Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znam ja to ljudi...
ali moram negde da izbacim to... a forum mi je idealno mesto... lakse mi je ovde nego da rezim na ukucane...
mislim rezim ja svakako :mrgreen: ali manje kad izbacim sve na 'papir' ...

I ja svoju decu zaista obozavam... trudim se da sto vise uzivam.u njima.i sa njima...
oni su moja sreca najveca... I ljubav... I radost...
I kad gledam moju gugu kako se smeje srce mi je puno... :heart: o medi da ne govorim... on je moj.zivot... :heart:

Ali imam I ja dusu...
osecam se kao u zatvoru ponekad, ponavljam.po cele dane istu radnju, dojim dojim dojim... presvlacim, oblacim, menjam.pelene...
I volim to. Zaista volim... ali nekad puknem. Hocu da opeglam/skuvam/jedem na miru...
Tad puknem

I znam.da ce.porasti znam sve... ali meni je sve lepse sto su stariji :)

S medom sam ja sve to potiskivala... mnogo... I nije bilo dobro...
Zato sada znam sta mi je ciniti I izbacujem to iz sebe

i zamisli scenu, zena sa devojcicom od skoro 4 godine koja kmezi sto ne moze puza da vodi kuci, gura kolica sa bebom koja kenka ili se dere i urla na psa koji pokusava da proguta neku kosketinu od nekog fosila i davi se
onda pridjem psu, klepim ga, vezem i krenem kuci opet i pocnem da vicem jer me sve tri izlude
i ljudi naravno misle koooo zna sta eto...
fala bogu pa se ne desava svaki dan (nekad ocu da odmorim,pa psa ne vodim al onda kad se vratimo,moram opet dole sa sve decom,da bi pas obavio nuzdu)
i dzaba sto nije svaki dan kad su vec svi zapamtili da sam ja ta lujka
al ja se sve nadam da me ne prepoznaju kad pas nije tu :roll:

- - - - - - - - - -

dobro aj preterujem malo, al desava se brate
znaci pas je budala.....i deci u parkicu oce iz usta da uzme kokice :poludeo:

- - - - - - - - - -

a najgore je sto kad sam sa decom pas NISTA ne slusa
a kad smo pas i ja sami onda je ku 4 bube mirna

Ahhahahahahahahah...
joj sile da si mi blize... pa.da.dodjes... zajedno da flipnemo od dece I pasa... ahahhahaha
mada je ovaj moj dobricina...

a mala redovno dreci u kolicima... eto tako... bez veze... samo joj dodje da dreci
I onda ja kreten nosim nju I guram kolica...
takva je od rodjenja...
zamisli kad vidis bebu od mesec dana u rukama nosim I guram kolica...
nije to normalno tako malu bebu nosati u rukama ali ne mozes ti sa njom...
jedno vreme sam morala kao budala da kolica vozim na dva tocka, samo je tako.bila.mirna...
muz nije hteo da seta sa nama... kaze kao.kreteni izgledamo... a sta cu?
I ne idem nigde s njom... par puta je toliko vristala da sam.odustala. ni do grada.

- - - - - - - - - -

cicakm tebe ebe dan mrmota :D

Sta je to?

Novka, ona se dere ako je ne nosas.
I nema sedenja.
Ako hoces da je mirna samo setnja. Mm koji volu rep moze iscupati (I koji je ne nosa po ceo dan kao ja) se zali kako je teska.
Onda ti je jasno.

A uspavljujem je kad znam da joj se spava.
I zaspi. Ali za 10 minuta evo je budna.

