Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja nisam davala sokove jako dugo...do neke skoro 2 godine
davala sam one hipove instant cajeve umesto sokova i vode posto nije htela vodu uopste :/
a voce nisam imala cime da cedim(osim pomorandze i limuna al to ne voli ni dan danas) tako da to isto noisam davala nego je voce jela

slobodno daj tu vodu u kojoj kuvas voce

- - - - - - - - - -

ne razumem

pa ne kapira,m kako da ispecemo nesto van rerne :lol:

ne mogu sada tacno da se setim, dali u casopisu nutricija ( koji pedijatri dele zarad preporucenih clanaka, da bi skratili vreme u ordinaciji) ili kuvaru za bebe, pise ispeci vocku u rerni ili u adekvatnoj posudi na ringli, pa sam se zapitala o cemu pricaju .... pa da pitam iskusne mame, koje su dobile iste preporuke, procitale nesto, znaju li o cemu se radi?

ja cedm sokove i njemu razredim 1/2 sa vodom, ali nece da pije, a vec treba polako sirovo voce da se uvodi....

sta imas da ne razumes
to ti je po preporuci casopisa nutricija :mrgreen:

da, casopis koji pedijatri daju mamama u ordinacijama, preporucuju odredjene clanke, npr. u vezi sa uobrocavanjem, da bi smanjili posledicne nesporazume i zaboravnost mladih majki ...nama je preporucen savet nutricionisteo ishrani koja se savetuje u odredjenom uzrastu deteta. od 5 meseca stoji razblazeni vocni sok, od 5,5 vocni sok.... tu preporuku nisam videla nigde drugde, pa rekoh da se raspitam ..... ako sam na pravom mestu ...

Tsuy, kad koleginica bude imala potrebu da nekome nesto objasni, ona ce to svakako uraditi :D

eto, i sada sam imala potrebu, ali me polako napusta ....

- - - - - - - - - -

Mi ne pijemo sokove.
Pa ni Medo.
Sem cedjene narandze i ponekad limunada.

ja svako jutro pijem hladno cedjene sokove, od povrca i voca, mada najvise od nara koji obozavam :D
i crveni grejp

nece od voca nista sem kruske i dinje koja nije voce !
ni kuhano, ni peceno
ja jabuke obozavam, probala sm vise vrsta da mu ponudim-- nece
svo voce koje preporucuju sam mu davala, mesano u kasicama isto- nece

ne zalim se, dobro jede, meso obozava, mada je jos uvek sitan .... bice na mamu ...

sprema li se neko za leto :malav:
uradila sam 2 vezbe, dosla do rolanja i samo legla, atrofirala sam skroz
http://screen.yahoo.com/popsugar/ultimate-ab-workout-skimpiest-bikini-120110825.html

- - - - - - - - - -

Jelence koliko tvoja beba ima meseci?

sedam ...

- - - - - - - - - -

pozzz, otisla sam da spavam do flasice u 12 :malav:

ja se spremam...razmisljam o letu :mrgreen:
batalila slatko...izbacila veceru...smanjila obroke(da vidim koliko ce da traje...cenim, do prvog pms-a)
i uhvatila sam sebe kako non stop umesto da ustanem i uzmem sama sta mi treba, ja ili zamolim Irinu ili muza da mi dodaju to nesto
ostala mi navika od onog lezanja u trudnoci...lencuga sam postala
sad sam pocela da dizem du.pe i uzimam sama ....vala koliko sam se zbabila, to mi dodje sad ko fitnes :butkice:
imam nekih recimo, 8 kg koje bih da batalim,pa da budem vitka ko pre prve trudnoce :rida:

ja sam aktivna fizicki otkako sam se porodila, od prvog dana
ali nemam ni jedan misic u telu, atrofirala nacisto posto sam morala da mirujem trudnocu, a sada se mislim i da bas i nisam, ali nije bilo vredno rizika u svakom slucaju. ugojila sam se posle trudnoce, a sada imam 5kg viska na kukovima, stomaku i butinama- dusu dalo za liposukciju :malav: ma, skinucu ja to nekako, samo pitanje do kada. mogu da se svercujem preko leta, ali za zimu bih morala komplet novu garderobu da kupim. sto naravno, nadam se, nije opcija .... zao mi samo jedne haljinice koju ako ne obucem sada, necu vise nikada moci, mladalacka je i uska a imamo neku svadbu u junu .... nema sanse da se zategnem dotle ... obukla sam tu haljinu samo jednom, nisam se ni slikala :rida:

elem, pili smo sok od sargarepe i spanaca- odusevljen je

vidi se da je casopis epp karaktera,
sokove ne preporucuju zbog gojaznosti, ali moja beba je mala mrsavuca i trebam je toviti svim raspolozivim sredstvima. umesto vode nece mu biti nista da unese razblazen sveze hladno cedjen sok od povrca .... jednom u x dana, kada je raspolozen. posto vise voli milupine pahuljice .... kasice jede, tu ne mogu da se zalim.
da, uvodim jednu po jednu, po 3 dana ...

