Svekrve...neicrpna tema

Ja sam moju svekrvu zvala mama, ili nana, kao i klinci.
Svekra zovem tata ili deda, ali to mi ne smeta jer moj tata je bio taja, tajka, dejka, tako da je ono "tata" ostalo ne korisceno...

Sem toga, znam za slucak majke mog prijatelja koju CELO njegovo drustvo, kao i uza i sira rodbina zove "Majkica". :)

Ima zena ime, al' eto, nekako, prikacilo joj se to "majkica" pa je tako zovu i deca i unuci i cela rodbina i svi prijatelji...:D

Evo primera. Moj dever se ozenio pre mog muza.:P Njegova supruga nije htela da ih zove mama i tata i oni su stalno oko toga pravili zbrku. Uvek kao ona je nekulturna, ona je ovakva, ona je onakva. Dosla ja i cula sta im je rak rana, naravno odmah se odlucim za ono mama-tata:D i pogodite, odmah okarakterisana kako sam ja kulturna, i kako su me roditelji lepo vaspitali.:super:
Zar nisu genijalci, ma sta me briga ako im to toliko znaci i ako cu im ja biti super.:klap:

Evo primera. Moj dever se ozenio pre mog muza.:P Njegova supruga nije htela da ih zove mama i tata i oni su stalno oko toga pravili zbrku. Uvek kao ona je nekulturna, ona je ovakva, ona je onakva. Dosla ja i cula sta im je rak rana, naravno odmah se odlucim za ono mama-tata:D i pogodite, odmah okarakterisana kako sam ja kulturna, i kako su me roditelji lepo vaspitali.:super:
Zar nisu genijalci, ma sta me briga ako im to toliko znaci i ako cu im ja biti super.:klap:

:cmok::cmok::cmok:
Pametnica mamina!!!!
:cmok::cmok::cmok:

Ja sam 12 godina bila u zabludi kojim očima moja svekrva mene posmatra, sve dok se sama nije ofirala da je sve te godine u meni tražila samo lose osobine iskljucivo donoseci zakljucke u vezi mog i njenog odnosa, zanemarivsi sve moje osobine dobre majke, domacice i žene koja nosi teret obaveza u kuci jer njenom sinu je dovoljno sto ide na posao i to je to.....ocekivala je ono sto joj ni njen sin nije pružio a to je svakodnevna pažnja, da se pita za zdravlje da je obilazimo i tako....a bolesna je od kako se zabavljam sa mužem, dakle 18 godina a za to vreme ni jedan dan nije provela u bolnici!
Da ne širim pricu,sada je "stvarno" bolesna vec 20 dana,zapaljenje pluca, puno injekcija, ne zaklapa usta od kaslja i tako...a svekar je pored nje-takodje bolestan!!!
I sinoc pricam sa muzem da im spremam rucak a on da nosi,...a on me onako pogleda , pa kao mozda i da je obidjem, ali nista ne prisiljava....ja rekoh da je o svojim ocenama mojih kvaliteta trebala da misli na vreme kada me pre par meseci da ce joj mozda doci ovakvi dani da cemo im sve vise trebati a tada me je nazvala kretenom, monstumom,idiotom (bez argumenata),...i kako ja nju treba da oslovljavam?????
Pristavim rucak danas tri sata nije bilo struje, da ispecem kolac(opet zbog njih), opet me zezala struja pa ispade da celi dan spremam po kuhinji, (baksuz je to).....nista ne ide glat...i posaljem malopre serpu i kolace ,sad pijem sama svoju kafu na terasi....:bye:

Ja sam 12 godina bila u zabludi kojim očima moja svekrva mene posmatra, sve dok se sama nije ofirala da je sve te godine u meni tražila samo lose osobine iskljucivo donoseci zakljucke u vezi mog i njenog odnosa, zanemarivsi sve moje osobine dobre majke, domacice i žene koja nosi teret obaveza u kuci jer njenom sinu je dovoljno sto ide na posao i to je to.....ocekivala je ono sto joj ni njen sin nije pružio a to je svakodnevna pažnja, da se pita za zdravlje da je obilazimo i tako....a bolesna je od kako se zabavljam sa mužem, dakle 18 godina a za to vreme ni jedan dan nije provela u bolnici!
Da ne širim pricu,sada je "stvarno" bolesna vec 20 dana,zapaljenje pluca, puno injekcija, ne zaklapa usta od kaslja i tako...a svekar je pored nje-takodje bolestan!!!
I sinoc pricam sa muzem da im spremam rucak a on da nosi,...a on me onako pogleda , pa kao mozda i da je obidjem, ali nista ne prisiljava....ja rekoh da je o svojim ocenama mojih kvaliteta trebala da misli na vreme kada me pre par meseci da ce joj mozda doci ovakvi dani da cemo im sve vise trebati a tada me je nazvala kretenom, monstumom,idiotom (bez argumenata),...i kako ja nju treba da oslovljavam?????
Pristavim rucak danas tri sata nije bilo struje, da ispecem kolac(opet zbog njih), opet me zezala struja pa ispade da celi dan spremam po kuhinji, (baksuz je to).....nista ne ide glat...i posaljem malopre serpu i kolace ,sad pijem sama svoju kafu na terasi....:bye:

