Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.248
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sa Vikipedije na engleskom: "Poreklo legende, kao i istorijski kontekst, predmet su rasprave vekovima. Postoje brojni navodi na istorijske ličnosti sa sličnim imenima, koji su predlagani kao mogući dokaz njegovog postojanja, neki datiraju još iz kasnog 13. veka. Istoričari i folkloristi su izneli najmanje osam verovatnih porekla priče, uključujući sugestije da je "Robin Hud" bio standardni pseudonim koji su koristili ili se odnosili na razbojnike."Kojim jezikom je govorio Robin Hud .
Staroengleskim.Kojim jezikom je govorio Robin Hud .
Gledao sam neku emisiju o nekim knjigama tog doba , pa ni Englezi ne znaju šta piše .
Suština pitanja je , ko je sve ove istorijske knjige preveo na latinski u ovoj formi čitanja , i na druge moderne jezike od pre 500 i više godina .
Имаш ли за Египат.
Na žalost, čini mi se da nemam. Malo čistim svoj X nalog pa postaljam zanimljive priloge, ali čini mi se da nemam ništa o EgiptuИмаш ли за Египат.
Šta bi se desilo da SR Srbija nije imala pokrajine, odnosno da komunisti nisu formirali autonomne pokrajine Vojvodinu i Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije? Ovde prvenstveno mislim naravno na Kosovo i Metohiju. Da li bi sudbina Kosova i Metohije bila drugačija da SR Srbija nije imala pokrajine?
Moje neko mišljenje je da formiranje pokrajina nije odredilo sudbinu Kosova i Metohije nego to što su Albanci demografski preovladali na tom području još u prvoj polovini 20. veka i to što se Milošević zamerio Zapadu pa su Albanci nagovoreni da se pobune protiv njegove vlasti što je iskorišćeno kao povod za napad na Srbiju. Njih je bilo veoma mnogo a Milošević je zaista vodio preteranu antizapadnu politiku i mislim da nikakav drugačiji formalno-pravni status KiM ne bi promenio trenutno stanje u južnoj srpskoj pokrajini. U svakoj mojoj jednačini sa mnogo Albanaca na KiM i sa Miloševićem takvim kakav je bio stanje na KiM bi bilo kakvo jeste danas.