Svekrve...neicrpna tema

Evo ako ima ovde neka svekrva sa neoženjenim sinom da mi kuva, pere, pegla, čisti cipele, ide u nabavku o svom trošku, daje lovu za garderobu i letovanje i zimovanje (ne mora nešto mnogo skupo, hotel sa 4* je sasvim ok) ja bih da se udomim.

Ponude slati na pp:malav:

- - - - - - - - - -

Osim ako tvoj muž nije maloletan ili student tvoja svekrva ima pravo na penziju pokojnog muža.

Nije to ni bitno sta je

Aha, znači u tom grmu leži zec.
Tvoji roditelji su očigledno omašili u tvom vaspitanju pa očekuješ da ti neko drugi plaća hranu, struju, cigarete, garderobu i uvređena si što svekrva to neće i još vam traži novac za hranu, zamisli strahote.

Šta da ti kažem, tvoja snaja našla budale da im uzjaše na grbaču. Ti si se zeznula u proceni.

Nego, čisto retoričko pitanje, ko će da hrani i oblači tvoju snaju kad ti roditelji odu Bogu na ispovest?

Zašto bi svekrva uopšte očekivala da joj se plaća hrana i dažbine za stan?
Ona je žena sa primanjima, i to što se njen sin oženio i dobio dijete ne znači da i mama treba da podjetinji i očekuje da se ulaže u nju.
Jer ako žena traži da sin preuzme svu brigu o finansijama na sebe, i da osim svoje porodice izdržava i nju, uz to pozajmljuje novac od njih jer je u dugovima, zašto ne očekivati da žena ima i drugih razmaženih momenata.

Iskreno boli me uvo sta ona misli, srecna sam jer imam prelepu bebicu i sto mi njen osmeh ispuni ceo dan :) A i svi mi mislimo drugacije i imamo razlicita misljenja,ja ne zelim da se prepirem sta je cija odgovornost i da li sam omasila za odabir muza i da su mi roditelji budale.. Ne zelim da vredjam ali nije stvar u parama to niko ne shvata,stvar je biti covek sto je retkost..
Evo mog andjelcica mozda nekog oraspolozi :)
1794641_652532708144737_847617007_n.jpg

Iskreno boli me uvo sta ona misli, srecna sam jer imam prelepu bebicu i sto mi njen osmeh ispuni ceo dan :) A i svi mi mislimo drugacije i imamo razlicita misljenja,ja ne zelim da se prepirem sta je cija odgovornost i da li sam omasila za odabir muza i da su mi roditelji budale.. Ne zelim da vredjam ali nije stvar u parama to niko ne shvata,stvar je biti covek sto je retkost..
Evo mog andjelcica mozda nekog oraspolozi :)
Pogledajte prilog 319863

Misljenja nam se razlikuju ali se u jednom slazemo cerkica ti je preslatka...

Ma vi ste lude zene :D
Ona je imala dogovor sa mm da joj on obezbedi ocevu penziju i da nas ne dira..

Kako sin majci može da obezbedi penziju? Tako što je pristao da se redovno školuje, dok ona ne navrši godine života, da može da nastavi da prima penziju? Ali, što bi to bilo loše? On je izgubio pravo, ona dobila, i kraj.

I da ne zaboravim...moj brat kada je doveo snajku kuci,nije znala ni jaje da isprzi...dve godine nista takla nije.. Ali je moja mama sve naucila i sada je ceni kao majku svoju. Ne placa hranu,struju,cigarete,garderobu.. nista... I srecnica je jer zna da je dosla gde ce svi da je cene.. I boli je uvo.. Hocu da kazem da nisu sve svekrve iste, ne kaze se dzabe svekriive :) za sve su krive :-D

Iz iskustva nekog ko 21. godinu živi u zajednici sa svekrom i svekrvom mogu da ti kažem da si u povoljnijoj situaciji nego bratova žena.

Da li stvarno može da se živi, a da se ništa ne radi? Ništa da se ne pipa? Koliko odrastao čovek, spreman za brak treba da je debilan da čeka da mu neko kupi cigarete, garderobu, hranu???

Nije valjda da ta tvoja svekrva ne daje baš ni dinara u kuću? Ništa baš ne plaća, ni ne kupuje? Ni komunalije, ni hranu, ne sipa benzin u auto, ništa ne kupuje unuci? Baš ništa? Onda ni ona nije fer.

Poslednja izmena:
Da li su tvoji svekar i svekrva, ZD, onog momenta kada im se sin oženio očekivali da osim što će on da brine o svojoj ženi i potomstvu, odjednom počne da brine i o njima?

Šta je Kika pisala se meni ne dopada, uostalom, kao ni većina onog šta svahe ovdje pišu, al ovo i jeste tema gdje snahe karikiraju, kukaju i iznesu sve ono šta ne bi u rl nikome priznale. Ali svekrva koja onog momenta kada sin dovede ženu, počne da očekuje da i o njoj brine se meni ne dopada. I ubijeđena sam da nije neko sa kim bi moglo da se živi.

