Svekrve...neicrpna tema

Nisu sve, al ova moja bivsa sasvim sigurno nije bas sabrana u glavi.

Odlozila sam izvrsno vidjanje osmog avgusta kod sudije, a ona nije htela da pomeri redovno vidjanje deteta koje je trebalo da bude danas pa sam dva dana ranije dosla u NS da bi se to obavilo i malopre ih nazvala telefonom da ih obavestim da smo stigle (a sinoc sam to uradila porukicom jer kontala sam da ce pomisliti da cemo ipak iskoristiti i vikend na putu bez obzira na njih te da ce mi opet napraviti neku namestaljku koju bih morala placati). I kad se babuskera javila, ladno mi rekla da nece doci danas, nego tek krajem meseca kada je zakazano novo izvrsno vidjanje. Dakle, nece iskoristiti redovno vidjanje koje su dobili po sudskoj odluci, a ja rekla detetu jutros da ce doci i sada me ona pita: ''Zasto baba i deda nece doci da me vide?'' I sta da joj kazem? :dash:

Ne smem da izlanem pred njom sve sto mislim o tim kretenima pa sam joj samo rekla: ''Nece zato sto su takvi kakvi su, batali ih, ajmo mi na bazen.''

Nesto mi i nije krivo sto ne dolaze (osim zbog deteta koje se kao i svako dete nadalo velikoj cokoladi koju stalno spominju preko telefona :roll: ), ali se bojim da ce mi opet namestiti lazne tvrdnje da je nisam dovela na lice mesta pa sada opet moram cimati ljude koji ce mi svedociti da sam u podne stajala ispred zgrade.

Putji cu majke mi koliko me nerviraju. Ovo je vec prevrsilo sve mere zaebancije za nasim zivotom i nad kratkorocnim i nad dugorocnim planovima. Skratili su mi godisnji za tri dana iz cistog baksuzluka, odvratni su mi, odvratni, odvratni, odvratni. :evil:

Ebote, ovo je stvarno iživljavanje i svojevrsna robija :eek:
Da li bi smela, mislim da li je po zakonu i da li uvažavaju takav dokaz, da lepo snimaš kamerom/aparatom, svejedno, silazak niz stepenice/lift i stajanje ispred zgrade 15 min, 1/2 sata, koliko već stojiš i time da dokumentuješ da se nisu pojavili? Mislim, valjda sama sebe smeš da snimaš, valjda zakon to dozvoljava :think:A pre toga uključiš spikerfon na telefonu, pa okreneš 95, tačno vreme, jel, pa i tu imaš dokaz koliko je sati, da nisi čekala ranije ili kasnije. E, još smisli kako da dokažeš koji je dan... kupi novine na trafici, dnevne novine i snimi i datum.
Smešno šta pišem, ali ovo... užas, cimati ljude da svedoče, živeti ovako rastrzano... strašno!!!

Ebote, ovo je stvarno iživljavanje i svojevrsna robija :eek:
Da li bi smela, mislim da li je po zakonu i da li uvažavaju takav dokaz, da lepo snimaš kamerom/aparatom, svejedno, silazak niz stepenice/lift i stajanje ispred zgrade 15 min, 1/2 sata, koliko već stojiš i time da dokumentuješ da se nisu pojavili? Mislim, valjda sama sebe smeš da snimaš, valjda zakon to dozvoljava :think:A pre toga uključiš spikerfon na telefonu, pa okreneš 95, tačno vreme, jel, pa i tu imaš dokaz koliko je sati, da nisi čekala ranije ili kasnije. E, još smisli kako da dokažeš koji je dan... kupi novine na trafici, dnevne novine i snimi i datum.
Smešno šta pišem, ali ovo... užas, cimati ljude da svedoče, živeti ovako rastrzano... strašno!!!

