Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
zna li neko efikasniji nacin da se resimo slinaca od pumpice i fizioloskog, celu noc smo imali problema sa disanjem. nije bas celu noc, ali se budio 2 puta vristeci :(
smem li ga setati po magli, da mu se ne spusti na pluca?

Не шетај дете по смогу и магли, него пробај да га водиш у тзв слану пећину или слану собу.

a jel probao neko ovo?

bebu na desni bok
pun spric od 5ml fizioloskog rastvora u desnu nozdrvu
BUM - sve odjednom i u cugu, energicno
mora da izadje na drugu nozdrvu.
a onda sve isto na levu.
i posle 10 minuta, pumpicom samo malo povuces i izlaze.

Ти слани раствори су одлично средство.

- - - - - - - - - -

На крају крајева, имаш оне бебеће капи за нос.

a jel probao neko ovo?

bebu na desni bok
a onda sve isto na levu.

da
ja to irini radim i dan danas nad kadom kad je bolesna

a i bebi sad,samo posto je mala jos, 2 ml sipam
i ide desni bok, leva nozdrva...tj uvek u gornju,pa na donju iscuri
mi to radimo bebi kad bljucne pa to izadke na nos...rekli nam da moramo da se ne inficira

a jel probao neko ovo?

bebu na desni bok
a onda sve isto na levu.

Ja probala, moja devojcica nije bila odusevljena, a od plakanja je znala da povuce i udahne, tek onda je pevala. Meni je bolja opcija od ispiranja bila koriscenje nekog od rastvora u boci pod pritiskom, ne znam sada kako se zove tacno. Procedura je ista kao i kod ispiranja, bok, gornja nozdrva, tri strica, drugi bok i nozdrva onda je okrenem na stomak i zanimam nekom igrackom. Sve iscuri. Dok se ona smisli da li joj se dopada, mi gotovi. Pumpicom ev neki ostatak u nozdrvi. Ako je beba jako mala onda je podici u polozaj za podrigivanje. Jeste taj sprej skuplji od boce fizioloskog ali nama zgodniji.

Nego, kako vi usi odrzavate? Kako tokom kupanja?
Kako spreciti stvaranje cepova?

Nego, moje dete sa tri nedelje lezeci na stomaku podize i okrece glavu na drugu stranu...
Da sazivamo komisiju, rano li je to? :)
Ili da idem na temu o psihomotornom razvoju dece da pitam...
izvinjavam se ako post ne pripada temi

Pisem sa telefona pa mi ovde sad fali onaj moj smajli
i moja radi to :)
i kad je stavim da lezi stomakom meni na grudima, ona se nogama odguruje i bukvalno podigne dupe u vis...mamin snagator

Mislim,sta reci....
Moje prevremeno rodjene bebe kad su na stomaku,i nastupe glad ili grcevi,krecu da puze po inkubatoru ili po meni ako lezimo na terapiji 'koza na kozu' pa ih stave meni na grudi. Odupiru se nogama i rukama, dignu guzu u vis,a glavicu pomere tako sto je mrdaju sa jedne na drugu stranu posto ne mogu da je podignu. Tako traze i da sike kad leze na meni. Samo cvrkaju po mojoj kozi,i traze okrecuci glavu levo desno.
Znaci,pitanje je sad: da li ih vezati da ne preteraju u fizickoj aktivnosti pre vremena (jos ni u termin nisu usli) ili im dati medalju za napredne bebe? ;-)

Ja sam ipak za medalju ;-).

I jos da se pohvalimo, jedna beba je presla 2kg i danas pobegla iz inkubatora u krevetic. Drugi decak ce za koji dan,pa da ih konacno vodimo kuci. Nadam se da ih uskoro necu morati skidati sa lustera, mislim,s obzirom da su vec sad 'hiperaktivni'.

jel neko stavljao bebu da spava na stomaku?
sinoc je imala grceve i zaspala mi je na grudima dok sam sedela i stavila sam je u nas krevet na stomak jer je boleo i tako je odvalila do 15 do 6 jutros....propustila je obrok u pola 3 :lol:
ja se budila svaki cas i gledala dal dise
kazu kao da nije dobro,da treba na strani da spavaju,pa me zanima jel sme na stomak, posto tako najlepse spava i ne buni se

Tsy, ranije su i savetovali da bebe spavaju na stomaku, a sad su to izmenili, zbog statistike, zbog sid sindroma (sudden infant death) jer je veca verovatnoca da do toga dodje kad leze na stomaku.
Ja Saru nisam stavljala kad je bila tako malecka, mada preko dana, dok si pored nje, pa je nadgledas, ja ne vidim zasto ne..
A Sara sad cesto spava na stomaku kako je porasla..tako joj prija..

Armin je imao strashne grcheve i jako dugo se uspavljiva tako shto mi je lezhao na grudima dok sam ja lezhala ... pa kad neko naidje samo ga pokupi sa mene ( on spava opushten kao rezanac z:D) i spusti ga u krevetac na stomak .... ja sam prvo histerisala da kao ne sme tako,jaojaojao(losha strana shkole za trudnice+shterbera od rodjenja z:lol:) ali sam se kasnije malo opustila ... tako je odvaljivao i po 2-3 sata ... kako je to davna proshlost sad ... bogtemazo :zstidljivko:z:shock:

Back