Ja ne mogu da je pustim da se dere I place. Ne mogu.
I onda sam u zacaranom krugu

moj je rodjen sa 5 kg i imali smo istu pricu, na rukama je jedino bio miran i to samo kad hodas, nema sedenja i mirovanja, ledja su nam otpadala,imala sam bas cesto krize od umora, cak je i u setnji bio nemoguc, pola setnje smo ga nosali....grcevi su ga razbijali a on je inace dete koje voli da drami i dere se za svaku glupost....jedino smo imali mirnu noc, i dan danas je dobar nocu, inace bi svi vec osedeli koliko nas u toku dana iscrpi....nikako da docekam da se nauci zaigrati sam, sve je to kratkog daha, po par minuta, voli dete da je u centru paznje i to je to....takva narav....davez :))))

Poslednja izmena:
moj je rodjen sa 5 kg i imali smo istu pricu, na rukama je jedino bio miran i to samo kad hodas, nema sedenja i mirovanja, ledja su nam otpadala,imala sam bas cesto krize od umora, cak je i u setnji bio nemoguc, pola setnje smo ga nosali....grcevi su ga razbijali a on je inace dete koje voli da drami i dere se za svaku glupost....jedino smo imali mirnu noc, i dan danas je dobar nocu, inace bi svi vec osedeli koliko nas u toku dana iscrpi....nikako da docekam da se nauci zaigrati sam, sve je to kratkog daha, po par minuta, voli dete da je u centru paznje i to je to....takva narav....davez :))))
I moja je nocu mirna.
Budi se samo.da.sisa I nastavi.
Stvarno sto se noci tice to ne mogu da se zalim, od kako se.rodila dva puta se bunila nocu, jednom nekih pola sata I jos jednom smo je malo nosali.
Inace sem.toga spava nocu... pu pu da je ne ureknem..
valjda se smori od izvoljevanja preko dana :mrgreen:

meni je vala najlakse kad sam sama sa bebom, pa makar i sizela i ja je nosala
:lol:
lakse izadjem na kraj sa njom nego sa Irinom i sa mm :evil:

sa bebom se najlakse dogovorim...a i ako se ne dogovorim, ona je beba pa se ne nerviram sto me muchi
Tamara je trenutno najrazumnija osoba u ovoj porodici
:evil:

- - - - - - - - - -

:besna:

A najjace mi je kad tako sizi kad smo same... ja se raspadnem...
na kraju zovem nekoga da dodje da mi pomogne, I oni kad dodju ona zaspe... I odvali sat dva...
svi onda kao Ne znam sto se zalis, vidi kako dobro dete imas. :roll:

i moj je uvek bio najgori kad smo sami, kad je u drustvu valjda mu je zanimljivije a i paznja se podeli....satima ocekuje da se igramo ali neda da to bude na moj nacin ni sekunde, uvek nesto izvoljeva, cak i knjigicu kada gledamo nema strpljenja da saslusa ni dve recenice....davez pa to ti je, nemam drugog objasnjenja....:mrgreen:

Novka, ona se dere ako je ne nosas.
I nema sedenja.
Ako hoces da je mirna samo setnja. Mm koji volu rep moze iscupati (I koji je ne nosa po ceo dan kao ja) se zali kako je teska.
Onda ti je jasno.

A uspavljujem je kad znam da joj se spava.
I zaspi. Ali za 10 minuta evo je budna.

Ja ne mogu da je pustim da se dere I place. Ne mogu.
I onda sam u zacaranom krugu

Ти си је навикла на руке и сада испашташ због своје претеране болећивости.

Стави је у кревет и нека се дере. Драће се па ће да престане.

Ти си је навикла на руке и сада испашташ због своје претеране болећивости.

Стави је у кревет и нека се дере. Драће се па ће да престане.

Ovo je istina da je marica dete navikla na ruke, ali je bezveze da je pusti da se dere do besvesti...:( Dete će da naraste za čas, neće je nositi dok ne krene u školu.

Ovo je istina da je marica dete navikla na ruke, ali je bezveze da je pusti da se dere do besvesti...:( Dete će da naraste za čas, neće je nositi dok ne krene u školu.

Ако зна да је дете сито и суво, нека је пусти да плаче. Нервозни су када им се спава и то никада не траје дуго, само треба издржати.

Ова њена се дуго дере јер зна да јој се исплати. Сад је мало теже спровести строжији поступак.