Ne znam Tvigi, mene je svekar nazivao najgorim mogucim imenima (svekrva nikad!), a opet je, na kraju doslo na to da ga sad pazimo...
I nikad mi nije palo na kraj pameti da to ne uradim - muz mi je jedinac i ako necemo mi, ko ce?
MM cesto pita kako mogu tako kad znam sta je sve pricao.
A ja, pravo da ti kazem, znam da je lupetao svasta, al' nit sam obracala previse paznje, niti imam naviku da pamtim lose stvari.
Zivot je suvise kratak da bih ga trosila na gluposti...;)

Da se ukljucim u temu. Ne znam da li postoji gora situacija nego moja po pitanju svekrve. Oduvek je zivcana, glasna i svadljiva po prirodi, a uz to i nemarna, neuredna i bezobrazna i puno laze. A nedavno mi je suprug umro mlad i sada sam prakticno postala udata za njegovu porodicu koji mi stalno mere koliko sam dugo i cesto u selu jer im je nasa beba uteha, a uz to ne razmisljaju da je meni mozda lakse kada nisam sa njima, a verovatno i izmrcvarenom detetu. Dok mi je muz bio ziv on je balansirao odnose i uvek je bila situacija na granici kulturne rezervisanosti, a sada je uzas. Svekrva mi je sad jednostavno prsla i ja sam kriva samo zato sto sam jos uvek ziva. Cak se vajka sto ja toliiikooo puno vremena provodim sa svojim detetom, a oni samo poneki vikend. Nema niceg goreg nego ostati silom prilika udat za svekrvu. Izvinjavam se sto kukam, ali bolje da se ispraznim verbalno na forumu jer mi dodje da je doobro mlatnem. Valjda me razumete inace ne biste ni pohadjali ovu temu.

U braku sam dve godine i ne zivim sa svojom svekrvom. Imam brata koji je u braku 8 meseci i majku koja zivi sa njima u zajednici. Mislim da sam dovoljno kompetentna da ovu neiscrpnu temu pogledam i prokomenterisem i sa jedne i sa druge strane. Moja svekrva smatra da nije duzna da nam bilo sta pomogne jer ni njoj niko nije pomagao ( mislim i na finansijski i bilo koji drugi nacin), da smo mi sami sposobni da se snadjemo i resimo nase stambeno pitanje, kupimo auto, planiramo porodicu..... Mi imamo skromna primanja, zivimo sami i sami planiramo nasu buducnost svesni da cemo imati onoliko koliko budemo mi ulozili i onoliko koliko se mi budemo trudili. Ponekad se mesa u stvari koje se nje ne ticu, misli da zna bolje od mene, vise stiti i pomaze drugog sina zato sto on ima neke probleme i ima jos dosta stvari koje radi ..... Ne govorim joj nista, ne vredjam je, ne ocekujem od nje nista ona je majka mog muza i on je voli kao sto ja volim svoju majku i ja to postujem. Sa druge strane moja snaja koja u svom zivotu nije zaradila nista ocekuje da sve dobije na tanjiru, gotovo, servirano, da ima uslove kao da je kraljica a da za to ne pomeri prst, da niko ne sme da joj kaze ni rec i da pri tom ne priznaje da joj je moja majka nesto kupila ili stvorila jer to nije dovoljno za nju. Niko od nas joj ne odgovara ali zato sa druge strane njena porodica je savrsena, oni su najbolji. Mislim da je glavni problem mali stepen samostalnosti i pre svega zrelosti, jer da i ona i slicne "zrtve" nesto rade i da imaju razloga da se brinu za svoju buducnost ( tipa da li ce na kraju meseca moci da plate sve racune) ne verujem da bi imali vremena da primecuju gluposti i da zbog njih vredjaju druge. Svi oni koji zive u zajednici i ne odgovaraju im svekrve mogu da spakuju torbe i sklone se iz te nezdrave sredine, mogu da kazu sta im smeta i da to nece da tolerisu. Mislim da bi mnoge snaje najvise volele da su im svekrve u nekoj stranoj drzavi da ih vide jednom godisnje a da svakog meseca dobijaju od njih par stotina evra, tada im verovatno ne bi smetalo njihovo povremeno zvocanje. Ako samo mogu sebi da priznam da nisam savrsena, da niko koga poznajem nije savrsen, da zivot nije savrsen da oko mene ljudi imaju takve probleme da se pitam kako uopste i zive zasto bih se opterecivala nekim glupostima. Sve ove nazovi zrtve ogovaraju svoje svekrve, ovakve su onakve, ne znaju da im cuvaju decu a udale su se za njihove sinove, kako nisu znale da primete da je to dete koje neko nije znao da cuva pa da se ne udaju za takve muskarce? Posle svadje sa svekrvama svojim muzevima "daju malo" da pridobiju muza da bude na njihovoj strani......:hahaha: Stvarno mislim da sve ima svoj kraj ali ljudska glupost je beskrajna ! Mislim da je vreme najbolji pokazatelj i da se na kraju uvek iskristalise ko je u pravu a ko nije i da svako od nas treba da se zapita kad negde nije bio pravedan sta ce se dogoditi kad ista stvar zakuca na njegova vrata!

