Sveci u Hrišćanstvu

Manga Hilux

Buduća legenda
Moderator
Poruka
39.910
Sveti prorok Osija (הוֹשֵׁעַ na hebrejskom) je starozavetni svetitelj prorok. Sin Veirijin iz plemena Isahsrova. Živeo je oko 800 godina pre Hristovog Rođenja. Njegove reči nalaze se u knjizi proroka Osije koja sadrži 14 glava. Ukoravao je Izrailj i Judu zbog idolopoklonstva, proricao kaznu Božiju za grehe, propast Samarije i Izrailja zbog bogoodstupništva, ali i milost Božiju kolenu Judinu. Prema nekim verovanjima, proricao je ukidanje žrtvenog zakona i ukidanje subote (umesto koje je Hristos ustanovio Nedelju. Međutim Hristos nije došao da ukine zakon nego da ga utvrdi. Nakon Hristovog Vaznesenja Apostoli i dalje su se subotom okupljali. To jasno piše u Delima svetih apostola. Proricao je o dolasku Gospoda, i bogatstvo darova, koje će On doneti sa Sobom na zemlju. Tako u njegovoj knjizi piše za starozavetnu sinagogu jevrejsku„I od mladine do mladine i od subote do subote, dolaziće svako telo da se pokloni predamnom, veli Gospod“. Umro je u dubokoj starosti.


Prorok Osija
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.