Svekrve...neicrpna tema

e,mačkice...sve su iste!!!
moja iste fore ima, mi sa poklonima došli kući,on anas videla na kapiji,i odma buta po poklonima da vidi šta ima...
po podne rekla deci( takođe ih ,na ovu zimu, vrebala na kapiji ,kada smo se vraćali iz vrtića)
kupili vam mama i tata divneeee pokloneeee
ani bebu a paji autiće...
klinci splasli...jer je deda mraz trebao da donese,a ne mi jel?
ja ladno rekla,ma pusti lupa baba, nema pojma....to je za decu koja nemaju mame i tate..
(jer svaki božić odemo u crveni krst na čukarici i nosimo nekoliko paketića za tu dečicu...)
koje su to glupače...nemam reči!

Ужас какве свекрве могу да буду ... сва срећа па не живимо са мојом ... кад помислим да уме да излуди мог старијег сина терајући га да једе по цео дан ... јадничак ... а приче како је она сина овако и онако ... па што ми морамо као она? Брррр!
Мада, није она толико лоша каква би могла да буде!

Pošto je ovde bilo reči o dečjim poklonima - nadovezujem se samo... (i ako je reč o snaji - ne o svekrvi).
Pre mesec i nešto, kada smo "slučajno" posetili prodavnicu igračaka, Aleksa i Toma su pokazali ono što bi želeli da dobiju od Deda Mraza.
Naravno da su već sledećeg dana pokloni bili kupljeni. ;)
Pošto su često kod mene, (a sve živo prevrnu) - bili su baš dobro sklonjeni.
Jutros pre polaska u grad (da kupim slatkiše, kesice za poklone i ostale sitnice), pitam brata da li deca dolaze danas i on kaže da će ih dovesti tek uveče kad završi sa poslom, pre dolaska Deda Mraza (trebao je doći kod nas). I ja ostavim igračke (neupakovane) u mojoj sobi...
U gradu sretnem svoju snajku koja me obavesti ne samo da su deca kod mene :shock: , već i na moju reakciju: "Uh... a pokloni ostali u mojoj sobi!", ona 'ladno kaže: "Znam. Videla sam." Zapanjeno je pogledam i zinem da pitam da li je možda sklonila, a ona odmah doda: "Nisu oni ni primetili!". :???:
Inače, deca su u mojoj sobi slobodna i komotna (najviše tu i vole da borave) i nema šta "ne primete" i ona sve to jako dobro zna! kako je mogla da ne skloni igračke, ako ih je već primetila?
Uh... konfuzna sam!
Da, naravno da su videli igračke, (dočekali me sa pitanjem: "Možemo li da se igramo sa onim novim igračkama što treba Deda Mraz da nam donese?), a ono što je mene porazilo to je činjenica da njihovoj majci nije stalo do toga da to bude iznenađenje kako bi njihovo zadovoljstvo bilo potpuno...
Ma lažem... rasplakala sam se, stvarno! :cry:

Betty:
grešiš. Obriši suze i igraj se s njima zajedno s tim igračkama :P faking Deda, heBote, nije pio ginko bilobu pa došao ujutro umesto uveče :lol:
Hvala ti...
Uvek "u trku" smislim priču i objašnjenje za klince (ovo za "ginko" je super, ali se plašim da ne bi baš ukapirali ;) ), a svakako će se radovati, svakako ćemo se zajedno igrati... Nisu više tu, posle obavljene kupovine, majka ih je odvela kući, a za igračke sam im rekla da je Deda Mraz ostavio da zapakujem pa nisam sasvim sigurna da su baš te namenjene njima ;) .
Ono što boli je što je čitav (brižljivo pripremljen) događaj prlično pokvaren nemarnošću. Ne bih da mislim kako je nešto drugo u pitanju... I stvarno mislim da nije.
Inače, mi stvarno imamo "pravog" Deda Mraza koji te paketiće podeli :-D .

Јао, ништа горе кад нечија глупост (не твоја, наравно, него снајина) поквари брижљиво спреман и поклон и тренутак (а који је, додуше, "само" 1 годишње)! Супер ако се снађеш, па смислиш причу. Ја бих рекла како деда Мраз има пуноооо поклона за децу, па не може да стигне свима да да у поноћ, па дели у току дана.
Иначе, само због дечице учествујем у тој новогодишњој еуфорији која ме, иначе, ужасно нервира и помало депримира!