Posto vidim da si mene uzela u usta, moram da ti obrazlozim svoje misljenje. Ti stavljas u isti kos sve koje zive u zajednici, i po tebi su sve snaje koje zive u zajednici vestice koje ocekuju sve na tacni, a sve svekrve u toj istoj zajednici zrtve. Mislim da nisi kompetentna jer stvari posmatras subjektivno i generalizujes ih. Ja draga moja radim i imam vecu platu i od muza i od svekrve.Kucne potrepstine kupujemo mi, od hrane do hemije. Oni mesecima nisu davali nista na to, evo sad su poslednji put kupili prasak, ne mogu da kazem. Racune placamo pola, pola ali sa njihovom napomenom kako bismo trebali da placamo i deo struje, koju oni placaju, jer vise trosimo, grejemo se na struju, a i puno, brate gledamo tv. Inace sam navikla da mi je tv uvek upaljen. Svekar je napustio posao jer mu se vise nije radilo, dakle nema primanja. Odradi poneki poslic privatno, ali kad radi onda je non stop nervozan, jadan, premori se, a oko njega se trci kao oko kralja. Njemu se skuva supa, a nama ne jer on se jadnicak umorio, a mi eto nismo. Zivimo u jednoj sobici koju su nam oni obezbedili tako sto su jedna vrata pregradili pa su nam od nekadasnje kuhinje napravili sobu. O.K. ali oni misle da ja treba da im budem zahvalna do kraja zivota na tome. Ja ne vidim kako cu moci u tim uslovima da rodim drugo dete. Njihova logika po tom pitanju je da onda Stele spava sa njima. Citiram ti mog svekra " Nama ide Stefan, tvojima drugo dete, a trece radjajte sebi" I to je izgovorio ne jednom, vec x puta. Ja bih rado spakovala kofere i otisla, imam i gde, ali ne mogu da otvorim oci suprugu da nije smak sveta ako ode da zivi kod zene. Pa znas sta bi onda bilo. Njegovi bi ga se odrekli, jer to je najcrnja sramota u tom selu. Meni je jos teze da se uklopim u njihove principe jer dolazim iz totalno drugacije sredine. I ne znam kako bi tenbi bilo da sveki i svekar tebi iza ledja pune glavu muzu kako nisam oprala jednu njihovu soljicu ili kako sam ostavila decije cipelice na terasi u kutiji, ili kako je dizati kredit za kucu besmisleno, a i stavljati pare u banku je takodje besmisleno... A oni to sve fino, lepo, upakovano, pa ja ispadam vestica. Jer ja tako ne znam vec odmah planem. Ja sam vec rekla kako je ta moja izjav cista zajebancija, ali vidim da si je ipak uzela za primer, sto je jos jedan dokaz da stvari vidis onako kako zelis, a sve sto ti ne ide u prilog tvom razmisljanju ignorises. I ja imam snaju i brata. Oni su se tek uzeli, zive u kuci moje mame. Ona radi u prodavnici koju njeni drze. Nije mi palo na pamet da kazem da ona hoce sve na tacni, jer nije tako. Ali sam primetila kod mame neke stvari koje ne valjaju i koje nisu o.k. sa njenbe strane, pa sam joj skrenula paznju. Npr. non stop je keva teral kuce sa terase uz komentar sta ce im ker na terasi. Rekla sam joj da ga ostavi, ako snaji ne smeta sta se ona buni. Skontala je da je pogresila. Pa ne moze ona da zavodi red u njihovoj kuci iako je to u principu bila njena kuca. Verujem da i snaji smeta stosta kod mojih roditelja, ali je sreca sto ne zive zajedno pa se to da i korigovati. Ja garantujem da moja situacija ne bi bila ovakva da ne zivimo zajedno. Nekad me nervira i muz, a ne neko koje stariji od mene 20g a pri tom jos i drugacijih shvatanja. Nekad te nerviraju i sopstveni roditelji kad zivis sa njima... Niko sebe ovde ne naziva zrtvom. Tebi je lako da istrpis sveki, jer je ne vidjas 24h, a razmisli da li bi mogla da jojncutis i da sa njom odrzavas prisan odnos da ste u istoj kuci. Ja znam da od mojih svekra i svekrve necu dobiti nikakvu podrsku, ni finansijsku ni moralnu, jer sto mi je jetrva rekla, dali bi ti i stalu da zivis samo da si blizu njih. ( nahvalili su neku kucu nabijacu koju smo gledali, a koja je bukvalno preko puta njiohove, ispalo je u najmanju ruku da je vila). Ja to od njih i ne ocekujem, ali bi volela da prestanu da me olajavaju muzu i po selu, i da me ne prckaju na finjaka za neke glupositi, i da vaspitavanje mog deteta prepuste meni...

