Svekrve...neicrpna tema

Nisi me shvatila. Kako onda ta cura ne moze biti tebi ni do koljena ako pozeli biti s njim, a cura i ne zna da li je on ozenjen? Na kraju krajeva, ako te on odluci prevariti njemu nista ne znaci to da li ti mislis da li ti je ta cura do koljena ili ne. Pretpostavljam da bi opet cura bila kriva, a on jadan naivan i zaveden.

Sva ova prica ne znaci da ja mislim da ce se neko zadrzati tako sto ce se vezati uz sebe.

Nisam mislila bukvalno da poželi... ne čitam ja tuđe misli... ;)
Mislim na osobu koja i pored činjenice da je on oženjen muškarac poželi nešto sa njim... (nije uopšte bitno što je moj muž, već što je oženjen)

I ne... nisam od onih koji će okriviti devojku... podjednako bi bili krivi oboje... nisam ja neka kllinka, slepo zaljubljena... volim ja svog muža, obožavam ga... ali sam vrlo realna osoba... ;)

Nisam mislila bukvalno da poželi... ne čitam ja tuđe misli... ;)
Mislim na osobu koja i pored činjenice da je on oženjen muškarac poželi nešto sa njim...

I ne... nisam od onih koji će okriviti devojku... podjednako bi bili krivi oboje... nisam ja neka kllinka, slepo zaljubljena... volim ja svog muža, obožavam ga... ali sam vrlo realna osoba... ;)

Vidis, to je ta razlika, meni bi bio kriv samo on, jer je on taj koji me je iznevjerio, a ne ona koja mi nije niko i nista. Jer koliko god da njoj ne smeta da bude sa ozenjenim i da je navalentna nista to ne bi znacilo ako on ne bi zelio da bude s njom.

Moj pokojni muz nije nosio burmu i izlazio je sam, kad se meni nije izlazilo. Nikada me nije prevario. Ja ne nosim burmu i izlazila sam sa svojim drustvom na neka dogadjanja koja njega nisu zanimala. Iz porodicnih razloga cesto nismo mogli da putujemo zajedno (bolestan svekar), tako da sam jednom prilikom provela u Italiji bez njega 2 meseca. Nisam ga prevarila.

Moji roditelji zive decenijama u srecnom braku na slican nacin.

Burmu sam spomenula kada sam rekla da neka djevojka ne moze znati da li je momak ozenjen ili ne, a on moze i da skine burmu, a ne da svako ko ne nosi burmu vara. Ja prva ne volim da nosim nikakvo prstenje. I sve to sto si ti nabrojala su uobicajene stvari, ja stvarno nikad nisam vidjela neki par koji uvijek i svugdje ide zajedno, ima oni koji to cesce i onih koji to rjedje rade.

Sto se tice boldovanog, ti mozes da tvrdis samo ovo drugo. I mozes da kazes da ne znas da li te je prevario ili da mislis da te nikad nije prevari, da nikad nisi posumnjala da te je prevario, ali nikad ne mozes znati 100%.

Burmu sam spomenula kada sam rekla da neka djevojka ne moze znati da li je momak ozenjen ili ne, a on moze i da skine burmu, a ne da svako ko ne nosi burmu vara. Ja prva ne volim da nosim nikakvo prstenje. I sve to sto si ti nabrojala su uobicajene stvari, ja stvarno nikad nisam vidjela neki par koji uvijek i svugdje ide zajedno, ima oni koji to cesce i onih koji to rjedje rade.

Sto se tice boldovanog, ti mozes da tvrdis samo ovo drugo. I mozes da kazes da ne znas da li te je prevario ili da mislis da te nikad nije prevari, da nikad nisi posumnjala da te je prevario, ali nikad ne mozes znati 100%.

Na stranu uzajamno poverenje, ali moj muz (kao i moj otac) su (bili) javne licnosti, tako da nema sanse da se ne bi saznalo. A sto kaze moja mama, ako su ipak uspeli da budu tako diskretni, neka im. :lol:

Ja nisam ljubomorna na fizicku prevaru, tesko bi mi palo da se moj partner u nekog drugog zaljubi.

Izlazimo zajedno, odvojeno, kako kad....Ali, nije to redovno ili po svaku cenu. Kada bih saznala da me je prevario, debelo bi zazalio, okacila bih ga za .....

Moji svekar i svekrva jos uvek izlaze sa svojim drustvom cesto i vrlo cesto putuju. Meni je to super, ali ponekad su, cini mi se, podosta skocentrisami na sebe. Ne znam, ja sam valjda odrasla uz majku koja je i previse bila okrenuta nama, pa mi nekad neke stvari nisu najjasnije, ali nije to moja stvar. Recimo,ja ne bih mogla nikada da ostavim dete sa visokom temperaturom kod kuce samo i da izadjem.

