Svekrve...neicrpna tema

mother_in_law.jpg

:per:

što lepa tema...:zper:

napisa nešto pa obrisa, pa ponovo... ne znam ni kako bih to biće opisala... zovem je takozvana svekrva, jer ona i ne želi to da bude, ne želi ni da bude baba unučetu... videla ga je max 10 puta od kako se rodio (u junu će napuniti 2 godine), i to uvek na inicijativu mm iliti vučenje za rukav...
ona ima svojih 11 mačaka sa kojima živi, spava... kosu do dupeta koju povremeno veže u kiku i jako duge nokte (:metla: praktično:))
izvinjavam se ljubiteljima životinja, ali znate one lude mačkarke što idu zarozane, eto to...

i onda mi kao voli mačke i golubove, a dete nije poljubila nijednom:bljak:ma šta poljuvila, obratila mu se.... a ne sećam se da je i prema sinu nekad neku nežnost pokazala... ali se on ne predaje:roll: pokušava li pokušava da izazove neku samilost kod nje, a svakom je jasno da nema tu pomoći...

stvarno se pitam kako je on ispao takav normalan od nje... mada znam, babe su ga čuvale... ona nije mogla da ga presvlači, gadilo joj se.. gospode Bože, sad kad ovako kažem, prava ludača!
.

ma ajd šta ćeš, pusti je, ako vam se ne meša u život, ne živi sa vama, nek radi šta hoće, nek čuva svojih stotinjak mačaka i nek ide zarozana, boli te uvo ;)
možda je i bolje da takva osoba, ko što je ti opisuješ, i ne kontaktira sa detetom

:) ma da, ništa me ne bi iznenadilo... nisam se uopšte bavila toliko njom dok se dete nije rodilo, a bilo je tu godina... ovo što kaže Ved, to sam i primenjivala....

ali mi sad često bude žao kad vidim kako je hladna prema unuku... i sve kažem, ma zaj.bi je, ali to mi je valjda najveći šamar, mislim kad tako ignoriše dete.

ja sam i inače zeznuta po pitanju odnosa prema detetu, komentara i to, kad je moja tetka prokomentarisala kako je metiljav (pre toga imao virus, a ona i inače primećuje samo loše stvari), ja sam joj rekla pred ostatkom rodbine, a ti si stara i imaš ružan nos:mrgreen:
ne preporučujem ovo uopšte kao način komunikacije ali recimo da meni izuzetno prija od kad sam se porodila:lol:

Poslednja izmena:
:) ma da, ništa me ne bi iznenadilo... nisam se uopšte bavila toliko njom dok se dete nije rodilo, a bilo je tu godina... ovo što kaže Ved, to sam i primenjivala....

ali mi sad često bude žao kad vidim kako je hladna prema unuku... i sve kažem, ma zaj.bi je, ali to mi je valjda najveći šamar, mislim kad tako ignoriše dete.

ja sam i inače zeznuta po pitanju odnosa prema detetu, komentara i to, kad je moja tetka prokomentarisala kako je metiljav (pre toga imao virus, a ona i inače primećuje samo loše stvari), ja sam joj rekla pred ostatkom rodbine, a ti si stara i imaš ružan nos:mrgreen:
ne preporučujem ovo uopšte kao način komunikacije ali recimo da meni izuzetno prija od kad sam se porodila:lol:

Jao, ovo moram ja da primenim kad mi jetrva opet bude rekla da mi je sin 'kljakav' ;)

:) i moje dete nije imalo babu iako je stanovala od nas 7 km....nikad ga nije pricuvala, nikad poigrala....volela je da dolazimo jednom mesecno svi zajedno i onda je radije caskala samnom nego da dete pogleda....boli to svakog roditelja, bake su vazne za razvoj deteta ali i to je bolje nego da ti jedna takva osoba kroji i mesa se u sve i svasta....

Dogovor je još od pre desetak dana bio da će doći da nam pomogne, da čuva NG jer mi moramo na put...ali, eto, nije mogla i to smo saznali tek juče. Put neodložan, pa smo jutros ustali u 3, krenuli u 3.30 sa sve detetom u pižami do Novog Sada gde smo je ostavili kod bake. Ne kažem, bilo im je lepo ceo dan, vole se one i lepo slažu, ali posle svog posla i puta, večeras u 21 ponovo pokupismo dete, i nakon još 100 km vožnje smo stigli kući.
Fala Bogu, sve je prošlo kako treba, ali sam tako bila skeptična jutros dok je dan još bio pred nama.