Ne PIL, moji svekar i svekrva su kao kikini roditelji smatrali da treba da se brinu i dalje ne samo o svom sinu, nego i o meni, i o našoj deci, kada su se rodila. :roll: A kako sam ja imala svoj novčanik od kada sam se rodila (karikiram, ali vrlo rano sam raspolagala parama), ta ideja im je u startu bila osuđena na propast. Oni i dan danas imaju tu ideju da treba da se brinu o nama dokle god ne umru, a kada umru, neka nam je bog u pomoći. Međutim, mi se nismo dali (prvenstveno ja, jer mi na pamet nije padalo da podnosim izveštaj koliko sam uložaka kupila, da li sam stavila spiralu, šta sam kupila mom tati za rođendan), pa smo ih mic po mic, vrlo brzo doveli do toga da shvate da smo nas dvoje zreli, odrasli ljudi, koji umeju da se staraju i o sebi i o svojoj deci.

Da li su tvoji svekar i svekrva, ZD, onog momenta kada im se sin oženio očekivali da osim što će on da brine o svojoj ženi i potomstvu, odjednom počne da brine i o njima?

Šta je Kika pisala se meni ne dopada, uostalom, kao ni većina onog šta svahe ovdje pišu, al ovo i jeste tema gdje snahe karikiraju, kukaju i iznesu sve ono šta ne bi u rl nikome priznale. Ali svekrva koja onog momenta kada sin dovede ženu, počne da očekuje da i o njoj brine se meni ne dopada. I ubijeđena sam da nije neko sa kim bi moglo da se živi.

ima dosta toga, povilene kako sin osnuje porodicu pa traze izdrzavanje a da ih do tada nikada nije pomagao... bas je cesta pojava

Ljudi kada žive u zajednici, zajedno u nju i ulažu. Vi ste ZD živjeli na većem prtostoru, u stanu je nezgodno sa rođenim roditeljima a ne nepoznatim ljudima.
Ova žena ima jak pik na sina. Ako može da izdržava žemu, može i mamicu. I mamica odjednom očekuje da sin i snaha plaćaju njene račune.
Ona njima nije ustupila svoj stan, to je porodični stan. A porodični stan nije samo mamin. Pa tako ni iz dažbina ne treba da je isključena mama.

ima dosta toga, povilene kako sin osnuje porodicu pa traze izdrzavanje a da ih do tada nikada nije pomagao... bas je cesta pojava
To je jako česta pojava. I ljubomora koja se tako iskazuje je vrlo teška za kćerku ili snahu, jer najčešće ide protiv kćerke ili snahe u zavisnosti od toga da li mama ima pik na sina ili kćerku.
Moja drugarica doživljava pakao od rođene majke. A da ovdje napiše šta je problem, niko toj ženi ne bi mogao da zamjeri, nema nekog velikom problema... al nakon nekoliko godina života u stanu pored njih, i družena sa djevojkom, njena mama se opustila prema meni, i meni se ledila koža duž kičme od pogleda koji je ta žena upućivala kćerki i sitnih peckanja. A kada je vidiš, ti vidiš damu, jednu kulturnu ženu bogatog života, punog hobija, hval za sve pozitivno. I nečeg toliko degradirajućeg prema svom djetetu.

PIL, je sve rekla...z;)
I moji svekar i svekrva se brinu sta ce biti sa nama kad njih ne bude, to su oni sami rekli...
Mi zivimo u kuci svi zajedno, ali se od nas ocekuje da placamo sve racune i kupujemo svu hranu, sto mi i radimo i opet imaju zamerke kako ne ulazemo u kucu.
A dok smo bili u vezi i studenti bilo je vi svoju platu trosite samo na vas a mi cemo sve ostalo... trt ispade drugacije.
Da naglasim, nisam ni ocekivala da nas oni izdrzavaju.z;)
Dok je samo mm bio zaposlen nikad nisu ni pitali jel imamo dovoljno za nas troje...

Ne bih da citam, previse postova ima, ali vec znam sve, okupile se da napljuju zenu koja se zali na svekrvu. Zar niste shvatile da ovo nije tema za to, ovde cete samo biti napljuvane od onih koji ili nemaju svekrvu, dakle nemaju pojma, teoretisu, ili su same svekrve vec.

Inace ima groznih groznih zenetina, da, zenetina u poznim godinama. Nista gore. Znam primer od ranije, zena nema nikakva primanja - jer nije nista ni radila ceo zivot, samo se udavala za jednog, pa za drugog, i sad zivi sa 2 sina, odrasla uveliko, oni je izdrzavaju, a ona izlazi i menja "momke".
I sto je najgore, sto je losija majka, to su sinovi bolji prema njoj izgleda.
A roditelji koji se odricu, i daju sto vise svojoj deci, izgleda nisu toliko cenjeni. Samo sebicne spodobe jesu.

I mojoj sveki iz usta svila izlazi ali jednom se desilo da smo se ja i mm pokacili i ona upala u svadju rekavsi sinu da jede ono sto je is*ao i da treba nju da stiti i da staje na njenu stranu a ne moju..
Kada moji dodju i donesu nesto za kucu ona kaze 'pa mogli bi malo cesce da idete kod njih' .. Tu vlada ljubomora i zelja za necim sto nikad nije imala,samo o parama prica..to me uzasava... Al nisam ja za to kriva pa da prema meni bude takva.. Par puta me je pitala jel mi je dostupan novac od muza,da li se zbog toga svadjamo.. A to je poslednja stvar oko koje bi se svadjali..

