Svekrve...neicrpna tema

Hvala, laural, to je ustvari moj problem, kako sebe da sacuvam.

Neko mi je gore napisao da pokusam da resim problem razgovorom sa njom. E, pa to sam probala na samom pocetku kad sam dosla ovde, i od tada sam rekla nikad vise. Rekla sam da mi je tesko, sama sam u gradu, promenila sam grad, a njene reci su bile da nisam ja mala, ja sam rekla da mi je jos teze sto se ona na sve ljuti, da mi treba mala pomoc i od nje ( u smislu da bude pozitivnija i bolja prema meni ), a onda je usledilo njeno plakanje i kako me nije sramota, pa oni nama pomazu, nosili su cigle (kad se renovirala kuca, pre mog dolaska) itd., na kraju ja ispadoh idiot. Inace, od samog starta sve radim sama cisto da nekad ne bude nekog prebacivanja kako nam pomazu.
Kad se pojavi problem, moj muz ide da to resava sa njom, mada je odavno i njemu svega preko glave. Ona je uvek zrtva, i uvek je njoj tesko, zato sto se on ozenio, zato sto je u penziji, oseca kako joj se zavrsava zivot, uvek je njeno zdravstveno stanje najteze, ima malo povisen secer, a niko ne sme ni slucajno da spomene kako ima i gorih slucajeva, mladih ljudi na insulinu, odmah bi bilo histerisanje i plakanje, njoj je najgore. Cesto se ne seti ni da me pita ni dodje kada sam ja bolesna. Ona je centar sveta, svi treba da oblecemo oko nje.
Meni je tu najteze to sto sve te negativnosti prenosi i na mene, dodje sva smusena i upropasti mi dan. Ne volim ni da mi neko dodje, jer samo mislim da li ce ona biti lose volje i prema nekome drska dok prodje kroz dvoriste. Sto se bebe tice, stalno je uzima da je nosi, a ne pita ima li sta ovako da mi pomogne.
A posle bude raspolozena i sva super prema meni, cisto da se ponadam da ce se napraviti neka pozitivna atmosfera, pa opet drugog dana je nesto ljuta i sve tako.
Ja ne mogu da se naviknem na to, to je problem, ne mogu da budem losa prema nekome, ne mogu da shvatim da ako sam dobra prema nekome da mi se to ne vraca, da ne smem nista da kazem jer ne znam gde ce iskociti problem. Moji roditelji su smireni i uvek nam je bilo opusteno u kuci, ovo mi je sada horor.

laural, koliko godina vec zivis tako u drugom mestu?
hvala na savetu, samo mi je vazno da i ja ne uhvatim tu njenu dijagnozu

Skroz te razumem. Udala sam se pre skoro 7 godina iz velike ljubavi i nisam se pokajala. Dosla sam iz velikog grada u Srbiji u predgradje malog grada u Crnoj Gori. Znači...sve drugačije...Plus sindrom posesivne crnogorske majke kojoj je stigla snajka iz drugog sveta. Ja dolazim iz porodice u kojoj su se problemi rešavali za stolom, a udala sam se u porodicu koje probleme rešava tako što o njima ne razgovara. Ma svega je bilo, da ne dužim i ne pričam o prošlim vremenima. Ja se nikad nisam posvađala sa njom, ali smo mm i ja imali međusobnih problema jer je ona "čuda činila". Na kraju su sve laži i smeštanja izašla na videlo, krađe po kući, izmišljotine i ostalo, i mi smo konačno našli mir jer smo to prihvatili tako kako je. Ja imam dvoje dece i dobar posao, u mom životu više nema mesta za njene gluposti. Živimo u istom dvorištu, ali je vidim jednom u 3 dana jer sam stalno u žurbi.
To je moj savet za tebe. Ja sam tako zaključala vrata i nisam otvorila. Digla se frka a ja sam rekla da nisam čula jer sam prala kosu, i da me sledeći put zvrcne kad hoće da dođe. To je stvarno teško prvi put, ali Bože moj...kad se mora, može se... I sad ona bane, ne može se tek tako promeniti...ima običaj da ne kuca, i da se izšunjava iz kuće kao duh...
Ubundaj bebu i idi u setnju, valjda tamo ima nekih mesta na koje možeš. Ne predaj se i ne očajavaj, i nemoj da porediš život koji sad živiš sa onim koji si živela ranije. Ne poredi već probaj da nađeš lepotu u novim stvarima koje upoznaješ. Upiši se na aerobik, kurs engleskog, šivenja, bilo šta. Upoznaj nekog sličnog sebi, idi nedeljom na liturgiju, misu ili već koju veru praktikuješ(ako praktikuješ). Sve su to mesta na kojima možeš da upoznaš ljude sebi slične. Ako ti je beba baš mala pomisli na to da će brzo proleće i sunce i da ćete moći svugde zajedno. Svekrvu iskuliraj, promeniti je ne možeš, a pustiti da ti uništi brak i zdravlje ne smeš. Hvala Bogu imaš vrata između sebe i nje, sve i da lupa, otvoriš i kažeš da te boli glava i da moraš da odspavaš. Mirno i dostojanstveno :-)
I znaš, kad god ti se učini da nešto ne možeš i da si slaba, pomisli na svoje dete, pomisli na primer koji mu daješ, pomisli na to koliko jaka treba da budeš da ga/nju zaštitiš od svega lošeg čega ima u Božijoj bašti. Zato budi jaka i hrabra i mani se svekrve. Posveti se važnijim stvarima i videćeš razliku. Ovo je moje iskustvo. I ja sam legala sa istim mislima i budila se nervozna i isfrustrirana, uz to je i mm bio u nekom oblaku poluistina...uf, neću ni da se sećam.
Prošlo je!

