Svekrve...neicrpna tema

..u pola jedan ga cimnesh na mob, na sekund, idealno bi bilo da i ne zazvoni..
..posle pet minuta, pozovesh policiju i kazesh da si sama sa detetom, da ti se muz ne javlja na mobilni i da ti neko changrlja oko brave na ulaznim vratima..
..ako se javi dash telefon panduru..
..ako se ne javi, dash broj pandurima da pokushaju da ga dobiju..
..kad dodje i zavrshi peripetiju sa zapisnikom i ostalim, ako se vrati nazad kod maaaame, ponovish sve u pola shest ujutru..
..ako ostane, budish ga svakih pola sata-sat da proveri vrata..

..ujutru pozovesh svekrvu i kazesh da ti srce toliko preskache od stresa da cesh ovog trenutka da odesh da zakazesh kod kardiologa..
..popodne pokupish dete kod njegove mame (jok nego ce sam da ga chuva) i kazesh mu da ako hoce moze da ostane da noci tu,
poshto si ti vec pozvala svog brata/drugaricu/komshinicu da prespava kod tebe, poshto se ne osecash sigurno u stanu, bio on tu ili ne bio..

Ovakve scene je stalno pravila moja svekrva i njen muže je prilikom razvoda to naveo kao jedan od najvećih razloga zašto hoće da se razvede. I mm kaže da sa takvom ženom nikad ne bi mogao da živi, da je takvi njeni postupci užasno nerviraju jer i dan danas privlači pažnju svojim "doživljajima"
Možda zavisi od muškarca, a ja i dalje, nakon 21 godine zajedničkog života, mislim da "tiha voda breg roni"

meni to bre nista nije jasno
jasto bi ona sa njim sad sve na fino i treptala okicama
ako dvoje koji su u vezi ili braku ne mogu svoje probleme da rese razgovorom na vreme
nego treba sad da se prave 'ludi' i gluvi sve zarad mira u porodici
izem ti takav mir
promeniti ga sigurno nece
cuj u tridesetoj da ga menja
ako mu do sada nije doslo iz dupeta u glavu, tesko da ce shvatiti uz sirok osmeh

:think: ja sam bila svedok menjanjaljudi u tim godinama mada se slazem da je jako tesko....ne treba da sedi skrstenih ruku, daleko od toga ali definitivno treba da pazi kako se ponasa, da cuva svoju psihu i da ne zaboravlja dobrobit deteta.....a taj navedeni scenario sa laganjem i zvanjem policije, mene bi licno bilo sramota da se tako ponasam, to je isto neuracunjljivost kao sto je njegovo nekontrolisano ponasanje....to ne vodi nicemu....

..hello..? ..za sve koji nisu ukapirali - scenario nije predlog ponashanja vec pokazna vezba koliko je lako napraviti nekome sran.je od zivota zato shto ti se moze..
..shto je upravo ono shto on radi.. :neutral:
..reakcija "ja to ne bih mogla nekome koga volim" sluzi za otvaranje ochiju o tome shta znachi to shto on to moze.. :(

..hello..? ..za sve koji nisu ukapirali - scenario nije predlog ponashanja vec pokazna vezba koliko je lako napraviti nekome sran.je od zivota zato shto ti se moze..
..reakcija "ja to ne bih mogla nekome koga volim" sluzi za otvaranje ochiju o tome shta znachi to shto on to moze.. :(

iskreno, kad je neko ustanju tako nesto da uradi, ja i ne bih znala kako da se nosim sa tim.....i moj bivsi je pravio ucene tog tipa a ja nisam iz tog filma...s tim da on nije bio podrzat od strane majke....ako majka jos podriva i daje mu krila, i ne vidim sta se tu moze odraditi da bi se on urazumio...

Marge Simpson:
mislim da "tiha voda breg roni"

Ja po ovom principu živim već 42 godine. Mada po spoljašnjosti više ličim na neku stenu, ipak funkcionišem kao "tiha voda". :D

Jandrlino<3:
promeniti ga sigurno nece
cuj u tridesetoj da ga menja
ako mu do sada nije doslo iz dupeta u glavu, tesko da ce shvatiti uz sirok osmeh

Sa ovim ne mogu da se složim u potpunosti, jer sam ja jednog promenila baš u tim godinama. Doduše, bila je jedna jedina stvar koja mi je smetala, i srećom, uspela sam. Ali on je dozvolio da to promenim, i to je ključna stvar. Možemo promeniti nekog ukoliko i on sam hoće da se promeni.

izgleda da su pojedini bili u pravu kada su rekli da ja imam prvo problem sa mm,a tek onda sa svekrvom...
pravim ja sinoc veceru i zamolim mm da pricuva dete dok ja to napravim.kaze ok.posle 5 i po minuta meni govori da odj.ebe.m od pravljenja vecere i da cuvam dete i ode u drugu sobu...
ja mu na to samo kazem da se tako nesto od njega moglo i ocekivati.on na to naravno opet mi ponovi da odj.ebe.m i da ga bas briga...
posle 5 min nestane struje u celom gradu.on zove njegove da vidi da li oni imaju struje i kaze da cemo mozda otici kod njih da spavamo tamo.na sve to me normalnim tonom pita da li cemo da idemo,ko zna kada ce doci struja.
ja mu kazem da sam ja od njega odje.ba.la i da mi se prvo izvini za to sto je rekao,pa mozemo da pricamo...
covek kaze da ga bas briga,da mene niko nece moliti,pokupi se i ode...ostavi mene i dete same celu noc...i jos nije dosao.gospode boze!!!!

