Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zatvoreni WC je kutija za pesak sa "kućicom" iznad nje. Vole ga stidljive mačke a dobra je i za hiperaktivne, one što tako intenzivno zakopavaju kaku da pesak leti po celoj sobi.
Moje su obožavale kad im sipam potpuno nov posip, onda ulete u kutiju kao u bazen i riju po njemu kao krtice. Naravno, pesak je leteo na sve strane...
Zatvoreni WC imaju veći pet šopovi.
Za prvu pomoć može poslužiti i obična kartonska kutija sa usečenim ulazom, postavljena preko WC-a.

Ako mislis na one bele granule koje izgledaju kao kristali ja ih ne preporucujem uopste jer maca opet kopa po mestima na kojima je piskila i po meni to nije uopste higijenski. Kupi posip za macke koje imas u svim pet shopovima. Lepo se zgrudva, izbacis grudvu i uvek im je cisto.

Ma ne znam na sta mislim, samo gledam da olaksam i sebi i njima. A te granule (samo ne mogu da dobijem informaciju ni o proizvodjacu ni o ceni, ni o bilo cemu) navodno "pokupe" sve u sebe i ti si miran 2 dana. Samo prenosim sta su mi rekli, i pokusavam da skontam postoji li to.

Zatvoreni WC je kutija za pesak sa "kućicom" iznad nje. Vole ga stidljive mačke a dobra je i za hiperaktivne, one što tako intenzivno zakopavaju kaku da pesak leti po celoj sobi.
Moje su obožavale kad im sipam potpuno nov posip, onda ulete u kutiju kao u bazen i riju po njemu kao krtice. Naravno, pesak je leteo na sve strane...
Zatvoreni WC imaju veći pet šopovi.
Za prvu pomoć može poslužiti i obična kartonska kutija sa usečenim ulazom, postavljena preko WC-a.
Ova to radi, kad krene da kopa, kraja nema... Ovo s kutijom cu da odradim koliko sad, al nije mi jasno sto su u pet sopovima nabili cene ko da kupujes firmiranu garderobu. Dobar dan-1000. Zdravo-2000. Najjeftiniji u celoj prici je veterinar... A moram macicima i neku igracku da kupim, al ne znam sta, i ko da imam dete, zivota mi

Kupis mrezice za badminton i skines onu gumu sa dna i das je macicima. To je kod mene najveci hit, kakve loptice od alu folije, nece ni da ih pogledaju kada im dam ovo. Tri mrezice su oko 50 dinara, imas ih po knjizarama a i u Maxiju. Onda velike slamke za sok, ako imas neki restoran brze hrane (Mek i sl) u blizini "pozajmi" nekoliko od njih. I naravno nadjes im bilo kakvu kartonsku kutiju i prorezes vrata na dva strane i to je tunel, ne ostavljaju je na miru dok je u jednom komadu (nece biti dugo, celu ce je rascerupati).

Inace sa transporterima je koliko para toliko muzike, imam taj za 1000 dinara sa metalnim vratima i uzasan je, a imam i jedan stariji, koji je mozda sada 2000, sivo-crn, od deblje, kvalitetne plastike, vrata se lako otvaraju i skidaju, i sto je najvaznije ima na vrhu rupe za sigurnosni pojas u automobilu, sto se pokazalo kao jako bitno kada mace negde vozimo (kada ih ne vezemo onda se transporter prevrce na krivinama).

Evo ovako, ja mada se nenormalno vezem za macice, mogla bih da ih dam kada bih im nasla gde ce im biti bolje nego kod mene. Ali to je bilo nemoguce naci, tako da nisam mogla da ih dam jer bi me to izjedalo celog zivota. (Znaci ne mogu da ih dam nekome ko ce ih hraniti Whiskasom, ko ce ih ostavljati same po ceo dan a nece da uzme dvoje nego samo jedno, ko ce ih pustati da izlaze napolje bez nadzora i dolaze u kontakt sa potencijalno bolesnim mackama, ko ih mozda nece sterilisati na vreme...) Ti proceni sta mozes da im ponudis, pa ako nadjes gde ce im biti bolje, uradi ono sto je najbolje za njih.

Latisa, nemoj ni malo da brineš za igračke.
Većinu preskupih kupovnih igračkica mace ni ne pogledaju.
Zaigraju se sa raznim glupostima kojih se mi ni ne setimo.
Imamo temu "napravite igračke za vašu macu", trenutno je na strani 2 pa pogledaj šta je kod njih hit.
Mom malom, četvorogodišnjem Medi je još od Dana žena glavna igračka ukrasna traka (ona viseća, ukovrdžana) sa onog šuganog karanfila.
I još uvek se igra sa jednom duuugačkom trakom od mebla koji je ukrao dok sam ja krojila. Obožava kad je ja vučem po kući a on kao lovi. Kad mi dojadi, ja lepo zataknem jedan kraj "repa" u svoje pantalone kao pravi rep i radim po kući a on sav happy vreba i lovi. Njemu je lepo, ja se sita nasmejem i svi smo zadovoljni.
Zgužvana prazna kutija od cigara je uvek u trendu samo ne traje dugo, ali ako ima pušača u okolini - repromaterijal je zagarantovan.
I obično golubije pero je savršeno.
I tako svašta nešto... sve osim kupovnih miševa, lopti, svetlećih kugli, peruški itd.

