Svekrve...neicrpna tema

O Bože, moja se jutros izgubila, bukvalno, u drugom gradu. Tri sata smo je ganjali, muž i sin joj se pogubili od brige...dobro nisam kamen, ni meni nije bilo sve jedno...Sad mi dodje da je počupam, jer je sve bilo posledica njene čuvene umišljenosti da ona zna sve najbolje....
P.S. I ako niste znale da vam kažem, mobilni telefon služi da ga kupiš, puniš bateriju kad se isprazni i da ga ostavljaš da čuva kuću grrrrr

da da nema svekrve al nema ni bake :III ebiga

to je taj kontrast moderno otudjenje i nekadashnja porodica

ma i meni je bolje bez svih ali nekako kad su tu postanem mekhsa i bolji chovek. ako moze bolje od ovoga. iako ih sve od reda ne podnosim hsalim se ok su ali.....

moderator brisi ovo slobodno ja sam malo takva

Ja ne znam šta da postujem ovde, jer sam očigledno izrod! :lol: Sa svekrvom i dalje imam solidan drugarski odnos, iako sam već duži period razvedena.
Nikada nisam bila bliska sa svojom majkom, jer ona ima kojekakva nakaradna shvatanja o životu, što iz objektivnih, što iz subjektivnih razloga. A ova žena, Njegova mama, iliti, dečja baba :wink: je žena širokog srca i dobre duše, i normalnog pogleda na život i svet. Jes' da ima eksplozivan temperament, ali, kako dođe, tako prođe. A ni ja nisam mnogo bolja. :P
Da me ne shvatite pogrešno, ja sada sa decom živim sa svojom majkom u istom domaćinstvu, i na oko imamo sasvim normalan odnos. Ali nismo bliske. I prestala sam, shodno mojim godinama i vreme mi je bilo :wink: , da od nje očekujem bilo kakvu psihičku, emotivnu podršku u bilo čemu. :) Za razliku, kao što rekoh, od odnosa, sa sada već bivšom svekrvom i još par starijih žena čije savete cenim, jer su se ti saveti vremenom dokazali kao ispravni i korisni.

njanja, potpuno te razumem i nisi jedina koja ima problem da nema sta da prica u drustvu kada je tema 'napljuvati svekrvu'.
Sta da kazem, zena je carica!
Brani me i stiti kao da sam ugrozena vrsta, divna je baka mojim sinovima, slazemo se fenomenalno, kao drugarice iako je izmedju nas skoro 35 godina.
Savremena zena.

njanja v:
izgleda da sam ja onda imala ludu srecu da imam divnu svekrvu :) moja je uvek na mojoj strani i cak mi u nekim situacijama pomaze vise od mame
I ja isto. Jedina mana joj je sto ima neiscrpnu energiju, pa me je prosto sramota kad nista ne radim. A i klinci su nasledili tu energiju, pa mi padamo s nogu. Ali baka je uvek tu da pomogne i to sve bez ikakvog pogovora.

Blanka:
U pravu je yyyy kad kaže da od nas snajki zavisi koliko ćemo dopustiti,zategnuti i popustiti.Međutim, moj problem je što sam sentimentalna pa je dovoljno da me svojim tugaljivim glasićem i plačljivim pogledom obrlati i okrene situaciju u svoju korist.Istina je da su njen muž i ona stari i bolesni i da im je ponekad potrebna naša pomoć.Ne bežim od toga da im se pomogne i popriča sa njima kada bi to bilo u razumnoj meri i kada se ja nakon toga ne bih osećala isceđenom kao limun.Svekrva je opsednuta sobom i svojim "promašenim" životom iako je ceo život bila pod kišobranom svoga muža koji je uvek dobro zarađivao, sa kojim živi u stančugi od 80 kvadrata u centru grada i sa kojim je sada materijalno obezbeđena bolje nego 90% mladih bračnih parova u SCG.Naravno,ništa strašno nije što joj sin sa fakultetom rinta kod nekog privatnika-skota za mizeriju od plate i što joj snaja takođe sa fakultetom ne može da nađe posao.Ne, ona se uvek žrtvovala za druge,živela za druge na sebe nikada nije mislila, svima je htela da ugodi..."Ja ovo, Ja ono, Meni, o Meni..."Znam, rećiće mnogi "oteraj je u..",međutim, kad ja ispoljim negodovanje zbog prečestog druženja sa matorima, kad hoću više slobodnog vremena i prostora za rešavanje naših problema,naiđem na razumevanje muža, ali i na konstataciju da su matori stari i bolesni i da ih se on ne može odreći.Da ne bih bila nehumana i nečovek, vrćenje u krug se nastavlja, a ja se nerviram i stalno preispitujem sebe...
BICETE SVEKRVE ILI PAK TASTE HA HA HA

Moja kad se vidimo sve cile mile, ja cu sve da ucinim za vas, pa kome ako ne vama, a onda s vremena na vreme ode kod moje mame pa nas ogovara, pa posle nekog vremena svrati do moje sestre pa pocne da se zali (nismo pazljivi , ne obilazimo je, ne zovemo je, ***** samo tako). Ona je u penziji , normalno da ima suvise slobodnog vremena, dosadno joj. Pa ne mozemo da trcimo kod nje svaki dan. Prebacuje sto necu s njom da otputujem na nedelju dana, ona mene zove godinama a ja glupa pa necu. Ja stalno to odbijam na finjaka, mislim zena ce da skonta da se meni ne ide sa njom , meni se ide sa mojim muzem, ali jooook. Ima toga jos, pisacu kad se setim.

ima nas puno kojima bi zivot bio mnogo lepsi da nam svekrve nezagorcavaju zivot, ali manje vise sve su iste posesivne uvek brane sina snaja ni jedna nije dobro uvek smo mi te koje nagovaramo sudimo njihovim sinovima roman bih mogla da napisem

Uvek kazem: Blago zeni koja se za siroce uda...........

Uverila sam se i sama da ne moze da valja ni jedna svekrva ma koliko se sjajnom pokazivala i bla bla.Moja je bila sjajna i sjajna neko vreme a onda kad se 'odomacila' nasamarila me dok nisam ni trepnula!Rospija, ali sad bar znam sta mogu da ocekujem od nje!A sin je voli vise nego 'leba jesti.Iako zivimo prilicno odvojeno od nje(u drugoj drzavi) stigne ona da radi sta ne treba.......Mamicu joj njenu!(ok, nisam ni ja cvecka.:) )

Back