Svekrve...neicrpna tema

Pa ne znam, meni bi nekada dobro došla ta "otimačica" dece iz ruku. Moja svojevremeno nije mogla da uzme dete od mene da ja sednem da večeram, jer "nije ona ceo dan bila na njivi da bi sada čuvala dete". Čitaj, pridržala ga 10 - 15 minuta, koliko bi mi trebalo da jedem.

Eh, i snajama niko ugoditi. :)

Ne znam kako će izgledati kada se požene, kada dobiju decu, ali znam, i to mogu sada da potpišem, da nećemo živeti zajedno. Ako ih ne situiramo stambeno, plaćaćemo im kiriju, da bismo sačuvali mir i svoj i njihov.

Imam veoma lep primer kod mene u komšiluku, gde su se svekar i svekrva uvek našli kada je zatrebalo, a nikada se nisu gurali nepotrebno. Sin i snaja i dvoje unučića žive u NS, i kada pozovu, deda babu odvede do Stare Pazove, ona autobusom za NS, bude koliko im treba, i evo je nazad. Ovde imaju lepu kuću, sređenu, imaju zemlje, sve im spreme iz bašte, uhrane piliće, uhrane svinju, pošto sin radi u Šimanovcima, koliko puta baba spremi ručak, pa on kada krene za NS svrati i pokupi...Želim da budem takva svekrva i da imam takav odnos sa mojim sinovima.

pa nisam ja bas budala koja eto tako, prevrce ocima jer baba voli svoje unuce
jednostavno ne mozes razumeti tu krajnost, to je suprotno od onoga sto domacica kaze, kad nece ni 15 sekundi da ga drzi
e ovo je druga krajnost
kad s detetom u rukama ide i mesa rucak/nosi njega u jednoj ruci a vrelu serpu u drugoj i td
i po milion puta sam joj rekla da to ne radi dok ga nosi, al dzabe, samo me odjebe
i sad ako ustanem i 'otmem' joj dete iz ruke jer ni ja ne nosim vrycu supu s njim u rukama, onda cu ja ispasti bezobrazna snajka koja koluta ocima, jel tako? ;)

uglavnom, slazem s domacicom kako to treba da izgleda....
ni jedna krajnost nije dobra
ok je sto ona kaze da ga baba i deda pricuvaju, na par dana
al da ona izjavi kako ce, bez ikakve prethodne konsultacije sa m,nom, voditi moje dete, na 2-3 meseca na kopaonik, na drugi kraj srbije
a ja i njegov tata da dodjemo ako ugrabimo koji sl/ dan mi je van svake pameti
takva pomoc mi ne treba
i da razgranicimo jednom, drugo je dete od pola godine/godinu/godinu i po a sasvim drugo je kad dete ima 4/5/il 10 godina

- - - - - - - - - -

uhvatila sam sebe pre neki dan u razmisljanju
za xy godina, kad se moj Ivan Boze zdravlja ozeni
pa dobije dete
pa ja pridjem detetu, kao baka da ga ponesem, pomazim, poigram se
a snaja krene sa frkce i da prevrce ocima...

prosto ne smem ni da razmisljam o tome
napisah onaj post zbog ovog frktanja i prevrtanja ocima
jednostavno ne razumes....
niko ti nece frktati, bar ne iko normalna, ako se i ti pionasas normalno
al ako budes zaboravila gde je tvoja kuca, i ponasala se ko prilepak i ne dozvoljavala majci da dodje do deteta ako ste u istoj prostoriji, onda da, frktace ;)
:P
ma mislim...

ja bar nema tih problema da kazem da i pored svega toga moja sveki jeste dobra
ne znam dal me kapiras
ona jeste u globalu ok
ali eto, u tim nekim momentima, najvise kad je u pitanju V., ona skroz odlepi i poblentavi....
kontam ja i srecu i ljubav i sve, ali tada davi i preteruje

msm, jiko nije savrsen, ni ja nisam, ni moja majka nije
to sto mi smetaju takve stvari, ne znaci ni da smo na ratnoj nozi, niti da je ona zena debil
nego eto...
nismo se sinhronizovale u polju mog dete3ta a njenog unuka

