ni ne znas da li sam ja iz Beograda. Isto tako mislim da je smesno da Leontina mene tera sa Krstarice "mars odavde bre" ili da mi kaze kako mi ovde nije mesto... cilj mojih ostalih pitanja je bio da utvrdim kakav karakter ima Leontina... a cini mi se da je poprilicno agresivna... ili primitivna... a vi to naravno mozete da zovete "impulsivnost".

to dali sam agresivna i primitivna je moja stvar....i da sam zelela da mi neko utvrdjuje karakter isla bih kod psihologa ili psihijatra...i ne povlacim svoju rec da ti mesto nije ovde zato sto mislis da si puno pametna (ako neka si) da bi nekom utvrdjivala karakter pri tome odakle dolazi ....i volis puno da pametujes u vezi tema koje nisu ovde postavljene....zato DRAGA MOJA pokusaj da se skoncentrises na svoje probleme a mene ostavi zato sto mi stvarno ne trebaju savete od ljudi kao ti...pozdrav

Ja uopste nemam problema sa svekrvom,verovale ili ne! Lepo se slazemo,a i ako naidje neki problem na lep i civilizovan nacin ga resavamo. Znam da ima svakakvih svekrva,ali nekad ni snaje nisu zlato. Samo treba malo vise razumevanja sa obe strane i sve ce biti mnogo bolje!

Ja uopste nemam problema sa svekrvom,verovale ili ne! Lepo se slazemo,a i ako naidje neki problem na lep i civilizovan nacin ga resavamo. Znam da ima svakakvih svekrva,ali nekad ni snaje nisu zlato. Samo treba malo vise razumevanja sa obe strane i sve ce biti mnogo bolje!

bas se divim ovakvim izjavama.....mislim da na ovom forumu nisu snaje "koje nisu zlato" vec naprotiv osobe koje trpe na neki nacin TIRANIJU svekrva pa se ovako prazne

nisam ni mislila da je tako vidis....sigurna sam da sam svoje misljenje o svekrvi izgradila na osnovu njenog ponasanja, tako da to nema veze sa primitivnim misljenem koje je obicno na relaciji snaja -svekrva bez obzira na kojoj se strani nalazim!!!!
To "razumevanje" o kome pises verovatno je moguce ali sa razumnim osobama i to nema nikakve veze sa razumnim snajama.
Volela bi da VI koje pisete tako lepo o svekrvama pomognete NAMA koje nemamo tu srecu da imamo DIVNE svekrve, pa da nam date neke KONKRETNE savete...na konkretnim primerima?????

nisam ni mislila da je tako vidis....sigurna sam da sam svoje misljenje o svekrvi izgradila na osnovu njenog ponasanja, tako da to nema veze sa primitivnim misljenem koje je obicno na relaciji snaja -svekrva bez obzira na kojoj se strani nalazim!!!!
To "razumevanje" o kome pises verovatno je moguce ali sa razumnim osobama i to nema nikakve veze sa razumnim snajama.
Volela bi da VI koje pisete tako lepo o svekrvama pomognete NAMA koje nemamo tu srecu da imamo DIVNE svekrve, pa da nam date neke KONKRETNE savete...na konkretnim primerima?????

Nisam rekla da je moja svekrva DIVNA, a ti moras navesti konkretan primer, da bih ti dala konkretan savet! U stvari, nisam ja zaduzena da ti dajem savete. Smatram da su svi ti odnosi individualni od osobe do osobe, tako da ti svojim savetom verovatno ne bih mnogo pomogla.

bravo! pa i služi za razmenu misljenja. i bas zbog toga je sasvim ok da saznamo da ima i lepih primera odnosa svekrva-snaja, a ne samo loših. čini mi se da se tema zove "svekrve... neiscrpna tema", a ne "obavezno pljuvanje po svekrvama", pa prema tome iznošenje pozitivnih iskustava nije zabranjeno kao ni negativnih.
što se tice moje svekrve, nemamo ama bas nikakav odnos ( to datira od pre moje udaje, jer ne govori sa sinom! za tako nesto mislim da je katastrofa u porodicnim odnosima!), ali to ne znaci da sam alergicna na zene koje hvale svoje svekrve, vec mi je drago zbog toga. pozdrav za sve ljude dobre volje, sto znaci i za sve snaje i svekrve dobre volje!!!