Latisa, nemoj ni malo da brineš za igračke.
Većinu preskupih kupovnih igračkica mace ni ne pogledaju.
Zaigraju se sa raznim glupostima kojih se mi ni ne setimo.
Imamo temu "napravite igračke za vašu macu", trenutno je na strani 2 pa pogledaj šta je kod njih hit.
Mom malom, četvorogodišnjem Medi je još od Dana žena glavna igračka ukrasna traka (ona viseća, ukovrdžana) sa onog šuganog karanfila.
I još uvek se igra sa jednom duuugačkom trakom od mebla koji je ukrao dok sam ja krojila. Obožava kad je ja vučem po kući a on kao lovi. Kad mi dojadi, ja lepo zataknem jedan kraj "repa" u svoje pantalone kao pravi rep i radim po kući a on sav happy vreba i lovi. Njemu je lepo, ja se sita nasmejem i svi smo zadovoljni.
Zgužvana prazna kutija od cigara je uvek u trendu samo ne traje dugo, ali ako ima pušača u okolini - repromaterijal je zagarantovan.
I obično golubije pero je savršeno.
I tako svašta nešto... sve osim kupovnih miševa, lopti, svetlećih kugli, peruški itd.

Perje im mogu donesem za dz... Sta da radim, da okacim to na nesto? Zguzvana prazna kutija cigara (veruj pusacu) ne radi, bar u mom slucaju. Bilo je jedno vreme aktuelno ono jaje iz kinder jajeta, sad su krenuli da cepaju kako stignu. Pa bi ja da uzmem NESTO. Da ne dodajem, msm da svi znaju sta mislim

Perje im mogu donesem za dz... Sta da radim, da okacim to na nesto? Zguzvana prazna kutija cigara (veruj pusacu) ne radi, bar u mom slucaju. Bilo je jedno vreme aktuelno ono jaje iz kinder jajeta, sad su krenuli da cepaju kako stignu. Pa bi ja da uzmem NESTO. Da ne dodajem, msm da svi znaju sta mislim

Сврати до продавнице здраве хране (или како их већ не зову) и купи мало корена валеријане. Самељи извесну количину у млину за кафу, па убаци врло мало у неку плишану играчкицу. Можеш и да је скуваш као чај, па да шприцем убризгаш у играчку. Већина мачака се од валеријане распамети. Имаћеш фешту, што би се рекло "комад са певањем и пуцањем". Можеш и да поспеш мало по поду, али у играчки ће дуже да траје. После неког времена склони играчку, да не дође до засићености. Свако поновљено давање ће да донесе узбуђење и радост.

Ma ne trazim ja kako da to uradim, trazim kako da se emocionalno distanciram. Evo, o5 placem, ne znam koji mi je ..., ima jos mesec i po da budu kod mene

Tu ne mogu pomoći.....u proteklih 10 godina sam udomio na desetine....i to ne tako male pa ti još teže pada....trenutno imam nekoliko mačora od godinu dana i mače od 2.5 meseca koje treba da udomim.....baš mi se ne daje ali moraću mada ide teško jer su već odrasli......jedan je bio udomljen pa vraćen....navodno je već prvi dan pobegao a nisu ga ni tražili što me je jako iznerviralo.....na sreću bio je samo sakriven od straha....uzeo sam ga odmah nazad....

Tu ne mogu pomoći.....u proteklih 10 godina sam udomio na desetine....i to ne tako male pa ti još teže pada....trenutno imam nekoliko mačora od godinu dana i mače od 2.5 meseca koje treba da udomim.....baš mi se ne daje ali moraću mada ide teško jer su već odrasli......jedan je bio udomljen pa vraćen....navodno je već prvi dan pobegao a nisu ga ni tražili što me je jako iznerviralo.....na sreću bio je samo sakriven od straha....uzeo sam ga odmah nazad....

Pa ne mogu, ja sam ih vukla kod veterinara, imala sam momente da spaavam sa njima, i sad da ih dam nekom... A nemam ih gde, ne mogu da ih zadrzim, pocepa mi se u meni sve,,, Je l placete vi ovoliko kad pomislite da treba da ih date? Ja ne mogu da prestanem. Ne mogu.

Poslednja izmena:
Сврати до продавнице здраве хране (или како их већ не зову) и купи мало корена валеријане. Самељи извесну количину у млину за кафу, па убаци врло мало у неку плишану играчкицу. Можеш и да је скуваш као чај, па да шприцем убризгаш у играчку. Већина мачака се од валеријане распамети. Имаћеш фешту, што би се рекло "комад са певањем и пуцањем". Можеш и да поспеш мало по поду, али у играчки ће дуже да траје. После неког времена склони играчку, да не дође до засићености. Свако поновљено давање ће да донесе узбуђење и радост.

