Svekrve...neicrpna tema

pojma nemam..nemam reci za takvo ponasanje,mada se ovakve stvari poput psovanja i sl. ne desavaju prvi put...kod njega je to normalno...
verovatno cu se baviti sa detetom i samom sobom,jer ja da vaspitavam magarca od 30 god. niti mogu niti hocu...

A koliko ono bese ti imas godina?
Sad mi je zao sto ti se to desava, cini mi se da je problem mnogo veci nego sto si nam ga ti ovde u prvi mah predstavila

izgleda da su pojedini bili u pravu kada su rekli da ja imam prvo problem sa mm,a tek onda sa svekrvom...
pravim ja sinoc veceru i zamolim mm da pricuva dete dok ja to napravim.kaze ok.posle 5 i po minuta meni govori da odj.ebe.m od pravljenja vecere i da cuvam dete i ode u drugu sobu...
ja mu na to samo kazem da se tako nesto od njega moglo i ocekivati.on na to naravno opet mi ponovi da odj.ebe.m i da ga bas briga...
posle 5 min nestane struje u celom gradu.on zove njegove da vidi da li oni imaju struje i kaze da cemo mozda otici kod njih da spavamo tamo.na sve to me normalnim tonom pita da li cemo da idemo,ko zna kada ce doci struja.
ja mu kazem da sam ja od njega odje.ba.la i da mi se prvo izvini za to sto je rekao,pa mozemo da pricamo...
covek kaze da ga bas briga,da mene niko nece moliti,pokupi se i ode...ostavi mene i dete same celu noc...i jos nije dosao.gospode boze!!!!

Nemoj odmah da se svađaš sa njim, već mu lepo objasni šta i zašto nije na mestu takvo ponašanje...

I meni je krivo kad čujem da se muževi tako ponašaju, ne bih da ga pravdam, ali možda mu nije dan... mada to spavanje kod mame i tate ne bih oprostila, ma oči bi mu izvadila... ne zbog spavanja kod njih već zbog klinačkog ponašanja i ostavljanja ćerke i žene...

Razmisli dobro, pa sedi sa njim i razgovaraj... ;)

Srećno...:ok:

pojma nemam..nemam reci za takvo ponasanje,mada se ovakve stvari poput psovanja i sl. ne desavaju prvi put...kod njega je to normalno...
verovatno cu se baviti sa detetom i samom sobom,jer ja da vaspitavam magarca od 30 god. niti mogu niti hocu...

Kod njega je to normalno? I ti si sve to znala i udala se za takvog coveka? :dontunderstand: Sta ocekujes onda, cuti i trpi.
Kod mene bi on bio docekan sa zakljucanim vratima kad bi se vratio nazad. Ali opet, ja se ne bih ni udala za nekog kome je psovanje mene nesto normalno.

Lako je sad pričati gledajući sa strane, dajte joj neki savet. Najlakše je posvađati se sa mužem, svkrvom i bilo kim drugim.
@lady, pokušaj da okreneš taj događaj na šalu, da se zezaš na svoj račun, pa usput malo pecni i njega, ali ne toliko da izazoveš novu svađu. Smiri situaciju i shvati da je osmeh najbolji način da pokažeš zube, polako i staloženo...

Kod njega je to normalno? I ti si sve to znala i udala se za takvog coveka? :dontunderstand: Sta ocekujes onda, cuti i trpi.
Kod mene bi on bio docekan sa zakljucanim vratima kad bi se vratio nazad. Ali opet, ja se ne bih ni udala za nekog kome je psovanje mene nesto normalno.

Normalan stav.

Lako je sad pričati gledajući sa strane, dajte joj neki savet. Najlakše je posvađati se sa mužem, svkrvom i bilo kim drugim.
@lady, pokušaj da okreneš taj događaj na šalu, da se zezaš na svoj račun, pa usput malo pecni i njega, ali ne toliko da izazoveš novu svađu. Smiri situaciju i shvati da je osmeh najbolji način da pokažeš zube, polako i staloženo...

