Svekrve...neicrpna tema

hm valjda se mogu pozaliti na "mozda" buducu sverkvu...
joj al me nervira hebem ti zivot!
sva je retardirano dobra i prijatne, kuka ko da su joj sve pobili a zivi fino, ima 3 zdrave i pametne djece..
zove te na rucak pa ti stoji nad glavom i kuka "znam ja da sam taj pomfrit nista ne valja kad se ohladio ali eto..i to meso je hladno sda..jedite ako vam se svidja ako ne..eto..sta cu.."
inace pomfrit je bio mlak i ukusan, rostilja takodje..mislim zakasnili smo i ocekivali samo da ce biti hladan..sve ok!

drugo, non stop neke proslave imaju..te muzev rodjendan, te njen, te djeciji.. nakon toga kuka 3 dana kako se umorila, kako ih nisu ispostovali poklonima a oni jesu svakoga..
o zivote moj!

jos veci debilizam je taj sto je bolesno uredna, dotle da spoter drzi vani da ne prvlja pa u po zime izlazi 2000x da promjesa rucak. i zali se sto je bolesna stalno. a sama sebi je iskomlikovala do besvjesti.
ili ako mm ne dodje na rucak jer je ostao kod babe na rucku ili negdje na kavi poslije posla ona baci njegov dio jer se naljuti..
e sad, momak ja mala dusica (bar nakon 11 mj vezi)
neki dan sam mu kao rospija najveca podvukla da ja kod njih ni na spratu (odvojeno)necu da zivim (cak ni zajednicko dvoriste ne dolazi u obzir) jer ne funkcionisem kao oni niti bih se osjecala slobodno ni prijatno. nek nas posjete kad hoce i obrnuto i to je to. nece se pitati ni 1mm kad je nasa kuca u pitanju. strogo je gost! Sto da se citav zivot nerviram zbog nekog ko mi nije ni od roda ni pomoz Bog!
ako su mi sad ovakvi kakvi ce tek biti za 10 god.
sreca, imaju kucu na drugom dijelu grada gdje cemo, ako Bog da biti sami.
sve je fino prihvatio..za sada!

Poslednja izmena:
Kada sam se udala,uopste nisam obracala paznju na ponasanje moje svekrve!Nije me interesovalo.Kad muz kaze idemo kod mojih veceras.Ok.Idemo.Nema tu nekih ne jasnoca.Ja ispostujem njegove,svekrva seljacki provocira ,lupa.Ja se seretski nasmejem i tako prodje.Odemo kuci.Retko se vidimo.Oni slabo dolaze.E sad,videla da se ja ne pecam na seljacke fore,pa ne zna sta ce.Razboli se moja majka,ja odem kod nje da je obidjem,ona isprica sinu,kako je i ona bolesna,kako ja to planiram sigurno njega da ostavim.Pocne da izmislja da fantazira.Cilj joj da mu ubaci crv sumnje,mrznje.O da ,ukapiram ja da je ona posesivna,bolesno ljubomorna.I jednom joj lepo kazem kao malom detetu da je ruzno sto se tako ponasa,da ne treba da se folira,da kad joj treba paznje sin ce uvek da dodje i bude sa njom.Ali ne vredi,lakse joj da prica da otkada se ozenio ona nema sina,a sin je sad vise obilazi nego pre.Ali shvatite,ne mozete vi vaspitati nekoga,promeniti mu shvatanja i poglede na zivot,ako je taj neko plitak,prost,ne obrazovan,ne produhovljen,ne vaspitan,drzak,bezobrazan.Moja svekrva vise sina nervira.Skoro mi je priznao da se on stidi ponasanja svoje majke.Joj Boze,kakvih primitivaca sve ima.Ma ljudi ne znam.Rec kompleks,nisam znala sta znaci u pravom smislu te reci dok svekrvu upoznala nisam.Kad progovori,to je hvalisanje ono najgluplje.:dash:

Isti slucaj kao kod moje.Samo sto je kod nje sporet u kotlarnici,ne daj Boze da se oseca miris hrane u kuci,za nju je to strasno...Usisavanje pre i posle jela,brisanje dva puta dnevno prasine...

dobro si procitala ovolike greske :lol:
jos meni momak na pocetku veze govori kako mu je mama bolesljiva, te boli je glava, te ledja, te bubrezi.. ja se sazalila..tek kad vidi sta radi sama od sebe:roll:
i da, u kuhinji nema toplu vodu tj bojler koji kosta kao trecina njihovih zurki:confused:

(prosle sed su bili odsutni pa sam bila tamo sa dragim, pa uspjedoh sve snimiti:mrgreen:)