Sve sam to vec radila, ali nase sudstvo ne priznaje snimke, a ova dva baksuza prete da ce me tuziti i zbog snimanja iako su pristali na to tada kada sam snimala i njih. Rekla sam im da cu snimati kao dokaz, a svekrov odgovor na to je bio (pre nego sto se posavetovao sa svojim advokatom): ''Ma snimaj, sta me briga.''

i šta je tu "najbolji interes deteta" kojim mora da se rukovodi svaki državni organ koji odlučuje o pravima deteta-uskraćivanje detetu pravo da bude u prirodi, na plaži još jedan vikend, da bi baba i deda mogli da ga vide, pa ga ne vide iz čistog hira? Što pobogu vikendom preko raspusta? Što sud nije imao u vidu da si ti prosvetni radnik i da leti imaš raspust kad možeš detetu da priuštiš više nego drugi roditelji, makar u vidu zajedničkih izlazaka, izleta, odlazaka na zanimljiva mesta? Traži izmenu odluke o viđanju u tom smislu-da se redovno viđanje drugačije uredi kad su školski raspusti-ne zato što tebi to više odgovara, nego zato što je to za dete bolje!

p.s. znam ja da se to graniči sa naučnom fantastikom kad je naše sudstvo u pitanju, ali DETE ima pravo na to da mu bude dobro

Na nema sanse, Bokaruki, sve sam probala, sve zakone sam iscitala i sve konvencije po kojima sada postupaju iako jos nisu ni usle u zakonsku proceduru i jednostavno se nista ne uklapa kada se uporedi sa postupanjem u ovoj parnici. Tu je njihov advokat odradio posao preko svojih poznanika iz kafana i birtija. To je vise nego ocigledno jer je sve teklo ko u Avganistanu.
Nemam pojma sta da radim i plasi me sto ce ova farsa da se nastavi sve do punoletstva deteta, a to nije malo godina, a oni jednostavno bivaju sve gori i gori i sve inatniji i inatniji i uz to instruirani od strane tog advokata koji je dobro uvezban u trazenju zakonskih rupa u parnicama svih vrsta od parnica zbog gatanja i crne magije do parnica oko medja i sece shuma i sada se na isti nesmotren nacin uvatio u parnicu koja se tice zivota mene i mog deteta.

Strashno sam napeta zbog svega ovoga jer mi zdrav razum ne pomaze kad razmisljam o tome sta su njih dvoje (tj. troje sa advokatom) u stanju da smisle sledece.

Sa svakom novom okolnoscu sam se ponadala da ce spustiti loptu i urazumiti se. Sada sa ovim teranjem mak na konac i sa odbijanjem da vide dete da bi posle mene ganjali za placanje kaznenih poena, sad stvarno vise ne znam na sta sve mogu racunati u buducnosti.

Bas me deprimira sve ovo i ne bi mi toliko smetalo da mogu sve odraditi sama, al za sve to su mi potrebni svedoci, a sramota me da iscimavam poznanike i prijatelje svaki cas jer ce me otkaciti kad ih previse budem smorila. Svi oni imaju svoje probleme i koliko god se mi voleli i druzili, niko nije sasvim spreman da s vremena na vreme ima obaveze nicim izazvane.

jeko, menjaj advokata, pod hitno! Izludećeš ženo, a što je najgore od svega - izludeće ti dete te dve budale. Ona raste i shvata stvari... ne brini, neće biti do punoletstva deteta. Već sa 10 dogina dete ima pravo da ode u soc rad i da se izjasni. Doduše, ovo važi kod roditelja koji ne žive zajedno, pa dete ima pravo da se izjasni sa kim želi da živi. Valjda se nakon njenih navršenih 10 godina i njena prava uvećavaju. A dotle će dete samo shvatiti ko su i kakvi su, nažalost, naravno i šta vam rade od života.
Imam predlog za tebe. Pošalji im telegram da ih čekaš u dogovoreno vreme na dogovorenom mestu. Možda ne sada, ako je već kasno, ali za sledeći put. Ujutru odeš i pošalješ telegram, i ako se ne pojave - ne mogu ti ništa. I traži da advokat ( kada ga promeniš i nadješ nekog normalnog, a to bi zaista trebalo što pre! ) bude prisutan tu. Ne da tražiš od suda, već se dogovori sa njim, da bude tu u podne i sledećih n minuta. Pa, ako se ne pojave, eto načina da ne mogu da ti naškode, već samo sebi samima.
Svaka tebi čast, ja bih do sada poludela, ubila bih nekog na kraju...