PIL, je sve rekla...z;)
I moji svekar i svekrva se brinu sta ce biti sa nama kad njih ne bude, to su oni sami rekli...
Mi zivimo u kuci svi zajedno, ali se od nas ocekuje da placamo sve racune i kupujemo svu hranu, sto mi i radimo i opet imaju zamerke kako ne ulazemo u kucu.
A dok smo bili u vezi i studenti bilo je vi svoju platu trosite samo na vas a mi cemo sve ostalo... trt ispade drugacije.
Dok je samo mm bio zaposlen nikad nisu ni pitali jel imamo dovoljno za nas troje...
I vjerovatno žive u ubjeđenju kako su vam sve dali...
Kod nas je opravdano da roditelji izdržavaju dijete studenta... pa makar to bio lenjivac koji studira do tridesetih. Al ako se vjenča, još ako je vrijedan čovjek, ne samo da pomoć roditelja nerijetko prestane biti opcija, nego se još ljubomorno roditelji prebace na izdržavana lica.

PIL, je sve rekla...z;)

A gde oni troše što zarade, kada sve morate vi?

I vjerovatno žive u ubjeđenju kako su vam sve dali...
Kod nas je opravdano da roditelji izdržavaju dijete studenta... pa makar to bio lenjivac koji studira do tridesetih. Al ako se vjenča, još ako je vrijedan čovjek, ne samo da pomoć roditelja nerijetko prestane biti opcija, nego se još ljubomorno roditelji prebace na izdržavana lica
.

Da cuvena recenica... mi sve za vas radimo da se ne mucite...
Iako je mm zavrsio tezak fakultet u roku, poceo odmah da radi, dosao na odgovornu funkciju... opet nisu zadovoljni.
A gde oni troše što zarade, kada sve morate vi?

Oni su pravili kucu...:zroll:
Njima niko nije pomagao i slicno...
Recimo da imaju sitniji kredit za izolaciju... i to je to. A nisu na minimalcu.z;)
Mislim kupe i oni po nesto, kad im kazem... npr ja kad kupujem jogurt kupim 1,5l a sveku kupi onaj u tetrapaku od 250ml iako zna da ja i Dunja obozavamo jogurt i da ga pijemo bas dosta.
Ja omeksivac 2l ona onaj najmanji i tako sve...
Oni bi da mi zivimo kao oni, i stavimo i nase pare na njihovu kamaru, ali mi to necemo. A mi od njih ne trazimo i ne ocekujemo nista...

Oni bi da mi zivimo kao oni, i stavimo i nase pare na njihovu kamaru, ali mi to necemo. A mi od njih ne trazimo i ne ocekujemo nista...

Da se ne zavaravamo, retki su oni koji ne misle ovako. Pitanje je samo koliko će druga strana da pristane na takav način života, koliko će da dozvoli da joj neko drugi upravlja životom i raspolaže zarađenim.

Već i ptice na grani znaju, ali da ponovim: :zkez: mm i ja smo se venčali u vreme kriznih devedesetih, on napustio posao, ja prestala da studiram. Ne zbog braka, nego eto, tako se poklopilo. Nismo imali finansijskih sredstava da živimo sami, a nismo mogli da očekujemo pomoć ni od njegovih ni od mojih roditelja. Pa kada smo već morali da ostanemo tu gde jesmo, trudili smo se da iz toga izvučemo maksimum. Mesec po mesec, godina po godinu, došli smo do 21. godine života u zajednici. Nije lako, ali guramo. Ključna stvar je što smo nas dvoje usmereni jedno na drugo u svakoj situaciji, što se lepo slažemo, skoro uvek isto mislimo, zato i opstajemo. Ali baš zbog toga što znam način i cenu zajedničkog života i zajedničkih finansija, neću dozvoliti da naša deca žive sa nama kada se ožene.

Jel imas ti dece!?

Već napisah nisam oženjen. Baš iz razloga što ne radim i ne želim da ženu i mene izdržavaju moja majka i/ili njeni roditelji. Moguće je sasvim da kad se oženim živim u stanu sa majkom ako se žena i one budu mogle slagati. Naravno nikada se ne zna šta se može desiti pa da živim sa njenim roditeljima. Ali ni u jednoj ni u drugoj varijanti neću očekivati da ma ko izlazi iz svog stana. Sigurno neću očekivati da mi neko drugi plaća račune,kupuje hranu i slično.

- - - - - - - - - -

Ma vi ste lude zene :D
Ona je imala dogovor sa mm da joj on obezbedi ocevu penziju i da nas ne dira.. Ali ona i dalje prebacuje kako je malo sve trosila kada je bila sama... Meni njen stan ne treba ja imam gde da odem da hocu, ali verujem mm i ja da cemo otici preko uskoro :)
!

I šta je onda problem zašto ne idete?

Back