Tsuymish
Buduća legenda
- Poruka
- 31.362
Devojke, da vas nešto pitam...
Maleckoj je pupak otpao još u bolnici, fino se sve to sasušilo i nema sa njom problema. Iako je manja i manje jaka, kod nje je sve ok.
Ali sa malenim još mučim muku. Onaj dan kada smo izašli iz porodilišta, tog jutra su mi ga doneli sa kupanja i rekli da je otpao pupak. To beše 16. ili 17. jul, ne sećam se tačno...Sutradan došla patronažna, ajde da ih okupa, pošto sam ja bila kao zombi ( nisam ni sad nešto mnogo bolja, malokrvnost me ubija ), da ne kupam ja uveče. I pap, potopi i malog celog u vodu, bez obzira što je pupak tek otpao i nije sasušio. Pitam je da li je to pametno, da li tako treba, ona mi priča da se tako radi u celom svetu, pa mi priča o Sloveniji...
Elem, epilog priče je da malom još pupak nije sasušio, naprotiv, svako jutro i svako veče kada obradjujem pupak, na gazi nalazim ugruške. Sve se mislim da prestanem da ga kupam u kadici i da ga kupam preko ruke, dok to ne zaceli. I zaista mislim da ga je patronažna zahebala i da mu zato pupak ne zaceljuje još.
Prva kontrola u savetovalištu nam je zakazana za 7. avgust, patronažna ne dolazi više, a ja ne znam šta da radim sa pupkom.... ne bih ga vodila kod dr pre zakazane kontrole, jer bih morala ovamo, kod bolesne dece, a tu mi se beba baš i ne vodi...
Šta da radim? Jel imala neka ovakav problem, čime da saniram pupak?
prskaj oktanisept i stavljaj preko gazu i proci ce brzo