Jao, zene, sto sam ispala glupa. Pa ladno sam mogla samo da se slikam, a ja sve vreme mislila da je snimanje bolje i nikako da mi proradi klik i da se setim najobicnijeg slikanja sve dok mi jedna prijateljica sada nije to predlozila. Bokte, sada ne mogu da verujem kako se toga nisam setila sve ovo vreme...verovatno od preterane napetosti u tim situacijama, sasvim sam izgubila iz vida da se snimci ne priznaju, a slike se priznaju. :dash:

Moja je sad pored mene....
Priča mi o Grčkoj...(11 dana)kako je prošla, pa zatim Vrnjačka banja (15 dana)....sutra ide u Sokobanju ali samo jedan dan !!!
Samo je slušam...
Rekoh-nisi otišla u Guču ?
Bila sam prošle godine-reče ona....
A ja - :dash:
Bem te živote !!!!!!!!!!
Ljubomorna sam na svekrvu :zcepanje:

Poslednja izmena:
Jao, zene, sto sam ispala glupa. Pa ladno sam mogla samo da se slikam, a ja sve vreme mislila da je snimanje bolje i nikako da mi proradi klik i da se setim najobicnijeg slikanja sve dok mi jedna prijateljica sada nije to predlozila. Bokte, sada ne mogu da verujem kako se toga nisam setila sve ovo vreme...verovatno od preterane napetosti u tim situacijama, sasvim sam izgubila iz vida da se snimci ne priznaju, a slike se priznaju. :dash:

:eek:
Ni ja se ne bih setila :rumenko: Eto, i predložila sam ti snimanje, a slikanje jok, ma ni na kraj pameti :eek:
I kako da dokažeš pomoću slika da si tu, na tom mestu, u naznačeni dan, i u naznačeno vreme? :think:

Pa namesteno je na mobilnom da se prikaze datum i vreme, to je automatski. Zivele moderne tehnologije u nazadnom sudstvu! :D

Pa znam, ali upravo o tome i pričam. Njihov advokat može tražiti odbacivanje dokaza, jer je dovoljno samo promeniti datum u mobilnom. Npr danas je 13, samo ga naštelujem da je 15. šta telefon zna koji je datum, i da slikam. Slika će biti obeležena kao da je slikana 15. iako je slikana 13. E o tome ti pričam. Smisli neku caku, slikaj sebe, onako kao slajd fotografija, kako kupuješ novine i slikaj datum na njima. I onda nema frke, taj je datum i gotovo. Ili smisli nešto drugo, da ti ne razbucaju dušmani i taj dokaz!

Pa znam, ali upravo o tome i pričam. Njihov advokat može tražiti odbacivanje dokaza, jer je dovoljno samo promeniti datum u mobilnom. Npr danas je 13, samo ga naštelujem da je 15. šta telefon zna koji je datum, i da slikam. Slika će biti obeležena kao da je slikana 15. iako je slikana 13. E o tome ti pričam. Smisli neku caku, slikaj sebe, onako kao slajd fotografija, kako kupuješ novine i slikaj datum na njima. I onda nema frke, taj je datum i gotovo. Ili smisli nešto drugo, da ti ne razbucaju dušmani i taj dokaz!