Ma daaaa...jos samo fali da je posavetujes da se ona njemu izvini. Mislim... :roll:

Pa pitanje je koliko je spremna da se potrudi da održi brak, a svađom i nabijanjem na nos neće ga promeniti, to može samo polako da izmanipuliše uz sopstvenu žrtvu. Rezultati dođu pre ili kasnije ako se dovoljno potrudi i ako želi da ostane u braku. Ako ne želi, najlakše je preseći sve. Čisto sumnjam da će se on promeniti ako i ona počne njga da psuje.

Pa pitanje je koliko je spremna da se potrudi da održi brak, a svađom i nabijanjem na nos neće ga promeniti, to može samo polako da izmanipuliše uz sopstvenu žrtvu. Rezultati dođu pre ili kasnije ako se dovoljno potrudi i ako želi da ostane u braku. Ako ne želi, najlakše je preseći sve. Čisto sumnjam da će se on promeniti ako i ona počne njga da psuje.

Ne znam kome normalnom je cilj odrzati brak po svaku cenu. Sad ona treba da se sprda sa sobom, da mu ne pisne...a on neka je i dalje tera u tri pm, sta ima veze...takav je. :roll:

Ne znam kome normalnom je cilj odrzati brak po svaku cenu. Sad ona treba da se sprda sa sobom, da mu ne pisne...a on neka je i dalje tera u tri pm, sta ima veze...takav je. :roll:

:roll: namerno izvrces....hoces da kazes da treba da se razvede zato sto ju je muz oterao u pm???....ima sa njim dete i zajednicu i treba da se potrudi koliko god moze da je odrzi a kopiranjem njegovog ponasanja sigurno nece postici pomirenje niti da se on promeni ka boljem....

:roll: namerno izvrces....hoces da kazes da treba da se razvede zato sto ju je muz oterao u pm???....ima sa njim dete i zajednicu i treba da se potrudi koliko god moze da je odrzi a kopiranjem njegovog ponasanja sigurno nece postici pomirenje niti da se on promeni ka boljem....

Ajde ne lupaj leba ti.
Kao prvo to sto je on njoj rekao je najmanji problem, rekao bih. I naravno da ne mislim da treba zbog jedne svadje da se razvodi. I nigde nisam napisao da treba da kopira njegovo ponasanje. Samo mi ovo sto joj Marge preporucuje deluje previse blago tj. ubedjen sam da time nece promeniti nista. Uce mu ja jedno, izaci na drugo uvo...do sledeceg puta. ;)

Ajde ne lupaj leba ti.
Kao prvo to sto je on njoj rekao je najmanji problem, rekao bih. I naravno da ne mislim da treba zbog jedne svadje da se razvodi. I nigde nisam napisao da treba da kopira njegovo ponasanje. Samo mi ovo sto joj Marge preporucuje deluje previse blago tj. ubedjen sam da time nece promeniti nista. Uce mu ja jedno, izaci na drugo uvo...do sledeceg puta. ;)

vazno da je svaka tvoja rec mudra.....:)))).....i da ti znas kako zena treba da se ponasa....uh, zaboravih, pa ti sve znas :)))) :rumenko:

vazno da je svaka tvoja rec mudra.....:)))).....i da ti znas kako zena treba da se ponasa....uh, zaboravih, pa ti sve znas :)))) :rumenko:

Pa sta ces...igrom slucaja sam u braku (evo osma godina), a imam i jedan iza sebe (isto kao i ti), pa mislim da mogu da pricam o tome. ;)
I ne vidim cemu pravljenje razlike musko/zensko u vezi obracanja jedno drugom. Isto je to i treba oboje da se pokazu postovanje jedno prema drugom.

..u pola jedan ga cimnesh na mob, na sekund, idealno bi bilo da i ne zazvoni..
..posle pet minuta, pozovesh policiju i kazesh da si sama sa detetom, da ti se muz ne javlja na mobilni i da ti neko changrlja oko brave na ulaznim vratima..
..ako se javi dash telefon panduru..
..ako se ne javi, dash broj pandurima da pokushaju da ga dobiju..
..kad dodje i zavrshi peripetiju sa zapisnikom i ostalim, ako se vrati nazad kod maaaame, ponovish sve u pola shest ujutru..
..ako ostane, budish ga svakih pola sata-sat da proveri vrata..