Poslednja izmena:
Da se ukljucim u temu. Ne znam da li postoji gora situacija nego moja po pitanju svekrve. Oduvek je zivcana, glasna i svadljiva po prirodi, a uz to i nemarna, neuredna i bezobrazna i puno laze. A nedavno mi je suprug umro mlad i sada sam prakticno postala udata za njegovu porodicu koji mi stalno mere koliko sam dugo i cesto u selu jer im je nasa beba uteha, a uz to ne razmisljaju da je meni mozda lakse kada nisam sa njima, a verovatno i izmrcvarenom detetu. Dok mi je muz bio ziv on je balansirao odnose i uvek je bila situacija na granici kulturne rezervisanosti, a sada je uzas. Svekrva mi je sad jednostavno prsla i ja sam kriva samo zato sto sam jos uvek ziva. Cak se vajka sto ja toliiikooo puno vremena provodim sa svojim detetom, a oni samo poneki vikend. Nema niceg goreg nego ostati silom prilika udat za svekrvu. Izvinjavam se sto kukam, ali bolje da se ispraznim verbalno na forumu jer mi dodje da je doobro mlatnem. Valjda me razumete inace ne biste ni pohadjali ovu temu.
Joj, bas ti je situacija teska. Sto ne odes odatle, vrati se kod svojih, a kod njih ces normalno odlaziti sa detetom da ga vide. Previse me podseca na moje selo...

Jao Jeko, vama je baš teško :(
Ti ostala bez muža; ali ona bez sina... treba i to preživeti, ja ne znam kako bih :(
Srećno vam svima, a najviše tvom mališanu; i nemoj ga odvajati mnogo od njih, kad nema više ljubav oca, treba mu sva moguća ljubav koju može da dobije sa bilo koje strane

