Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za grceve kreni odmah I kreni bez odustajanja.
Espumisan ide 25 kapi PRE ili posle SVAKOG podoja. Tako sam davala I medi I zeki.
Enterokind ide 3 kapi pola sata PRE svakog podoja, najvise 6 puta u toku 24 casa. Moze da se daje na sat vremena po 3 kapi, kod najjacih grceva. Kad se stisaju ide 3 puta dnevno po 3 kapi pre podoja.
Biogaja ide 5 kapi na dan... ali to je probiotik, nema puno veze sa grcevima.
Ti pij caj od komoraca protiv grcica, beba ce dobiti preko mleka... I izbaci sve mlecno, zacinjeno, ljuto...

Stavljaj termofor na stomacic, das kapi pa je pribijes uz sebe I das da sisa,
to je dobitna kombinacija.
Znaci termofor+kapi+mamin zagrljaj+sika!
To ujedinjeno moze da pomogne

ne znam za vas zene,
ali JA detetu NE DAJEM vodu iz vodovoda,
nikada se ne zna, bebe su osetljive a poplave uvek nesto donesu,
pa smo juce nakupovali rose tek kasno popodne
sta smo pronasli flasa od 0,5 i 1,5l
bice nam dovoljno za bebu za par dana dok se ne sredi situacija

ne zelim da razmisljam, ovako je najlakse- bolje spreciti nego leciti

Vragana jel dajes bebi vodu?

Mi medi kupujemo janu... oduvek... evn.rosu, prolom... prolom me nervira jer ne mogu otvoriti a znam da je najbolja.
Nama smo rosu ranije... sad divu....vec godinama...

Mene ubi ovo vreme.
Stala je kisa... mm procvrkutao a ja jos iz kreveta nisam izasla... slomljena sam nacisto, nemam snage casu podici.
Kod mene uvek naopako, ovih dana svi bili nikakvi a ja ko zmaj... sad svi procvetali ja slomljena...
Tako mi se spavaaaaaaaaaa...
nisam tri meseca odmorilaaaaa...
a bas bi mi danas prijalo da ju svekar nosa... da odmorim... a oni danas na svadbi... jbg

Uzeli i mi par flasa za nju, al ja to svejedno prokuvsm
Espumisan izgleda radi kod nas, a dajem i biogaju

Time sto prokuvas kupovnu vodu unistis sve ono u njoj sto ima zbog cega si je kupila.
Ne moras to da radis.
Ja nijednom nisam prokuvalala vodu.
Mada ta nasa kupovna voda se svejedno drzi u plastici pa je manje vise otrovna...
ma ne vredi lupati glavu...

secam se da su moji italijani kad se mali rodio kupovali flasiranu ali u staklenim bocama...
jer je mali bio na AD mleku... pa to dovlacili u Srbiju kad su dolazili...

Vragana jel dajes bebi vodu?

Mi medi kupujemo janu... oduvek... evn.rosu, prolom... prolom me nervira jer ne mogu otvoriti a znam da je najbolja.
Nama smo rosu ranije... sad divu....vec godinama...

Mene ubi ovo vreme.
Stala je kisa... mm procvrkutao a ja jos iz kreveta nisam izasla... slomljena sam nacisto, nemam snage casu podici.
Kod mene uvek naopako, ovih dana svi bili nikakvi a ja ko zmaj... sad svi procvetali ja slomljena...
Tako mi se spavaaaaaaaaaa...
nisam tri meseca odmorilaaaaa...
a bas bi mi danas prijalo da ju svekar nosa... da odmorim... a oni danas na svadbi... jbg
Отац шогора моје старије сестре је доживео да су му бубрези били пред отказивањем и отишао је о трошку здравственог(тамо мало пре 90., онда је то могло) у Пролом бању на месец дана и опоравио се, данас броји 78. годину.
Иначе је тај проблем с неотварањем флаша Пролом воде типичан пример аљкавости домаћих произвођача јер се вуче бар деценију, тако да кад моја жена, иначе екс одбојкашица не одврне затварач(:eek:) одврнем ја... мада се досетила, купи само оне флаше које јој на њену молбу тек сасвим мало отвори пословођа у супермаркетима!!!

