Sve pohapsiti.

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To su sve fine žemske...Budi bez predrasuda!:mrgreen:

Ma bio sam ja dva puta pre toga. Prve dve "tajnice" su mi pregorele kao sveće od narkotika. Kad sam tražio treću ja hoću test a one neće...i tako zaposlim muškarca. Posle me on prijavio kako mu nisam redovno isplaćivao platu preko liste, kako sam ga plaćao u stranoj valuti u kešu (što je kažnjivo) i meni zatvore i tu firmu (jedinu preostalu od mnogih). I ja se povučem u ilegalu i čekam nove "demokratske" izbore. Red je da i ja dobijem neku funkciju jer sam postradao od DS-DSS režima. (više od DSS...oni su me probali reketirati...a rekao bi da onaj Koštunije ne zna kobilu pod rep pogoditi). :sad2:

A što se onda razbegoše??? Verovatno su se uvredile: "Ma šta to on misli o nama". :per:
8ccb09ba356c32a92dea5bd2b7172312.jpg

Ajde reci mi kako bi se ti osećao da recimo odeš negde na razgovor za posao i da ti neko kaže ‚‚idi da se testiraš na narkotike pa se sutra vrati sa papirom‚‚? Verujem da se ne bi više pojavio i još bi tog istog žestoko ispljuvao.:kafa:

Ako su stvarno tako izgledale bolje da si im tražio izveštaj o veneričnim bolestima:lol:
Postoji i to ali se to zove "sanitarna knjižica" ;)
Ajde reci mi kako bi se ti osećao da recimo odeš negde na razgovor za posao i da ti neko kaže ‚‚idi da se testiraš na narkotike pa se sutra vrati sa papirom‚‚? Verujem da se ne bi više pojavio i još bi tog istog žestoko ispljuvao.:kafa:
Ali ja bih je bio STVARNO zaposlio da mi je donela taj papir. :bye:

Ukratko: sajt je bestjobs (tražite na guglu da ne bude da linkujem, može biti da je zabranjeno), bitno je da se zna o kome i čemu je reč. Ako je zabranjeno brišite ovu rečenicu, al' mislim da ne bi trebalo da bude. Ne reklamiram ih, naprotiv.

Dakle, kao jedan od očajnika koji je naguro i škole i razna čuda navuko za sve ove izgubljene godine sada ne mogu nikakav posao da nađem, klasika. Ali da ne kukumavčim, ono što mi zaista ne treba u životu to su prevaranti.

Od 20-ak primera vezanih samo za ovaj sajt, navešću najočigledniji: osim prevara, komercijalista i raznih gluposti koje kao imaju u ponudi, ak oje niko normalan ne bi prihvatio jer razgovor započinju sa: koliki vam je krug prijatelja i rodbine?! (namenski, da bi oterali što više ljudi); dobijem jedan šatro ozbiljan poziv. Spremim se i odem i vidim u prostoriji čeka još 4 devojke, posle su dolazile neke druge, a neke su već bile. Recimo da, ako im je dan bio zauzet, tada intervjuisaše jedno 50.ak devojaka :I a na sajtu stoji preko 200 prijavljenih. Za nekoliko dana, uopšte ne usmnjam da su SVE DEVOJKE intervjuisane za poziciju "poslovne sekretarice". Mogu navesti i ime firme ako nekoga interesuje. Inače, poslovna sekretarica je kafe kuvarica (kako nam je suptilno sugerisano). Reko' aj, koko nas je, mene nešto sumnjam da će izabrati. A nisu samo mene pozvali na razgovor, nisu samo odabrane, pozvali su skoro sve.

Problem je u tome što NIJEDNU NISU ZAPOSLILI, i oglas je obnovljen. Tako stoji na sajtu. Pogledam dalje šta ima, neka škola stranih jezika tražila devojku da im narezuje diskove (doslovno tako pisalo). Preko 500 prijavljenih. Prijavljuju i nude stalni radni odnos. Samo da bi se poslao CV traže detaljan odgovor po 6 stavki a posle "koga pozovu" :D ali oni zovu sve. I devojka koja je bila na razgovoru priča mi da je radila satima neke testove inteligencije i čuda (nije debil) da bi joj rekli "nazvaćemo vas" i da bi obnovili oglas. Opet.

Okej, očigledno su plaćeni od sajta koji radi po principu agencije za zapošljavanje i na taj način navlači ljude, nisam tačno sigurna gde je tu njihova korist. Mene zanima gde i kome ja mogu ovakve prevare da prijavim, inspekciji rada? Ima li neko mail, nešto? Za ovih par zadnjih godina otkako ostadoh i bez onog jadnog bednog posla, samo sam na prevarante nailazila i dosta mi ih je. Ne želim da gubim dragoceno vreme i pare (nisam iz Bg) na njihove prevare, da bi me arogantni seronja sačekao da pričamo o poslu koji neću dobiti, ak oji je ionako sranje.

