- Poruka
- 403.027
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Поново имам питање. Да ли је неко успео да успешно фотографише са екстренмо малим отвором бленде (Ф намбер већи од 16) ?
Негде сам прочитала да сваки објектив има oтвор бленде за који даје најбољу оштрину детаља. (Ф8-Ф11)
Користила сам статив, спору брзину окидања, мали отвор бленде, мануално фокусирала објекат који се налази на 1/3 пута до хоризонта, али и даље не добијам задовољајуће фотографије.
Да ли је основни Никонов кит 18-105 ВР стварно лимитиран, где правим грешку?
Поново имам питање. Да ли је неко успео да успешно фотографише са екстренмо малим отвором бленде (Ф намбер већи од 16) ?
Негде сам прочитала да сваки објектив има oтвор бленде за који даје најбољу оштрину детаља. (Ф8-Ф11)
Користила сам статив, спору брзину окидања, мали отвор бленде, мануално фокусирала објекат који се налази на 1/3 пута до хоризонта, али и даље не добијам задовољајуће фотографије.
Да ли је основни Никонов кит 18-105 ВР стварно лимитиран, где правим грешку?
Ja sam fotografisao sa f22 .
Kit objektivi i nisu bas nesto. A reci nam... f16, a kolika je brzina okidaca? Iso 100, el tako?
Nikon D7000 18/105VR
Exposure 0.013 sec (1/80)
Aperture f/16.0
Focal Length 58 mm
ISO Speed 100
White Balance Auto
ISO 100
Veca je dubinska ostrina. Dake svi objekti i daleko i blizu ce biti ostri. Dakle tu se ne radi o fokusu,nego o dubinskoj ostrini.А да ли се сме грубо рећи да што је мањи отвор бленде то је већа оштрина?
Фотографисала сам три пута са различитим отвором бленде, разлике су мале али ипак приметне на већим резолуцијама и најбољи резултат постигнут је са Ф7.1, 1/400сек.
На доста фотографија користила сам искључиво Ф22. Што је још горе био је укључен ауто фокус, који је увек бирао далеки хоризонт и небо. Почетничка грешка, знам.
Хе, могло би ово да се пребаци на саветодавну тему.Veca je dubinska ostrina. Dake svi objekti i daleko i blizu ce biti ostri. Dakle tu se ne radi o fokusu,nego o dubinskoj ostrini.

Хе, могло би ово да се пребаци на саветодавну тему.
А која је разлика кад се фотографише из руке или са стативом, а у вези с отвором бленде? (При слабијим светлосним условима, наравно).
Да ли уз статив иде затвореније бленда, а из руке отворенија?
И, да ли је исто и аутоматски сразмерно: отворенија бленда - краћа експозиција и затворенија бленда - дужа експозиција?