Hvala, ovo cu danas da uradim, bas da vidim da li ce da se igraju, pa da ih snimim

Pa ne mogu, ja sam ih vukla kod veterinara, imala sam momente da spaavam sa njima, i sad da ih dam nekom... A nemam ih gde, ne mogu da ih zadrzim, pocepa mi se u meni sve,,, Je l placete vi ovoliko kad pomislite da treba da ih date? Ja ne mogu da prestanem. Ne mogu.

Pa jeste, to je najgore. Zavoliš ih kao sopstvenu decu... Ali i deca bi jednom odrasla i otišla, pa tako i mačkice.
Zato je važno da budeš potpuno sigurna da će im u novom domu biti zaista dobro, tek tada možeš mirne duše da ih pustiš.
Život ljubitelja mačaka je pun emotivnih uspona i padova.
Koliko se samo radujemo njihovoj ljubavi, igri sa njima, mačijim izlivima nežnosti prema nama!
A koliko brige i bola kada ih dajemo drugome, kada su bolesni, kada nestanu na dan-dva ili još gore kada nam uginu...

moj marko je danas prvi put primio vakcinu (nobivac tricat trio) i dobio zdravstvenu knjizicu :)

mukica,kako je bio uplasen
cc11b3f688-1.gif

Ja vise ne smem ni da ih uzmem. Vakcinisacu, odnecu kod veta, ali meni je toliko tesko kad pomislim da ce da odu, da ne mogu da opisem. Perca sam im dala, cuvala sam neku da pravim ikebanu, ne registruju. Al sto jedno voli da skoci i polomi nesto, nema dalje... Pola stvari na terasi mi je polomilo. I sve to prodjes... I kako sad ja da ih dam? I sad moram da odem da ih uzmem da se pomilujemo malo. A ovo sto zika prica cu im napraviti, bas da vidim sta ce da rade

Poslednja izmena:
Ja vise ne smem ni da ih uzmem. Vakcinisacu, odnecu kod veta, ali meni je toliko tesko kad pomislim da ce da odu, da ne mogu da opisem. Perca sam im dala, cuvala sam neku da pravim ikebanu, ne registruju. Al sto jedno voli da skoci i polomi nesto, nema dalje... Pola stvari na terasi mi je polomilo. I sve to prodjes... I kako sad ja da ih dam? I sad moram da odem da ih uzmem da se pomilujemo malo. A ovo sto zika prica cu im napraviti, bas da vidim sta ce da rade

I moj predlog - jedna kutija od recimo cipela, ili veća, pa izbuši rupe da mogu da vire ili provlače šapu... velika papirna kesa je isto hit dok je ne isfronclaju.... moj mačak je voleo i kuglicu od folije, to mu je bila omiljena igračka al je recimo Macumica ne konstatuje.... ona obožava laser (imaš kod Kineza, mislim da je 100din), one peruške tj. perca na štapu, to smo kupili u pet centru ali je kratkog veka.... i imamo gomilu miševa, što na navijanje, što ovako, igra se isključivo sa 2 bela, ostale ignoriše :lol:

imam jedno pitanje
traži mrežu za terasu po pet šopovima, ali je nema nigde, kaže mi jedan prodavac da potražim ribarsku mrežu, one su odlične u tu svrhu
našla sam čoveka koji plete te mreže, može da uradi po dimenzijama ali me zanima da li je ta mreža zaista dobra? zna li neko? od čega su one obično?

imam jedno pitanje
traži mrežu za terasu po pet šopovima, ali je nema nigde, kaže mi jedan prodavac da potražim ribarsku mrežu, one su odlične u tu svrhu
našla sam čoveka koji plete te mreže, može da uradi po dimenzijama ali me zanima da li je ta mreža zaista dobra? zna li neko? od čega su one obično?

Добра је, ако си спремна да седиш поред ње и мачки откачињеш шапе са конаца, јер ће стално да се запетљава у њих. Нађи у некој од продавница које продају ексере и такве ствари металну мрежу са окцима од 1cm, одлична је за то што ти треба.

Mislim da ima u pet centru treba proveriti ako si iz Beograda.....trebalo bi ta je to ova mreža...može da se vidi na sajtu hrvatskog pet centra...
http://www.pet-centar.hr/detalji_pr...ae3ae64f.karlie-zastitna-mreza-za-balkon.aspx
nema u pet centru, oni su me i uputili na manje pet šopove, zvali su dobavljača ali nema ni dobavlajč..
Добра је, ако си спремна да седиш поред ње и мачки откачињеш шапе са конаца, јер ће стално да се запетљава у њих. Нађи у некој од продавница које продају ексере и такве ствари металну мрежу са окцима од 1cm, одлична је за то што ти треба.

nema potrebe za metalnom deda žiko, ja sam imala tu iz pet centra nekoliko godina, ali je dotrajala, nikada se mačke nisu upetljale (jer moraju da skoče da bi je dohvatile, a sama mreža ih odbija od skakanja), tako da ako je ta mreža slična tim iz pet centra onda je to ok... videću, našla sam neke ljude koji ih pletu, videću pa ću vam javiti kako mi izgleda... treba mi još i stolar da nparvai krajnje jednostavnu konstrukciju, jer hoću da je pričvrstim bolje nego prošlu, al stolarima je to smešan posao kažu : (

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back