A šta znam, jeste ona malo u godinama, jeste malo i bolesna, razumem ja to , i nisam ljuta na nju, samo mi juče bilo teško i sva sam bila unezverena kako će to proći. Inače za desetak dana dolazi ona kod nas, provede tu svo vreme do kraja oktobra, samo je zimi u NS jer tamo ima super ušuškan stan sa centralnim grejanjem, a kod nas u kući se greje samo sprat i to ne dovoljno za njene potrebe. Tako da...čuvaće ona dete na leto kad bude trebalo.
Mislili smo mi da uzmemo ženu za čuvanje, ali, naš je posao specifičan, radimo svaku nedelju i praznik, najčešće se ne vratimo kući pre 1 ili 2 sata noću, nekad i kasnije.pa je malo nezgodno naći ženu i tako je obavezati, a opet, ne može niko toliko dobro da pazi i brine o NG kao njena baka.

ma razumem te ja, marge,

u svakom slučaju dobro je kad je sve prošlo kako treba ;)

A ponajbolje ako nema da brine da je baka čuva.
Nemam unuke, a kad ih eventualno budem imala, imam želju da se viđamo samo nako kad se meni dopadne. Deci sam dala pare i život, sad bih da malko budem svoja, nisam bila svoja NIKAD, ama baš nikad, pa dajte mi bar toliko, da budem loša svekrva i loša baba, boli me uvo dal će me ko razumeti, ja svoj život želim da do kraj proživim bar unekoliko po svojoj volji, ali ako budem morala da i unuke čuvam, ala sam ga naderala, čini mi se;)

Nemam unuke, a kad ih eventualno budem imala, imam želju da se viđamo samo nako kad se meni dopadne. Deci sam dala pare i život, sad bih da malko budem svoja, nisam bila svoja NIKAD, ama baš nikad, pa dajte mi bar toliko, da budem loša svekrva i loša baba, boli me uvo dal će me ko razumeti, ja svoj život želim da do kraj proživim bar unekoliko po svojoj volji, ali ako budem morala da i unuke čuvam, ala sam ga naderala, čini mi se;)

Ne mora ni tada...:confused:

Ali to je bio tvoj izbor i tvoja volja , zar ne? Nisi morala imati decu i mogla si biti čitav život svoja :mrgreen: Zvučiš kao da ti je neko kriv zbog tvojih odluka.

Nije obaveza baba i deda da čuvaju decu ali je lepo kad učestvuju u njihovom odrastanju.

Meni bi bilo nezamislivo da viđam unuke retko jednog dana. Deca/dete mog deteta su i moja deca :heart:

Poslednja izmena:
Ali to je bio tvoj izbor i tvoja volja , zar ne? Nisi morala imati decu i mogla si biti čitav život svoja :mrgreen: Zvučiš kao da ti je neko kriv zbog tvojih odluka.

Nije obaveza baba i deda da čuvaju decu ali je lepo kad učestvuju u njihovom odrastanju.

Meni bi bilo nezamislivo da viđam unuke retko jednog dana. Deca/dete mog deteta su i moja deca :heart:

...ovo je sustina....

ne razumem ovaj stav....deca treba da su zeljena i majka ne bi trebala da se oseca kao zrtva svoje dece nego kao osoba koja je sretna sto je imala prilike da bude roditelj....problem je u tebi ne u njima sto si izgubila svoj identitet i nisi zivela zivot i dok su oni bili mali, sve se to moze samo volje i zelje treba imati....mene bi bilo sramota kad bih svoje dete navela kao razlog propustanja icega u zivotu.... a uostalom, niko te i ne obavezuje da cuvas svoje unuke....oni ce te voleti onoliko koliko truda ulozis u njih a ako to tebi nije vazno onda je tvoj stav opravdan....uostalom, sa takvim razmisljanjem sumnjam da bi i bila dobra baka....

i posle mladi nevaspitani, snaje na valjaju, a neizzivljene babe ne mogu ni samu sebe da podnesu:zper:

Back