Uf,sve dobro poznato.Ako mene boli,nju probija.Ako mene boli glava,ona je imala srčani udar.Nažalost,s takvima se ništa ne postiže razgovorom.Ne može ni tvoj muž stalno da priča s njom,i njemu će jednom dosaditi.
Dokle god ona tebi upropaštava dan,tebi će biti sve gore i gore,pogotovo što imaš i bebu.Jednostavno zatvorite joj vrata.
Da li je preče zdravlje tvoje bebe i tebe,ili svekrve?Da se razumemo pre svega mislim na tvoje psihičko stanje,jer znam da nije lako.Šta god da uradiš,ne odgovara,šta god da kažeš nije dobro.Pa,onda razmišljam,da li treba ovako,onako,da li će ona ovo ili ono.
Mene roditelji nisu tukli,a hteo je svekar.Tata me odveo iz Hrvatske kad je počeo rat,da ne bi gledala svašta,a onda me svekrva jurila nožem po stanu.
U početku sam mislila,eto izgubila je ćerku,neće biti grozna prema meni,pa zna ona šta znači žensko dete.Ali,džaba.ja nikad ne valjam,nit ću odgovarati nekim njenim propisima.
Zatvori vrata,uživaj s bebom i mužem,a ona neka laprda po dvorištu.

Uh Gumuš, i ti si dobro prošla:per:
Šalim se, ali te dobro razumem. Važno je da shvatimo da smo samo starije, i da život prolazi, a na nama je da ga iskoristimo onako kako treba. Problem je kad muž nema razumevanja, a dok su muževi uz nas, sve ćemo lako.
Još ako uz to ne živimo zajedno...mrka kapa:)

Zaboravih da kazem da je mom muzu najgore, ona se ustvari najvise na njega ljuti, ja za sve cutim, i smeskam se, pa nema zasto ni da se ljuti na mene. A na njega se naljuti otprilike vucara je kod lekara dvadeset puta i jednom ne moze ili moze kasnije - ona je ljuta, onda on pita je za novac koliko treba da da za nesto sto je ona dala, ona se uvredi i nece da prica sa njim danima, (ne razumem kako mozes da ne razgovaras sa svojim detetom), onda kad nesto nece da uradi kako ona kaze ,krene da mu prebacuje kako ga je ona skolovala (strasno!), onda on hoce da odmara popodne i ne izlazi napolje nekoliko dana, a ona to meni prebaci u smislu kad izadjem pa se javim sa "zdravo", kao javljam joj se sa zdravo kao da smo komsije (kako bih to trebala da se javim, ne znam, mozda sa " de si, sveki ") I izmedju njene nervoze i moje depresije i plakanja, njemu bude najgore.
Ali, nista od stana sve dok i ja ne pocnem da radim.
Nije meni dosadno kuci, beba ima 2 meseca, stalno imam posla oko nje, nema meni sada hobija niti svrckanja, nego se najezim sto dolazi stalno da vidi bebu, svakog dana me neki njen komentar iznervira, tesko mi je sto sam umorna, skoro sam se razbolela, a bas mi fali nekome da se izjadam, mojima ako se pozalim brinuce se strasno, tako da vec mi je lakse kad sam pocela ovde da piskaram, i jos je neko i obratio paznju na mene. :)

Poslusacu savet za zakljucavanje vrata.

