SVE ŠTO VAS ZANIMA O HRVATSKOJ....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uvek kod brace...
greece.gif

vlax:
Posto se CG odvojila, i vise nas ne vezuje nista za njihovo primorje, sta mislite o mogucem povratku na Hrvatsko primorje? Da li je rano? Kakva su iskustva imali oni koji su medju retkima isli zadnjih godina? Koja mesta preporucujete?
Ja idem u Umag poslovno u julu, pa sam mislio mozda i da produzim odmor.
Cekam vase komentare

ja sam poslednje tri godine isla tamo,u pulu,doduse ja sam kod babe i dede,imam dosta familije i tako...

u istri neces imati problema najverovatnije...takvo je moje iskustvo,ljudi su se gde god lepo prema meni odnosili,bez obzira da li sam bila sama ili sa nekim.

za dalmaciju ne znam...ove godine mozda odem na neki put tako da mozda necu stici do hrvatske...al ako budem isla,sve se nesto mislim da svratim do dubrovnika ako ikako budem mogla...

e da,isli smo kolima sa bg registracijom,i niko nas nije startovao...mada,naravno nikad se ne zna da li ces naleteti na neku budalu...tako da oprezno...

ako budes isao u umag,svrati u rovinj,fazanu,brione,pulu,motovun,groznjan,porec itd...sve je jako blizu a vredi truda i vremena videti... ;)

i samo da dodam da tako cisto i plavo more nisam jos nigde videla,jako cista i razudjena obala kojoj bukvalno nema kraja...jedino sto moze u evropi da parira hrvatskom primorju je egej.

doduse jos nisam bila na maldivima,sejselima,tajlandu,kubi....itd :lol:

vlax:
Posto se CG odvojila, i vise nas ne vezuje nista za njihovo primorje, sta mislite o mogucem povratku na Hrvatsko primorje? Da li je rano? Kakva su iskustva imali oni koji su medju retkima isli zadnjih godina? Koja mesta preporucujete?
Ja idem u Umag poslovno u julu, pa sam mislio mozda i da produzim odmor.
Cekam vase komentare

Svi sve znamo, ali ne kapiramo bas najbolje.

Bila to Hr, CG, Grcka...sve je to inostranstvo.
Po onoj opste poznatoj - Kad is u Rimu, ponasaj se kao rimljanin - idi i lepo se provedi u Istri.

Istra je multikulturna sredina, i kao takva veoma tolerantna.
Kao sto rece neko ovde, svugde ima ludaka i na faktor iznenadjenja treba racunati,
ali, cemu strepiti od onoga sto bi moglo (a, ne mora) da bude, sto se ne moze predvideti, kontrolisati.
Misli pozitivno i lepe stvari ce ti se desiti - sigurno!

Bila sam na raznim morima, ali Jadran je fantastican i vecan, samo smo mi prolazni...
U Istri ne mozes pogresiti, svugde je lepo, ovisi sta volis.

zuva:
Gresis, prosle godine radjena anketa gde se preko 60% hrvata izjasnilo da odobrava dolazak srba na more. Oko 30% je reklo da nema nista protiv ali ne garantuju sigurnost i oko 10% onih koji su protiv.

Jel ti gledas nekad HRT?
Ko je uopste radio ovu anketu?
Proslo je 15 godina a njima "chetnici" nikako iz usta da izadju!
Pa meni bi se zgadio odmor da mi se desi samo JEDNA neugodna situacija ili prozivka.

Evo ti malo ISTINITE statistike:
Meni i mojoj porodici je u Hrvatskoj zapaljena kuca na moru, a u stan se uselio ustasa.
JA SAM SAMO JEDAN OD 300.000 KOJI SU PROSLI ISTO!

A sad mi reci JEDNOG JEDINOG hrvata da ga poznajes koji je dozivio isto u Srbiji.
Verovao ili ne, ja protiv hrvata nemam ama bas nista, ali bih posle svega trebao da budem mongoloid pa da im ostavljam pare ili se nesto palim na NJIHOVU LIJEPU obalu.
(izvinjavam se na tonu ali me glupost i mastovitost pojedinih sugradjana bas nervira)

Moram da se korigujem....slazem se sa nekih 90% izrecenog.....Hrvat koji je relativno skoro pretucen u Beogradu je Darko Rundek......nemam ni ja nista protiv Hrvata,najbolja secanja iz detinjstva,iz zivota uopshte su mi vezana za letovanja tamo ALI oni imaju mnogo protiv nas.Vec sam i rekao ko hoce nek ide,njegova stvar,po meni nije najpmetnije jer ce trebati jos mnoooogo da prodje pa da to budu letovnja ko u svakom inostranstvu.Ja nikad dok sam ziv,za mene su mrtvi,to je pitanje integriteta.

srki76:
Svako sebi bira drustvo, lepo je da si i ti sebi dostojno izabrala.
tacno
i to nikako nije tvoj problem da bi ga komentarisao
tema postoji, na istu odgovori, bez ikakvih drugih insinuacija ili politickih, etnickih ili bilo kojih drugih konotacija
:roll:
a to sto ti hoces da komentarises, to je za podforum politiku
izvoli, otvori temu tamo, a nemoj ovde da prozivas mene ! :roll:

srki76:
Jel ti gledas nekad HRT?
Ko je uopste radio ovu anketu?
Proslo je 15 godina a njima "chetnici" nikako iz usta da izadju!
Pa meni bi se zgadio odmor da mi se desi samo JEDNA neugodna situacija ili prozivka.

