Svekrve...neicrpna tema

Статистика коју сам изнела засигурно не лаже јер је сасвим у корелацији са природом односа мушког и женског пола.
Тако да ни за миленијум другачије неће бити.

Ћерке се више везују за очеве али очеви далеко ређе испољавају знаке посесивности као мајке.

Ево, чак и овде док пишете, ви мушкарци углавном стајете на страну свекрва.
То је чиста пројекција сопственог односа са мајком.

hahahahaha Sofija ti mozes da budes i ozbiljna.

Ovde se uopste ne radi o projekciji odnosa sa majkom, vec o razmazenosti snajki. Pogledaj koliko ova tema ima strana. Sve snaje koje ovde pisu i na osnovu onoga sto pisu moze samo da se zakljuci da se radi o veoma problematicnim zenama kojima je potrebna ozbiljna psiholoska pomoc. Nema tu niceg ruznog.

Koliko si ti negativan covek. Znam samo jedan slucaj za koji znam da ce snaja okrenuti ledja svekrvi, a to je moja baka, al srecom ima I moju majku I mene sutra. Ne bih nikad okrenula ledja majci svog muza u slucaju da ostane sama I bolesna I (mada znam da takvi slucajevi postoje) od onih zena koje su moje poznanice nijedna to nije uradila, I ne verujem da ce ijedna to uraditi. Isto kao sto msm da moj muz sutra nece okrenuti ledja mojoj majci, I drugacije od njega I ne ocekujem.

Koliko si ti negativan covek. Znam samo jedan slucaj za koji znam da ce snaja okrenuti ledja svekrvi, a to je moja baka, al srecom ima I moju majku I mene sutra. Ne bih nikad okrenula ledja majci svog muza u slucaju da ostane sama I bolesna I (mada znam da takvi slucajevi postoje) od onih zena koje su moje poznanice nijedna to nije uradila, I ne verujem da ce ijedna to uraditi. Isto kao sto msm da moj muz sutra nece okrenuti ledja mojoj majci, I drugacije od njega I ne ocekujem.

Ja negativan, a tebi dosta svekrve u kuci 20 dana. Kakva zamena teza. Pa jel citate vi sto pisete ili vam je kratko secanje?

Lupas ko otvoren prozor na promaji, ne znajuci situaciju. Prvo, ja pricam o vitalnoj zeni, kojoj nije potrebna nasa pomoc jos uvek. Drugo, ona u Moskvi ima muza kom je daleko potrebnija nego nama ovde. Sigurno joj necu reci da pakuje stvari I ide kuci, nek sedi koliko smatra da je potrebno. Samo, nije konstruktivno. Trece, ljudi su ko zna koliko puta pozvani da dodju da zive u Evropi, prosto ne zele, a ja Im sigurno necu govoriti kako I gde da zive. Cetvrto, kad jedno od njih ostane samo, sigurno nece biti ostavljeno da zivi 3000 km od nas. Peto, bice mu kupljen stan negde u komsiluku, makar I vrata do nas, I imace I pomoc I svoj mir, I on ili ona I mi. Normalni ljudi nemaju zelju da sede sa mamama I tatama u istoj dnevnoj sobi po ceo dan I to ne rade ukoliko imaju mogucnosti za to. A ti ocigledno imas nekih zivotnih problema, a moze biti I psihickih, kad sedis na ovoj temi po ceo dan. Verovatno sa tastom ili zenom, samo to bi bolje bilo da pitas ljude za misljenje, a ne da spamujes temu, ne govoreci nista o sopstvenoj situaciji, zaista izgledas kao najgora abronosa.

- - - - - - - - - -

P.S.
Apsolutno isto vazi I za moju majku, nece dobiti nista ni vise ni manje paznje od njegove.

Hahahaaha, ma da. Pravi si primerak pozrtvovane snajke.

I nema potrebe da vredjas. Lako se vidi ko ima psihickih problema iz vaseg pisanja. Samo polako i opusteno.

Vec sam savetovao, ali da ponovim. Vama ovde je potreban psiholog, bracni savetnik. Na vreme potrazite strucnu pomoc.

Abronose ste vi, jer vam je sve potaman ali morate da pljujete i ogovarate vise nego leba da jedete.

