Све врсте пејзажа

4604377343_dbf1f7ef58_o.jpg

deky-sjajno
de vil- sto jace to bolje
sto se tice moje panorame, cetiri vertikalne iz ruke po pljusku (aparat i objektiv bili potuno mokri), nisam nikada u zivotu video vecu dugu, ustvari bilo ih je dve, a panoramu nisam ja spajao vec PS3 , i izgleda da nezna bolje:per::per::per:
:klap:izgleda da nam se nesto na forumu pozitivno desava, da ne ureknem:klap::klap::klap:

Да пожелим додбродошлицу нашем новом члану. Фотографије нису прокоментарисане па сам желео да то исправим, ипак је ово њен први пост на Крстарици. Добродошла, и да знаш...очекујемо још твојих фотки :)
Трећу бих издвојио, она ми се највише допала. Само напред.

екстра фотка...нема шта...

Браво bakyy, мени се баш допада, има ону атмосферу спарног летњег дана, иако то наравно није...
А некако ми личи као да је фоткано са рибљим оком, тако ми је фотка мало заобљена.

Poslednja izmena:
Hvala.
Trebalo je na poslednjoj slici da uhvatim vece parce od desnog drveta, ali onda bih upala u senku pa ne bi ispalo lepo. A da sam ga naknadno kropovala, ne bi bilo uravnotezeno sa drvecem sa druge strane. Mnogo lepse izgleda uzivo, u svakom slucaju.

Na mracnoj slici sa drvetom sam htela da slikam kako svetluca asfalt od odsjaja kroz granje, i to se lepo vidi na neumanjenoj slici. Inace, slikano sa druge, osvetljene strane, izgleda kao da je skroz drugo drvo. :)

Nokia N78 je telefon. Trebalo bi da nosim aparat kad vec volim da se igam, pa da se igram malo cesce i da kupim fore, ali ja kad vidim kakvi ste svi vi umetnici, ne znam odakle da pocnem. Mnogo je koristan forum, btw. Trudim se da pohvatam neke cake od vas.

Hvala.
Trebalo je na poslednjoj slici da uhvatim vece parce od desnog drveta, ali onda bih upala u senku pa ne bi ispalo lepo. A da sam ga naknadno kropovala, ne bi bilo uravnotezeno sa drvecem sa druge strane. Mnogo lepse izgleda uzivo, u svakom slucaju.

Na mracnoj slici sa drvetom sam htela da slikam kako svetluca asfalt od odsjaja kroz granje, i to se lepo vidi na neumanjenoj slici. Inace, slikano sa druge, osvetljene strane, izgleda kao da je skroz drugo drvo. :)

Nokia N78 je telefon. Trebalo bi da nosim aparat kad vec volim da se igam, pa da se igram malo cesce i da kupim fore, ali ja kad vidim kakvi ste svi vi umetnici, ne znam odakle da pocnem. Mnogo je koristan forum, btw. Trudim se da pohvatam neke cake od vas.

Pocni od pocetka . Vec smo utvrdili a imas oko i da vidis lepe stvai oko sebe . A sad samo napred . Sa iskustvom ide sve ostalo .
Samo slobodno i bez zazora .

@tehduduk ова трећа ми је најлепша, ваљда зато што фотка води поглед директно ка сунцу.

Ајд и ја нешто да окачим. Мада сам скоро сигуран за ову фотку да би требало да падне неко обрађивање, али нисам сигуран тачно шта, па нек иде сирова.