Uh Gumuš, i ti si dobro prošla:per:
Šalim se, ali te dobro razumem. Važno je da shvatimo da smo samo starije, i da život prolazi, a na nama je da ga iskoristimo onako kako treba. Problem je kad muž nema razumevanja, a dok su muževi uz nas, sve ćemo lako.
Još ako uz to ne živimo zajedno...mrka kapa:)

Ma super sam prošla.Ko bos po trnju.Meni su sad neke sitacije smešne,ali tad .....

Moji su znali za problem za svekrvom,pošto je ona i njih maltretirala.telefonom.Ali za problem sa svekrom,u početku nisu znali.Posle kad su saznali,pošizeli su.Nije im bilo svejedno.U jednom momentu,svekar besan ko zna zbog čega,kaže meni sad ću ja kod tvojih roditelja da razgovaram s njima,jer si .......Moj muž se ponudi da ga odveze,da ne ide gradskim prevozom.Ja rekoh da pozovem moje,da im kažem da stiže prijatelj.Kad,svekar odbi da ide.Moji su se vrlo obradovali,kad su čuli da je hteo da dodje.Samo tata kaže,mislim da ne bi silazio nogama niz stepenice.
Ne smeš da dozvoliš da padneš u depresiju zbog nje.

Zasto bi ona bila kriva? Ona moze da bude "kriva" samo svom partneru ako ga ima. Inace, nema nikakve krivice sa njene strane, pa cak i za nastalu situaciju. To je htjela, uradila i ako je zadovoljna zasto bi osjecala krivicu za bilo sta, pa i za nastalu situaciju.

Nema nema...:roll: sve orden zaslužuju kurvvetine koje se fircaju sa oženjenim... orden bre... ;)

Ima li imalo morala?:roll:

P.S. Kriva je samo zato što je živa... ništa više... ;)

zasto bi bila kriva cura koja je sa ozenjenim?

slobodna je, nikog ne vara...

sto postotna krivica je tog/te koji je u braku..

kakav moral Cicak? Radi li ona nesto ste ne valja? Vara li ona koga? NE.

Ne treba njoj ni orden ni epitet *****.... To treba prisiti drugoj strani.

Sacu malo da izigravam moda... ;)E, ajte batalite, molim vas vise price o Malichichku i eventualnom svaleranju njenog muza. :roll: Vratimo se na temu o svekrvama. :rtfm: :mrgreen:

Ne znam sta mi bi pre neki dan i pored ponasanja svoje bivse svekrve i svekra, reko aj da im se javim na telefon ipak i jos odlucih da probam da iskljucim spikerfon koji mi je uvek pre bio ukljucen (da ne bi sebi previse dali na volju sa lupanjem gluposti kojima zbunjuju dete) i jos im kazem da sam ga iskljucila pa da oni prekinu vezu kad zavrse posto ih ne cujem. Htela sam da vidim da li eventualno mogu razgovarati sa njom ok, a da ne moram da im uopste cujem glas jer me iritiralo kad god sam ih slusala (a ovih dana sam bas bila nervozna u vezi sa strajkom i to mi je bilo sasvim suvisno). I tako, vidim, cerka prica sa njima nesto i sve tece normalno do jednog trenutka kad je rekla ''kako'' i napravila zbunjenu facu i ja oslushnem o cemu se radi kad ono svekrva je preko telefona ubedjuje da joj je ona prava baba, a da joj moja mama nije prava baba jer su prave babe mame od tate, a ne od mame. :eek: I naravno, odrzim joj lekciju da mi ne zbunjuje vise dete takvim glupavim pricama i da sledeci put moze da je cuje samo ako se dogovori sama sa sobom da li ce sa detetom pricati normalno i pokazivati ljubav prema njoj ili mrznju i zavist prema svojoj bivsoj priji. I jos jednom sam dokazala sebi (iako cak nisam ni imala razloga da sumnjam u to) da uopste nisu kadri da komuniciraju sa detetom normalno kad su bez nadzora.