Hoce zenu da naprave ljubomornom na silu i da je posvadjaju sa muzem,a ona nece.:) Sto samo volim kad su dobronamerne dezurne opajdare koje niko nece ni da pogleda,kakvi crni da ozeni.:)

Kome je samo bitno da se uda/ozeni uvijek moze naci nekoga. Takvi misle da dobijaju na znacaju samim tim sto mogu reci da su u braku, a to sto im osoba ne odgovara - nema veze, bitno je biti u braku.

Kome je samo bitno da se uda/ozeni uvijek moze naci nekoga. Takvi misle da dobijaju na znacaju samim tim sto mogu reci da su u braku, a to sto im osoba ne odgovara - nema veze, bitno je biti u braku.

Niko tebi ne brani da se udas i za samu sebe ako ti to odgovara.Ali nemoj da brines tudju brigu i" pretpostavljas" kako se tudji muz provodi sa maloletnicama dok mu "glupa zena"sedi kod kuce.Ako nekome ne mozes da pomognes i uputis neku lepu rec,ne moras onda da odmazes i upucujes otrovne strelice,koje su verovatno bez osnova,ali su zlurade evidentno.Sta te briga kako zivim,sta te briga sta ja radim,sta te brigaaa... Jedes svoj hleb,brini svoju brigu,i ti i ovaj iz pivskog bureta.:)

Niko tebi ne brani da se udas i za samu sebe ako ti to odgovara.Ali nemoj da brines tudju brigu i" pretpostavljas" kako se tudji muz provodi sa maloletnicama dok mu "glupa zena"sedi kod kuce.Ako nekome ne mozes da pomognes i uputis neku lepu rec,ne moras onda da odmazes i upucujes otrovne strelice,koje su verovatno bez osnova,ali su zlurade evidentno.Sta te briga kako zivim,sta te briga sta ja radim,sta te brigaaa... Jedes svoj hleb,brini svoju brigu,i ti i ovaj iz pivskog bureta.:)

Kad vec dijelis savjete sto se sam ne pridrzavas istih? Ja ne brinem niciju brigu vec samo komentarisem napisano. Ako neko ne zeli da se te stvari znaju onda ne bi trebalo ni da ih pise. A ja nisam ni pisala da se iciji muz provodi sa maloljetnicama, samo sam reagovala na izjavu da joj neka zena nije ni do koljena ako pozeli da bude s ozenjenim i da je i ona kriva kao i muz. Ona ne moze ni znati da li je neko ozenjen, a ne moze ni da joj bude kriva jer ta potencijalna druga nema nista s njom.

Ovde se, koliko vidim, i ne prica o svekrvama.
Ipak, da pitam...
Ne bih da objasnjavam kakva je moja svekrva, jako je teska, nervozna, ljuti se, mesa se u sve itd. Ja sam se doselila iz velikog grada u mali, propali grad zbog svog supruga, koga neizmerno volim i sa kim nikada nikakav problem nisam imala. Zivimo u istom dvoristu sa svekrom i svekrvom, samo u razlicitim kucama. Malo blaza varijanta od toga da smo u istoj kuci, nemam slobodu nikakvu, nikad ne znam kad ce doci, gde ce da zagviri, koju ce manu da mi nadje. U ovom gradu nemam nikog svog, ne radim, od skoro imamo i bebu, svakodnevno se borim sa svekrvom, a jako sam slaba, pa padam u depresiju, placem, cutim, ne smem nista da kazem jer ko zna oko cega moze da ispadne problem sa njom. Povukla sam se u sebe, i kao da sam u nekom zatvoru. I moj suprug jedva ceka da odemo, ali to u skorije vreme nije moguce. On je pokusavao da razgovara sa njom i svasta je pokusavao, ali ona je takva i kraj.
Meni samo treba savet kako sebe da sacuvam dok ne odemo odavde, jer jako sam slaba i ne zelim da postanem ista takva zivcana osoba kao sto je ona, kako da se ne opterecujem, jer o njoj mislim kad legnem da spavam, budim se i osluskujem kad ce da mi bane i previse sam opterecena.

Vidis, to je ta razlika, meni bi bio kriv samo on, jer je on taj koji me je iznevjerio, a ne ona koja mi nije niko i nista. Jer koliko god da njoj ne smeta da bude sa ozenjenim i da je navalentna nista to ne bi znacilo ako on ne bi zelio da bude s njom.
Pa i meni lično je kriv samo on naravno... što se pravite ludi ljudi... :dontunderstand:
Neću ja nju juriti i kriviti ni za šta, pa ne pada mi na pamet da se srozavam na nivo fukse koja se firca sa oženjenim čovekom... to NIKAD u životu ne bi uradila, jer imam ponos i obraz...