Mama mog dragog je imala obicaj da kad god joj se dragi sin ne javi, zove mene. Na fixni, na mobilni, nije bitno. I posto nikad ne zove u normalno vreme, tj. ne zove van radnog vremena, stalno sam ja morala njoj da uzvratim poziv. Rezultat: svoju majq ne zovem, vec ona mene, a racun za telefon ispod 2000 dinara nikad. Iskritikovah ja 1 njenog sina, od tad ne zove. Racun za telefon: 500 din. 6 meseci zivimo zajedno njen sin i ja, 200 km od nasih porodica. Moja majka je dolazila (na 1 popodne, pa se vrati) do sad svakog meseca. Svaki put nam donese nesto za qcu. Niko njegov nije dosao ni 1 (oni nemaju para, a pri tom ih imaju vise nego moji, i ko im trazi bilo sta). Ne mogu da odvoje para za kartu i vremena 1 dan da dodju da vide gde im sin zivi. Cak sam im nudila da ih moja keva poveze, al oni se ne mogu organizuju nikad. Oboje u penziji, nemaju vremena valjda

Mama mog dragog je imala obicaj da kad god joj se dragi sin ne javi, zove mene. Na fixni, na mobilni, nije bitno. I posto nikad ne zove u normalno vreme, tj. ne zove van radnog vremena, stalno sam ja morala njoj da uzvratim poziv. Rezultat: svoju majq ne zovem, vec ona mene, a racun za telefon ispod 2000 dinara nikad. Iskritikovah ja 1 njenog sina, od tad ne zove. Racun za telefon: 500 din. 6 meseci zivimo zajedno njen sin i ja, 200 km od nasih porodica. Moja majka je dolazila (na 1 popodne, pa se vrati) do sad svakog meseca. Svaki put nam donese nesto za qcu. Niko njegov nije dosao ni 1 (oni nemaju para, a pri tom ih imaju vise nego moji, i ko im trazi bilo sta). Ne mogu da odvoje para za kartu i vremena 1 dan da dodju da vide gde im sin zivi. Cak sam im nudila da ih moja keva poveze, al oni se ne mogu organizuju nikad. Oboje u penziji, nemaju vremena valjda

moj slucaj s tim sto mi zivimo 2km od njh..

Od moje svekrve više ništa ne očekujem, nažalost. Do sada sam očekivala, pa sam se nadala, pa sam htela i da je molim, bar da prema detetu bude drugačija, ali sam i tu prestala da se nadam. I da očekujem bilo šta... :(
Pod istim krovom smo, dete se iskida zovući je - baaaabaaaa!!! pa stane na vrata i lupa, hoće kod babe, pa je opet zove... :( A meni je malo muka od stalnih situacija kada stalno ima nešto da radi baš kada nas dve sidjemo i da nema baš eto tad vremena za unuku :( I lud bi shvatio, zar ne?
A kod nas dodje... ponekad, na 10-tak minuta... :( Da je dete ne zaboravi, valjda...:(
A kad je čula da idemo kod mojih u Bg na nedelju, nedelju i po, odmah počela da kuka kako će bez unuke! Pa, prosto se pitam - ko je tu lud, a ko zbunjen :confused: A ko, na žalost, ljubomoran i licemeran...
Ajd' što ne voli snaju, ni prva ni zadnja, ali zašto je prema detetu takva? Pa njeno je unuče... tužno mi je to, duša me boli, dete se iskida za njom,obožava je, a ova hladna kao santa leda na severnom polu... :sad2::sad2::sad2:

Nemoj si tuzna, nego to u glavi od..bi pod hitno, briga te. Bole te uvo. Samo mi nije jasno sta muz na to kaze, ako smem da pitam?

A šta pa može da kaže, on se pojede! Njemu je još gore nego meni, jer je njegova majka u pitanju. Realno, ne može on da je natera da bude drugačija prema detetu, a i čemu to i da može? Pa, ni prema njemu, kojeg je rodila, nije puno drugačija, bitno je šta će reći svet, a ne šta joj dete ili unuče oseća, to svet ne vidi. Bitno je da je porodica, za svet, složna i srećna, a g...na koja plivaju tik ispod površine nisu bitna, njih ni komšiluk, ni rodbina, ni iko drugi jednostavno ne vidi :roll:
Ipak, on je strožiji od mene. Kada baba zove telefonom, pa traži da joj donesemo dete dva sprata niže, da je vidi, on to vrlo odlučno reši - dodji pa je vidi, ako hoćeš! Neki put je odnese, na moje insistiranje, da ne kvarimo ionako zategnute odnose, ali češće puta ne. Kaže - nije moje dete lutka za pokazivanje ( jer najčešće je baba i traži kada ima goste, pa da se hvali unukom ), a i nećemo moliti ni za čiju ljubav, ni za čiju pažnju. Ako je nezainteresovana - nezainteresovana je i to ništa neće promeniti. A dete,kada poraste, shvatiće.
U suštini, slažem se sa njim, ali... nije on po ceo dan sa maleckom, ne sluša je on kako plače i doziva babu, on tome prisustvuje samo popodne, kada dodje sa posla, a ja sam tu ceo dan. Eh, a šta se može. Čim osvane dan, odosmo nas dve kod mojih, bar na nedelju dana... da napunimo baterije i nauživamo se sa drugom babom obe ;)

