Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Devojke, da vas nešto pitam...
Maleckoj je pupak otpao još u bolnici, fino se sve to sasušilo i nema sa njom problema. Iako je manja i manje jaka, kod nje je sve ok.
Ali sa malenim još mučim muku. Onaj dan kada smo izašli iz porodilišta, tog jutra su mi ga doneli sa kupanja i rekli da je otpao pupak. To beše 16. ili 17. jul, ne sećam se tačno... :rumenko: Sutradan došla patronažna, ajde da ih okupa, pošto sam ja bila kao zombi ( nisam ni sad nešto mnogo bolja, malokrvnost me ubija ), da ne kupam ja uveče. I pap, potopi i malog celog u vodu, bez obzira što je pupak tek otpao i nije sasušio. Pitam je da li je to pametno, da li tako treba, ona mi priča da se tako radi u celom svetu, pa mi priča o Sloveniji...
Elem, epilog priče je da malom još pupak nije sasušio, naprotiv, svako jutro i svako veče kada obradjujem pupak, na gazi nalazim ugruške. Sve se mislim da prestanem da ga kupam u kadici i da ga kupam preko ruke, dok to ne zaceli. I zaista mislim da ga je patronažna zahebala i da mu zato pupak ne zaceljuje još.
Prva kontrola u savetovalištu nam je zakazana za 7. avgust, patronažna ne dolazi više, a ja ne znam šta da radim sa pupkom.... ne bih ga vodila kod dr pre zakazane kontrole, jer bih morala ovamo, kod bolesne dece, a tu mi se beba baš i ne vodi...
Šta da radim? Jel imala neka ovakav problem, čime da saniram pupak?

prskaj oktanisept i stavljaj preko gazu i proci ce brzo

prsnes i obrises gazom...
prsnes opet i stavis cistu gazu
tako dva puta dnevno
a u medjuvremenu, pomeris gazu i prsnes u pupak kad menjas pelenu...gazu zalepi sa jednom trakicom flastera da ima lufta...i ako mozes pelenu malo savij da pupak bude otkriven...ne znam kako sa decacima to ide zbog pishe
al ne bi mu nista falilo da pisu stavljas na dole i savijas pelenu dok to ne prodje

- - - - - - - - - -

oktanisept je zlato

- - - - - - - - - -

sve leci

Сетих се тебе јуче и Искре...
Ишао сам у НС, али не преко Темерина, ближим путем, већ преко Србобрана да успут обиђем стрица и стрину.
Кад сам кренуо од стрица за НС повезем стрину на пијацу јер је петком главни пијачни дан и успут стрина сврати до апотеке, а ја на оближњем излогу погледам талон са сликама микроматураната(деца предшколци).
Међу њихА око 25 једна Искра и чак три Ање!!!

e, ima sad vise djece s tim imenom : )

Znači, ipak da kupam preko ruke... Ja sam to htela od početka, i baš sam bila iznenadjena kada ga je spustila u vodu celog, a pupak tek otpao.
Ništa, nabaviću i taj oktanisept, i nataviću da kupam preko ruke od večeras, valjda će brzo da sraste.
Hvala vam svima na savetima :)

mislim da voda nema mnogo veze koliko to da osusis lepo posle kupanja(mozes da obrises nezno sa stapicem za usi) i lepo naprskas i da prskas pri svakoj promeni pelene
al ako ti je ok da kupas preko ruke, radi tako
meni to preko ruke nije bilo zgodno jer sam sama bila uvek a nije mi bas stabilna beba u rukama tako....tj morala sam jednu ruku slobodnu da imam pa mi nije bilo bas zgodno

znaci, missim...ljudi ona balavi vec tjedan dana
zvace saku, al sad zvace i ruku citavu
veceras smo vristanje doveli do savrsenstva
pocelo je kad je trebalo da sisa
nakon manje od 15 minuta
zavrsilo se, sreca, sisanjem i smijuljenjem :eek:
u ljuljacki na terasi
kaze mi drugarica da su mozda zubi??? kakvi zubi pa ona nema ni 12 nedelja jos
missim, znam da toga ima - da pocnu tako rano
al nikome od nas nisu
jadan moj mali veliki debeli mish :sad2:

al ne mora da znaci da su zubi
realno bebe mozda balave jer krecu pljuvacne zlezde da rade malo jace...a rukice glodju jer ./..istrazuju....otkriju da mogu da se zvacu :lol:
ko zna :)
mozda samo u nekom momentu kasnije krenu zubi pa se to nadoveze
a mozda i jeste zbog zuba
nama je zubar rekao da kad krenu da balave i trpaju ruke u usta kao to su zubi krenuli
al ko zna
on je bio zubar za velike pa je presao na decije :lol:
sta on zna :mrgreen:
(jel ti lakse?) :lol:

obavismo prvu kontrolu u savetovalistu. dobili smo 1 500 gr tezine i 8 cm duzine:) ,moj bucko.patronaznoj sam javila jer je trazila izvestaj posto nam nije dolazila,nisam zelela.rekla mi je da malom dajem vodu umesto dojenja par puta u toku dana da bih sprecila da opet dobije toliko na tezini.meni je to po malo suludo posebno jer on ne voli flasicu,a i koristi dojku i kad nije bas gladan,onako...vise meraci i mazi se...nisam pametna..ali mislim da mu necu uskracivati sisanje

i mi smo dobili preko kilce za mesec dana. to da je dobio za krace vreme pa da se covek zamisli, ovako je super.

a ljudi koji pokusaju da svako dete stave u kalup nisu mi jasni. pa kad ce da bude bucmast ako ne sada. inace kad postane bekan mobilan ima da se stese :)

i ja isto mislim,ovamo forsiraju da mame doje,a ovamo smanjite da se ne goje bebe,svasta ,samo nek oni sike i uzivaju,ta zadovoljna mala lica preslatka..

Ni meni se ne vode deca na plazu u Budvi...
mi se tamo nismo okupali godinama... uvek idemo na okolne plaze... ili Becice...
a ove godine nemam pojma sta mi je pametno da radim... da li da idem sa decom kolima na udaljenije plaze... cistije su... ili da idemo peske pa u BD... meni je zbog vrucine u autu.. I sto kad ides na dalje plaze ides na ceo dan...
a i nisu mi bas baby child friendly

mi svaki dan odemo na drugu plazu ujutru i ostanemo do 11 pa nazad...sve u okolini do 15 km....klima u autu puno znaci a mali uziva, cesto zaspi na putu nazad....popodne izlazimo tek posle 4....svima je zabavno obilazenje plaza, nismo mi za uvek isto mesto....

Back