šta bi Smehu? Jesi im rekla da je Deda izlapitis, jbt, živi nekoliko vekova pa prso :P
btw. ja bih se osvetila beslovesnoj snajki - ali samo ako ima decu (mislim, da RAZUME šta je uradila tačno, pa bih NJOJ pokvarila neko iznenađenje) Iz moje perspektive - ništa strašno, nemam ja taj osećaj :roll:

Ni moja svekrva nije sjajna, ali neću sad o njoj već o jednoj snajki. Moja baba je duša od žene. Ni mrava ne bi zgazila. Svi zetovi je vole, jedino je snaja mrzi! Žive u istom stanu pa je to verovatno najveći problem, ali stan je babin pa njoj ako je smetalo što se nije odselila. Stan nije veliki i nalazi se u gradu gde danas niko ne kupuje stanove tako nisu mogli da ga prodaju pa da kupe dva manja, tako da i dan danas zive zajedno. Baba je bolesna i jedva se kreće, ali ipak svaki dan kad je lepo vreme smogne snage da ode iz kuće kod svoje prijateljice da ne bi smetala snaji. Ranije je baba pokušavala da bude fina sa njom, dočekivala je sa ručkom kad se ova vraćala sa posla. Čuvala je decu. Međutim snajki se to nije svidelo. Zašto? Nikad mi neće biti jasno. Stalno je vikala na babu. Na kraju joj je zabranila da ulazi u kuhinju. Baba koja ima skoro 90 godina svoj veš pere ručno u kadi jer joj dotična ne dozvoljava da koristi mašinu za veš. Retko kad skuva nešto, jer naravno nema pristup šporetu. Sve moje tetke i moja mama su nekoliko puta reagovale na takvo ponašanje, ali nisu ništa njoj rekle već mom ujaku koji je na kraju ispao mlakonja jer ne sme ženi ništa da kaže. Niko više ne želi da ode kod njih iako žele da vide moju babu jer snajka uvek napravi scenu pa se osećaš nelagodno, kao da si ti kriv što ona sad nešto prebacuje babi. Čak su i njena deca svesna da im se mama surovo ponaša prema babi, ali je ona ipak njihova mama. Dok je baba bila vitalnija, da ne bi smetala snaji, često je odlazila kod svojih ćerki i tamo ostajala i po mesec dana. Jednom joj je snajka zapretila da će da je baci kroz prozor i to pred unucima, a mi klinci pa smo se uplašili nismo još uvek znali da reagujemo. Kako vreme prolazi ona je sve gora i gora, i sumnjam da će se smiriti i kad baba umre. Verovatno će je proklinjati i mrtvu...

Ja imam sina koji ima nešto više od godinu dana. Od njegovog rođenja pa do danas svekrva mi je pomogla taman toliko da ne mogu da kažem da nije, ali je moja mama prelazila preko 200km kad god je mogla da bi čuvala unuka iako radi, a kad svekrva koja je penzioner treba da ga pričuva to mora da se zakazuje i dogovara danima unapred. Ipak mi je sestra najviše pomogla iako nisam verovala da će se tako nešto desiti jer je pre nego što sam ostala u drugom stanju bila jako samoživa i sebična. Nadam se da se moj sin neće oženiti nekom rospijom kakva je moja ujna i nadam se da neću biti loša svekrva. Žene su čudna vrsta, a mislim da je to posledica ludovanja njihovih hormona...

Srećna Nova godina svim snajama i svim svekrvama! Želim vam da se u novoj 2006. godini volite još više! :lol:

gle ovo :arrow:
"Baba koja ima skoro 90 godina svoj veš pere ručno u kadi jer joj dotična ne dozvoljava da koristi mašinu za veš. Retko kad skuva nešto, jer naravno nema pristup šporetu. "
ŠTA bi ti, milentiša, rekla da je situacija obrnuta? Da snajka mora da pere na ruke i nema pristup šporetu?
Čini mi se da se OVO, pak, uzima zdravo za gototovo, i, kao, normalna stvar :?

ma stari ljudi prsnu, ukopaju se, sve MORA po njihovom, a mlade za to nemaju razumavanja (naravno!!! :lol: ) i tako...borba između straih i mladih, večna :P
Važno je samo da nema suštinski zle namere, sve ostalo se da popraviti - i razumeti.

Back