ja sam skinula 3 kg kako sam prestala da dojim, pa se sve nesto nadam da cu to nekako srediti ...

vidi se da je casopis epp karaktera,
sokove ne preporucuju zbog gojaznosti, ali moja beba je mala mrsavuca i trebam je toviti svim raspolozivim sredstvima. umesto vode nece mu biti nista da unese razblazen sveze hladno cedjen sok od povrca .... jednom u x dana, kada je raspolozen. posto vise voli milupine pahuljice .... kasice jede, tu ne mogu da se zalim.
da, uvodim jednu po jednu, po 3 dana ...

ja sam skinula 3 kg kako sam prestala da dojim, pa se sve nesto nadam da cu to nekako srediti ...

Odakle ti to da deca treba da budu bucmasta? Da ih treba toviti? :sad2:

jelence, zbog gojaznosti se ne preporucuju kupovni sokovi koji su puni secera
ovi cedjeni koje ti pravis su promasaj ako ti je do napredovanja bebe jer se na taj nacin samo stvara lazna sitost, ko jos napreduje i dobija na kilazi od cedjenih sokova?
a da napreduje i dobija nakilazi od nemlecne ishrane nece sve dok ne pocne da jede pavlaku i slaninu (ovo su novkine reci, tacno se secam kada sam se ja tripovala da dam jakovu ranije nemlecnu da bi napredovao bolje, novka fala na plasticnom objasnjenju : D

3.200 na rodjenju, od sada idem samo kod privatnog, kada poisprima vakcine !
moj mali je na pultu u dz uvek najsitniji, i dr kaze da je uvek u donjoj granici po gramazi. ali ni mama nije bila bolja, pa tu ne mogu da se bunim ...

hvala tara, ma on vocni obrok cesto ne pojede, nista od voca skoro nece, danas ni krusku nije hteo. par gutljaja soka ako i uzme "zameni" vocni obrok ... i natera ga da makar okusi drugo voce ... a i cedjeni sokovi su puni secera i goje nas velike ;)

Nego zene treba mi savet.
Mm 'ladno pusti bebu da place :sad2:
Npr.malopre... ja je uspavam... on seo i ruca... odem u wc i cujem nju kako pocinje da kmezi kmezi...
Pa pocinje sve jace i jace... na kraju cujem dere se dete iz petnih zila... izlecem iz wc a ovaj opusteno ide iz kuhinje...
I kaze meni "Evo sad cu"

Ja popizdim!!!
Ne mogu vam opisati!!!
Izderem se na njega kao luda.

Ja ne mogu da nju slusam kako place... kako bre moze da pusti rodjeno dete da se dere?!

On kaze kako se ja svadjam cim beba dreci...
a ja samo hocu da ako je vec zaduzen za bebu da je smiri iste sekunde...

ma dobro bre cicak, bila si u wc, to je minut ako je plakala, krenuo covek po nju, nije se polomio iste sekunde, on je musko, racionalni od nas majki
oni ce uvek sacekati minut da vide dal ce dete pretati da place samo...
nije to nista strasno, tebe sada drmaju hormoni pa mislis da se desila katastrofa ako je ona kmeknula dva puta
realno, nece joj nista biti :D

Nije to prvi put boki...
Tako je od prvog dana...
A hormoni i ja ovaj put nismo se ni dotakli... skroz sam realna...

Znam da joj nece biti nista... ali kako brate mili ima duse da je pusti da se dere? To mi nije jasno.
Znaci, ja kad je cuvam (a to uglavnom) 23/24 sata, uvek se trudim da skocim cim kmekne i dubim na trepavicama
ako treba... ali necu i ne mogu da je slusam kako vristi...

Svi su isti
meni mm kaze "nemoj ti nocas da ustajes, ja cu"
medjutim, kad ona zaplace, on dok ustane, meni vec probijen mozak
jer on frajer ceka da vidi hoce li se uspavati sama ili nastaviti da place...
i onda se iznerviram "nemoj ti da ustajes molim te"
e onda kad joj dodje da se budi vise puta u toku noci, onda pizdim na njega sto on spava a ja ustajem
i tako u krug
vrzino kolo

Back