Tu je bitna i jedna i druga strana kako se ponasaju..
Moja sveki sad dolazi najavljena samo, i samim tim posto je ispostovala mene da ne upada kad njoj odgovara, nego kad nama odgovara, ja ispostujem nju i cim udje, ona ide pere ruke, vice gde je dete, raduje se, i ja joj odmah tutnem Saru u ruke...

A da ona upada kod nas kad hoce i da mi sama uzima dete iz ruku kao da je njeno, isto bih posizela..

Ma potpuno kapiram
mislim da bih i ja popizdela da na primer nosi bebu u narucju kad sprema rucak
to razumem i ok mi je
babe znaju da preteraju u nekom pogledu uvek, a na tebi je posle da postavis granice, tebi, meni, bilo kome

ali ne razumem, na primer, moju komsinicu koja ne da svekrvi da gura unuka u kolicima "jer ne zna kako, mnogo trucka"
to ne mogu da razumem
ne zive zajedno i zena dodje da ga vidi, a ona joj ne da, ni da ga uzme u narucje, ni da ga gura u kolicima...
e takvih se snajki plasim

Ne znam kako će izgledati kada se požene, kada dobiju decu, ali znam, i to mogu sada da potpišem, da nećemo živeti zajedno. Ako ih ne situiramo stambeno, plaćaćemo im kiriju, da bismo sačuvali mir i svoj i njihov.

Imam veoma lep primer kod mene u komšiluku, gde su se svekar i svekrva uvek našli kada je zatrebalo, a nikada se nisu gurali nepotrebno. Sin i snaja i dvoje unučića žive u NS, i kada pozovu, deda babu odvede do Stare Pazove, ona autobusom za NS, bude koliko im treba, i evo je nazad. Ovde imaju lepu kuću, sređenu, imaju zemlje, sve im spreme iz bašte, uhrane piliće, uhrane svinju, pošto sin radi u Šimanovcima, koliko puta baba spremi ručak, pa on kada krene za NS svrati i pokupi...Želim da budem takva svekrva i da imam takav odnos sa mojim sinovima.

Meni se ovaj primer baš i ne dopada. Bez uvrede ali zašto sin ne dođe po majku no se ona gnjavi busom do NS-a? I varijanta "bude tamo koliko im treba"?:eek: Pa nisu babe i dede jeftina radna snaga koju pozoveš kad ti se ćefne.

Iskreno, starost zamišljam kao sebe kako banjam noge u nekoj banji ili idem u Beč na proleće a ne kako uhranjujem piliće i izigravam besplatni bejbisting servis. Niti takvu starost želim svojim roditeljima. Najbolje godine su uložili u mene i brata. Red je da odmore. A moje je da o detetu koje budem imala brinem kako umem i znam.

Meni se ovaj primer baš i ne dopada. Bez uvrede ali zašto sin ne dođe po majku no se ona gnjavi busom do NS-a? I varijanta "bude tamo koliko im treba"?:eek: Pa nisu babe i dede jeftina radna snaga koju pozoveš kad ti se ćefne.

Iskreno, starost zamišljam kao sebe kako banjam noge u nekoj banji ili idem u Beč na proleće a ne kako uhranjujem piliće i izigravam besplatni bejbisting servis. Niti takvu starost želim svojim roditeljima. Najbolje godine su uložili u mene i brata. Red je da odmore. A moje je da o detetu koje budem imala brinem kako umem i znam.