Bravo Steffica! Kada ti i svekrva imate odnose koji su hladni, sve je ok. Ali kada pocne sa glupim pricama.. ah,avaj... Moja nije imala mnogo argumenata jer mi je kuca cista, deca uredna, rucak svakog dana, oboje radimo, ja magistar, finansijski ih pomazemo, kucu ima napravili(sve bi MM to mogao sam, aha..)pa je pricala kako nisam za njenog sina (ruzna:ok:), vezana za roditelje(ne izbivaju iz kuce) i sl. A najvise je volela da prica price o svalerki njenog muza (plavusa takodje, dakle slicnog smo morala:dontunderstand:) i teskom zivotu sa svekrvom. A onda, gle cuda, ozeni se dever, dovede zmiju u kucu, one se zblize, sve najgore o meni pocese, ja i dalje kupujem, pomazem, negujem kad se razbole, iiiiii....posvadjase se. A onda obe dodjose kod mene da se zale i kukaju, a ja... samo zatvorila vrata i rekla muzu da od danas ni jedan dinar vise ne ide u njihovom pravcu.Takodje, smanjila sam njihovo druzenje sa decom i u njihovom se prisustvu ponasam kao da nesto smrdi... Sad su kao bubice, ne znaju sta ih snaslo...hi,hi.
Moj savet je sl:
za novoudate: sa svekrvom hladno, zvanicno i oprezno- ne znam ni jednu koja je kuvala, kupovala i pomagala a dobro prosla(ovo je stvarno istina)
za seniorke:biti potpuno gluv i nem
Za muza ne brinite, retko se oni obrcu na price majke i oca...njima je to samo smaranje.
I naravno, sto manje sa njima i sto vise druzenja i price sa drugim ljudima.
A za Jeku: to je tvoj zivot i tvoje dete, ako ti ne budes srecna nece biti niko. Dovoljno je uzasno to sto vam se dogodilo, nadji balans jer ti se moze desiti da napravis gore, jednog dana puknes i stvarno je mlatnes:sad2: a onda nema nazad...

Ja se sa svekrom super slazem i potpuno se obozavamo a stvarno ne znam koliko je to uputno posto su razvedeni.
Ali je stvarno covek lik, dodje mi kao otac kakvog nikad nisam imala. Nadam se da zbog toga necu da naj.ebem od svekrve. (A nesto mi se cini da ipak hocu).

Samo ga nemoj 'faliti pred njom! Ili se sprijateljiti sa njegovom novom zenom:)
Ne znam ima li neko od vas svekrvu koj boluje od misterioznih bolesti? Kad sam se udala, par puta je po par dana bolovala(rece muz da se to desava cesto). Ja pitam od cega boluje, al' izgleda da sam to samo ja pitala... Predlozih da odemo kod dr i napravih gresku... ustade zena, da ne kazem vaskrsne... kaze dobro je sad... A bolesna izgleda uvek kad joj se neko od ukucana zameri... Misterija....:think:

Ne znam ima li neko od vas svekrvu koj boluje od misterioznih bolesti? Kad sam se udala, par puta je po par dana bolovala(rece muz da se to desava cesto). Ja pitam od cega boluje, al' izgleda da sam to samo ja pitala... Predlozih da odemo kod dr i napravih gresku... ustade zena, da ne kazem vaskrsne... kaze dobro je sad... A bolesna izgleda uvek kad joj se neko od ukucana zameri... Misterija....:think:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Ja imam takvu strinu!!!
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Ma stalno je nesto poboljevala dok na kraju, na nervnoj bazi, nije STVARNO pocela da kuburi sa secerom i jos par pratecih bolesti...

Sta ces, ima takvih zena koje OBOZAVAJU da im nesto fali i da svi trckaraju oko njih...:dash::dash::dash::dontunderstand:

Jao moram vam ispricati danasnju scenu!:hahaha::hahaha: Dosao svekar nesto ljut:rotf: (kao po obicaju) kuci danas:rotf:, a kod nas puna kuca gostiju, skupila se rodbina skoro sva, idu na neku godisnjicu, udje u dnevnu i zovnu svekrvu da dodje tamo:rotf::hahaha:, a svekrva pred svima nama:rotf::rotf: "jao dragi zar te nisam naucila sta se kaze kad se dodje kuci,:rotf: Kaze se dobar dan:rotf:, na to svekar se kiselo nasmija i kaze "dobar dan", :hahaha: a svekrva njemu "e tako":rotf::rotf:

E ja bi sa takvom uzivala, svaki put kad legne ja bih spomenula doktora:rotf::rotf:, e curo uzivaj i samo se zezaj, idi malo na zezanciju:rotf::rotf:, pa nam pricaj dogodovstine

Moje najiskrenije saucesce Jeko.
Koliko god se trudile, tesko da i jedna od nas potpuno zna kako ti je...

Posto imam jako dobro drugaricu koja je bila u istoj situaciji, poucena njenim iskustvom mogu da ti kazem samo nekoliko stvari.

Prvo - koliko god to surovo zvucalo, tvoje dete NIJE tvoj muz! Ne dozvoli nikome da ga gura u oceve cipele, bez obzira iz koliko ljubavi da to radi, ali isto tako, pazi - nemoj ti da upadnes u zamku da se posvetis SAMO i ISKLJUCIVO detetu a da pri tom zaboravis na sebe i svoje potrebe.