Ja ne da ne bih razmisljala, vec bi u 6 ujutru nasla bravara da promeni bravu, a u 7 bi izasla da trazim advokata.

Pa pitanje je koliko je spremna da se potrudi da održi brak, a svađom i nabijanjem na nos neće ga promeniti, to može samo polako da izmanipuliše uz sopstvenu žrtvu. Rezultati dođu pre ili kasnije ako se dovoljno potrudi i ako želi da ostane u braku. Ako ne želi, najlakše je preseći sve. Čisto sumnjam da će se on promeniti ako i ona počne njga da psuje.

Tako se trudila i moja majka, pa se na kraju razvela umesto u tridesetoj, u 45-oj. I sad je sama. Prosto ne vidim kako moze da se promeni formirana licnost u 30-oj.

Poslednja izmena:
Tako se trudila i moja majka, pa se na kraju razvela umesto u tridesetoj, u 45-oj. I sad je sama. Prosto ne vidim kako moze da se promeni formirana licnost u 30-oj.

U pravu si skroz, samo ona treba da izvaga da li je spremna da živi sa tim (mislim na njegovo ponašanje) zarad ljubavi koju seća, ili ne oseća, zarad materijalne sigurnosti koju ima ili nema, zarad deteta. Njega ne može verovatno mnogo da promeni, može samo da iskoristi dobre momente pa da pokuša sa promenama. Nekad upali , a nekad ne.

U pravu si skroz, samo ona treba da izvaga da li je spremna da živi sa tim (mislim na njegovo ponašanje) zarad ljubavi koju seća, ili ne oseća, zarad materijalne sigurnosti koju ima ili nema, zarad deteta. Njega ne može verovatno mnogo da promeni, može samo da iskoristi dobre momente pa da pokuša sa promenama. Nekad upali , a nekad ne.

Ne znam. Jasno mi je sta pricas, ali znam da bih se JA vratila kod mojih ako nemam dovoljno sredstava, da se pored takvog coveka nikad ne bih osecala sigurnom, da ljubav prodje a ostane postovanje (koje on i sad nema) i da se na kraju price najvise napati dete. Dete sam iz takve porodice, znam kako mi je bilo. Bolje pre nego kasnije.

Ne znam. Jasno mi je sta pricas, ali znam da bih se JA vratila kod mojih ako nemam dovoljno sredstava, da se pored takvog coveka nikad ne bih osecala sigurnom, da ljubav prodje a ostane postovanje (koje on i sad nema) i da se na kraju price najvise napati dete. Dete sam iz takve porodice, znam kako mi je bilo. Bolje pre nego kasnije.

jeste.
samo je problem sto onaj ko treba da presece to moze da uradi samo kad mu kap prelije casu..
niko se ne razvodi zato sto se jednom posvadjao..
ovakve situacije zenu jacaju..
ona vremenom sazreva i onda u jednom trenutku zna sta ce da radi..
nema dileme..zato je tvoja mama mogla da presece tek u 45-oj, u 30-oj nije bila spremna..

Ja ne da ne bih razmisljala, vec bi u 6 ujutru nasla bravara da promeni bravu, a u 7 bi izasla da trazim advokata.
Ma važi.
Kolčiko su ti problema priredile daleko manje stvari, a kod ovakve frke bi se ponijela junački.
Bi, kako da ne... svi bi kada bi bili na njenom mjestu, sve dok se ne nađu na njemu, a onda aj kuku mogu li kako da popravim.

Jezivo je naslađivanje mukama, nije ovo na tvoj komentar latisa, nego na uobičajeno komentarisanje kada se neko požali... Ja bih ovo Ja bih ono... a ono se ne zna kome je gore...

Ne mogu sa dijetom običnom da se izborim, a ne da unaprijed znam kako bih se izborila da mi se sruše svi snovi i da čovjek koji je bio moj život postane dželat.
Još uz njegovu porodicu koja maksimalno otežava.

Jeste, neka se studentkinja razvede, odmah sjutra da unajmi advokata kojeg će joj forumaši platiti...

Ne mogu sa dijetom običnom da se izborim, a ne da unaprijed znam kako bih se izborila da mi se sruše svi snovi i da čovjek koji je bio moj život postane dželat.
Još uz njegovu porodicu koja maksimalno otežava.