..ujutru pozovesh svekrvu i kazesh da ti srce toliko preskache od stresa da cesh ovog trenutka da odesh da zakazesh kod kardiologa..
..popodne pokupish dete kod njegove mame (jok nego ce sam da ga chuva) i kazesh mu da ako hoce moze da ostane da noci tu,
poshto si ti vec pozvala svog brata/drugaricu/komshinicu da prespava kod tebe, poshto se ne osecash sigurno u stanu, bio on tu ili ne bio..

nije on od juce takav..takav je bio kad ga je upoznala..
on se promeniti nece..
niti ona ima nameru..
zena lepo kaze ‚‚ zar da ga menjam u 30-oj‚‚
nemoj..i da hoces, neces moci da ga promenis..
ostaje joj samo da igra igrice sa njim, pa na zensko lukavstvo da dobije ono sto hoce (meni je to uvek bilo jezovito..da se tako ponasam sa nekim sa kime sam u vezi ili braku..i jos ako imamo decu) ili da shvati napokon da je takav i da se nece promeniti i sa takvim da zivi i deli svakodnevicu..
i da se ne zali kad se nadje u skripcu i nema oslonac, kad on zbrise pod maminu suknju jer mu treba neznost i paznja, kad svojoj deci bude morala da bude i otac i majka..
jer u kuci nema ravnopravnog partnera, nego ima nezrelo nedoraslo jos jedno veliko dete..

meni to bre nista nije jasno
jasto bi ona sa njim sad sve na fino i treptala okicama
ako dvoje koji su u vezi ili braku ne mogu svoje probleme da rese razgovorom na vreme
nego treba sad da se prave 'ludi' i gluvi sve zarad mira u porodici
izem ti takav mir
promeniti ga sigurno nece
cuj u tridesetoj da ga menja
ako mu do sada nije doslo iz dupeta u glavu, tesko da ce shvatiti uz sirok osmeh

..ma ajde, bre, lep je njemu zivot bez problema i razmishljanja,
drugi mu prinesu i odnesu i gaje dete i organizuju ono shta bi on hteo,
a on trepce i psuje i komanduje i odlazi kod mame kad nema struje..

Tako je.

nije on od juce takav..takav je bio kad ga je upoznala..
on se promeniti nece..
niti ona ima nameru..
zena lepo kaze ‚‚ zar da ga menjam u 30-oj‚‚
nemoj..i da hoces, neces moci da ga promenis..
ostaje joj samo da igra igrice sa njim, pa na zensko lukavstvo da dobije ono sto hoce (meni je to uvek bilo jezovito..da se tako ponasam sa nekim sa kime sam u vezi ili braku..i jos ako imamo decu) ili da shvati napokon da je takav i da se nece promeniti i sa takvim da zivi i deli svakodnevicu..
i da se ne zali kad se nadje u skripcu i nema oslonac, kad on zbrise pod maminu suknju jer mu treba neznost i paznja, kad svojoj deci bude morala da bude i otac i majka..
jer u kuci nema ravnopravnog partnera, nego ima nezrelo nedoraslo jos jedno veliko dete..

Upravo to.

meni to bre nista nije jasno
jasto bi ona sa njim sad sve na fino i treptala okicama
ako dvoje koji su u vezi ili braku ne mogu svoje probleme da rese razgovorom na vreme
nego treba sad da se prave 'ludi' i gluvi sve zarad mira u porodici
izem ti takav mir
promeniti ga sigurno nece
cuj u tridesetoj da ga menja
ako mu do sada nije doslo iz dupeta u glavu, tesko da ce shvatiti uz sirok osmeh

I ovo stoji. Ostrije treba....samo sto nesto kontam zasto je lik pobesneo. Garant je on predlozio da odu kod njegovih, ona rekla da nece kod svekrve da ide...i covek se iznervirao skroz. Ali ipak, da ostavi dete (aj zena manje-vise :mrgreen: ) kod kuce bez struje, to nije o.k. uopste.

