Svekrve...neicrpna tema

Salju i moji i njegovi sa razlogom jer ja nista ne primam i moju diplomu mogu da okacim macku o rep kod nas u gradu 60 lekara na zavodu,moj muz prima 25 hiljada ,pa mi reci da li od toga moze da se zivi
Slovenija oberučke prihvata sa tvojom diplomom, još i specijalizaciju možeš da dobiješ, kakvu poželiš, samo, ne verujem da ti je do toga , sad, u trudnoći.

radim ja vec godinu dana puno radno vreme na tudji pecat,ne znam ni smem li da pisem ovo ovde ,vodim tim jedne doktorke koja je aktivna u opstini ,pacijenti zadovoljni sa mnom pa me uzela da je stalno ja menjam,a platu ne primam jer mi potpisemo ugovor u kome se odricemo prava na primanja u cilju kao usavrsavanja,ispadne da nam kao jos i cine uslugu,ali to je jedina sansa da dodjes do posla

najgor5e je sto nas iskoriscavaju,ja radim trudna ,ko te pita,sa sve bolesnim ljudima,i cekam da se neko smiluje,no udarace nam packe jer ovo nije ta tema.
Stigla mi sveki iz Svice :worth: sada je sve lakse,sta se kod vas desava

Pa ko te tera da radis?
Dobrovoljno pristanes da potpises ugovor kojim se odrices primanja, radis iz zabave ili pitaj Boga zbog cega i onda se zalis kako rizikujes zdravlje u trudnoci radeci bez plate.

Mislim, da sam stvarno zabrinuta za sebe i bebu da bih izbegla da radim posao koji nosi rizik cak i da je plata 1500 eura a ne taj rad iz hobija ili volontiranje za doprinos razvoju i napretku opstine ili cega vec.

Pa ko te tera da radis?
Dobrovoljno pristanes da potpises ugovor kojim se odrices primanja, radis iz zabave ili pitaj Boga zbog cega i onda se zalis kako rizikujes zdravlje u trudnoci radeci bez plate.

Mislim, da sam stvarno zabrinuta za sebe i bebu da bih izbegla da radim posao koji nosi rizik cak i da je plata 1500 eura a ne taj rad iz hobija ili volontiranje za doprinos razvoju i napretku opstine ili cega vec.
To radim jer je jedini nacin da dodjem do posla,sest godina sam studirala i najbolje godine posvetila tome,sad hocu posao i ako je ovo jedini nacin ja pristajem na njega,uostalom nisam jedina nas 15 tako radi.Nisam tip da budem stalno kuci,upisalal sam i postdiplomske i ocekujem da imam zavidnu karijeru!Zalim se jer u bednoj drzavi samo sljam prolazi dobro!
Uostalom ne znas mene, moj zivot,samim tim nemas ni pravo da me kritikujes,no kako ovde svako ima pravo na svoje misljenje ne ljutim se

To radim jer je jedini nacin da dodjem do posla,sest godina sam studirala i najbolje godine posvetila tome,sad hocu posao i ako je ovo jedini nacin ja pristajem na njega,uostalom nisam jedina nas 15 tako radi.Nisam tip da budem stalno kuci,upisalal sam i postdiplomske i ocekujem da imam zavidnu karijeru!Zalim se jer u bednoj drzavi samo sljam prolazi dobro!
Uostalom ne znas mene, moj zivot,samim tim nemas ni pravo da me kritikujes,no kako ovde svako ima pravo na svoje misljenje ne ljutim se

Puno bih se potresla i da se ljutis. :roll:

Nisam kritikovala tebe vec komentarisala stav koji zauzmu ljudi koji sami izaberu nesto a onda se zale na sopstvenu odluku.
U redu je da se zali covek kome zivot donese neko zlo, npr dete ti gladno ili ti kao trudnica nemas za lekara i za mleko pa radis negde za bednu platu ili kad neko ostane bez icega krivicom nekog drugog ili sudbine ali sama otici da radis pri tom se odricuci plate a zaliti se na posao jer radeci ga rizikujes zdravlje svoje bebe i sebe onda nesto ne stima ili je u pitanju obicni, svakodnevni, sindrom srpske majke mucenice, tj. ako se ne mucim i ne patim kao da nisam ni ziva.

Puno bih se potresla i da se ljutis. :roll:

Nisam kritikovala tebe vec komentarisala stav koji zauzmu ljudi koji sami izaberu nesto a onda se zale na sopstvenu odluku.
U redu je da se zali covek kome zivot donese neko zlo, npr dete ti gladno ili ti kao trudnica nemas za lekara i za mleko pa radis negde za bednu platu ili kad neko ostane bez icega krivicom nekog drugog ili sudbine ali sama otici da radis pri tom se odricuci plate a zaliti se na posao jer radeci ga rizikujes zdravlje svoje bebe i sebe onda nesto ne stima ili je u pitanju obicni, svakodnevni, sindrom srpske majke mucenice, tj. ako se ne mucim i ne patim kao da nisam ni ziva.
A koja je tvoja pametna ideja da sedim kuci i cekam da mi posao padne sa neba ?

A koja je tvoja pametna ideja da sedim kuci i cekam da mi posao padne sa neba ?

Nemam ideju sto se tice tebe ali ako nesto zelis kao u ovom slucaju sto zelis do posla onda nemoj da mjauces zbog sopstvene odluke ili mjauci ako ti tako odgovara.
Da sam ja na tvom mestu za mene ne bi bilo posla i plate koji bi me privukao toliko da rizikujem zdravlje svog deteta jedino da sam gladna, zedna, bosa i gola- Ili ipak nije toliko strasno na poslu samo volis da preterujes.

Poslednja izmena:
ma znam ja da su dosli da vide unuce, sve ja to znam, ali kad si premoren i kad te rana boli tolerancija je ziro...tesi me cinjenica da super kuva i da ce doneti fine klope pa necu morati ja da kuvam....to se zove pozitivan ugao gledanja....:mrgreen:
Tako i treba,jos mozes i da iskoristis da malo pripazi bebicu a ti s muzem u neku finu bastu na kaficu.Zivot je puno ljepsi kad stvari posmatras s pozitivne strane.Kakve su nam misli takav nam je i zivot.

Tako i treba,jos mozes i da iskoristis da malo pripazi bebicu a ti s muzem u neku finu bastu na kaficu.Zivot je puno ljepsi kad stvari posmatras s pozitivne strane.Kakve su nam misli takav nam je i zivot.

:) e to ne ide kad se doji po zahtevu....a to znaci uvek uz bebu, danju i nocu...mada, i ne fali mi to, fali mi samo da mi bebu prestanu muciti grcevi, bice svima lakse....

:) e to ne ide kad se doji po zahtevu....a to znaci uvek uz bebu, danju i nocu...mada, i ne fali mi to, fali mi samo da mi bebu prestanu muciti grcevi, bice svima lakse....
ja dojila dva puta po 12 mjeseci,uvijek ima neka pauza od bar pola sata:)a i grceve su imali,ja sam koristila (mada je to davno bilo) neki caj bebi protiv grceva,i davala ga uvijek u isto vrijeme,jer se grcevi nekako jave u isto vrijeme pa ja malo prije toga i mlak peskir na stomacic.(ista sam svekrva,pametujem:mrgreen:)

Back