Bravo za tebe s'obziom da tvoj PRVI post posvecujes ovoj temi u kojoj imas toliko iskustva. Kako li te samo tako pogodi moje misljenje?! Mrzi me da ponavljam ali cu ipak da se potrudim
1) zar mislis da ne znam da procitam naziv temu na kojoj izlazem svoje misljenje pa mi je potrebno da mi ga ti pojasnis?
2)predivno je to sto postoje osobe koje imaju normalan odnos sa svekrvom kao i njihovo izlaganje o tome!
To sto nije normalno je da sve snaje koje nemaju nikakve ili pozitivne odnose sa svekrvom PLJUJU one koje imaju lose odnose sa svekrvom i uglavnom krivicu za taj odnos pripisuju snajama koje "nisu tolerantne", "nemaju dobru volju", "da bas nisu zlato" itd....da ti ne nabrajam.
Pa onda kad ja lepo pitam jednu od takvih ZLATNIH snaja da mi konkretno objasni kako bi se ona ponasala u nekoj konkretnoj situaciji, da i ja postanem ZLATNA ona mi odgovori da nije DUZNA!!!
Pa sta je onda duzna???? Da kritikuje LOSE snaje a da nema pojma o nasim stvarnim problemima???
Sta vi mislite da mi lose snaje ne bismo volele da nam je zivot bez trzavica, nerviranja, razjedanja, plakanja, narusavanja zdravja, svadjanja sa muzevima itd....
Mislim da bi ipak ZLATNE snaje trebale da ukapiraju da su imale srecu da imaju dobre svekrve a da je njihova uloga u izgradnji tog harmonicnog odnosa 10% ili su u suprutnom BEZKICMNJACI ili zene koje vole da ih drugi maltretiraju

Sta je ovo,u zadnje vrijeme samo neke svadje ovdje...

Ja sam ovdje isto ranije napisala da se super slazem sa svekrvom...al' me niko ne napljuva...

izvini a ko pljuje one koje se lepo slazu sa svekrvom?????? Nerviraju me one "dobronamerne" koje sebe smatraju "zlatnim snajama" i optuzuju globalno snaje za los odnos sa svekrvom, to je jednostavno da se razume, a pritom ni malo ne razumeju u kakvoj se g....voj situaciji nazale ove druge, pa kad im lepo kazes da ti one malo pojasne kako su to one fine i zlatne, znas ono daj mi recept, e tu se vec uvrede, verovatnozato sto nemaju pojma o cemu se prica al ajd tek da napisu nesto, i to je jednostavno da se
razume.

Ako ja postujem i divim se situaciji gde su odnosi snaja-svekrva dobri onda bi drugi mogli da ispostuju moju situaciju, i to je prosto da se ukapira

maja p.
jeste moj PRVI post ovde, ali ne znaci da nemam iskustva, s obzirom na to kad sam se učlanila( 10 dana posle tebe). moje iskustvo sa svekrvom je nikakvo, to sam vec napisala, tako da ne mogu sebe ni u kom slucaju smatrati ZLATNOM snajom i ne pada mi na pamet da delim savete.
ne mislim ni da si losa ni dobra snaja, ali se vidi koliko si ogorcena i ne znam koliko u zivotu mogu da ti pomognu ovakve drcne reakcije, tj. praznjenja. otrova se od jeda. zao mi je ako ti dobra volja nije pomogla u resavanju tvog problema sa svekrvom, ali nisu ti zato krive ucesnice u ovoj razmeni misljenja. pogotovo ako su beskicmenjaci koje bi ti mogla da zgazis u naletu besa.
moje misljenje je da nas ima raznih na ovom svetu i snaja i svekrva i tasti. mislim da niko u napred ne zasluzuje ulogu negativca.
nije mi bila namera da nekog prozivam u mom PRVOM postu, sama si se prozvala, ali te necu vise nervirati i postovati ovde, jer ne mogu da pariram nekom sa tako negativnim stavom prema ljudima drugacijeg misljenja!
opet pozdrav svim ljudima dobre volje!!!!

Ja mislim da sam upravo i iznosila svoje misljenje,ali se ocigledno neko osetio prozvanim,ne znam iz kog razloga. Niti sam za sebe rekla da sam ZLATNA snaja,niti da imam DIVNU svekrvu,a oni koji se smatraju prozvanima nek lece svoje frustracije na drugom mestu. Ja se vise ovde ne pojavljujem. Poseban pozdrav taski koja se isto tako lepo slaze sa svekrvom,ali nama ovde izgleda nije mesto.

Back