spparow
Zainteresovan član
- Poruka
- 264
Retriveri su bili danas .
Iskreno nisu me zanimali pa nisam ni pitao za rezultate .
Iskreno nisu me zanimali pa nisam ni pitao za rezultate .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Rin@ nemoj da se ljutis ali FCI grupa se ne bira kao cipele!
Da bi bila dobar sudija prvo moras dobro poznavati rasu koju zelis da sudis, da imas za sobom neka odgaivacka i izlozbena iskustva, da znas linije i odgaivacke pravce u rasi, pojedinacne pse koji su ostavili traga u uzgoju , koja su trenutna stremljenja u uzgoju, da se prati rad maticnih klubova.....
Da znas kako raste i razvija se jedinka te rase, kako izgleda sa 2, 5 ,9 ,18, meseci , kako se krece....
Zasto treba tako da izgleda...
Nauciti standarde i poloziti ispite je lako, zato i imamo situaciju sa sudijama koju imamo u zemlji. Svi znaju sve i sude sve a ustvari neznaju nista. Iz te gomile mogu na prste izbrojati ljude cije misljenje cenim.
pa naravno da ne bi sudila ako ne bi imala pojma o rasi! Ja bi sve sto si ti nabrojala da cini dobrog sudiju morala i htela vrlo rado da naucim i proucim do tancina. Takva sam osoba da ako u necemu nisam izuzetno dobra,onda ne zelim to ni da radim.Nikad ne bi pristala da sudim,ako bi pravila budalu od sebe,tim sto nisam dovoljno upoznata sa rasom.Ma koliko ovo glupo zvucalo,meni je misljenje ostalih ljudi jaaako bitno,tako da ne bi nikad htela da sudim,ako ostali ljudi ne bi mislili da sam dobra u tome.. Ja nemam pravo da polazem za su7diju odmah,moram da idem na izlozbe,da staziram,polozim niz ispita i tak 6 meseci nakon svega toga,mogu da dobijem sertifikat. To je naravno samo za nacionalnog sudiju i to samo za one rase,za koje sam sve savrseno uradila na ispitu,tj.imala maximalan broj poena.. I onda je pitanje da li bi mogla igde da sudim na pocetku,u tom poslu se jako sporo napreduje. Naravno ima i ljudi koji su sve to postigli preko veze i od njih se i ocekuje da nece dobro biti upoznati u rasu. A pitala sam za vase misljenje sto se tice FCI grupe,samo zato sto od neceg moram da krenem,trazili su mi u startu da se opredelmi za nesto,a ne bih htela da pogresim, pa sam zato htela i misljenje drugih ljudi.
Pozdrav,citam svasta,vidim da ste bili na puno izlozba.Ako moze pomoc Vasa,znacilo bi mi.Neznam koga bi pitala...Kome se dodeljuju rozet u Srbiji?Sta je potrebno da pas sve osvoji,koje titule? Ako je moj pas osvojio titulu CAC ili CACIB,da li bi trebao da dobije rozetu?Da li je istina da se u crnoj gori na izlozbi placaju rozete ako pas osvoji?milentisha, potpuno si u pravu. Veliki odgajivaci zive od tih pasa i saradjuju sa sudijama (neki od njih su i sami sudije). Moj pas ima jako puno titula, ali kad se na istoj izlozbi sa nama pojavi odgajivac"sa renomeom" i znatno losijim psom (mogu to slobodno reci jer jako dobro poznajem standrad labradora) i uzme titulu, dodje mi da odustanem od svega. Ali, ja uzivam u izlozbama i pokazivanju mojih lepotanabez obzira na sve
Zdravo, Marija.. najbolje je da se o tome raspitaš direktno u Kinološkom savezu Srbije..Pozdrav,citam svasta,vidim da ste bili na puno izlozba.Ako moze pomoc Vasa,znacilo bi mi.Neznam koga bi pitala...Kome se dodeljuju rozet u Srbiji?Sta je potrebno da pas sve osvoji,koje titule? Ako je moj pas osvojio titulu CAC ili CACIB,da li bi trebao da dobije rozetu?Da li je istina da se u crnoj gori na izlozbi placaju rozete ako pas osvoji?