Све врсте пејзажа

E sad jos po neki peejzaz.

Diskusija je zdrava.stvar,.

DSCF0423-1.jpg

Iako si se obratio Milunki ja moram da priznam da te nista ne razumem:(. Ovo je javni forum, nije profesionalni niti je nama fotografija struka, niti treba da bude. Naprosto, ljudi imaju hobije i kao sto neko pise pesme a nije Neruda tako neko i fotografise iako nije Lebovic. Ko zeli da uci zna gde moze da potrazi skolu i mentora, ovo nije skola niti smo mi djaci. Naprosto, neka svako slika kako hoce, ja to radim lose ali eto volim. I to je za pohvalu, sto vise hobija to lepsi zivot. Tako nekako ja gledam na pricu. :)

28uodqs.jpg

Naravno, slikaš što ti se svidi, taj lep detalj momenta. Ne razmišljaš o pravilnosti ugla, zlatnog preseka, svetla i šta ti ja znam, po kom fotografišeš objekt

Iskreno mi je zao sto nece biti diskusija. Al sad, nek bude po volji. Ja sam cak bio i moderataoru predlagao da otvori temu na kojioj bi moglo da se diskutuje. Kolko ja znam, to unapredjuje. No vidim da to ne bi funkcionisalo.

Koliko znam , ovde smo svi amateri, bez obzira sto je po neko i imao po neki profesionalni aranzman. STOCK ne racunam.

ma nema veze, Teraj dalje. Bolje i to nego da forum zamre. Ja se ne osecam diskriminisano, u koliko nekog ne zanima sta imam da kazem. Svako ima pravo da ga nsto interesuje ili ne.
Moj deda je uvek govorio da je misljlenje ko i doope... svako ima svoje. To sto ja mislim da bi onako uy diuskusiju bilo lepse i bolje, lako moze biti da nisam u pravu.

Poslednja izmena:
Као што већ рекох, свака примедба и сугестија је добро дошла. Штавише, мени се некако и - подразумевало, да се остави коментар на фотографију али, ето, некако као по прећутном договору, осим понеке похвале сви се уздржавају од детаљнијих примедби, ваљда "да не сметају" ономе другом...?

diskusija je zdrava i dobrodosla dokle god se krece u okvirima kulturnog ... bez vredjanja, omalovazavanja i teskih reci.

sad mozemo doci do pitanja.. da li je vredjanje ako se da kritika na neki rad.. ne..to nije vredjanje..sujetu treba staviti po strani..postoji ocigledna razlika izmedju dobronamerne kritike sa argumentom i pljuvanja.

diskusija je zdrava i dobrodosla dokle god se krece u okvirima kulturnog ... bez vredjanja, omalovazavanja i teskih reci.

sad mozemo doci do pitanja.. da li je vredjanje ako se da kritika na neki rad.. ne..to nije vredjanje..sujetu treba staviti po strani..postoji ocigledna razlika izmedju dobronamerne kritike sa argumentom i pljuvanja.

Po mom, zaista skromnom misljenju. to je i jedini nacin da ametr , kakvi smo gotov svi ovde, napreduje.

upravo to ...ko zeli, a ko ne zeli ne mora ni da cita kritiku.. na kraju.. kritika upucena jednom korisniku moze pomoci nekom drugom koji ce umeti da je procita i shvati :)

premda.. moram priznati u proslosti je ovde bilo i vrlo surovih kritika koje su se granicile sa vrejdanjem i omalovazavanjem, zato je potrebno da i kritika bude sto bi zika pavlovic rekao.. na nivou :D

Ja sam neko ko voli da fotka i zapamti neke meni bitne trenutke..Pri tom uopste ne razmisljam o profesionalizmu..da to radim bila bi to moja umetnost kojom bih se bavila..pogotovo od kada su digitalni fotoaparati..škljocaj Nina..škljocajjj..sto puta skljocnem :).i ne volim da obradjujem fotke..kao sto u slikarstvu ne volim kada se ispravljaju potezi cetkicom..U tom smislu sam shvatila i ovaj pdf..da svako od nas stavlja svoje fotografije ma kakvog umetnickog dojma sto bi rekli bile..I veoma sam zadovoljna jer svaki dan ovde gledam i uzivam u lepim fotografijama..svih nas...Zato dragi moji..kacite svoje fotke bez ustezanja..dajte nam lepotu nasim ocima..

upravo to ...ko zeli, a ko ne zeli ne mora ni da cita kritiku.. na kraju.. kritika upucena jednom korisniku moze pomoci nekom drugom koji ce umeti da je procita i shvati :)

premda.. moram priznati u proslosti je ovde bilo i vrlo surovih kritika koje su se granicile sa vrejdanjem i omalovazavanjem, zato je potrebno da i kritika bude sto bi zika pavlovic rekao.. na nivou :D

Strucna kritika i analiza sta je dobro uradjeno a sta ne to da..
svega drugog ovde vise nece biti..bar dok sam ja moderator na ovom pdf-u

Ovde treba da se druzimo..razgovaramo..jedni drugima skrenemo paznju na ono
sto je dobro a sta ne..a ne da lecimno svoje komplekse i vredjamo druge samo
zato sto nisu profi ili ne prihvataju necije shvatanje fotografije..kao sto je nekada bilo
i da ovaj pdf nije nicija prcija..ovo je mesto svih nas..

Ima vec neko vreme kako mi je Sanovnik dao prdlog za otvaranje teme
gde bi forumasi postavljali svoje slike za analizu..Meni se ideja veoma svidela
i ja bih prva postavila svoju sliku da mi se kaze gde .sta .kako i zasto..
ali sam ovaj predlog nekako ostavila po strani jos uvek upravo iz razloga koji je pokazala
ova mala diskusija ovde ..Za ovakvu jednu temu potrebno je da nasu sujetu ostavimo
po strani i da krajnje dobronamerno dajemo primedbe na neciju fotografiju i da ne naturamo
svoje misljenje nikome..jer najveci broj nas smo ovde amateri i meni se bas zbog toga sve ovde svidja..
Upravo taj amaterizam i ljubav prema fotografiji

Ako se slazete i smatrate da treba ..otvoricu temu pa tamo mozemo da pricamo o svemu

[/SIZE]

Strucna kritika i analiza sta je dobro uradjeno a sta ne to da..
svega drugog ovde vise nece biti..bar dok sam ja moderator na ovom pdf-u

Ovde treba da se druzimo..razgovaramo..jedni drugima skrenemo paznju na ono
sto je dobro a sta ne..a ne da lecimno svoje komplekse i vredjamo druge samo
zato sto nisu profi ili ne prihvataju necije shvatanje fotografije..kao sto je nekada bilo
i da ovaj pdf nije nicija prcija..ovo je mesto svih nas..

O tome sam ti pisao ali nećemo sad o tome.

Back