Poslednja izmena:
Отац шогора моје старије сестре је доживео да су му бубрези били пред отказивањем и отишао је о трошку здравственог(тамо мало пре 90., онда је то могло) у Пролом бању на месец дана и опоравио се, данас броји 78. годину.
Иначе је тај проблем с неотварањем флаша Пролом воде типичан пример аљкавости домаћих произвођача јер се вуче бар деценију, тако да кад моја жена, иначе екс одбојкашица не одврне затварач(:eek:) одврнем ја... мада се досетила, купи само оне флаше које јој на њену молбу тек сасвим мало отвори пословођа у супермаркетима!!!
Zamisli koliki propust.
sve ljude oko sebe koje znam ... a svi su pili prolom... odustali su zbog otvaranja

ne znam za vas zene,

moj je 14 meseci pa mu i dalje dajem rosu.....missim, zasto da forsiram kada je rosa odlicna i ne opterecuje bubrege....niti zurim da jede ono sto i mi, jos mu i dalje najcesce posebno kuvam, i dalje mu dajem sto manje preradjene hrane....ima kada da jede i smece, dok god budem mogla da forsiram jesce i pice sto zdravije....

kod nas izgleda ili ozbiljni gasovi ili grchevi (ne stisce nozice, ali sve ostalo je tu)
ona ima 14 dana danas, pocelo je prekjucer
imala normalnu stolcu snoc, onda je bolje jela
danas opet dernjanje
rekli mi da joj dajem espumisan l - poslije tek nadjem da je to od 15 dana pa dalje
al ona je velika, valjda joj nismo naskodili tim
receno nam da dajemo po 10 kapi 3x dnevno
moja sestra davala drukcije - poslije svakog jela 3 kapi
ako neko ima iskustvo sta je bolje, nek javi

jede ono od 6 do 15 minuta
al nema shanse da odspava normalno
a ne bih da je shopam hranom
kao to pogorsava gasove i grcheve?

koliko kapiram kad ovo prodje idu zubi...o zabave : ))))))

lepo pise u uputstvu da se daje po 25 kapi pre ili u toku svakog obroka
:)

Espumisan, pre ili posle SVAKOG podoja 25 kapi, ali treba biti uporan, i davati non stop ( kao sektashi :lol: ) nama pomogao puno, nisi nishta nashkoldila, ako si dala :zag: ... Tsuy je pisala Enterokind, on se daje valjda 3 puta na dan , ona ce bolje znati koliko , ali i to zahteva strpljenje ... mozhesh pored da dajesh BioGaiu , to su prebiotici koji jachaju creva, znachi ima nade da ranije prodju grchevi ... ali oni ne smiruju, umiruju kolike ... izdrzhi, raspovij je I vozite bicikli nogicama, ako bash vrishti, mozhesh I ugrejanu pelenu na stomak da stavish ... moj sin je imao kolike do skoro 5 meseci, samo se polako intenzitet I duzhina vrishtenja smanjivala ... ali sam sa Espumisanom prestala veoooma obazrivo

da entero ide prvo 6 puta na dan po 3 kapi, u razmaku od po sat vremena minimum, pola sata pre ili pola sata posle jela
pa kad grcevi malo popuste, onda se daje 3 puta dnevno
Tamari je pomogao odmah pa nisam nikad ni davala 6 puta dnevno...
a Irini je pomogao espumisan

- - - - - - - - - -

ne znam za vas zene,

ja dajem al je naravno prokuvam

- - - - - - - - - -

Zamisli koliki propust.
sve ljude oko sebe koje znam ... a svi su pili prolom... odustali su zbog otvaranja

prolom ne valja da se pije non stop
nego pijes malo pa menjas,pa opet pijes i sve tako
doktori kazu da nije dobro piti je kontinuirano

- - - - - - - - - -

Jel nosite pomoc ovim ljudima nastradalim od poplava? :(

ja spakovala i decije i nase sta sam mogla ,velike ogromne 2 kese i komsinice po dve velike i odneli su popodne danas
bas sam se smorila oko cele price
nisam do sinoc ni znala kakva je situacija i kad sam decu stavila u krevet, krenem da citam i slog me strefi jbte kad sam videla sta se desava

- - - - - - - - - -

i nase je odneto u fmp

- - - - - - - - - -

Vragana gde si ti?

novi beograd

- - - - - - - - - -

cekaj bre vragana....kakava je situacija na nbg
nas ovde ne moze vala, na brdu smo

- - - - - - - - - -

osim ako se pojavi neki tornado,onda smo ga ugasili

A meni danas nesto bas bzvz...
ovde kod nas stala kisa I svi konacno izasli a ja kao slomljena... do 2 sam lezala u krevetu ... poluziva ...
onda ustanem... I pocnem da citam vesti... I jos vise se rastuzim...
I sad ne mogu da se odlepim od tih slika i vesti... i ceo dan sam najezena kad pomislim na tu decu...
Spakovala sam sve sto mi je palo na pamet I odnela...
nosicu svaki dan... trebace im hrane, kasice, pelene, kreme, samponi, sapuni...
Idalje me boli glava... I cvrsto grlim svoju decu...
zivot je nekad nepravedan

mene dusa boli i za decu i za ljude i za zivotinje
i najvise me nervira sto ja mogu samo da buljim u tv i slusam sta se desava potpuno nemocno
eto

sta sam mogla uradila sam
al ja da mogu, otisla bih tamo ako treba camcem da ih izvlacim iz vodurine...nebitno koga....cetvoronozan, dvonozan...koga uhvatim

Back