E hvala ti. Pitacu i komsiju da me slika svojim telefonom i prodavacicu u radnji. Sa njima sam dobra pa msm kad ima tri fotke na tri mobilna, onda nek odbacuju dokle hoce, al nece odbaciti Ustavni sud u Bg valjda.

Ovo je bio najidiotskiji fotoseshn koji smo u zivotu napravile. Cerka se uzvrpoljila, a ja nisam bila sigurna da li mi je sasvim tacan sat na mobilnom pa smo se slikale celih pet minuta sve dok nije proslo podne i u komsijskoj radnji i nismo omasile. Imamo cak tri fotke od minut do 12 do 12 i minut.
I na kraju mi je iskamchila sladoled jer kaze da je zasluzila jer sam je ja (?) namuchila i smorila slikanjem. Al nema veze, valjda ce se napokon ovo priznati kao nekakav dokaz. :aha:

:)))) ja imam vrlo smesnu pricu da vam ispricam iako sam na momenat bas popizdela kad sam saznala da su moji buduci svekar i svekrva pcoeli da razmisljaju kako da se uvale u stan na moru....stan je sestrin i moj, nasledjen, i sada su moj otac, sin i tetka dole na moru....i tako cuju oni more, pa stan,pa mesec dana letovanja i sad bi i oni......a ja pitam mog buduceg: je imaju oni uopste obraza, ovamo su mene i moje dete bukvalno proglasili za lazove i psihicki bolesne a sad bi u gajbu da se uvale....a dete i ja nismo dobrodosli kod njih.....e ima nas svakakvih....:))))

Ja stvarno ne znam sta se desi sa majkama kada im se sinovi ozene ali evo jednog vica:
Sin majci dovede tri devojke da ona prepozna sa kojom ce da se ozeni. Posle pet minuta posmatranja devojke izadju a sin pita: Koja je moja izabranica?
Majka mu kaze: Ona u sredini.
Sin: Kako znas?
Majka: Lako, ona mi se najmanje svidja......

Imam i ja svekrvu:sad2:

:)))) ja imam vrlo smesnu pricu da vam ispricam iako sam na momenat bas popizdela kad sam saznala da su moji buduci svekar i svekrva pcoeli da razmisljaju kako da se uvale u stan na moru....stan je sestrin i moj, nasledjen, i sada su moj otac, sin i tetka dole na moru....i tako cuju oni more, pa stan,pa mesec dana letovanja i sad bi i oni......a ja pitam mog buduceg: je imaju oni uopste obraza, ovamo su mene i moje dete bukvalno proglasili za lazove i psihicki bolesne a sad bi u gajbu da se uvale....a dete i ja nismo dobrodosli kod njih.....e ima nas svakakvih....:))))

Ma da, baš je smešno ovo što pišeš, da čovek ne bude bezobrazan, ali ipak....:confused:

Ma da, baš je smešno ovo što pišeš, da čovek ne bude bezobrazan, ali ipak....:confused:

ma u momentu sam se iznervirala, rekla sta imam i teram dalje....nemam nameru da se trosim na nesto sto je gubljenje vremena....znam da ce oni, takvi kakvi jesu, pokusavati jos koje-kakve gluposti, ali je bitnos to smo moj muz i ja dobro, u razumevanju i istom stavu u celoj prici....vazno da je je iskren i otvoren i da mi kaze ono sto je bitno, bez obzira da li se to meni svidja ili ne.....jedino tako mozemo biti skladni

@neizreciva, imam ideju, spomeni onako uzput, kao je tamo neko tetka, kosinica, bilo ko i kako eto 50e dnevno nije malo....:hahaha:
prestace da im pada napamet da se uvale, ili su to pokusali preko tvog supruga ti nisi u kontaktu, propade mi fazon....:think:

ma preko njega sve rade, ja sa njima ne kontaktiram.....missim, ne znam i kako bi,jer ne znam sta bih im rekla a da to ne bude pokretanje te teme....