Poslednja izmena:
Sacu malo da izigravam moda... ;)E, ajte batalite, molim vas vise price o Malichichku i eventualnom svaleranju njenog muza. :roll: Vratimo se na temu o svekrvama. :rtfm: :mrgreen:

Ne znam sta mi bi pre neki dan i pored ponasanja svoje bivse svekrve i svekra, reko aj da im se javim na telefon ipak i jos odlucih da probam da iskljucim spikerfon koji mi je uvek pre bio ukljucen da ne bi sebi previse dali na volju sa lupanjem gluposti kojima zbunjuju dete i jos im kazem da sam ga iskljucila pa da oni prekinu vezu kad zavrse posto ih ne cujem. I tako, vidim, cerka prica sa njima nesto i sve tece normalno do jednog trenutka kad je rekla ''kako'' i napravila zbunjenu facu i ja oslushnem o cemu se radi kad ono svekrva je preko telefona ubedjuje da joj je ona prava baba, a da joj moja mama nije prava baba jer su prave babe mame od tate, a ne od mame. :eek: I naravno, odrzim joj lekciju da mi ne zbunjuje vise dete takvim glupavim pricama i da sledeci put moze da je cuje samo ako se dogovori sama sa sobom da li ce sa detetom pricati normalno i pokazivati ljubav prema njoj ili mrznju i zavist prema svojoj bivsoj priji. I jos jednom sam dokazala sebi (iako cak nisam ni imala razloga da sumnjam u to) da uopste nisu kadri da komuniciraju sa detetom normalno kad su bez nadzora.

jeko ne pratis..

Cicak je obasnila situaciju sa muzem.. zadovoljna ona, zadovoljan on. ( u sustini me ne zanimaju kao par vec me zanimalo njen stav povodom izlazak koji ja ne razumijem)

Bar meni vise ova prica nema veze snjom..

Poslednja izmena:
jeko ne pratis..

Cicak je obasnila situaciju sa muzem.. zadovoljna ona, zadovoljan on.

Bar meni vise ova prica nema veze snjom..

Ma shalila sam se, zapravo nisam pomno pratila taj deo, al kad god sam ovih dana zvirnula na ovu temu, stekla sam nekakvu sliku da se radi o nekakvim izlascima i kojecemu. Ma u stvari, samo sam sklepala uvod u pricu, al ocito se nisam dobro nadovezala. Propustam ovo caskanje zbog jedne druge teme o strajku pa molim za razumevanje od strane prisutnih. :rumenko:

:eek:

Ne znam sta mi bi pre neki dan i pored ponasanja svoje bivse svekrve i svekra, reko aj da im se javim na telefon ipak i jos odlucih da probam da iskljucim spikerfon koji mi je uvek pre bio ukljucen (da ne bi sebi previse dali na volju sa lupanjem gluposti kojima zbunjuju dete) i jos im kazem da sam ga iskljucila pa da oni prekinu vezu kad zavrse posto ih ne cujem. Htela sam da vidim da li eventualno mogu razgovarati sa njom ok, a da ne moram da im uopste cujem glas jer me iritiralo kad god sam ih slusala (a ovih dana sam bas bila nervozna u vezi sa strajkom i to mi je bilo sasvim suvisno). I tako, vidim, cerka prica sa njima nesto i sve tece normalno do jednog trenutka kad je rekla ''kako'' i napravila zbunjenu facu i ja oslushnem o cemu se radi kad ono svekrva je preko telefona ubedjuje da joj je ona prava baba, a da joj moja mama nije prava baba jer su prave babe mame od tate, a ne od mame. :eek: I naravno, odrzim joj lekciju da mi ne zbunjuje vise dete takvim glupavim pricama i da sledeci put moze da je cuje samo ako se dogovori sama sa sobom da li ce sa detetom pricati normalno i pokazivati ljubav prema njoj ili mrznju i zavist prema svojoj bivsoj priji. I jos jednom sam dokazala sebi (iako cak nisam ni imala razloga da sumnjam u to) da uopste nisu kadri da komuniciraju sa detetom normalno kad su bez nadzora.
:eek: zamisli molim te...e pa ona moze da ponese titulu babe-idiota..:eek:stvarno je bezobrazna..da li zaista misli da ce tim pricama osvojiti prvo mesto u srcu malecke:roll:

Mene moja pokusava izdaleka onako da provocira,sad joj se i svekar pridruzio a i cerka im...svo troje pakoste preko sms poruka,pokusavaju da se uvuku u nasu svakodnevnicu samo da bi videli sta i kako se radi ovde,ali hvala bogu ja ih otvoreno ne zarezujem ni tri posto,i to moj muz zna..kada je njegova mama pokusala da mi se uvuce u novcanik i rasporedjivanje kucnim budzetom,tu sam presekla u startu..to nisu krupne stvari,sitno je to na prvu loptu nevino izgleda ali tako se pocinje..i mozda jesam kucka i smrad i djubre ali u nasoj kuci moji roditelji su faktor i postuju se,i ako nam treba pomoc i savet oni se konsultuju..njegovi nikako..i tek,tek..vrlo malko..njih vise zanima sta sam ja kuvala danas,i takve gluposti nego imamo li sta da kuvamo..otvoreno su rekli da ne zele danas sutra kada budu imali unuke,da ih dovodimo kod njih jer oni su stari i nemaju od cega da ih nahrane..zamislite..a ja ne da nisam luda da im dovodim decu na videlo u drugu drzavu,nego sto se mene tice nece se ni upoznati,ako se oni ne udostoje da dodju ovde..hvala bogu da nismo blizu,mada bih i da jesmo sa njima izasla na kraj..bezobrazna i drcna kakva sam bas sam im fino sela kao snajka..

Mene moja pokusava izdaleka onako da provocira,sad joj se i svekar pridruzio a i cerka im...svo troje pakoste preko sms poruka,pokusavaju da se uvuku u nasu svakodnevnicu samo da bi videli sta i kako se radi ovde,ali hvala bogu ja ih otvoreno ne zarezujem ni tri posto,i to moj muz zna..kada je njegova mama pokusala da mi se uvuce u novcanik i rasporedjivanje kucnim budzetom,tu sam presekla u startu..to nisu krupne stvari,sitno je to na prvu loptu nevino izgleda ali tako se pocinje..i mozda jesam kucka i smrad i djubre ali u nasoj kuci moji roditelji su faktor i postuju se,i ako nam treba pomoc i savet oni se konsultuju..njegovi nikako..i tek,tek..vrlo malko..njih vise zanima sta sam ja kuvala danas,i takve gluposti nego imamo li sta da kuvamo..otvoreno su rekli da ne zele danas sutra kada budu imali unuke,da ih dovodimo kod njih jer oni su stari i nemaju od cega da ih nahrane..zamislite..a ja ne da nisam luda da im dovodim decu na videlo u drugu drzavu,nego sto se mene tice nece se ni upoznati,ako se oni ne udostoje da dodju ovde..hvala bogu da nismo blizu,mada bih i da jesmo sa njima izasla na kraj..bezobrazna i drcna kakva sam bas sam im fino sela kao snajka..

Ide rep za ovo "ne zarezujem ni 3 posto" Nek se nose u svoj stan i svoj grad, a ja da zivim normalno... Ne trazim nista, nista nema da ocekuju, mirna backa

Citam vase poruke i vidim sebe u svom prvom braku.Cist primjer posesivne majke(svekrve) koja ce uciniti svjesno ili nesvjesno sve da sebe postavi na pijedestal.Imala sam taj problem i muza koji nije mogao da odbije majci njeno nametanje.Nije lako sa takvim svekrvama izaci na kraj ako je muz uz tebe,a skoro je nemoguce ako muz nije uz tebe.Ja sam svoj problem rijesila razvodom.Nisam imala djecu da zbog njih ostanem u braku.Sada imam svekrvu koju bih pozelila svakoj zeni,to je jedna predivna osoba i bas se lijepo slazemo.Mada,sa drugom svekrvom ne zivim u zajednici a sa prvom jesam.Prosto je nemoguce dvije zene da budu pod istim krovom,za istim sporetom a da se ne posvadjaju.Tu svaka zeli da "vlada",samo je pitanje koja je jaci karakter i koja ce prevladati.

draga Latisa,da se sa normalnim ljudima moze-moze,ali kada dodje do poremecenih odnosa jer se tvoja pravila i prava ne postuju e tu je kraj..i bolje je imati distancu pa ne ugroziti i dobre odnose..