Što se mene tiče, mogla bi ga slobodno zadržati, jer ja ne delim muškarca...;)
Ovde se, koliko vidim, i ne prica o svekrvama.
Ipak, da pitam...
Ne bih da objasnjavam kakva je moja svekrva, jako je teska, nervozna, ljuti se, mesa se u sve itd. Ja sam se doselila iz velikog grada u mali, propali grad zbog svog supruga, koga neizmerno volim i sa kim nikada nikakav problem nisam imala. Zivimo u istom dvoristu sa svekrom i svekrvom, samo u razlicitim kucama. Malo blaza varijanta od toga da smo u istoj kuci, nemam slobodu nikakvu, nikad ne znam kad ce doci, gde ce da zagviri, koju ce manu da mi nadje. U ovom gradu nemam nikog svog, ne radim, od skoro imamo i bebu, svakodnevno se borim sa svekrvom, a jako sam slaba, pa padam u depresiju, placem, cutim, ne smem nista da kazem jer ko zna oko cega moze da ispadne problem sa njom. Povukla sam se u sebe, i kao da sam u nekom zatvoru. I moj suprug jedva ceka da odemo, ali to u skorije vreme nije moguce. On je pokusavao da razgovara sa njom i svasta je pokusavao, ali ona je takva i kraj.
Meni samo treba savet kako sebe da sacuvam dok ne odemo odavde, jer jako sam slaba i ne zelim da postanem ista takva zivcana osoba kao sto je ona, kako da se ne opterecujem, jer o njoj mislim kad legnem da spavam, budim se i osluskujem kad ce da mi bane i previse sam opterecena.

Pokušaj sa svekrvom otvoriti karte, pitaj je ima li kakvih problema... ako ti se otvori jednom, možda ostvarite lep odnos...
Pokušaj je navesti da pričate o njenom životu... o tvom životu, željama, nadanjima...

Nemoj svaku njenu opasku shvatati lično... pomisli na svoju majku, možda te i ona nekad tako kritikuje... nemaju svi loše namere, već jednostavno ne znaju da ih iznesu na pravi način....

Iskreno se nadam da ćete uspeti...
Držim fige...;):ok:

Pa i meni lično je kriv samo on naravno... što se pravite ludi ljudi... :dontunderstand:
Neću ja nju juriti i kriviti ni za šta, pa ne pada mi na pamet da se srozavam na nivo fukse koja se firca sa oženjenim čovekom... to NIKAD u životu ne bi uradila, jer imam ponos i obraz...

Ne znam ko se pravi lud.

Letim cesto preko Beca,jednom moram da izdvojim dan pa da vidim koliko to mozes da popijes,ali viskija,pivo pi sutra da se treznis :)

Vazi se. ;)

Jeste da sam pivopija, ali ne odbijam ni ostalo. :mrgreen:

Da i ja kazem nesto u vezi teme. Na moju inicijativu smo vodili zenine roditelje sa nama vec dva puta na odmor. Jednom tri nedelje na more, jednom nedelju dana na jezero Lipno u Ceskoj, gde smo matori i ja uglavnom pecali, zena i tasta se sa cerkicom (sin se tada jos nije rodio) zabavljali, setali, kupali itd. Prvi put, kada smo bili na moru, bilo je sve o.k., ali nakon druge nedelje su poceli vec da nerviraju mozu zenu sa svojim pametovanjem (nazovimo to tako, uglavnom se radi o sitnicama, koje su meni manje smetale, ali zena se smorila vec od njih bila :mrgreen: ). Drugi put, u Ceskoj, je bilo opusteno. Sta ja znam, verovatno mi ne smetaju i zvao sam ih, jer su i onako vise od 500 km udaljeni. Sumnjam da bi ih zvao da ih vidjam svaki dan ili par puta u nedelji/mesecu. Ovako, vidjamo se par puta godisnje, i kapiram da se zato i toliko "volimo". :mrgreen:

Podjednako su krvi oboje za nastalu situaciju...:rtfm:

A meni lično je kriv samo on...

Još i da nacrtam, a?:lol:

Zasto bi ona bila kriva? Ona moze da bude "kriva" samo svom partneru ako ga ima. Inace, nema nikakve krivice sa njene strane, pa cak i za nastalu situaciju. To je htjela, uradila i ako je zadovoljna zasto bi osjecala krivicu za bilo sta, pa i za nastalu situaciju.