Draga Gogo odmah da ti kazem,pusti to kraju i cuvaj svoje zivce jer ce tvoj muz uvek i zauvek biti mamin sin,kao sto ce i tvoj sin biti tvoj sin celoga zivota.Njih dvoje su razvili taj da kazem poseban odnos u kome mama ne dozvoljava svome sinu da bude odrastao covek..on je njena bebica,samo sto bi sada ona trebala tako da bebucka svoga unuka a ne sina,u tome je sva greska njena.Vise je tu kriv tvoj muz ako tako mogu reci,ali boze moj on ima sve sto mu treba,pa gde ces bolje,ozenjen je a mamica mu jos pere dupe eto sna svakog maminog sina.Nego ti gledaj to svoje dete i vaspitavaj ga da bude samostalan,da danas sutra neka mlada snajcica nema taj isti problem sa njim.

Baš takav odnos, ali meni je to bolesno a živimo u istoj kući pa aj trpi cjeli život.
Evo primjera naše situacije: MM prošlu nedjelju nakon cjelog radnog tjedna, radi 7-20 na dan, digao se u 12, otišao kod roditelja, popio kavu s mamom, pa s mamom otišao u dućan, zadržali se 2 ure, otišli na kavicu i vratio se, javio se meni pa opet otišao kao roditelja razgovarat s njima o nečem što preuređujemo u kući, došao k meni u 20.00 sati i zasjeo gledat film. Drugi dan mu ja prigovorila a on kaže da je nisam normalna, da sam ljubomorna, i kako mogu to su mu roditelji!
Eto meni je to bolestan odnos, i ja mu uvjek prigovaram i s njima se svađam, i totalno živim u nekom drugom svijetu nego oni!:besna::besna::besna::besna::besna:

Joj, ja cu vam na brzaka ispricati jednu pricu, koja se desila u Kini... Prica se da je neka mlada kad se udala, sve bilo ok u njenom braku i ostalom zivotu, samo sto je uvek predstavljala problem Svekrva... Uvek su se svadjale, bolje reci, sto se jos nisu i tukle... Jednog dana ode mlada kod jednog ocevog prijatelja (covjeka koji je bio bolje reci specijalac za cajeve u to vreme) i isprica mu sve o iskustvu sa nesnosnom Svekrvom i zamoli ga da joj da nesto da je otruje... Covek joj lepo da jednu vrstu od cajeva i rece:
Da ljudi ne bi posumnjali da si je otrovala, ovaj otrov (caj), deluje malo duze, za to vreme ti ces probati da budes dobra snaha, jer ako se i dalje svadjate, sumnjace ljudi da si je ti ubila.....
Zena sva radosna, lepo uze svezuljak caja (otrova) i ode kuci. Sledeci dan je vec druga prica...
Dobro jutro majko, hoces da popijemo caj?
Svekrva se iznenadi:
Moze - rece i tako dok su pile ova joj se snaja izvini za prijasne postupke uz opravdanje da hoce da se pomire i od sad pa nadalje budu dobre jedna prema drugoj. Tako svaki dan snaja je bila sve bolja i bolja, situacija u njihovoj kuci se popravila na bolje. To je trajalo neko vreme, snaja je redovno davala caj (otrov) svekrvi, i njihovi odnos se tako poprvio, da je snaja na kraju zazalila sto je uopste davala taj otrov svkrvi... Ode ona kod ocevog prijatelja i isprica mu kako joj je Svekrva kao majka, i da ona stvarno ne bih volela da umre, posto su stvari sad posle na bolje... Covek se nasmesi i rece:
Nije to nikakav otrov, to je samo obican caj, niti ce svekrva umreti.... To sam ti namerno dao, da samo probas da popravis odnos s njom, jer ima zena koje se zale samo na stanje svojih svekrva, a sve zavisi od njih samih... :)

Ne vredjam, ali ako sagledamo ovu pricu u sustini je istinita, jer svaka majka previse brine za sina i zeli mu najbolje sa zenom... :) Puno vas pozdravljam i zelim vam sve najbolje :)
Poanta ove priče je da snaha šuti i trpi svekrvino pametovanje, da sve bude kako je i dotad bilo sa njenim sinom! Al nemože sin je sad odrastao i svaka pametna majka će pustit svoje djete da gradi svoj život, ali ne i moja svekrva, i kako vidim oko sebe, još dosta njih!