Ja to i rekoh. Saucesce svima koji oraju da istrpe "zajednicki zivot". Nije svejedno, znam. Ja licno ne bih mogla. A situacije poput Jekine su me par puta navele na suze. Svako dobro svakom, al daleko im (svekru i svekrvi) lepa qca i jos malo dalje ako moze. Pri tom. vec sam rekla, nisam udata, samo zivim s deckom, al vec vidim kako ce to otprilike da izgleda, i ogradjujem se na vreme, da kazem posteno

Ja to i rekoh. Saucesce svima koji oraju da istrpe "zajednicki zivot". Nije svejedno, znam. Ja licno ne bih mogla. A situacije poput Jekine su me par puta navele na suze. Svako dobro svakom, al daleko im (svekru i svekrvi) lepa qca i jos malo dalje ako moze. Pri tom. vec sam rekla, nisam udata, samo zivim s deckom, al vec vidim kako ce to otprilike da izgleda, i ogradjujem se na vreme, da kazem posteno

To se ti unapred ogradjujes a jos se nisi ni udala.....Tako bi trebalo i tvoj decko da se ogradi pa lepo da zivite svi bez mame i tate, bez svekra, svekrve, tasta, taste...koji ce vam da se mesaju u brak-buduci....Znaci svima jednako...E to je lepo. Svoju decu ni jednima nemojte dati da im se priblize moze tu svasta da bude....Sto je sigurno sigurno je......i svima lepo.Naime treba jednako odmeriti i preseci jednako......Zamisli kako bi to bilo ruzno da se ogradis sam od svojih roditelja....pa to ne ide.....ZNachi, svi...
:klap:

Pa najbolje bi bilo izgraditi neki normalan odnos, to su nasi tazbinski srodnici, radjamo decu koja su i deo njih, to su roditelji nasih voljenih bica, trebalo bi svi da se volimo i postujemo. Ali, sa nekim ljudima to jednostavno nije moguce koliko god da se trudis. Moja mama i njena svekrva, moja baba, uvek su se lepo slagale, sada i moja mama i moja snaja imaju skroz opusten odnos. I ja sam zelela to da imam, ali prosto nemoguce.

zasto bi bila kriva cura koja je sa ozenjenim?

slobodna je, nikog ne vara...

sto postotna krivica je tog/te koji je u braku..

kakav moral Cicak? Radi li ona nesto ste ne valja? Vara li ona koga? NE.

Ne treba njoj ni orden ni epitet *****.... To treba prisiti drugoj strani.

Čekaj bre stevca, jel ti podržavaš devojke koje su u vezi sa oženjenim muškarcima?!:eek:

I zašto?:dontunderstand:

Mozda nisam merodavan sagovornik kad je ova tema u pitanju, ali neka iskustva oko mene daju mi za pravo da kazem koju. Roditelji mog supruga su umrli vrlo mladi, ja ih nisam upoznala. Bilo je situacija kad sam pomislila da je to hendikep (mi sami, ja daleko od mame, tate i dve sestre) drugi grad, posle i druga drzava, nigde nikog da se "nadje" ni za sta. U mojoj porodici je bilo dozvoljeno da se misli svojom glavom, ali i da snosis odgovornost za svoje odluke. Sticajem okolnosti i moj suprug je rano naucio sta je odgovornost pa smo se zajedno kalili u svemu sto brak nosi, deca, kuca, biznis.
E sad, da sam imala "tutora" u kuci, poznavajuci sebe, ne bi bilo lako nikome. Pokusao je jedan ujak par puta da bude "glavni", ali su meni u trenu izrasli rogovi i vec prilikom narednog susreta svako je bio na svom mestu! :)
Moje sestre imaju svekrve, zive u razlicitim kucama ali u istim dvoristima, dobro znam sta znaci biti im "na oku". Jedna je odmah sebe naoruzala slemom, dugim jezikom, i parolom "oko za oko" , dok je druga bila fina ( a da to nisu ni 5 min. zasluzili) nekih 15 godina, onda dozivela slom zivaca i okrenula se u drugu krajnost, u smislu da samo kurtoazno opsti sa njima.
Htela sam samo da snajkama sa malo iskustva kazem - kako i da se postave, uvek ce nesto faliti. Zato drzite se svoje ljubavi - muza i dece, jer ste vi sebi najvazniji (kako god da to nekome zvuci!), a svekrve smestite na marginama zivota, tamo im je mesto. Ne objasnjavajte suprugu kakva mu je majka - on to dobro vidi. Bice vam zahvalan da ga ne podsecate svakodnevno.(Ni mi ne volimo da nam se majke pominju :) . Volite svoje bebe i verujte, sve moze da ceka. Ne propustajte nista u porodici sto vas usrecuje. Bebe ocas posla postanu studenti (kao moja prva beba :) ) i svoji ljudi. Ne dozvolite da vam tamo "neka" jednog dana bude glavni lik u secanjima na prve godine vaseg braka, na prve osmehe vase bebe. Iskljucite sve senzore koji reaguju na "doticnu" , dok ona melje vi pevusite nesto veselo, pristojno je ugostite uz osmeh,...i sigurna sam dok se ona cudi o cemu se tu radi - Vi ste zavladale situacijom. :)
Zivot prebrzo prolazi da bi se trosio na nervozu. Sacuvajte sebe - za sebe, svoju decu, muza.
pozzzzzzzzz :bye:
p.s. moram da kazem da poznajem i super svekrve! :)