I, ima li neko slična iskustva? Gde da navedem imena i da im pošaljem inspekciju il' nešto, radi li iko na zaštiti građana od ovoga? TV, neki medij?
Ne mozes tu ama bas nista.Otidji npr. u policiju i kazi im sta i kako,skoro pa ce ti se nasmejati u lice.Znas li ti da se pre par godina nasao na oglasnoj tabli policije, oglas za poslove u Rusiji,gde agencija sa telefonom i adresom nudi posao.Naravno,ono o proviziji nije stajalo na tabli.Cela policijska stanica je svakodnevno prolazila kraj tog oglasa,a da nikom nije palo na pamet da taj oglas i proveri.Ljudi su im davali novac,oglas je stajao ispod table na kojoj se popunjavaju dokumenta kad predajes MUP-,tako da su svi to citali,Agencija je uzela nekih 30.000 eura,zbrisali su iz zemlje i nikada nisu nadjeni.Slucaj je otkrio jedan tip koji je inace bolestan za odlazak vani,ali ne tamo da radi bilo sta,nego da ga docekaju crvenim tepihom i sampanjcem.Posto je ta budaletina sumnjiv i na sebe samog,odmah je izalarmirao policiju,ali je bilo kasno.Tako,osloni se ti ipak u se i u svoje kljuse ,a od tvoje prijave nema nista.

Protiv svake negativne pojave u društvu, treba da postoji suprostavljena opcija...potrebna je i istrajna i organizovana borba...svaka različitost u voj zemlji dobija svoj legitimitet( homoseksualci, recimo manjine, ove, one, raseljena lica), hajde sve je to ok., mnoge pojave u društvu su trule i to treba menjati, ne može jedinka to sam izgurati do željenog rezultata.
Ekstra je poslovica, u se i u svoje kljuse, ali ako imamo nameru izaći iz živog blata (figurativno), potrebna nam je nečija ruka ili više njih da nam pomognu.

Protiv svake negativne pojave u društvu, treba da postoji suprostavljena opcija...potrebna je i istrajna i organizovana borba...svaka različitost u voj zemlji dobija svoj legitimitet( homoseksualci, recimo manjine, ove, one, raseljena lica), hajde sve je to ok., mnoge pojave u društvu su trule i to treba menjati, ne može jedinka to sam izgurati do željenog rezultata.
Ekstra je poslovica, u se i u svoje kljuse, ali ako imamo nameru izaći iz živog blata (figurativno), potrebna nam je nečija ruka ili više njih da nam pomognu.

Protiv te truleži su ljudi glasali još u septembru 2000. godine i kada su mislili da su se naizad izborili... šta su zauzvrat dobili?!- još veće zlo nego ono što su ispratili.:aha:

Protiv te truleži su ljudi glasali još u septembru 2000. godine i kada su mislili da su se naizad izborili... šta su zauzvrat dobili?!- još veće zlo nego ono što su ispratili.:aha:

Narod bi trebalo da se osvesti i pregrupiše, i krene da se bori za svoja prava, na svim poljima...izbori traju jedan dan, a upropaste ti celu deceniju...narod treba da tera sa vlasti svaku vlast na dve godine....a ova vlast je demonska, majke mi, daleko bilo i nikoga ne snašlo..

Narod bi trebalo da se osvesti i pregrupiše, i krene da se bori za svoja prava, na svim poljima...izbori traju jedan dan, a upropaste ti celu deceniju...narod treba da tera sa vlasti svaku vlast na dve godine....a ova vlast je demonska, majke mi, daleko bilo i nikoga ne snašlo..

Da samo što se ovde izgleda reaguje kada beda i sirotinja zakucau na vrata da ih provale...pa nije ovo sve od juče...kada bi barem bilo posla za sve, nikoga politika ne bi ni interesovala....ali ovde je sve ispolitizirano pa i odlazak kod zubara...o ekonomskim kretanjima da ne govorim... ljudi više ne znaju da li pričaju o ekonomiji ili politici sve je postalo jedna tema koja se vrti u krug po sistemu ‚‚smuti pa prospi‚‚:aha:

E baš to :lol:...jer ako ti neko traži za posao koji blage veze nema sa hranom sanitarnu knjižicu, šta se iz toga može zaključiti osim da poslodavac ima krajnje niske pobude prema budućem zaposlenom.