Eh, to mislis sad, a kad budes baba - drugo stanje svesti..vecina misli tako kao ti, a onda kad postanu babe, nije im do putovanja ni do banja, koliko radosti moze da im donese u zivot jedno unuce :)
Meni isto cudno...gledam moju kevu, pa sto ne putuje, pa zasto ovo, zasto ono..sve je pricala kako ce putovati kad ode u penziju, a sad samo familija, unucice obozava..prosto se promene prioriteti..nije samo ona, mnoge su takve zene u godinama

iskreno, meni baba i deda servis uopste ne trebaju niti su ga do sada cuvali sami, i jako bih volela kad bi oni zaista bili takvi ko iz tvog posta pa da otperjaju negde, putuju,uzivaju, ali ne.... oni bas vole da me dave :-D
meni je vrh bilo kad smo bili udaljeni kilometrima pa se vidimo jednom mesecno...
tako da pile, dzaba ti to razmislhanje, to kakva ce tvoja sveki baba da bude od tebe ne zavisi,daj boze da ne morate da bezite od nje vec da lepo spakuje kofere i uziva a nekoj plazici pod palmom :-D

Pile, ja ti želim da svoju starost provedeš onako kako želiš. :)

Ja želim da budem na usluzi mojoj deci, onoliko koliko mi mogućnosti i zdravlje budu dozvoljavali. Nadam se da će mi ostati ova pamet, pa se nigde neću sama trpati, nego ću biti tu za njih kada im budem potrebna. Meni se dopada ovaj primer koji sam navela, jer baba i deda su uvek bili tu kada su potrebni, a nikada nisu bili dosadni. Ta deca su odrasla, unuka ima 18 godina, unuk 11, baka servis im skoro više i ne treba. Iako imaju dve bogovske penzije za srpske prilike, i dalje ne idu u banju, a o Beču da ne pričam. Mislim da je izbor da budu na usluzi samo njihov, i želela bih da bude i moj.

a zamisli tek prosecnog penzionera kad bi mu reko, ej idi u bec, putuj :-D msm, tuzno... pola srbije ne moze ni do prvog veceg grada.... al dobro, nije tema, def. se slazem s domacicom, ne zelimo svi isto, neko ce u penziji da uziva igrajuci sah u parku, neko ce da putuje, neko da okopava basticu, neko da voda unuke i tako....

nije ti palo na pamet to kad si se porodila da je htjela da ti pomogne u babinama?da ti sacuva zdravlje?

Pa to je vise izgledalo kao otimanje nas dvije oko djeteta, na primjer ja presvlacim dijete a ona udje i bez i jedne rijeci mene gurne dupetom i nastavi da ga presvlaci, mjesec dana mi nije dala da ga kupam, kad je vrijeme za kupanje ona dodje uzme dijete i skine ga da ga ona kupa.Jednom smo ga moj muz i ja okupali prije vremena i od tad je dolazila 2 sata ranije u nasu sobu i sjedila 2 sata da ga mi ne bi okupali bez nje.Razumijem ja da je to njoj prvo unuce, al zasto ona ne shvati da je meni prvo dijete i da ja uzivam da ga kupam, presvlacim i sve ostalo.
A ovo za vrtic, ja idem ranije na posao i moj muz sprema dijete u vrtic,i najvise mi je krivo zbog njega, on nikako od nas svih ne moze da dodje na red da bude sa svojim djetetom, kad je bio mali on je obozavao da ga hrani, spremi flasicu i taman mu da, kad svekrva mu ga uzme iz ruku.Ovo spremanje za vrtic je bio neki njihov trenutak,njih dvoje ujutru ustaju spremaju se al i to je ona morala da pokvari jer sad svako jutro dodje u sobu.Mislim da je ona ocekivala da ce sve ona oko djeteta da radi, imamo jednu komsinicu koja kad se njeno unuce razboli prvo zovu nju i ona cijelu noc sjedi tu.

Pa ne znam, meni bi nekada dobro došla ta "otimačica" dece iz ruku. Moja svojevremeno nije mogla da uzme dete od mene da ja sednem da večeram, jer "nije ona ceo dan bila na njivi da bi sada čuvala dete". Čitaj, pridržala ga 10 - 15 minuta, koliko bi mi trebalo da jedem.