Evo ti malo ISTINITE statistike:
Meni i mojoj porodici je u Hrvatskoj zapaljena kuca na moru, a u stan se uselio ustasa.
JA SAM SAMO JEDAN OD 300.000 KOJI SU PROSLI ISTO!

A sad mi reci JEDNOG JEDINOG hrvata da ga poznajes koji je dozivio isto u Srbiji.
Verovao ili ne, ja protiv hrvata nemam ama bas nista, ali bih posle svega trebao da budem mongoloid pa da im ostavljam pare ili se nesto palim na NJIHOVU LIJEPU obalu.
(izvinjavam se na tonu ali me glupost i mastovitost pojedinih sugradjana bas nervira)

BOLI ME MNOGO ZA NJIH, NJIHOV NAVODNO OTADZBINSKI RAT , MENE INTRESUJE MORE, SUNCE KAO I ODREDJENI LJUDI KOJE ZNAM I KOJI SU VEOMA DOBRI.E TAKVIMA CU PARE OSTAVITI A ZA BUDALE ME BOLI DUPE.

codemaker:
Ne brini ti za patriote :) Nikako da se oslobodim slatkih muka - dal' u Grcku ili neku drugu zemlju na letovanje.. :)

Ako ne zelim u CG, nije radi izraza patriotizma, svako ima svoje razloge, cisto turisticke prirode.
A ako neodlazak u HR smatras izrazom patriotizma, gresis. Rekao sam zasto me tamo nece videti. Pogotovo odkad mi se poznanik vratio sa stetom na mercedesu od par hiljada evra, samo zato sto je poverovao da se u Sloveniju ipak najlakse stize preko HR.... Razlupana oba prednja i zadnja fara dok je vecerao u nekom restoranu uz autoput... Valjda je neki hrvat izrazio svoj patriotizam...
Slicno iskustvo pre tri meseca....

Uh jbt koja rasprava, evo da dodam moje mishljenje: Ceo rat je vodjen zbog budala, i zbog Slobodana i slicnih, a shto da se koljemo zbog budala, oni su radili za svoj interes, jasno je meni da je na hiljade Srba proterano od tamo za vreme rata, ali ko je komandovao tom vojskom, pa BUDALA neka naravno. itd itd............ drugo to je potpuno isto kao da idete u Tursku na more, samo sto nas je Turska drzala 500god i radila mnogo gore stvari od Hrvata.........

Hej ljudi, sve sto mogu da kazem je sledece :
Ja sam rodjena beogradjanka, mada skoro ceo zivot sam provela u Pragu, i zelja mi je oduvek bila da zivim na moru, sto mis ei ostvarilo :), evo vec tri godine zivim i radim u Opatiji i to bez ikakvih problema sto se tice nacionalnosti. Ovde je atmosfera veoma pozitivna, ljudi pre svega zele da zaborave na lose dane i gledaju kako da prezive i zarade, kao i svi. Inace pre dva meseca sam otvorila turisticku agenciju, web strana se uredjuje, kad bude gotova obavesticu vas da pogledate sta nudimo.Sto se tice cena mislim da su povoljne, npr apartman za dvoje po danu je cca 50 eur, a sobe po coveku oko 15 eur.Mislim da ako zelite da se lepo provedete onda ce to tako i biti :D Veeeliki pozdrav svima

Ivan015:
Ja bih rado otishao u Hrvatsku, ali ne autom (zbog tablica, ne zelim neprijatnosti tamo), mozda nekim autobusom i ne bih se oglasavao da sam srbin, a oni ne mogu da znaju ko sam.......

Da, da, sve dok ne progovoris.

Kakav ti je to odmor ako treba da se ponasas kao da si na tajnom zadatku? :confused:

Znam da je Istra nesto posebno u najboljem smislu te reci, ali ostatak Hrvatske... :roll:
Pre godinu dana sam bila u Zagrebu na jedan dan (nisam saputala dok pricam, bgd akcenat nemam nameru da krijem) i nagledala sam se toliko pogleda (uglavnom razrogacenih), i nije mi uopste bilo prijatno. Prvi osmeh sam dobila u posti (onaj zaprepasceno-zabezeknut-na radnom sam mestu pa moram da imam osmeh na licu-sta ti trazis ovde osmeh). Bio je jedan fenomenalan taksista, ali on nije mogao da umanji sveopstu neprijatnost!

Ni u bunilu tamo! :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back