To sto sam ja na ovoj temi rekao sta mislim, a sve vi zacutale, samo sam dokazao receno.

Ko je po ceo dan na ovoj temi vidi se prema broju ukupnih komentara, a tu pojedinacno tesko da mogu da stignem bilo koju od vas zena. :D

Poslednja izmena:
Od mene pozrtvovanost moze da ocekuje samo moje dete. Ostalima po zasluzi.
I nisam te vredjala ni sa cim, to sto tebe istina boli, druga je stvar. I sto ocigledno na svaciju situaciju gledas iz ugla svoje, takodje je pogresno, ali ko sam ja tebi da te ucim, valjaj se u sopstvenoj gluposti.
Pozdrav I sve najbolje, nadam se da ce ti sledeca zena biti bolja ili majka promeniti ponasanje prema njoj (sta god da je u pitanju).

I nisam te vredjala ni sa cim, to sto tebe istina boli, druga je stvar. I sto ocigledno na svaciju situaciju gledas iz ugla svoje, takodje je pogresno, ali ko sam ja tebi da te ucim, valjaj se u sopstvenoj gluposti.
Pozdrav I sve najbolje, nadam se da ce ti sledeca zena biti bolja ili majka promeniti ponasanje prema njoj (sta god da je u pitanju).
Nisam ja odreagovao kao ti. Kakva istina? Tvoja, drugih zena koje pljuju po svekrvama?

Izvini, nisi ni svesna iz koliko uglova sam sposoban da sagledam ovo sto piskarate ovde. Jedno sramota.

Moja je sinoc zapanjeno pitala zasto dajem pare za asepsol kad mogu u serpi da otkuvam detetov ves kad se ukaki a pelena propusti. To je skupo rece ona.
Pa ne znam bas da lije skuplje jer sa jedne strane troosite vreme, sapun, vodu i struju a sa druge posto ste kupili asepsol koji se rastapa potopite ves i sunete cepic asepsola...
Izraz lica za pesmu :)

- - - - - - - - - -

Zacutale snajke ne sme ni jedna da progovori. Nadam se od sramote.

Nije se rodio jos taj sto bi me postideo.

Moja je sinoc zapanjeno pitala zasto dajem pare za asepsol kad mogu u serpi da otkuvam detetov ves kad se ukaki a pelena propusti. To je skupo rece ona.
Pa ne znam bas da lije skuplje jer sa jedne strane troosite vreme, sapun, vodu i struju a sa druge posto ste kupili asepsol koji se rastapa potopite ves i sunete cepic asepsola...
Izraz lica za pesmu :)

- - - - - - - - - -

Nije se rodio jos taj sto bi me postideo.
Jasno je da ste bestidne. Primetio sam po komentarima, ali jos se ponositi time...

Sada mi je jasno sto ti je smetala svekrva. Joj kako se sve otkrije.:rotf:

Sada mi je jasno sto ti je smetala svekrva. Joj kako se sve otkrije.:rotf:

Trebalo ti je ovoliko vremena da otkriješ, tričavih mesečak dana. Ako, polako, nigde ne žurimo. :lol:
A upravo po tvojoj prethodnim komentarima se vidi šta ne štima u brakovima kod nas. Umesto bračni par da živi svoj život, njihovi roditelji svoj, i dalje se mame vuku za suknju da odlučuju umesto njih, da se za sve pitaju i da se svuda petljaju. Tradicija kod nas i onda se čudiš otkud ovakve teme....

Trebalo ti je ovoliko vremena da otkriješ, tričavih mesečak dana. Ako, polako, nigde ne žurimo. :lol:
A upravo po tvojoj prethodnim komentarima se vidi šta ne štima u brakovima kod nas. Umesto bračni par da živi svoj život, njihovi roditelji svoj, i dalje se mame vuku za suknju da odlučuju umesto njih, da se za sve pitaju i da se svuda petljaju. Tradicija kod nas i onda se čudiš otkud ovakve teme....

