Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..kvinsi, sad mi izletela slika pred oči - ne postoji smešnija scena od stokilaša dvometraša koji pokušava da upakuje
malu hobotnicu od 3 kile u mikroskopsku odeću koja ima rukave širine 3cm i kopča se na neobičnim mestima, tipa na leđima, ramenima, između nogu,
ili vezuje ukrug oko hobotnice suludo dugačkim trakama.. :lol:

..znam da direktor nikad nije bio tako mali :heart: ali morala sam.. :lol:

..i mm peeezdi od oblačenja dece, aleksej je poseban hejter, stopalo UVEK prolazi popreko podignuto kroz nogavice,
rukav namerno pogodi tek iz osmog puta, sve kikoćući se ili ispuštajući bojne poliče borbe sa mrskim neprijateljom,
naravno, osim kad ga majka mrko pogleda ili se oblači da bi nešto konkretno radio - jeo, na primer :lol: zato se kupamo pre večere od letos.. :lol:

Jel kod vas svih muzevi kupaju decu?

- - - - - - - - - -

Vidis kako sam te nasmejala ;)

- - - - - - - - - -

Evo kaze mm obavezno se navlaci i pere.
Nego jel sterilise majku mu? :mrgreen:

Moj kupa obojicu od rodjenja ( ja pocela tek oko 6 mjeseca - zbog kicme - sram me bilo :) ) tako da ja ne ulazim puno u te detalje oko pise, ciscenja i navlacenja to je njegov dio posla, reko... radi kako radis i sebi, da ima djevojcice ja bi znala kao a ovako nek on brine bar o tome :D

Moja jos uvek kaki malo
Mislim malo, ne bude pika umrljana, ponekad
Kaka zlatna, onako zrnasta, i nije tesko za ocistiti. Bar naspram mede mi ovo milina.
I ne smrdi. Kao medino.

Ja se u pocetku zacudila, kazem mm-u, jel ovo ok, ovako malo kake? (kolicinski napuni moju saku manje vise-iz iskustva :mrgreen: )
On gleda pa kaze:"Ma jeste sigurno nego medo kaki ko veliki pa nam sve drugo malo" :)

mi smo vec poceli da navlacimo, ali je uvek bilo cisto ...
malo sam se bila zabrinula posto mu se vrh zacrveneo bez obzira sto sam bila maksimalno nezna. i odmah se hvatao rukicama, a nikada ni pre ni posle nije pokazao da shvata da poseduje visuljak ....

mm tek sada ima herca da rukuje sa bebom, pre se plasio, uglavnom ga kupamo zajedno, da bih ga sto vise ukljucila u proces ... on statira pored i poliva vodom :)

Ja u sustini volim da ga sredjujem,
ali kad popizdim samo mu ga ostavim,
spremim pidzamu(jer u protivnom me sto puta pita koju, gde je, jel ovu?)
I legnem

:zcepanje: identicno...a valjda smo i mi krive, kad smo controll freak-ovi :D Moraju da spavaju u onom sto smo mi zamislile ili da idu napolje u tome i tome..ako tate odaberu u cemu ce - uvek nesto fali (Zar samo u duksu? Neces je valjda u toj kucnoj trendzi voditi u setnju i slicno :D)

- - - - - - - - - -

Inace je u poslednje vreme tata sam kupa stalno..posto ja radim tad

Inace me ovaj pupak bas ono zaebava. Gaza se obavezno zalepi, pa dok ja nakapam joda i sacekam da se to odlepi, pa dok skinem, pa nakapam novo, pa obrisem okolo malo, pa stavim novu, i jos preko onu mrezicu oko stomaka Ona se redovno razdere... ja budem mokra ko krpa... ona se dere ja se smotam, grci nogice, pa je drzim... Ma smori me to previjanje uzas. Jedva cekam da otpadne. Jel moguce da stavim previse joda? Da se zato zalepi?
Zalepi se jer se susi, nije zbog joda. Patronazna rekla da ne boli, ja odlucila da verujem jer sam i ja bila gola voda ad sam prvi put menjala sama.

Silvi, razumemo se skroz.
Verujem i ja da ne boli ali se nekako uvek razdere kad joj kapnem taj jod.
Danas jos i piskila pa morala menjati onu mrezicu.
Uh...

Inace, ja nisam znala ali i devojcice mogu imati bruh. Setim se toga kad tako vristi.
U savetovalistu jos sa pedjom bila neka mal beba mesec dana devojcica, kaze njena majka ima bruh
mora je voditi na operaciju.