DSC_8821-1.jpg

Nikon D60
zoom: 82mm
бленда: 8
експозиција: 1/125
ISO: 200
блиц: не
статив: не
филтери: само УВ
PS: само кроп

Poslednja izmena:
Evo moje ocene bez tendencije da sam iole merodavan. Cisto i jedino da ponudi jos jednu perspektivu osobe koja nije pod uticajem prethodnih uspeha doticnih imena:

4604377343_dbf1f7ef58_o-1.jpg

Ovakve slike koje su dinamicne sa neveremenom, meni jednostavno ne idu sa jarkim bojama osim ako se ne radi o pozaru. Jarkost boje mi ovde smeta najvise. Oblaci su odlicni
Inace cenim da je kompozicija dosta dobra kao i sam kadar.

duga800-1.jpg

Ova slika kao da je skoro pa uspesno prsivena od dve. Barem tako izgleda. Jos nisam uslikao dugu a da je imala prelom. Osim ako nije kroz neko asfericno ili neravno ogledalo.
Ne razumem cemu sepija ako se slika duga osim u dokumentarnim slikama.
Za prisivanje slika preporucujem "PTGui"

IMG_5140-1.jpg

Ovakve slike su, po meni, impozantne, sa dinamicnim nebom i smirenim horizontom.
Ako je slika doterivan u PS da bi se dinamicni raspon povecao, mislim da je trava malo vise pogurana u svetlo i da su boje previse jarke

4723728021_d4bbe70457_b-1.jpg

I opet previse neprirodnih fluorescentno jarkih boja...

Divcibare_Sunset_by_ZeleniZub.jpg

Ovakve slike ne uspevam da dozivim zbog tekstova koji su dominantni i neizbezno bodu oci.
Ne vidim zasto tolika indiskretnost. Uzeo sam ovu sliku kao primer jer je bila na ovoj strani, ima primera na pretek.

Što se tiče ostalih fotki, nisi baš rekao šta je dobro, već šta bi trebalo izmeniti i šta je loše. Vidim i ja kad fotkam da fotka ima mana, ali šta je tu je, uvek može još bolje i drugačije.
Što se tiče moje, tj teksta na njoj, šta da ti kažem, jbga, kad kačim na net, ubacujem potpis čisto da neko ne tvrdi da je njegova i sl, prosta autorska prava, a drugo, da se zna. (:
Dok na izložbama, konkursima i sl. nema ničeg, sirova fotka, ali je fotka naravno na papiru, a ne na ekranu. To je jednostavno neko moje pravilo, ubacivanje potpisa.
Možda si u pravu da je preveliki, nisam baš ni obraćao pažnju na veličinu fonta, video sam tek kad sam počeo da ubacujem u fotke, možda na sledećim i smanjim malo, ali potpis ostaje. ;)

Što se tiče ostalih fotki, nisi baš rekao šta je dobro, već šta bi trebalo izmeniti i šta je loše. Vidim i ja kad fotkam da fotka ima mana, ali šta je tu je, uvek može još bolje i drugačije.
Što se tiče moje, tj teksta na njoj, šta da ti kažem, jbga, kad kačim na net, ubacujem potpis čisto da neko ne tvrdi da je njegova i sl, prosta autorska prava, a drugo, da se zna. (:
Dok na izložbama, konkursima i sl. nema ničeg, sirova fotka, ali je fotka naravno na papiru, a ne na ekranu. To je jednostavno neko moje pravilo, ubacivanje potpisa.
Možda si u pravu da je preveliki, nisam baš ni obraćao pažnju na veličinu fonta, video sam tek kad sam počeo da ubacujem u fotke, možda na sledećim i smanjim malo, ali potpis ostaje. ;)

Potpis na slici nece da te sacuva od kradje. Mozda ako elektronski potpises slike u PS. Zvrcanje se prepravi za par minuta u PS. Ipak, poenta je u tome zvrcanje bode oci. Kontrast i velicina imaju slican udeo.

;)

1pv580.jpg

slikano mobilnim elefonom i nije obradjivano uopste, i ja sam tezak amater, ali uzivo izgleda predivno, pa sam dosla da izreklamiram mesto... :)

Okolina Knjazevca je u pitanju.

... dopada mi se ovo drvce,... samo da je i senka bila u kadru,...

... samo nastavi,... i prati sve primadbe i predloge nasih vrsnih fotografa,
... i vezbaj, vezbas,... samo fotkaj i studiraj sta da usavrsis,...
... veliki pozdrav vam saljem, dragi prijatelji !!!!

(.... gde su nam ,,dezurna nestasna deca,,.... ko je ,,glavni,, ???)

Back