..u pola jedan ga cimnesh na mob, na sekund, idealno bi bilo da i ne zazvoni..
..posle pet minuta, pozovesh policiju i kazesh da si sama sa detetom, da ti se muz ne javlja na mobilni i da ti neko changrlja oko brave na ulaznim vratima..
..ako se javi dash telefon panduru..
..ako se ne javi, dash broj pandurima da pokushaju da ga dobiju..
..kad dodje i zavrshi peripetiju sa zapisnikom i ostalim, ako se vrati nazad kod maaaame, ponovish sve u pola shest ujutru..
..ako ostane, budish ga svakih pola sata-sat da proveri vrata..

..ujutru pozovesh svekrvu i kazesh da ti srce toliko preskache od stresa da cesh ovog trenutka da odesh da zakazesh kod kardiologa..
..popodne pokupish dete kod njegove mame (jok nego ce sam da ga chuva) i kazesh mu da ako hoce moze da ostane da noci tu,
poshto si ti vec pozvala svog brata/drugaricu/komshinicu da prespava kod tebe, poshto se ne osecash sigurno u stanu, bio on tu ili ne bio..
tri puta "ura" za novembar!!!

mi smo upali u zestoku krizu kada sam se ja porodila i jos nismo izasli iz nje...situacija je bilo raznih,mnogo gorih nego ovo,tako da ovo i nije tako strasno..nije bio takav kada sam ga upoznala,igrao je igrice i bio razmazen,ali me je postovao.sada sam svesna da je postao zavisan od kompa i da me ne postuje ni malo.jedina stvar koju taj covek radi,jeste da radi.sve ostalo radim ja.kada ne radi na kompu je.ne moze vikendom da odvede nas negde.i kada se to desi,stalno je napeta situacija,nema opustencije i mira,vec kao da samo zuri da se vrati kuci za komp.ja sam pokusavala na sve moguce nacine da ga malo trgnem.i svadjala se i ljutila,i povladjivala,i odlazila kod mojih...milion stvari sam radila da bi shvatio da on nije vise dete i da nije najbitniji na svetu,ali nista ne pomaze...
a i ima podrsku od roditelja,najvise od svekrve,jer ja njoj ne odgovaram kao snajka...
ja vise ne mogu da razgovaram sa njim normalno..tacnije nemam kada,kad je on na kompu non stop...tako malo je potrebno da uradi,ali to je razmazeno i bezobrazno...
cak sam u jednom periodu isla kod psihoterapeuta da porazgovaram,jer od stresa su pocele da mi se desavaju neke stvari i na kraju zakljucak je da je problem on i njegova mama.taj terapeut poznaje njih licno,tako da zna kakvi su.cak i on ne zna sta da me posavetuje.
sreca,pa sam iz te krize izasla,zavrsavam fax i to ce mi dosta pomoci da se osamostalim i osnazim.

..odlichan plan, lady..
..ide lepo vreme, dete ti vishe nije beba, kad on za komp - ti dete za ruku i napolje..
..ruchak nek podgreje sam, koshulju nek opegla sam, iskljuchi ga iz zivota kada vec ne zeli da uchestvuje u njemu..
..nisi super zena i ne treba da budesh, budi dobra sebi i detetu, a on je dobrodoshao ako ste mu potrebni za josh neshto osim kucne posluge i forme porodice..

..odlichan plan, lady..
..ide lepo vreme, dete ti vishe nije beba, kad on za komp - ti dete za ruku i napolje..
..ruchak nek podgreje sam, koshulju nek opegla sam, iskljuchi ga iz zivota kada vec ne zeli da uchestvuje u njemu..
..nisi super zena i ne treba da budesh, budi dobra sebi i detetu, a on je dobrodoshao ako ste mu potrebni za josh neshto osim kucne posluge i forme porodice..

tako sam pocela i da radim,inace bih poludela.
sve sam organizovala,sve rade drugi,platim im od njegove plate..pa,ako hoces da ti se opegla,plati...
vodim brigu o detetu i rucku,a i fakultetu tako da mi je i to dosta...
resila sam da ako nece vikendom da ide sa nama,ja upali auto i odoh...necu da moje dete sedi u kuci dok tatica igra igrice..
namestila sam sebi dnevni rezim...dok dete spava,ja spavam...nista me drugo ne zanima..

Back