Sa njegovom porodicom odrzavaj KONKRETNE odnose, ali ne dozvoljavaj nikakva preterivanja. Normalno je da se vidjate za praznike, recimo, ali to ne znaci kako svaki praznik MORATE da provodite sa njima.

Postoje samo DVA datuma u godini kad cete se skoro sigurno vidjati - onaj, koji je bio rodjendan tvoga muza i onaj koji oznacava godisnjicu njegove smrti. Dok god se vidjas sa njima u ta dva dana, niko ne moze da ti prebaci kako si presekla sve veze...

Na kraju krajeva, ako te mnogo smaraju oko klinca, t.j. kad ti doneses odluku oni pokusavaju da nametnu neku svoju - koliko god da je "kvarno", vadi se na pokojnog muza - eto, bas ste jednom pricali o takvoj situaciji i on je rekao kako bi... Tako ces isterati svoje na "finjaka".

Zelim puno srece i tebi i malcu, znam da vam nije lako ali uspecete - videces!:super::cmok:

Pta god da ti kažem ponoviću prethodne postove. Možda je tvoja situacija najteža.
Ako je ikako moguće gledaj da se odvojiš od svekrve i da se viđate samo onda kada ti proceniš da dete želi da je vidi i da je to za njega korisno. Neke stvari ćeš moći da sagledaš jasnije tek posle mnogo godina. Tako je kolegenica moje mame ostala posle smrti muža da živi sa detetom kod svekrve. Pakao od života. To je bilo pre dvadesetak godina. Tri godine svekrva im nije dozvoljavala da gledaju TV u znak žalosti, klinac nije mogao ni crtani da gleda. Posle sveki počela stalno da bude bolesna a ova je čuvala. Nikada njie mogla da ostvari neku vezu, posvećen život samo detetu i sveki. Skoro sam je srela i onako u razgovoru joj rekla koji se profili traže u Australiji, kad se ona uvredi. Postala je toliko vezana za svoje dete da misli kako je njemu dobro samo uz nju i nigde drugde. Pretvorila se u svoju svekrvu. A roditelji su je terali da se sa detetom vrati kod njih.
Ako si u mogućnosti beži glavom bez obzira, da ostanete normalni i ti i dete. Nemoj samo odmah da se udaješ za drugog da bi pobegla od svekrve. Praviće ti ona scene samo tako. Nemoj da imaš sažaljenja. Ti treba da ostaneš normalna radi sebe i radi deteta.

Moja volela da zaviri u dno flaše, pa kad pretera, oma bolesna.
Jednom za N.G. obećala da će čuvati klince a da mi odemo negde na provod. Negde iza ponoći kažem mužu da mi se "javlja" da nešto ne valja, vratimo se, ona u dnevnoj sobi spava u fotelji ko zaklana, u dvorištu se osećala "bolest", stariji kompletno obučen, musav, spava u drugoj fotelji, mlađi od dve godine sedi na podu i ponavlja: baka mnooooogooooo bolesna.
Na jedvite jade ih presvukli i malo umili, ujutro pita kako ste se sinoć proveli, muž ćuti, ja kažem suuuuuupeeeeer, stigli jutros u pet, a kakvi su bili klinci? Kaže: O baš su bili dobri, već u devet sam ih nahranila, okupala i stavila da spavaju, eto, možete od sada češće da ih ostavljate kod mene i da izlazite, ma da, sledeći put smo "izašli" kada su bili tinejdžeri:sad2:

Moja volela da zaviri u dno flaše, pa kad pretera, oma bolesna.
Jednom za N.G. obećala da će čuvati klince a da mi odemo negde na provod. Negde iza ponoći kažem mužu da mi se "javlja" da nešto ne valja, vratimo se, ona u dnevnoj sobi spava u fotelji ko zaklana, u dvorištu se osećala "bolest", stariji kompletno obučen, musav, spava u drugoj fotelji, mlađi od dve godine sedi na podu i ponavlja: baka mnooooogooooo bolesna.
Na jedvite jade ih presvukli i malo umili, ujutro pita kako ste se sinoć proveli, muž ćuti, ja kažem suuuuuupeeeeer, stigli jutros u pet, a kakvi su bili klinci? Kaže: O baš su bili dobri, već u devet sam ih nahranila, okupala i stavila da spavaju, eto, možete od sada češće da ih ostavljate kod mene i da izlazite, ma da, sledeći put smo "izašli" kada su bili tinejdžeri:sad2:

:dash::dash::dash:

Bolesna, a?
:azdaja::azdaja::azdaja:

Back