samo da pomislis da dobijaju procenat od svake porodilje koja je odustala 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jexy, to i mene zanima?
Jel ti neko trazio tvoj izvod iz mkr? Ovde pise samo drzavljanstvo majke.
Ja cekam Elenin izvod da stigne pa da prijavim prebivaliste i da brinem o deci. Ne znam jel tu traze sta od papira?
Sve sam.zaboravila.
A dodatak im je da se ukakis. Ni pelene ne moze da pokrije
Bg daje dve vrste nadoknade, nadoknadu grada i roditeljski dodatak- drzave
za nadoknadu grada se gleda dali je porodilja zaposlena ili ne,
za roditeljski treba izvod iz maticne knjige rodjenih za majku i decu fotokopije, prebivaliste za decu i potvrda suda da majka vrsi starateljstvo koje nosi u centar za soc. koji izdaje potvrdu da se majka neposredno stara o detetu, odstasmpana cipovana lk oba roditelja
tu se gleda iznos primaja zbog poreza nekog.. da nije visi od neznamkojecifre
masa mama koje znam nisu znale da imaju prava na obe nadoknade, misle da pstoji deciji dodatak samo
roditeljski se racuna od rodjenja bebe, koliko s esecam. dolazi redovno, oko 20. u mesecu otprilike je 5.000 mesecno
Nemam ti ja pojma, meni sve to mm spremao, odneo i predao
ja isla samo u socijalno da dam izjavu da brinem o detetu, to sad mora licno
mm je dao onoj teti neke papire, ona pregledala, dala da popunim i potpisem izjavu pa posle par dana mm isao i podigao to uverenje
svasta
i eto ti ta glupost za izvod sto mora i majka
rok mesec dana
ja prvo bila ranjena dole(i ti isto od cr)
onda sam dobila boginje i nisam smela da idem...al da ne bi socijalno odredilo detetu ime nakon mesec dana, isla sam i ja
sreca pa sam pila lek pa su prosle brze nego bez leka...al kad smo isli jos sam imala poneku krasticu
al ko shisha porodilje,nek se cimaju....i ko shisha one koji na primer tesko odvoje za taksi jer nemaju auto a nema bebu ko da cuva itd
glupost nevidjena
- - - - - - - - - -
al ja sam okruzena pametnim ljudima,pa smo isli taksijem sa sve babom i bebom umesto da one ostanu kod kuce :smajlikojineznadaldaplaceildacrkneodsmeha:
U NS samo muz ode da prijavi dete
Pitala ja maticarku u porodilistu sto moram i ja
Kaze desavalo se da dodje otac, prijavi jedno ime a onda dodje majka pa se buni i ludilo
U NS samo muz ode da prijavi dete
Silvie, koliko ima on sad?
espumisan mora da se daje po 25 kapi tj 1 ml pre ili u toku svakog obroka da bi delovaoSutra puni mesec dana
Sikio je nocas dva puta na 4 sata manje nego obicno a onda se jutros provalio.
Mi otisli da podnesemo papire za novcanu, on ostao sa mojima, ostavia mu
120 ml mog mleka, kaze mama da se [rvo gadio na flasicu pa onda pojeo 70 ml.
spavao posle pa ga opet uhvatili grcevi.
Sad smo mu dali espumisan.
Videcemo je li cemu...