Upravo. Sta imaju da se svekrve i taste mesaju? Sto su bracni parovi samostalniji to ce bolje funkcionisati. Ovako jednostrano sagledavanje odnosa je pogubno. Napravio sam provokaciju sa temom o tastamam i poentirao sam. Baveljenjem drugim prikriva se stvarni problem, a najlakse je sve prebaciti sve na svekrve i taste. One se mesaju kada se to dozvoljava. Kod mene su i jedna i druga postavljene na svoje mesto. Granica ne sme da se predje. I to je to.

A inace smeta joj jer je svekrva uvatila da joj vara sina.:per:

Upravo. Sta imaju da se svekrve i taste mesaju? Sto su bracni parovi samostalniji to ce bolje funkcionisati. Ovako jednostrano sagledavanje odnosa je pogubno. Napravio sam provokaciju sa temom o tastamam i poentirao sam. Baveljenjem drugim prikriva se stvarni problem, a najlakse je sve prebaciti sve na svekrve i taste. One se mesaju kada se to dozvoljava. Kod mene su i jedna i druga postavljene na svoje mesto. Granica ne sme da se predje. I to je to.

A inace smeta joj jer je svekrva uvatila da joj vara sina.:per:

Ti si to prilično pojednostavio pa onda to deluje tako jednostavno za rešiti.
To što su tašte i svekrve češće na udaru od njihovih supruga nije uopšte slučajno. Ceo život žive posvećene i podređene porodici iako su mnoge bile zaposlene, retko da je koja stvarno bila posvećena još nečemu osim porodici. I jednog dana da im neko kaže bavi se nečim drugim. Čime? Da im neko oduzme ingerencije besprekorne domaćice, udar na njihov identitet.
Njihovi muževi i kad su posesivni roditelji ipak druga priča, naučili su da žive svoj život, ne tuđi.
Zato kako u kojoj kući, negde se granice postavljaju lako, a negde nema šanse osim da se prekine svaka komunikacija.

Poslednja izmena:
Drage snajke, čitam ovu temu već poodavno, ne znam da li sam išta tu pisala, ali čitala bogami jesam.
Ja ću ako Bog da iduće godine u Maju biti svekrva i to dvaput odjedared, elem, moji momci i njihove lepe cure rešili da naprave zajedničku svadbu. Nisam bila za to, mislim da svaka mlada zaslužuje svoj dan, da ona bude glavna, ali eto, oni se tako dogovorili, mada, duga je godina, ko zna, možda i drugačije bude, oni su hteli matorom i meni da uštede pare pa da to sve bude đuture.
Htedoh nešto drugo napisati, ali me ponele neke emocije kojih ne mogu da se oslobodim.
Danas mi stariji sin bio, zamolila sam ga da mi nešto na kompu pokaže, kad je krenuo kući dadoh mu jednu bananu, više nisam imala (i on i cura su vegetarijanci), rekoh, odnesi malenoj, za tebe nema ovaj put.
Posle dobih od nje jedan SMS, koji ovako glasi: hvala Vam na ovom divnom znaku pažnje,mmm, davno nisam jela ovako finu bananu, Ljubim i grlim puno, Vas i čika P. Poželeh da joj kupim konja (to joj je želja već odavno, ali nemam para za to), pa vas snajke, sve koliko vas ima molim za pomoć. Dosad sam i njoj i drugoj snajki kupovala sitnice za Božić i Novu Godinu, rođendan, ovaj put bih volela ovoj "veštici" da kupim nešto posebno, nešto što će pamtiti kad umrem. Imam ušteđenih 270 EU, obema bih kupila nešto, a ne znam šta, molim za pomoć mlade žene, moje cure imaju 22 i 23 godine. Hvala unapred

Ili nema mladih žena. :D
Tema jeste verovato tu i kao ventil, ili kao rupa u zemlji gde kažeš šta te muči, samo forum ko forum, bude kao sa ušima beše cara Trojana.
Svakako je divno kad žene stvarno vole svoju decu, žele im svako dobro i čine u korist tog dobra, ne svog i to se vidi i oseti.
Za kupovinu ja bih razgovarala sa sinovima šta im treba, pa kupiti nešto korisno. A nikad nemam ni ideju šta nekome kupiti. Nije mali novac u pitanju da bi se bacio na pogrešne stvari.

Poslednja izmena:

Back