Poslednja izmena od moderatora:
Ovo i ja kažem. Prođe brže nego što mislimo.

pa da, meni su svi govorili, navicices je na ruke, ne nosaj je.
ja prosto nisam mogla.
a ona nije mazulja tip, evo docepala se tla svojim nogicama i ne ferma me ic.
ima nesto i u karakteru deteta.
a da , ne rekoh , ona je plakala jer su je cepali grcevi

- - - - - - - - - -

Не знам, моји нису нешто плакали. Док су били тако мали углавном су спавали к'о топови.
Усисавам поред њих, радио свира - они ништа.

zaboravilo se elektra...

pa da, meni su svi govorili, navicices je na ruke, ne nosaj je.
ja prosto nisam mogla.
a ona nije mazulja tip, evo docepala se tla svojim nogicama i ne ferma me ic.
ima nesto i u karakteru deteta.
a da , ne rekoh , ona je plakala jer su je cepali grcevi

- - - - - - - - - -

zaboravilo se elektra...

Ma ja to iz iskustva. Moja deca su bila naviknuta na ruke, ja sama kod kuće + baba mog muža. Ali, obojica su imali bruh, pa nije bilo preporučljivo da plaču. Starijem se često klještio, za nedelju dana smo ga četiri puta vodili u Bg da mu vrate uklještenje. :sad2: Mlađem jednom nisu mogli da vrate, pa smo ostali u bolnici, i hitno je operisan jer je bio životno ugrožen. I kako onda da ih ne naviknem na ruke? Samo nosi, i nosi i nosi, po ceo dan, a mlađeg bogami i noć. I nije mi bilo lako, i šizela sam, i htela da ih ubijem i da se ubijem, ali evo nas - svi živi i zdravi. :) Jedan student, drugi će biti sledeće godine...a kao juče da je bilo. :aha:

..ja nisam pushtala da se deru..kad su se drali, drali su se i u rukama i u krevetu, uglavnom zbog grcheva..
..ali da se deru da ih ne bih nosila - nisam htela..ionako shta si nosio do dve godine nosio si, tad i nikad vishe,
ja bih sad rado da mi se sklupchaju u naruchju, ali cvrc.. :)

..ja sam reagovala na ono "uspavljujem je po ceo dan", brate, pa ne mogu deca samo da spavaju..
..a i ako dete uzimash u ruke samo kad plache, onda ce da plache kad god mu trebash, logichno..

:eek: ma kakvo pustanje da se dere, moj se znao zaceniti od placa da izgubi vazduh.... moj nije ni jedan prespavao dan izmedju dojenja ni u bolnici a kamoli kasnije, uvek su manje spavali nego sto je preporucljivo za njihov uzrast....i svi nesto pametovali kao nemoj na ruke aha, a grcevi strasni i nista ne pomaze do nosanje i blizina....jeste tesko, plakala sam i od muke i prskala od umora ali je proslo i drago mi je sto nemam spartanske metode....nisam to ja.....

:eek: ma kakvo pustanje da se dere, moj se znao zaceniti od placa da izgubi vazduh.... moj nije ni jedan prespavao dan izmedju dojenja ni u bolnici a kamoli kasnije, uvek su manje spavali nego sto je preporucljivo za njihov uzrast....i svi nesto pametovali kao nemoj na ruke aha, a grcevi strasni i nista ne pomaze do nosanje i blizina....jeste tesko, plakala sam i od muke i prskala od umora ali je proslo i drago mi je sto nemam spartanske metode....nisam to ja.....

Постоје јако ефикасни чајеви против грчева, нема разлога да деца трпе.

Осим тога, разликује се плач ради плача и плач кад нешто смета или боли.

Poslednja izmena od moderatora:
ja nisam u stanju da je pustim da se dernja :sad2:
a i ne mislim da ona to ima neki...plan
prosto bude nesretna zbog neceg; gasovi, grchevi, umor, glad...
pa joj treba malo paznje i blizine
njen svijet je sada jako mali, sto da cinim da se osjeca jos usamljenije

Нико није луд да прво не провери смета ли детету нешто. Ако су гасови и грчеви онда је стомачић тврд, нема ту неке велике мудрости.

Back