I tu bi se mogli vratiti na Lexinu temu.:kafa:

Pa možda sekretarica treba da ide da kupi i kifle, perece...da skuva kafu...pa možda koristi i direktorov privatni WC pa ako ima sifilis ili picajzle može direktor da se zarazi....a njegova žena mu ne bi verovala da je to preko klozetske daske. :sad2:

Pa možda sekretarica treba da ide da kupi i kifle, perece...da skuva kafu...pa možda koristi i direktorov privatni WC pa ako ima sifilis ili picajzle može direktor da se zarazi....a njegova žena mu ne bi verovala da je to preko klozetske daske. :sad2:

Sekretaricin posao nije da tebi kupuje kifle i da ti kuva kafu a ako imaš svoj lični wc onda ona nema šta da traži u njemu jer ćeš ga zaključavati.;)

Kad vidiš kakvi su dundeci direktori dosta privatnih firmi,koji po ceo dan igraju igrice i naručuju ovo ili ono bez sposobne sekretarice ne bi znali pertle da vežu...:lol:

Sekretaricin posao nije da tebi kupuje kifle i da ti kuva kafu a ako imaš svoj lični wc onda ona nema šta da traži u njemu jer ćeš ga zaključavati.;)

Ti si megaloman. Pa nije moja firma bila coca-cola. Imali smo samo jedan wc u kancelariji, pa je sekretarica morala i da ga riba i da kuva kafe i da briše pod, a morala je da s vremena na vreme obriše i radnički wc u dvorištu. Pošto je bila vredna devojka ja sam se pravio da ne znam da naše poslovne prostorije, koje su bile blizu pijace, ona iznajmljuje svojim drugaricama za sexualne aktivnosti. Samo sam je jednom opomenuo kad sam na mom stolu ujutro zatekao bunt stidnih dlaka, da ću morati da joj oduzmem ključeve ako nastavi da se qrva na mom radnom stolu. Obrisala mi je sto sa TAŠ-em. :per:

Ti si megaloman. Pa nije moja firma bila coca-cola. Imali smo samo jedan wc u kancelariji, pa je sekretarica morala i da ga riba i da kuva kafe i da briše pod, a morala je da s vremena na vreme obriše i radnički wc u dvorištu. Pošto je bila vredna devojka ja sam se pravio da ne znam da naše poslovne prostorije, koje su bile blizu pijace, ona iznajmljuje svojim drugaricama za sexualne aktivnosti. Samo sam je jednom opomenuo kad sam na mom stolu ujutro zatekao bunt stidnih dlaka, da ću morati da joj oduzmem ključeve ako nastavi da se qrva na mom radnom stolu. Obrisala mi je sto sa TAŠ-em. :per:

U vidi se kako je ‚‚dobro‚‚ plaćaš kad je jadna morala u kurwe da ode.:aha:

Девојка мора да постави границу и има их које то знају да ураде...Наравно одмах следи нека врста ''благог'' мобинга пошто овде не функционише ништа што би кажњавало то је ''нормално''.

U vidi se kako je ‚‚dobro‚‚ plaćaš kad je jadna morala u kurwe da ode.:aha:

Pa nije tako. Ona je iz kurwi napredovala u sekretaricu/čistačicu/kafe kuvaricu...ali je honorarno (u večernjim satima) nastavila da se bavi svojim tradicionalnim zanatom. Tako da je imala dva posla i dva prihoda + izgovor kod familije kako se očistila od droge i kurwanja i kako je sad izašla na pravi put...zaposlila se...postala svoj čovek. :roll:
Ali što je istina..istina je. Devojka je bila vrlo vredna. Čim joj nešto kažeš iste sekunde ide da radi....šteta samo što se nije zapravo skinula sa igle nego samo "reklamno"...pokoj joj duši. :(

Pa nije tako. Ona je iz kurwi napredovala u sekretaricu/čistačicu/kafe kuvaricu...ali je honorarno (u večernjim satima) nastavila da se bavi svojim tradicionalnim zanatom. Tako da je imala dva posla i dva prihoda + izgovor kod familije kako se očistila od droge i kurwanja i kako je sad izašla na pravi put...zaposlila se...postala svoj čovek. :roll:
Ali što je istina..istina je. Devojka je bila vrlo vredna. Čim joj nešto kažeš iste sekunde ide da radi....šteta samo što se nije zapravo skinula sa igle nego samo "reklamno"...pokoj joj duši. :(

A, gde ti tako dobar nalete na te "sekretarice".....kakva firma takvi zaposleni..

Ne mogu da verujem da tako pises o nekom ko vise nije ziv.Razumeo bih jos i nekako da se sprdas da ti je ta osoba bila dusmanin,ali koleginica...????Nimalo morala!!!

Back