Sa nesto malo iskustva ja bih se shodno temi ipak obratila malo i svekrvama , majkama onih muskaraca cije se zene uglavnom zale, distancitaju, treniraju, foliraju, planiraju savetuju i organizuju. Prva stvar je da ih pustite sami da zarade za svoj zivot, da se osamostale, da ojacaju. ZNachi nekretnine ako imate nemojte da im namecete i da ih useljavate cim se vencaju....Zadrzite to za sebe, ako vam je mala penzija prodajte ih ili izdajte pa uplatite sebi neke destinacije da svoju starost provedete kvalitetno......Unucice volite i negujte ali onda kada imate slobodnog vremena, kada ste zdravi kada ste dobro dosli....Nemojte nuditi pomoc posebno ako osetite da vas ignorisu, podcenjuju, kritikuju a vi i dalje, rucak, unucici , lekovi krevet. NE. Decu ste odhranili. Naradili ste se. U zivotu ste se naslusali uvreda i uvreda. Gledali su vas mnogi lepo ali i ispod oka. Trenirali su na vama strogocu mnogi. Rodbina komsije drzava. Odmorite malo. Pustite svoju pametnu decu da samostalno zive i slobodno. Ali potpuno samostalno. Svoj dom sami neka grade kao sto ste i sami, svoje pare neka rasporedjuju, svoju decu neka zbrinu. Ko zna koliko vam je ostalo. Uzivajte u zivotu Setajte, Pisite pesme Druzite se. Drzite dijetu. Zaljubite se ako ste sami. Nemojte se opterecivati problemima dece. Oni vasu pomoc i ne zele ..ili ako je pozele vas najradije ne bi da gledaju dugo. Zato, parice u ruke, pa na put. Vi ste tako malo stigli da vidite u zivotu a nikad nije kasno. I obavezno posaljite razglednicu deci, unucima. Oni ce se radovati. Ako ce.....

Čekaj bre stevca, jel ti podržavaš devojke koje su u vezi sa oženjenim muškarcima?!:eek:

I zašto?:dontunderstand:

ne podrzavam nikog jer ne vidim nikakve tabore, stranke, strane..

samo sam misljenja da onaj KO JE SLOBODAN bira skim ce i u kojoj vezi biti.

jel taj/ta koja je u braku SAMOVOLJNO pristala na vezu sa nekim drugim..jeste. Zato bi ova slobodna strana bila kriva?!

u prosloj vezi sam bila prevarena..pa bar 5-6 puta.. nikad ali nikad nisam krivila te cure. one su bile slobodne djevojke, nikakve ***** koje su se UMJESALE u moju vezu vec je ON taj koji ih je UVEO.

da li su one znale da je on samnom u vezi ili ne..potpuno nevazno! on ih je sam pustio!

a ni jedan muskarac/zena ne moze reci "zaveden/a sam!".. sam pao sam se ubio.

Poslednja izmena:

Back