Eh, i snajama niko ugoditi. :)

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Uh, oprosti domaćice, ali ovaj tvoj post me nekako vratio u ranu mladost, uh, strašno, baš ono, daj mi pola sata ili bar pet minuta da odmorim i da se naklopam, ali jok,a usput je pričala do iznemoglosti koliko se ona MUČILA sa svojim detetom bez ičije pomoći, a svi u porodici znamo da su joj od velike pomoći bile njena majka i dve sestre, iliti, ona je ujutro podojila bebu,tj. mog muža i otišla u voćnjak i do uveče se nije vraćala kući, a kad sam ja išla u N.S. na ispite znala je da kuka danima kako zanemarujem svoju bebu i ostavljam je na MILOST I NEMILOST NEPOZNATIMA, uhhh, pa zar su baba i deda nepoznati, a ja odlazila ujutro i vraćala se popodne sa sve osmicama, dobro, nekad i šesticama:rumenko::rumenko::rumenko:

Pile, ja ti želim da svoju starost provedeš onako kako želiš. :)

Ja želim da budem na usluzi mojoj deci, onoliko koliko mi mogućnosti i zdravlje budu dozvoljavali. Nadam se da će mi ostati ova pamet, pa se nigde neću sama trpati, nego ću biti tu za njih kada im budem potrebna. Meni se dopada ovaj primer koji sam navela, jer baba i deda su uvek bili tu kada su potrebni, a nikada nisu bili dosadni. Ta deca su odrasla, unuka ima 18 godina, unuk 11, baka servis im skoro više i ne treba. Iako imaju dve bogovske penzije za srpske prilike, i dalje ne idu u banju, a o Beču da ne pričam. Mislim da je izbor da budu na usluzi samo njihov, i želela bih da bude i moj.

Sve potpisujem što si napisala, ali ja bih još za ovog života želela da bar još jedared odem ne u Beč, ali u Pariz, uh, baš bih volela:(

еее, да сам ти ја снајка...рекла би ти
иииди ти у Париз, ал поведи унуче са собом :zcepanje:

шалим се
свако треба да проведе старост како жели, што рече домаћица

Kad se požene, msm da treba sami sve to da obave...
Roditelji, znam ja da vi volite svoju decu najviše na svetu... ali sačuvajte malo i svojih živaca i mira... a i njima činite uslugu.

Sve potpisujem što si napisala, ali ja bih još za ovog života želela da bar još jedared odem ne u Beč, ali u Pariz, uh, baš bih volela:(
Не знам сестро слатка кад си ти била у Калифату, али овако:
У Марсељу има мање од десет посто белих Француза, а за власт у граду се боре араБске и црЊачке банде, док у нареченом Паризу у пола града ни ватрогасци не интервенишу без полицијске пратње.

....moram samo da kazem, jes da nisam svekrva i da nikad nikom biti necu, ali sam baka...i znam kakva je to ljubav, pa povodom toga, nema tog Beca, Pariza, Londona, koji bi
mogao bar na kratko da zameni tu ljubav i to lepo osecanje koje se razvije izmedju bake i unuceta....a kad o tome pisu oni koji ne znaju i misle da oni tako nece, neka se ne zanose,
i ja sam nekad mislila da ni pod razno necu moci da volim ikog vise sem svoje dece...pa nije tako, to su dve vrste ljubavi, skroz razlicite....i kad je za NG moje dete zakukalo da joj
trebam otisla sam bez da sam razmisljala duze od minut....i opet bih i uvek bih..sam osecaj da si sa nekim ko je ceo tvoj zivot je dovoljan da ponisti bilo kakva mastanja o BecEvima,
PariZima, LondoniMa.....:heart:

...to ne moze da se opise, TO mora da se dozivi...i TEK se tad razume:ok:

Back