Hello, ja sam nova na ovoj temi, ali mi je bas interesantna.
Moja situacija je bas jednostavna- moja svekrva je 500km daleko i uopste me ne tangira, dok ne pozove i ne pita:"Kakvo je vreme kod vas?" E od te recenice odlepljujem bukvalno. Ja u postupku vantelesne oplodnje, samo mi jedna misao u glavi, a nju ne zanima kako sam ja nego kakvo je vreme. E to je vec nesto sto moj mozak stvarno nije mogao da shvati, al posle sam skontala- mozda je to za nju tabu tema. Medjutim i sada kada sam u drugom stanju(hvala Bogu), nju i dalje zanima kakvo je vreme. Ma zena je meteoropata, na kraju mi se upalila lampica, a posto smo mi severnije, samo zeli da se informise kakvo ce vreme biti sutra:rotf:

Cicak, verujem u tvoj brak i ljubav izmedju vas dvoje i zaista mi smetaju neke ruzne insinuacije koje se provlace kroz postove.
Ali takodje mi smeta sto ti ne prihvatas da postoje slucajevi(citaj svekrve ) sa kojima metode koje ti predlazes(iskren razovor, otvorene karte, ljubav i razumevanje) jednostavno nisu uspesne.
Recimo ja ne poznajem ni jednog nekrofila, pedofila, seksualnog manijaka i serijskog ubicu.
Oni ipak postoje.
Takodje, postoje ljudi koji su u stanju da ti otruju psa, slome sofersajbnu i sl.
Da li ti je moguce da je neka svekrva u stanju da ucini nesto sl.?
Ajde malo razmisli pre nego li doneses pausalne zakljucke. Neke od nas su se udale u drugacije porodice, sredine, kulture i mozda je svaki nas pokusaj zavrsavao neuspehom.
Ne kritikujem te, samo pokusavam da pomerim ugao tvog gledanja na ovaj problem.

Htela bih da dam savet zeni koja prolazi kroz agoniju koju sam ja prosla: prelazak iz grada u malo mesto, bez prijatelja i ikog svog, zivot sa svekrvom u istom dvoristu i sl.
Sestro slatka, zakljucaj kucu, nadji hobi: sivenje, pletenje, bilo sta, citaj knjige, polozi vozacki, uzivaj u svom zivotu sa bebom i muzem. Ne mogu ti oni nista, osim ako im ti to dozvolis. Kupi Persen, pij caj od lipe, smiri se. Ako ti odlepis, svekrva ce preuzeti brigu o tvojoj bebi. Zelis li to? Zivot je jedan i mnooogo je lep. Toliko toga mozes da radis, mani se svekrve i njene zlobe. Meni je pre neki dan pukla cesma u dvoristu i tri sata punila dvoriste praveci potop. Moja je jetrva mirno sedela ispred kuce i uzivala u pogledu. Pa sta cu sad? Neka je, sebi je takva, sebi je zlobna, tako gledaj na stvari. Neka svoju nesrecu nosi na svojim ledjima, sto bi ovde gde ja zivim rekli: o njenu glavu :-)
Drzi se!

Samo ću da potvrdim,ono što je već napisano,a i iz svog iskustva.Nemojte džabe sebi kidati živce,ne vredi.Zaključaj vrata,ne može da ti smeta.Ako nastavi,lepo nek sedne na stolicu pa joj sve objasni--izdeklamuj sve što imaš.
Ja sam moju dragu svekrvu već opisala,u nekim prethodnim postovima,i verujem da spada u najgore.Na svu sreću,sad smo vrlo daleko jedna od druge.
Posle sve gungule sa svekrvom,godinu dana smo živeli kod svekra u stanu.
Pomislim,ajde čovek veoma obrazovan,valjda neće biti kao sa svekrvom.Ma,nema da fali.posle 4 dana je počelo.Od 12 meseci suživota s njim,ja sam pila lekove za smirenje, 11meseci.Takvo psihičko maltretiranje mislim da nema ni u knjigama.
Kad smo otišli od njega,ja sam danima skakala od stolice, kad čujem otvaranje vrata.Nisam mogla da se naviknem,da ujutro mogu normalno do toaleta,da ne moram da pitam šta da kuvam za ručak(kad njemu i onako neće odgovarati).ili da neće banuti u sobu dok se ja presvlačim,spavam itd.Jedan dan mi je pukao film,rekla sam mu,da su pre svega deca i muž moja porodica,a ne on.Da decu nas dvoje vaspitavamo,i šta sve ne.A,on je samo odbrusio da sam ja nevaspitana izbeglica.Eh,da, to je jedina stvar koju svom sinu ne može da oprosti.Sin visokog vojnog funkcionera,Beogradjanin oženio izbeglicu.Al,džaba mu sve,kad ga rodjeno dete ne voli da vidi.

Back