sve smo ludji (laz ili istina)

Naravno da je bilo i uvek ce ih biti,
Moja baba je bila nacelnik G odeljenja u Lazi 70-tih i 80-tih. Pricala je o depresivnim zenama koje su dolazile kod nje, o paranoicima koji umisljaju zavere i o cak jednom coveku koj je dosao kod nje sa nozem,
Ali - moje misljenje je da se tada stvarno radilo o pojedinacnim slucajevima - dok u danasnje doba to postaje kao prava pandemija. Ne mozes vise naci zdravog coveka.[/QUOTE

bas te briga , imas vezu u lazi :worth:

Poslednja izmena:
Ne znam da li gresim, ali deluje mi da je sve vise ljudi sa nekom vrstom psihickih problema. Mozda sam nekad bio suvise mali pa nisam primecivao ali iz sestrinog okruzenja (starija je 12 godina) nije bilo kao sto je iz mog. Molim Vasa opazanja.Hvala.

mislim da se ranije manje znalo i govorilo o tome. Ali, cinjenica je da kultura, okruzenje i doba u kome zivimo odredjuju vrstu poremecaja. Npr narcisoidnost i opsesivno kompulsivni poremecaj kao odlika savremenog doba.
Ranije je bilo sramota da kazes da te boli dusa...Pa su ljudi umirali od srcke :neutral:

Nisu ludji. I ranije je bilo "zanimljivih ljudi za posmatranje" ali je bilo sramota o tome govoriti van porodice. Promenili su se dijagnosticki kriterijumi, a i vrednosti drustva u kome zivimo. Ranije je muskarac mogao da se izivljava nad svojom porodicom i da i dalje bude cenjena glava kuce, sada je to kaznjivo zakonom...

Back