melita-m
Ističe se
- Poruka
- 2.733
Moram da se uključim u konverzaciju, iako nisam ni snaja a ni svekrva.
Sredina koju pominješ je sredina u kojoj sam i sama rođena, odrasla i evo još uvek srećno u njoj obitavam. I sa dužnim poštovanjem, štrumpaš gluposti "čiko" sve u šesnaest. Po tvojim postovima bi se moglo pomisliti da su Kragujevac i okolina, mesto gde se živi u rodovskoj zajednici i gde snaje svekru peru noge a mlađi starije ljube u ruke. Tvoj etički kodeks je samo tvoj, ne generalizuj ga, niti ga uvaljuj ostalim učesnicima teme kao nešto što se dešava u 99% porodica u Šumadiji. Jer nije tačno. Čak šta više, suprotno je. Prva sam za to da se poštuju stariji, svakome govorim "vi", čak i prodavačici 10 godina mlađoj od mene. Ali stvari koje me iritiraju u tvojim postovima su:
1.) svodiš poštovanje na ličnu zamenicu i imenovanje, što je smešno; šta ti vredi da te neko oslovljava sa "gospodine" a ne poštuje te "ič";
2.) držiš slovo o nečemu o čemu pojma nemaš, nit si žensko, nit si svekrva; pre bih rekla da si dokoni penzos koga niko u kući ne zarezuje tri posto pa dolaziš na ovu temu da gnjaviš i držiš slovo; e pored svih muka kroz koje prolaze ove dame, samo si im ti falio; idi na pecanje, gaji grožđe, nađi švalerku....umesto što se butaš gde ti mesto nije.....
3.) predstavljaš moj grad kao zatucanu sredinu u kojoj su svi ljudi na nivou patrijarhata poput tebe (a nisu); i zato budi ljubazan, kad kreneš da iznosiš svoje primitivne stavove, preskoči deo kako i svi drugi ljudi u Šumadiji tako misle.
Hvala....
PS. Izvinjavam se damama sa teme, što im upadam u kadar. Bilo je jače od mene....![]()
Ma nemoj da se izvinjavaš, samo udri, a kad budeš i ti snajka priključi se na temu ali redovno, materijala će biti bar dok i Krstarica traje