Ma ja bih jednostavno rekla da tamo mogu da letuju samo oni koji vole njeno dete i nju i šlus;)

:))))) bas ce da nas vole....ne vole oni ni sebe a ne da ce nas.....

Poslednja izmena:
pusti zeno i ne treba da te vole, ova moja voli samo "jadne" i bolesne, ti su joj mnogo dobri, samo oni sa gomilom muka i problema, svi zdravi i lepi i pametni i bez finansiskih problema su joj odvratni, slusah sta prica juce jedno 10-15min i smuci mi se i reko ja imam posla odoh, a svratila sam joj posle mesec dana i sada vise ne idem do slave (decembar), ne mogu, de sedim kod nekoga ko me otvoreno nepodnosi pa neka se zali i kuka koliko god hoce, svakome prema zaslugama....

Pa sto joj ne bi dala gajbu za letovanje u oktobru? :think:

Moram vam samo reci da sam ucinila poslednji pomirljiv potez sa svekrom i svekrvom jer su me do sada izigrali kad god sam pokusala da budem fer.

Shvatio je svekar cini mi se da je bilo glupo sto nisu dosli u subotu na redovno vidjanje ...posto mi je svekrva rekla da nece doci, a onda je on uvece nazvao i pitao da ipak dodju sutradan, a ja besna zbog toga sto sam prekinula godisnji zbog njenog inata, odbila i rekla da sacekaju sada sledeci termin. Posle sam se sabrala i nesto kontala da necu vala terati mak na konac ko ta kalastura jer bismo onda ispale slicna sorta pa sam nazvala ponovo i rekla da sam odbila u afektu i da ipak mogu doci kad god hoce ko sto je vazilo i do sada sto se mene tice i svekar je rekao da ce doci ovih dana i od tada se nismo culi tako da nemam pojma da li hoce ili nece.

Uglavnom, zarekla sam se da vise necu pruzati ruku pomirenja u koju oni ladno pljucnu i nastave po starom. Ako me jos jednom izigraju i navuku na neke sudske kazne, onda neka im zauvek ostanu za vidjanje samo te njihove subote farsom iskamchene i nista vise od toga.

Mislim da stvarno vise nemam sta da kazem na ovoj temi o mom slucaju pa kako bude bice, planiram da sa njima izbegnem ubuduce svaki licni kontakt jer se sa svakim kontaktom do sada samo komplikovao odnos.

Hvala za moralnu podrsku, zene, od srca vam hvala. :zag:

Pa sto joj ne bi dala gajbu za letovanje u oktobru? :think:

oni su nama preko sina bukvalno dali do znanja da smo nepozeljni kod njih, da sam ja lazov i da cu mu roditi bolesno dete, a da je moje dete autisticno i da ja to krijem od njega....mislim, posle toga, zar oni mogu da budu pozeljni kod mene, ikad, ma ni na kukovo leto :)))))?????......da li bi to iko od vas mogao da svari takvo ponizenje?????

p.s. moram malko da se smejem, lakse je tako savladati sranja....

Poslednja izmena:
oni su nama preko sina bukvalno dali do znanja da smo nepozeljni kod njih, da sam ja lazov i da cu mu roditi bolesno dete, a da je moje dete autisticno i da ja to krijem od njega....mislim, posle toga, zar oni mogu da budu pozeljni kod mene, ikad, ma ni na kukovo leto :)))))?????......da li bi to iko od vas mogao da svari takvo ponizenje?????

p.s. moram malko da se smejem, lakse je tako savladati sranja....

Ni u februaru? :( :flert:
:lol:

Ma, sestro slatka, da sam ja toliko zlopamtila ovim ''svojoj'' babuskeri sve sto je izvalila preko poganih usta i to pred detetom vise puta, verovatno bi ih vec premlatila.
Nemoj se ni u mislima vise vracati na te izjave, nego ih gledaj kako ce im sa detetovim odrastanjem biti krivo sto su tada dali jeziku na volju.:)

Back