Jeste, neka se studentkinja razvede, odmah sjutra da unajmi advokata kojeg će joj forumaši platiti...
Moji su se srusili, plakala sam i kukala dugo, ali prosto nisam mogla da budem sa covekom koji me ne postuje. Lepo sam napisala na pocetku posta da ne znam. Pitala je zena, dala sam moje misljenje.

..u pola jedan ga cimnesh na mob, na sekund, idealno bi bilo da i ne zazvoni..
..posle pet minuta, pozovesh policiju i kazesh da si sama sa detetom, da ti se muz ne javlja na mobilni i da ti neko changrlja oko brave na ulaznim vratima..
..ako se javi dash telefon panduru..
..ako se ne javi, dash broj pandurima da pokushaju da ga dobiju..
..kad dodje i zavrshi peripetiju sa zapisnikom i ostalim, ako se vrati nazad kod maaaame, ponovish sve u pola shest ujutru..
..ako ostane, budish ga svakih pola sata-sat da proveri vrata..

..ujutru pozovesh svekrvu i kazesh da ti srce toliko preskache od stresa da cesh ovog trenutka da odesh da zakazesh kod kardiologa..
..popodne pokupish dete kod njegove mame (jok nego ce sam da ga chuva) i kazesh mu da ako hoce moze da ostane da noci tu,
poshto si ti vec pozvala svog brata/drugaricu/komshinicu da prespava kod tebe, poshto se ne osecash sigurno u stanu, bio on tu ili ne bio..

Da sam imala mogućnosti i da sam mlađa, sve ovo bih primenila na svekrvi, muža bih šutnula pod OMA, baš mi je žao da nisam bila mlada u doba mobilne telefonije.
Inače, ozbiljno govoreći, ovo je nešto najodvratnije što sam pročitala na forumu, ne samo na "svekrvama", ***** takav brak ako na ovaj način moraš da ga održavaš, bolje biti sama no sa svakojakom budalom kojoj moraš nabijati noćne more da bi se setio da se eeeejjjjjj oženio i stekao porodicu.

Da sam imala mogućnosti i da sam mlađa, sve ovo bih primenila na svekrvi, muža bih šutnula pod OMA, baš mi je žao da nisam bila mlada u doba mobilne telefonije.
Inače, ozbiljno govoreći, ovo je nešto najodvratnije što sam pročitala na forumu, ne samo na "svekrvama", ***** takav brak ako na ovaj način moraš da ga održavaš, bolje biti sama no sa svakojakom budalom kojoj moraš nabijati noćne more da bi se setio da se eeeejjjjjj oženio i stekao porodicu.

Ovo je i moje razmisljanje

Nek´ si joj rekla....takva bi nakon takve akcije dobila takav sut u bulj, da bi letela... ;)

sve se menja sem kamenja...situacija je drasticno promenjena...ja sam se ponasala kao da ne postoji,tj. komunikacija samo kada me nesto pita,sve sam sama radila,isla sama sa detetom i odjednom i mm ide sa nama da seta,komunicira,interesuju ga neke stvari...
ali ja sam i dalje hladna,tj. stav mi je takav da mi je svejedno..
takav stav definitivno pomaze kod ovakvih situacija,jer dokle god pokazujem ljubav i zelju da se neko promeni i dokle god pokazujem trud,ona druga strana je nezainteresovana.
mislim da sam i ja za ove dve god. ojacala i da sam shvatila da mogu sve sama,a samo je potrebno da i mm to shvati...pa,nije mi iz oka ispao...

sve se menja sem kamenja...situacija je drasticno promenjena...ja sam se ponasala kao da ne postoji,tj. komunikacija samo kada me nesto pita,sve sam sama radila,isla sama sa detetom i odjednom i mm ide sa nama da seta,komunicira,interesuju ga neke stvari...
takav stav definitivno pomaze kod ovakvih situacija,jer dokle god pokazujem ljubav i zelju da se neko promeni i dokle god pokazujem trud,ona druga strana je nezainteresovana.
mislim da sam i ja za ove dve god. ojacala i da sam shvatila da mogu sve sama,a samo je potrebno da i mm to shvati...pa,nije mi iz oka ispao...

Vuk dlaku menja, ali cud nikako...

sustinski se ljudi ne menjaju ali mogu da se prilagode i naprave vece pomake da bi im porodica opstala...pa veliki je ulog upitanju....drzim ti spike da uticaj njegove porodice eliminisete iz vaseg odnosa i da sami sebi kreirate zivot kako zelite.....

Nek´ si joj rekla....takva bi nakon takve akcije dobila takav sut u bulj, da bi letela... ;)

..kome, pivce..? :lol: ..prochitaj to shto si citirao josh jednom.. :lol:

..plus:

:)
..nemojte biti bukvalisti, promashicete mnogo toga u zivotu..

Back