Ja sam nesto mislila da je to karakteristicno samo za decake. Da je bas retko kod devojcica.
Nemam pojma.

Ona meni inace samo kod tog pupka skici... a luda majka odmah se boji bruha.. jeste to pet minuta ali opet

..ни од чега, чич, 95% људи има неку фалинку у преклапању слојева трбушног зида (тј брух) али се код малог броја он и испољи тј уочи..
..зависи где је фалинка, колика је, како се крећеш, колико правилно подижеш ствари, колико су ти јаки трбушњаци, колико имаш кг..

:zcepanje: identicno...a valjda smo i mi krive, kad smo controll freak-ovi :D Moraju da spavaju u onom sto smo mi zamislile ili da idu napolje u tome i tome..ako tate odaberu u cemu ce - uvek nesto fali (Zar samo u duksu? Neces je valjda u toj kucnoj trendzi voditi u setnju i slicno :D)

- - - - - - - - - -

Inace je u poslednje vreme tata sam kupa stalno..posto ja radim tad

ahaha, isto istijacko i kod nas, mislim kontrol frik u punoj snazi : )
a najgore je ujutru kada mm ustane sa njim, to je bas cesto, da ja odpsavam sat-dva duze, ako mu slucajno nisam spremila uvece sta da obuce za sutradan, pri tom se radi o stvarima za pokuci, kraickom oka gledam sta uzima da mu obuce i obavezno imam neku primedbu,onako poludbudna, mm mi samo dobci "hoces da ustanes onda ti pa sredi sve, ja cu da se vratim u krevet", zacutim istog momenta : ))

i da, do godinu dana, mozda manje smo ga kupali zajedno, znalo se u 20h je kupanje i tada oboje budemo kod kuce, e onda je tata preuzeo kupanje i oblacenje i tako je vec mesecima..
a kad ste kod tog navlacenja pise jedan period mm radio uvece kasno mozda par nedelja i ja ga kupala sama, zaboravila da mu navlacim pisu i otisli bzv na kontrolu kod dr,ona napravila frku i nasilno mu povukla, krv mu je krenula, on je vristao, ja sam nervni slom dobila, jadnicko, ni danas ne znam je li to bilo neophodno, nista mi kod tog navlacenja nije jasno

Inace me ovaj pupak bas ono zaebava.
Gaza se obavezno zalepi, pa dok ja nakapam joda i sacekam da se to odlepi,
pa dok skinem, pa nakapam novo, pa obrisem okolo malo, pa stavim novu,
i jos preko onu mrezicu oko stomaka
Ona se redovno razdere... ja budem mokra ko krpa...
ona se dere ja se smotam, grci nogice, pa je drzim...
Ma smori me to previjanje uzas.
Jedva cekam da otpadne.

Jel moguce da stavim previse joda?
Da se zato zalepi
?
da
i taj jod drzi pupak vlaznim

jbg ja bih presla na oktanisept na tvom mestu...prsnes 2 puta,obrises gazom, prsnes jednom,preko gazu,to onda upije ocas posla i gotovo...suvo,sterilno i sve kul

da
i taj jod drzi pupak vlaznim

jbg ja bih presla na oktanisept na tvom mestu...prsnes 2 puta,obrises gazom, prsnes jednom,preko gazu,to onda upije ocas posla i gotovo...suvo,sterilno i sve kul

Kako jod drzi vlazno, zar se on i ne koristi bas zbog toga sto zasusuje?

- - - - - - - - - -

isto
ja onda lepo maramicom pokupim to sve i obrisem pa odem i operem je nad lavaboom

isto, preko ruke pa na lavabo :D
3-4 puta dnevno
pre neki dan mi nije kakila ceo dan
e onda je uvece nadoknadila, haos je bila napravila

ja bebu sama kupam od pocetka...samo prvih 3-4 puta mi je mm pomogao i posle sam sama
imamo kadicu koja moze da se uglavi poprecno na veliku nasu kadu...i ima onu rupu za odvod
imamo onog plasticnog kupka...i stavim bebu na to da lezi,tushem je pokvasim, nasapunjam nekad celo telo,nekad samo kriticne delove tela,isperem tusem, pa je uzmem preko ruke i ledja i guzu i potiljak jos malo plaknem pod cesmom...i na peskir na masinu za ves i tu je sredim,obucem i to je to

- - - - - - - - - -

al sam objasnila :roll:

Poslednja izmena:

Back