nedovrsena recenica
Obećava
- Poruka
- 72
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

inache je jako dobro...ne bi bilo loshe kada biste nam rekli sta je to sto mozemo da vidimo na fotkama... pa da mozemo da kazemo "uf na taj Tahiti (npr.) bi valjalo otici"![]()

posto i ja imam canon power shot, a radim u stampariji vec neko vreme i mene bas zanima ovo pitanje.
Posto mi u stampariji moramo da namestimo na 300pixela po inchu, mene konkretno zanima da li je isto kada rucno u fotosopu pomerimo sa 180 na 300, kao i da imamo aparat iz kojeg odmah izlazi na 300.
p.s. ko razume shvatice![]()
Nije isto, kao što rekoh, ako fotografišeš sa 180 pixels/inch i promeniš u PSu na 300, razvlačiš fotografiju dok ako fotografišeš sa 300, to je normalna veličina i mnogo je detaljnije od 180.
posto i ja imam canon power shot, a radim u stampariji vec neko vreme i mene bas zanima ovo pitanje.
Posto mi u stampariji moramo da namestimo na 300pixela po inchu, mene konkretno zanima da li je isto kada rucno u fotosopu pomerimo sa 180 na 300, kao i da imamo aparat iz kojeg odmah izlazi na 300.
p.s. ko razume shvatice![]()
isto ti je dal ti je na aparatu 180 ili 300, ti razvlacis samo sliku na monitoru a u stampi ti je rezolucija koju imas (2800x2100) i prema njoj odredjujes mogucu velicinu stampe,( ne mozes sa tom rezolucijom stampati fotografiju iste velicine kao sto je npr 4000x3000, ustvari mozes maksimalno do velicine tvoje rezolucije a sa 4000 skoro 3 puta vecu) a stamparske masine su nastelovane da rade u 300 pa se i digitalni zapis prilagodjava tome, to sto vidis na ekranu nije stampana fotografija vec kako bi se ona videla kada bi se povecala na velicinu koju vidis na ekranu, ako tu "razvucenu fotku" na ekranu smanjis napr na 10 % neces imati razlike.
dakle oznaka od 180, ili 300 dpi ima samo veze sa stampom a ne sa prikazom na monitoru
da, na 12mp meni aparat radi sa 360 dpi pa za stampu moram da smanjujem na 300 dpi
malo je komplikovano ali to je to, povecavanjem sa 180 dpi na 300 dpi NECES dobiti kvalitetniju fotku (ona je 2800X2100 uvek) vec samo neces fotku morati da dodatno pripremas za stampu,
na kraju , bez uvrede, kompakti nisu ni zamisljeni da se sa njih stampaju plakati vec da se urade porodicne fotografije 10x 15 cm, canoni serije xxxd su amaterski dsrl a serije xxd polu profesinalni i tek jedno brojni su profi aparati