Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jexy, to i mene zanima? :)

Jel ti neko trazio tvoj izvod iz mkr? Ovde pise samo drzavljanstvo majke.
Ja cekam Elenin izvod da stigne pa da prijavim prebivaliste i da brinem o deci. Ne znam jel tu traze sta od papira?
Sve sam.zaboravila.

A dodatak im je da se ukakis. Ni pelene ne moze da pokrije

Nemam ti ja pojma, meni sve to mm spremao, odneo i predao
ja isla samo u socijalno da dam izjavu da brinem o detetu, to sad mora licno
mm je dao onoj teti neke papire, ona pregledala, dala da popunim i potpisem izjavu pa posle par dana mm isao i podigao to uverenje

Bg daje dve vrste nadoknade, nadoknadu grada i roditeljski dodatak- drzave

za nadoknadu grada se gleda dali je porodilja zaposlena ili ne,
za roditeljski treba izvod iz maticne knjige rodjenih za majku i decu fotokopije, prebivaliste za decu i potvrda suda da majka vrsi starateljstvo koje nosi u centar za soc. koji izdaje potvrdu da se majka neposredno stara o detetu, odstasmpana cipovana lk oba roditelja
tu se gleda iznos primaja zbog poreza nekog.. da nije visi od neznamkojecifre

masa mama koje znam nisu znale da imaju prava na obe nadoknade, misle da pstoji deciji dodatak samo

nemaju sve mame pravo na nadoknadu grada
moras da imas primanja ispod odredjene granice da bi dobio kintu
ili da ih nema uopste, a to je naknada za nezaposlene mame

ja cekam da mi grad uplati jos onih 35% za trudnicko bolovanje do pune plate
kazu u firmi da je bila uplata za jul, znaci cekam jos dva meseca

Nemam ti ja pojma, meni sve to mm spremao, odneo i predao
ja isla samo u socijalno da dam izjavu da brinem o detetu, to sad mora licno
mm je dao onoj teti neke papire, ona pregledala, dala da popunim i potpisem izjavu pa posle par dana mm isao i podigao to uverenje

kako mora licno,meni niko nije trazio da dodjem :lol:
samo smo zajedno prijavili bebu za izvod i to je to
ostalo je sve mm odradio
kad ste to radili? mi krajem januara

- - - - - - - - - -

u ovoj zemlji se vise ne zna ko koga...

doduse,jesam napisala neku izjavu da mi treba taj papir i potpisala se
al nisam morala da idem licno

svasta :roll:

i eto ti ta glupost za izvod sto mora i majka
rok mesec dana
ja prvo bila ranjena dole(i ti isto od cr)
onda sam dobila boginje i nisam smela da idem...al da ne bi socijalno odredilo detetu ime nakon mesec dana, isla sam i ja
sreca pa sam pila lek pa su prosle brze nego bez leka...al kad smo isli jos sam imala poneku krasticu
al ko shisha porodilje,nek se cimaju....i ko shisha one koji na primer tesko odvoje za taksi jer nemaju auto a nema bebu ko da cuva itd
glupost nevidjena

- - - - - - - - - -

al ja sam okruzena pametnim ljudima,pa smo isli taksijem sa sve babom i bebom umesto da one ostanu kod kuce :smajlikojineznadaldaplaceildacrkneodsmeha:

svasta :roll:

i eto ti ta glupost za izvod sto mora i majka
rok mesec dana
ja prvo bila ranjena dole(i ti isto od cr)
onda sam dobila boginje i nisam smela da idem...al da ne bi socijalno odredilo detetu ime nakon mesec dana, isla sam i ja
sreca pa sam pila lek pa su prosle brze nego bez leka...al kad smo isli jos sam imala poneku krasticu
al ko shisha porodilje,nek se cimaju....i ko shisha one koji na primer tesko odvoje za taksi jer nemaju auto a nema bebu ko da cuva itd
glupost nevidjena

- - - - - - - - - -

al ja sam okruzena pametnim ljudima,pa smo isli taksijem sa sve babom i bebom umesto da one ostanu kod kuce :smajlikojineznadaldaplaceildacrkneodsmeha:

Pitala ja maticarku u porodilistu sto moram i ja
Kaze desavalo se da dodje otac, prijavi jedno ime a onda dodje majka pa se buni i ludilo

Uhvatili ga danas u podne on se budi i kuka na svakih sat ipo i trazi siku, i jede, jede, jede ko veliki, mi zbunjeni sto je toliko gladan.
Dosla kuma, koja ima dvoje dece, kaze, pa on bre ima grceve?!?!?!
daj dudu da probam da ga smirim.
I uturi mu dudu, on se smiri, prducka ali spava, mi soknuti, nadvirujemo se od 19 so 23:00 on spava.
U 23 se probudio, presvukli se, pomazili jeo 5 minuta i opet zakuntao...:eek:

U NS samo muz ode da prijavi dete

Kod nas isto tako...... sa odpustnom listom iz porodilista, mse dobije iz opstine spisak sta je potrebno od dokumenata da se djete prijavi sa svim praznim formularima, popuni se lepo kod kuce i majka potpise da je saglasna sa imenom , ako si u braku prilozis izvod iz maticne knjige vjencanih i gotovo.... otac samo odnese papire gdje treba, majku niko ne cima... e sada ako nisu u braku ili ako je otac potpuno nepoznat onda je procedura mnogo duza i ima mnogo vise papira ( bar koliko sam vidjela po onom spisku)

a sto su me zahebavali sto mi je drzavljanstvo bilo 3 meseca staro, nije izvadjeno isti dan da "traje 6 meseci" .... kaze ona meni- istice vam drzavljanstvo! ja sokirana kako? pise da dr. treba da traje 6 mes.... pa i traje 6 mes., a u svakom slucaju se poklapa sa rokom za podnosenje zahteva od 6 meseci .... i sta je njoj znacilo da dize frku, jel pokusava da dobije bolovanje na psihijatrijsku osnovu

Silvie, koliko ima on sad?

Sutra puni mesec dana :)
Sikio je nocas dva puta na 4 sata manje nego obicno a onda se jutros provalio.
Mi otisli da podnesemo papire za novcanu, on ostao sa mojima, ostavia mu
120 ml mog mleka, kaze mama da se [rvo gadio na flasicu pa onda pojeo 70 ml.
spavao posle pa ga opet uhvatili grcevi.
Sad smo mu dali espumisan.
Videcemo je li cemu...

Sutra puni mesec dana :)
Sikio je nocas dva puta na 4 sata manje nego obicno a onda se jutros provalio.
Mi otisli da podnesemo papire za novcanu, on ostao sa mojima, ostavia mu
120 ml mog mleka, kaze mama da se [rvo gadio na flasicu pa onda pojeo 70 ml.
spavao posle pa ga opet uhvatili grcevi.
Sad smo mu dali espumisan.
Videcemo je li cemu...
espumisan mora da se daje po 25 kapi tj 1 ml pre ili u toku svakog obroka da bi delovao
mojoj starijoj je pomogao bas bas
a mladjoj jok
mladju je spasio enterokind

- - - - - - - - - -

i sto cicak kaze, mozda je u skoku beba...to sam i ja prvo pomislila kad sam citala tvoj post

- - - - - - - - - -

mani se dude i turaj siku par dana dok ne prodje

- - - - - - - - - -

ocu reci, izdrzi dok ne prodje :lol:

- - - - - - - - - -

meni danas dan katastrofa
em nenaspavana,em nadrndana, jos mi svi staju na muku,tacno bi ih sve poslala da ne kazem gde

Back