I što je najbolje, moja svekrva uopće nije loša, nama bi dala sve prije nego sebi, i svekar također i ja smatram da je jedini problem to što živimo u istoj kući, da smo odvojeni i da se viđamo jednom mjesečno valjda bi sve bilo OK!
Zapravo problem je njihov odnos prema sinu, niti malo ga ne cjene, mater će mu sve dati, sve će radit umjesto njega, ali nikad nevalja ono što on planira, treba se napravit onako kako oni kažu, a otac ga uvjek ponižava u društvu susjeda, rođaka, prijatelja! Kaže mu: "ma daj šta ti znaš, baš je to tako..." "ajde molim te, ostavi se tog, jesam ti reka". A utuvili su mu u glavu: " mi te volimo, sin si nam i sve što ti kažemo je za tvoje bolje i ima da slušaš" Ajme s...e mi se!!

E da i nije problem u meni, jer ja samo tražim da me puste na miru da živim s mužem i djetetom, da mi se ne petljaju u stvari koje ih se netiču! Jase njima ne petljam apsolutno u ništa, nije me briga šta rade, tko im dolazi - odlazi, dal su jeli il nisu, ma apsolutno ništa, oni su mi kao i ostali susjedi što se tiče privatnosti! A oni su si zabrijali da smo mi jedna velika "happy" obitelj, i da je ono što se u mojoj kući događa njihova obiteljska stvar! Svekar je od mene tražio da živim po principu obitelji xxxxx i da to kod njih ide tako, radi se tako i tako i točka! al sam ga ja odj... i rekla da ja sve radim po svojim pravilima i da uvažavam samo svog muža i djete a da su mi oni tu kao da i nisu. i naravno da smo se posvađali i nismo pričali nekoliko mjeseci, MM je bio na mojoj strani iako se on s njim odmah izmirio i isplakao! al su mu poslije mater i ćaća nabili osjećaj krivnje kako uzrujava ćaću!

ISPRIČAVAM se što gnjavim, ali nemogu stat, dobro mi došlo da se ispušem! Ajme da mi muž pročita šta sam pisala iako sam mu sve to rekla i on smatra da sam ja ljubomorna na njihov "normalan" odnos! haha
E da i svaka frendica koja malo češće dolazi ih nepodnosi, jer način na koji ignoriraju moje frendice i kumu i sestre i rodice kao nekog nevažnog i uopće ih nevide koda su prozirne a obavezno ulete kad mi bilo tko dođe!
Ono što ja osjećam prema njima jeste odbojnost i grizem se zbog svog muža jer ja svog tatu obožavam, i mogu mislit kako je MM-u ali moj tata se prema meni promjenio od kad sam se udala na jedan pozitivan način,cjeni me kao jednu odraslu osobu i uvažava kao takvu i nedjeli više savjete kao da sam klinka!

Ja imam problem sa svekrvom em sto se stalno mesa u moj brak sada vec neko godina me napada da je ja kradem sve sam joj uyela i njene suknje i bluze,peskire,noz,dokumenta ma nema sta joj nisam uzela,izzamryivaca jagode visnje kaze mom muzu da sam ja bolesna zena kleptomanka ja koja imam vise nego ona ali sad neuzimam zato sto mi treba nego da bi je kinjila .Najnovije uzela sam joj pasos itd......nema kraja inace ona je iztripovana zena da je ja kradem ona zivi na jednom spratu ja na drugom ona svoj sprat zakljucava i drzi kljuc u dzepu ali ja sam duh koji ulazi na njen sprat i sve joj uzimam pa je promenila i stavila blindirana vrata i opet ulazim imam kalauze magnetne kartice itd.....i tako mi zagorcava zivot svaki dan kako ja da dokazem da sam nevina da nepipam njena vrata to je u njenoj glavi da li je ona bolesna ili sta je ovde u pitanju.

Ja imam problem sa svekrvom em sto se stalno mesa u moj brak sada vec neko godina me napada da je ja kradem sve sam joj uyela i njene suknje i bluze,peskire,noz,dokumenta ma nema sta joj nisam uzela,izzamryivaca jagode visnje kaze mom muzu da sam ja bolesna zena kleptomanka ja koja imam vise nego ona ali sad neuzimam zato sto mi treba nego da bi je kinjila .Najnovije uzela sam joj pasos itd......nema kraja inace ona je iztripovana zena da je ja kradem ona zivi na jednom spratu ja na drugom ona svoj sprat zakljucava i drzi kljuc u dzepu ali ja sam duh koji ulazi na njen sprat i sve joj uzimam pa je promenila i stavila blindirana vrata i opet ulazim imam kalauze magnetne kartice itd.....i tako mi zagorcava zivot svaki dan kako ja da dokazem da sam nevina da nepipam njena vrata to je u njenoj glavi da li je ona bolesna ili sta je ovde u pitanju.[/QUOTE

Ovo je kao prije 200 god, dašta nego bolesna!

Back